He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Soros és a világ nevethet az adófizetőinken? Már szinte semmi sem jár nekik, még a CT-ket is EU pénzből vesszük?

2017.08.05. 07:50 guma

Kocsmai vélemény halmaz: Mi a büdös francot kap ekkora elvonás + 27% ÁFA fizetése után hazánk polgára? Talán itthon is jár alanyi jogon 25000 beiskolázási segély? Talán az eü-ből kivont adónk miatt szenderül egyre több polgár a túlvilágra? Miért jár egyre több pártkatona feneke alá közpénzből autó? Miért nem ismerik a tömegközlekedést amiről döntenek? Miért kap VIP szolgáltatást minden pártkatona közpénzből? Miért kell ekkora államaparátust eltartani és miért tenyerel rá minden szolgáltatásra az állam, ott ahol nincs keresni valója csak pártkatonák kifizető helyei lesznek eredmények nélkül.  Miért kellett közpénzből a 2010 elötti önkormányzati adósságokat kifizetni, akkor amikor az egész országban szinte mindenhol fidesz garnitúra működött? Csak nem tiltott párttámogatás valósult meg ezzel a trükkel? Van pofájuk 28500 nyugdíj minimumot "megőrizni" a felső határt meg kinyitni? Annyira leamortizálták az iskolát, kórházat és ezek személyzetét, hogy az már, már nemzet és népellenes tevékenységnek számít?Hova tűnnek el a befizetett milliárdok?  Még a TAO jó részét is eltérítik, nehogy szociális vagy egészségügyi kiadásra fordítsa valamelyik "eszement". Fejlesztés csak EU pénzből lehetséges, akkor hol a személyi adó, a dolgozók járulékai, a munkáltatók járulékai valamint a 27%-os ÁFA jövedéke? A nemzeti együttműködés nyilatkozat maradt, az alaptörvény asztalát eltüntették és gátlástalanul lábbal tiporják még a saját törvényeiket is, hogy felmarkolják a közpénzt a gyerekek, idősek és az adózok elől. Lerabolják az embereket és kiszórják a nemzetből a másként gondolkodókat az adókat járadéknak nevezik, hogy ezt a hatalmas tőkét elirányíthassák. Mert a volt feleségek a gyerekek a szeretők a csókosok ebből kapnak lakást, házat, tőkét. A "kölcsönt" te fizeted amiből milliárdosaink felvásárolják  a bankokat a médiát a földeket a kastélyokat a Balatont. Nekik robotolhatsz, és ők még az adóikat se itthon fizetik... Az a vicc, hogy tudják bűnőznek, ezért már magánhadseregek védi minden lépésüket és a törvényeket úgy csavarják és termelik "salátába" bújtatva, ami a pártállami időket idézi. Csodálatos egy ország ahol pár milliárdosért és kb 10000 ember milliójáért még a nemzet, az utódok életét is beáldozzuk! Az oxigént termelő fákat kivágják, betonozott, kövezett szociális bérlakások nélküli dzsumbujokba tartva fogva jobbágyoknak nevelt népet... 

Magyarország a top 3-ban: rengeteget vesz el a bérünkből az állam

388 ezer forintba kerül a munkáltatónak, ha nettó 200 ezret akar adni a dolgozónak.

Magyarország a top 3-ban van az OECD-tagországok között a bejelentett munkát terhelő állami elvonások tekintetében – idézi az adatokat az Index. Vagyis hiába a járulékcsökkentés, még mindig kimagaslóan drága nálunk a foglalkoztatás.

Nálunk csak Belgiumban és Németországban hagy kevesebbet a munkavállalónál az állam. Belgiumban a bér 54 százalékát teszi ki a személyi jövedelemadó, a munkavállalói járulékok és a munkáltatói járulékok, Németországban 49,4 százalék ez az arány, nálunk 48,2.

A régió országai közül is toronymagasan nálunk a legdrágább a foglalkoztatás – Lengyelországban a fizetések 35,8, Szlovákiában 41,5, Csehországban 43 százalékát viszik el a közterhek. Magyarországon, ha a munkáltató 200 ezer forintos nettó bért akar adni a dolgozójának, akkor 388 ezer forintot kell kifizetnie.

http://24.hu/fn/gazdasag/2017/08/04/magyarorszag-a-top-3-ban-rengeteget-vesz-el-a-berunkbol-az-allam/

197 napot az államért, 168-at önmagáért dolgozik egy magyar

Jön az adószabadság napja.

Az adószabadság napjának (Tax Freedom Day) azt a fordulópontot nevezik, amikortól a bér már nem az államé. Magyarországon július 16-áig, több mint az év feléig az államnak dolgoznak az emberek, csak utána tehetik zsebre jövedelmüket – emlékeztet a Pénzcentrum, amely szerint a magyar béreket az uniós átlagnál jóval magasabb terhek sújtják, óriási az adóék.

Egy cég minden munkavállaló után fizet 27 százalékos szociális hozzájárulási adót, 1,5 százalékos szakképzési hozzájárulást, tehát 28,5 százalék megy az államnak. A 127 500 forintos bruttó minimálbér a cégnek havonta 163 838 forintba kerül. A minimálbéres dolgozó – a levont adó és járulék miatt – bruttó fizetésének 34,5 százaléka nem is kerül a számlájára.

84 787 forintja marad, 42 713 megy az államnak, amely így összesen 79 051 forint adót, járulékot szed be utána. Vagyis egyetlen minimálbéres munkáján az állam csak 5736 forinttal keres kevesebbet, mint a dolgozó, vagyis a minimálbér- és a garantált bérminimum emelésével a kormány nagyon jól járt. A nagy vesztesek a cégek.

Korábbi elemzések szerint csak az osztrákoknál, a franciáknál és a belgáknál virrad fel később „az adó-felszabadulás napja”, de az Európai Unió tagállamaiban elég általános, hogy túl sokat költenek, túl sokat vállalnak magukra. Mint korábban megírtuk, az adószabadság napját ebből a szempontból érdemes fenntartásokkal kezelni, mert a különböző források, adatok és metodikák miatt nehéz összevetni a tagállamok munkavállalóinak tényleges adóterheit.

http://24.hu/fn/gazdasag/2017/07/11/197-napot-az-allamert-168-at-onmagaert-dolgozik-egy-magyar/#

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr1912719724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása