He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Teaház, 2000 méter magasban- ha nem szédülsz még fel is érhetsz oda

2017.07.02. 08:01 guma

Kínában, eldugva a hegyek közt, Shaanxi tartományban található az a kis teaház, melyhez életveszélyes út vezet fel a kétezer méteres magasságba a Hua Shan csúcsra.

Teaház a hegyek között

A teaházat egy taoista templomból alakították át. Csakis egyetlen módon lehet megközelíteni, a sziklába vájt lépcsőkön, illetve a sziklafalba erősített deszkákon keresztül, mindezt kapaszkodók, vagy korlátok nélkül. A meredek falat nem kis teljesítmény megmászni, hisz néhol szinte úgy tűnhet a 90°-os dőlésszöget is meghaladja utunk. A feljáratot több mint 2000 éve folyamatosan építik, de így is csak az igazán elszánt zarándokok jutnak fel a csúcsra. A hegylánc felülről nézve egy virágot formál, s ezért is kezdtek el építkezni a tetejére, hogy benépesítsék, s kiteljesítsék a formát.

Teaház a hegyek között

A hegylánc szent hely, ahol egykor császárok tartottak ünnepségeket, s úgy hitték, ez a hely az alvilág istenének lakóhelye. A Jáde Tavasz Kolostorban pedig őseikkel és a túlvilág lényeivel tartották a kapcsolatot.

Az évszázadok során az itt élő szerzetesek meditációjuk erősítésére kezdtek el teázni, melynek az idő előrehaladtával egyre nagyobb hagyománya lett.

Teaház a hegyek között
Teaház a hegyek között

Huashan valaha olyan hely volt, melyet csak kitartó, szívós remeték, buddhista szerzetesek voltak képesek megmászni. Az 1980-as években különösen a kínai diákok körében vált népszerűvé a hely, a 90-es évekre pedig a felvonók lehetővé tették, hogy egyre több ember ismerje meg a vidék szépségét. Ám a keskeny, veszélyes utakkal, párkányokkal szegélyezett hegy gyorsan hírhedtté vált. 2160 méteres magasságával Huashanben fekvő Déli csúcs, Kína öt szent hegyének legmagasabbja. Veszélyessége ellenére ez a csúcs a hegyi túrázók és a hegymászók legkedveltebb csúcsa. Legveszélyesebb szakasza a "Changkong Zhandao", ami egy függőleges sziklafal mentén 4 m hosszú és 33 cm széles, ácskapcsokkal összefogott pallókból felépített út, amely alatt feneketlen mélység tátong, és ahonnan a leesés egyenlő a halállal.

Teaház a hegyek között
Teaház a hegyek között

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3412449861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása