He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Moldova György Magyar atom könyvét is megvalósítja Semjén, Orbán? Magyar atomot minden afrikai országnak!

2017.04.07. 08:55 guma

Az atomtitok megőrzéséhez tartozott az is, hogy a számításokat nem zárták el páncélszekrényekbe, ahol a kémek könnyen megtalálhatták volna, hanem kilós tételekben eladták a MÉH-nek (Melléktermék- és Hulladékgyűjtő Vállalat). A MÉH továbbította az utcai gyümölcsárusokhoz, ezentúl minden negyed kiló szilvát atomtitokba csomagoltak. Persze most is akadtak elégedetlenek, akik reklamáltak, hogy az ő staniclijukon csak rakétakilövő berendezések tervrajza van. Ezekre joggal ripakodtak rá az árusok: mit akar kettő ötvenért? Atomjégtörőt? Ha pedig valaki összefoglalóan akarta ismerni az atombomba gyártását, elég volt, ha beült egy órára az Emke kávéházba, a magyar szakértők itt vitatták meg a fontosabb elvi kérdéseket. (Részlet)

Az Urbis Kiadó Moldova György több mint fél évszázados írói munkássága előtt tiszteleg az életműkötetek kiadásával, melyek sorában ez a kötet a harmadik. A könyv tartalma: Magyar atom; A zöld-fehér menyasszony; A verhetetlen tizenegy; Az eltörött csavar; Az új csillag; Gráf, a részeges jobbhalf; Baumgartner, az érzékeny kapus; Lami, a halhatatlan balhátvéd; A börtönválogatott; Verebes, a túl művelt bokszoló; Vasdinnyei, az eltévedt futó; Istók, a vizek királya; A Lakinger Béla zsebcirkáló; Hitler Magyarországon.

Itt olvashatod:

http://konyv-letoltes.com/magyar-atom_118198.html

És miért is szerepel ez a könyv itt?

Semjén Zsolt Teheránba utazott, hogy aláírjon egy egyezményt, miszerint Irán és Magyarország közösen épít atomreaktorokat, amiket majd afrikai országoknak sózunk el

 Fotó: Tasnim News Agency

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke Teheránban tárgyal az iráni atomenergia-ügynökség vezetőjével, Ali Akbar Salehivel arról, hogy korábbi megállapodások értelmében Magyarország az oroszokkal hagyományosan jó atomkapcsolatokat ápoló Iránnal közösen épít majd kisebb, 25 megawattos atomreaktorokat, amiket afrikai és ázsiai országoknak adunk el közösen, írja az iráni sajtó. Az egyezményt a Tehran Times szerint alá is írják. 

„Megdöbbenéssel értesülhetett a magyar közvélemény ma arról a híresztelésről, hogy Magyarország nukleáris együttműködésről szóló megállapodást köt Iránnal. Azzal az Iránnal, amellyel kapcsolatban a mai napig nem lehet bizonyossággal kizárni, hogy atomfegyvert kíván fejleszteni, amellett, hogy köztudottan a terrorizmus egyik fő támogatója, és amely ország hosszú évek óta gyakorlatot csinál abból, hogy nem engedi be a nemzetközi szervezetek megfigyelőit.” 

https://444.hu/2017/04/06/semjen-zsolt-teheranba-utazott-hogy-alairjon-egy-egyezmenyt-miszerint-iran-es-magyarorszag-kozosen-epit-atomreaktorokat-amiket-majd-afrikai-orszagoknak-sozunk-el

Durvul a keleti nyitás: Iránnal egyezünk meg atomerőmű-építésről

Erős hetet rendez Magyarország a Nyugattól elfordulásban. Kedden a parlament elfogadta azt a törvénymódosítást, ami a gyakorlatban lehetetlenné teszi a legnagyobb és legjobb amerikai egyetem működését Közép-Európában.

Szombaton pedig Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és az iráni Atomenergia Hivatal vezetője, Ali Akbar Salehi fog aláírni egy szerződést a két ország együttműködéséről a nukleáris energetika területén, legalábbis a TehranTimes cikke szerint.

Konkrétan az a terv, hogy egy kicsi, 25 megawattos atomerőművet fejlesztünk közösen Iránnal, amit aztán Ázsiában és Afrikában fogunk értékesíteni. 

Az együttműködés még tavaly februárban került elő, amikor Salehi Magyarországra látogatott. A lehetőséget pedig az Irán elleni szankciók feloldása adta.

Szeretnénk teljesen kihasználni minden kereskedelmi és technikai lehetőséget, beleértve a békés célú nukleáris tevékenységet, ami ebből a megállapodásból származik

– mondta akkor Salehi. Akkor még egy 25 és 100 megawattos teljesítményű reaktor kifejlesztését tervezték, azért, mert Salehi szerint ez a méret népszerű Ázsiában és Afrikában. Végül ebből csak a kisebb kapacitású erőműben egyeztünk meg a cikk szerint.

Salehi azt mondta, a kisebb erőművek olcsóbb megoldást jelentenének a szegényebb országoknak és kevesebb hűtővizet igényelnének, ami mindkét említett kontinensen kritikus pont a mérlegeléskor. Az iráni atomenergia-ügyi delegáció a budapesti látogatáson először Semjén Zsolttal, majd másnap Szijjártó Péterrel is találkozott.

Irán még egy országgal egyezett meg mostanában nukleáris energetikai együttműködésről:

Oroszországgal. 

Az iráni elnök és Vlagyimir Putyin személyesen beszélték meg.

Az Iránnal kötött megállapodás nem fogja segíteni az Egyesült Államokkal épp nem túl fényes viszonyunkat. Nem csak a CEU-ügy miatt akadtak ki ránk, de a civil szervezetek vegzálása is nagyon rosszul jön majd a magyar-amerikai viszonynak. Az Egyesült Államok viszonya az elmúlt évtizedekben mindig feszült volt Iránnal, és ugyan Barack Obama feloldotta az ország elleni szankciókat, Donald Trump ennél sokkal harciasabb retorikával lépett fel Irán ellen.

Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja közleményben reagált a Tehran Times cikkére, megdöbbenésének hangot adva, amiért Magyarország nukleáris együttműködésről szóló megállapodást köt azzal az Iránnal, amely “lehetséges, hogy atomfegyvert kíván kifejleszteni, amelyik a terrorizmus egyik fő támogatója, és amely ország nem engedi be a nemzetközi szervezetek megfigyelőit.”

Ez a döntés megmutatja, hogy az Orbán-kormány az atomlobbi kezében van, hogy bármire hajlandóak Paks 2-ért. Ez a döntés azt mutatja, hogy Paks 2 Magyarországot minden egyes nap távolabb viszi a szövetségeinktől, és amíg a beruházás nem áll le, a nemzeti szuverenitást veszélyezteti A kormány külpolitikája egyértelműen arról szól, hogy Magyarországot elfordítsa szövetségeitől és Oroszországhoz és Oroszország szövetségesihez kösse

– írta Ungár.

http://24.hu/belfold/2017/04/06/hetfon-bezarattuk-a-ceu-t-szombaton-irannal-alairunk-egy-megallapodast-kozos-atomeromu-fejleszteserol/

Az igazi keleti nyitás: Semjén nukleáris megállapodást ír alá Iránban

Egyebek mellett egy 25 megawattos atomerőművet fejlesztene ki közösen Magyarország és Irán, legalább is a TehranTimes szerint, amely szerdán azt írta: Semjén Zsolt a héten aláírja a szerződést az együttműködésről Iránban. Oroszország is beléphet a képbe.

Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes és Ali Akbar Salehi, az Iráni Atomenergia-ügyi Szervezet (AEOI) vezetője, iráni alelnök nukleáris együttműködésről ír alá szerződést szombaton – idézi a TehranTimes az iráni hivatal szóvivőjét.

Az angol nyelvű lap szerint a két ország illetékes vezetői többször egyeztettek már a kérdésben. Ali Akbar Salehi tavaly februárban Budapesten járt, ott vetette fel egy kicsi, 25 megawattos atomerőmű közös fejlesztésének ötletét. Ázsiában és Afrikában adnák el az erőművet, de Iránban is felépítenének egyet. Az Irán elleni szankciók feloldása adta a lehetőséget az együttműködésre.

Az iráni atomenergia-ügyi delegáció a budapesti látogatáson először Semjén Zsolttal, majd másnap Szijjártó Péterrel is találkozott.

Irán Oroszország felé is nyit a nukleáris energetikai együttműködés területén, az iráni és az orosz elnök állítólag személyesen meg is egyezett erről.

Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja közleményben így reagált a TehranTimes cikkére: „senkinek nem szabad meglepődnie azon, hogy Irán várhatóan a jövőben Oroszországgal is atomszerződést fog kötni. A mai magyar kormány külpolitikája egyértelműen Magyarország a nyugati szövetségi rendszerből való elfordításának tervét hajtja végre azért, hogy hazánkat Oroszországhoz és Oroszország szövetségeseihez kösse. Ez ellentétes a magyar emberek akaratával és érdekeivel, és a folyamat új, aggasztó állomása a Semjén Zsolt által Iránnal megkötött nukleáris megegyezés.”

http://hvg.hu/gazdasag/20170406_az_igazi_keleti_nyitas_semjen_nuklearis_megallapodast_ir_ala_iranban

Orbán Viktor következő álma, hogy atomnagyhatalommá váljunk

Az LMP már reagált is.

Nem elég, hogy az országot végeláthatatlan adósságspirálba taszítja a kormány tervbe vett paksi kalandja, Magyarország az oroszokkal hagyományosan jó atomkapcsolatokat ápoló Iránnal építene közösen kisebb, 25 megawattos atomreaktorokat, amelyeket aztán Ázsiában és Afrikában adnának el.

Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes és Ali Akbar Salehi, az Iráni Atomenergia-ügyi Szervezet (AEOI) vezetője nukleáris együttműködésről ír alá szerződést szombaton.

Az iráni alelnök tavaly februárban járt Budapesten, akkor vetette fel az ötletet; az együttműködésre az Irán elleni szankciók feloldása után már van lehetőség.

Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja közleményében így reagált a Tehran Times cikkére: „Senkinek nem szabad meglepődnie azon, hogy Irán várhatóan a jövőben Oroszországgal is atomszerződést fog kötni. A mai magyar kormány külpolitikája egyértelműen Magyarország a nyugati szövetségi rendszerből való elfordításának tervét hajtja végre azért, hogy hazánkat Oroszországhoz és Oroszország szövetségeseihez kösse. Ez ellentétes a magyar emberek akaratával és érdekeivel, és a folyamat új, aggasztó állomása a Semjén Zsolt által Iránnal megkötött nukleáris megegyezés.”

(444.hu, hvg.hu, Tehran Times)

http://magyarnarancs.hu/belpol/orban-viktor-kovetkezo-alma-hogy-atom-nagyhatalomma-valjunk-103390

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr9412407241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása