He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

A -10 fokban sok magyar "eldöntheti, hogy éhen döglik, vagy inkább megfagy"

2017.01.08. 05:06 guma

Vélemény a kolozsváros. com-ról, ahol a hsz-k is ütősek:

És most jön az, amikor rohadjon meg ez az egész ország így, ahogy van

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Hír – 10 percig – a médiában, annak is inkább a bulvár vonulatában, hogy a rendőrség is beszállt a népmentésbe, tekintettel a nagy hidegre. Ennek örömére sorra jelennek meg a police-hun a hírek, hogy fát vágnak, havat lapátolnak a rend éber őrei. Ezek közül a hírek közül emelkedett ki a szívfacsaró történet a gyalog botorkáló 53 éves nőről, akit hazakísértek a rendőrök és azt tapasztalták, hogy a lakásban pont olyan hideg van, mint a lakáson kívül, ráadásul kiderült, hogy a nő napok óta nem evett, mert sem ételre, sem tüzelőre nincs pénze. A rendőrök mentőt hívtak és ezzel megmentették az asszony életét. Miközben éljen és szép volt, lenne néhány kérdésem.

És? Mi lesz holnap? Mi lesz a jövő héten? A nőt ki fogják engedni a kórházból. Addigra lesz pénze kajára, tüzelőre? Akkor nem fog pont úgy éhezni és fázni, mint most? Erről ugatok évek óta. Hogy ilyen márpedig nincs, nem lehet egy civilizált országban. Lehet – van is és lesz is – szegénynek, vagy gazdagnak lenni, de megfagyni, éhendögleni nem lehet. Az a nő 53 éves. Belegondolt valaki, hogy még mennyire fiatal? Még több, mint 10 éve van a nyugdíjig. Vagyis a nyugdíjkorhatár eléréséig, ha megéri. De miből is lenne nyugdíja, amikor most sem tud megélni? Nyilván munkája sincs.

És tudom, most jön az, hogy miért nem tanult, vagy most miért nem képzi magát. És most jön az, amikor rohadjon meg ez az egész ország így, ahogy van. A nagyképű, empátiát nyomokban sem mutató barmokkal, a kormányon harácsoló korrupt gazemberek feneketlen zsebű pereputtyával, a semmihez nem értő, emberségnek a nyomát sem mutató vezetőkkel, a töketlen ellenzéki pártokkal, a mindent leszaró, csak a kényelmes kis pozíciójukat féltő élősködőkkel, akik a fűtött parlamenti termekből nem látnak el a valóságig.

Az ország egy része – mégpedig marhára nem a tehetősebb része – próbálja életben tartani az ország másik, még náluk is nyomorultabb helyzetben lévő részét. Hogy miért nem tanult ez a szerencsétlen nő (és a többi, kilátástalan helyzetben lévő ki tudja hány nő és férfi) és ha akkor nem tanult, most miért nem pótolja? Egyrészt mert csak. Mert nem mindenki elég szorgalmas, nem mindenki elég okos, nincs meg mindenkinek a lehetősége a tanulásra. És akkor? Ők pusztuljanak? Elárulom, hogy nincs egyetlen egy olyan ország sem, ahol mindenki magasan kvalfikált szakember lenne. És nincs olyan emberi, de még isteni törvény sem, hogy aki nem diplomás, az dögöljön halomra.

Aki már ilyen helyzetbe került, hogy 53 éves (de lehet 43, vagy 63 is, tök mindegy), nincs munkája és nincs megélhetése, az kösse fel magát? Vagy az sem kell, mert elég, ha lefekszik a saját otthonában 2017 januárjában? Hol a kibaszottul gyenge állam ilyenkor? Mert az állam gyenge, hiszen egyetlen feladatát sem teljesíti. Itt csak a korrupció, a cinizmus, a pofátlanság és a közöny erős, de az legalább nagyon. Ha lenne, ha működne a normális állam, akkor ez a nő egészen egyszerűen nem kerülhetne ilyen helyzetbe. Akkor lenne megfelelő képzés számára, aztán lenne megfelelő munka. A megfelelő képzés pedig nem az, amikor napocskákat kell rajzolni, hanem ami szakmát ad. És nem úgy kell a képzést megvalósítani, hogy a szerencsétlennek, aki ennivalót sem tud venni, be kelljen buszoznia a városba és ott kelljen bohóckodnia felnőtt fejjel egy tanteremben, ahol semmihez sem értő, de jó kapcsolatokkal rendelkező emberek tanítják őket a semmire, baromira sok pénzért.

A megfelelő munka pedig nem az, hogy az ország túlsó végében el tud helyezkedni, ám az utazási- és szállásköltségre el is megy a havi fizetése. A munkát helybe kell vinni. A vidékre, a falvakba, amelyek mára gyakorlatilag lekerültek a térképről. Úgy teszünk, mintha nem léteznének olyan települések, ahol majdnem 100 százalékos a munkanélküliség, ahol csak a nyomor és a kilátástalanság biztos. Persze, tudom. Ők maguk tehetnek a nyomorukról, mert miért nem tanultak agysebésznek, politológusnak, vagy médiaszakembernek? Azért, mert Szabolcsfaszomfalván már 100 éve is szar volt a közoktatás. Onnan szinte képtelenség volt bekerülni a gimnáziumba és ott olyan tanulmányi eredményt produkálni, amivel egyetemre lehetett volna menni. És mi a francért is kellene egyetemre menni mindenkinek? Mert azok a mostani nagypofájúak, akik többségének a szülők kaparták össze a tanulmányokra valót, most olyan kurvára büszkék a diplomájukra?

Ezek az emberek éppen olyan értékesek, mint bárki más. És igen, vannak ilyen emberek is, akik nem élnek meg a jég hátán. Segítségre van szükségük. Ez a dolga az államnak. A segítség pedig nem ott kezdődik, hogy amikor már valaki végletesen lecsúszott, leépült – mert a nyomor megöli a lelket és megöli a szellemet, elpusztítja az önbecsülést, megtöri a gerincet – akkor betoljuk a kórházba, mert ott legalább kap enni és nem fagy meg. Addig, ameddig ott van. Idáig nem szabad eljutni. Hol a védőháló? Mire megy el az a kurvasok pénz, amit befizetünk azért, hogy ha bajba kerülünk – vagy bajba kerül egy embertársunk – legyen segítség?

Miért nincs felelőse soha, semminek? Miért ez a hír, hogy most ez az 53 éves korára öregasszonnyá nyomorodott nő kivételesen nem fagy meg és nem hal éhen? Vagy ott a másik hír – szintén a police.hun – az egyedül élő, mozgáskorlátozott 65 éves asszonyról, aki nem tudott tüzifát vágni és behordani azt, ezért a fűtetlen lakásában vacogott? Mi az, hogy egy mozgáskorlátozott ember magára marad? Mi az, hogy idős, beteg, sok esetben demens, önmagát ellátni képtelen ember ellátatlanul marad?

Marhára nagyszerű, hogy most a rendőrség kiemelten figyel rájuk – ezzel becsülettel teli is fossák a police.hu-t -, de mi lesz holnap? És mi volt tegnap? Mit csinál a kormány? Azon kívül, hogy azzal bohóckodnak, hogy Orbán nem is költözik a Várba, csak az irodája lesz ott? Ki nem szarja le Orbánt az irodájával együtt? Ez egy ország, itt emberek élnek. Olyanok is, akik okosabbak, talpraesettebbek és olyanok is, akik nem annyira okosak, vagy nem annyira élelmesek. És olyanok is, akik képtelenek egyedül kivergődni a gödörből, ahová a jobban teljesítés közben előre lépkedő ország rúgta őket masírozás közben.

Mindenki annyit is ér, amennyije van. Így, egészen pontosan. Ez a kormányzati filozófia. A kormány tagjai sokat érnek, ahogy a rokonaik, barátaik is. Az 53 éves nyomorult meg annyit ér, amennyit a kórházban meg tud enni a méltán világhírű ételből. Aztán mehet vissza a romos, hideg lakásába és eldöntheti, hogy éhen döglik, vagy inkább megfagy. Semmi másban, de ebben az egyben még ő dönthet a maga sorsáról.

Szégyen ez az ország és szégyen ez a kormány. Stadionnal, fűtött gyeppel, helikopteren lagziba járó miniszterrel, hazug és korrupt politikusokkal, gazdagodó rokonokkal és strómanokkal együtt szégyen. Mi meg idióta barmok vagyunk, mert eltűrjük és mert elhisszük, hogy az a szerencsétlen asszony maga tehet arról, hogy ide jutott. Közben meg észre sem vesszük, hogy az egész ország ide jutott, csak van, akinek ez még nem tűnt fel. Nem baj, fel fog tűnni. Hamarosan.

https://kolozsvaros.com/2017/01/07/es-most-jon-az-amikor-rohadjon-meg-ez-az-egesz-orszag-igy-ahogy-van/

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr9812108389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gazoló 2017.01.08. 06:37:51

A ""plebejus,olimpia,úszóvébé,várba költözés és a sok sutyerák mutyi tükrében gyalázat(

(elárulnád Margó,Te hogy húzod le a szalonnát word fáljba pld.g'chrome-mal??)

Jó reggelt Nektek!

Oricának is)

www.youtube.com/watch?v=pWTr0MyITJ4&index=28&list=RDq0lK9SwXXgk

Orica Középföldi 2017.01.08. 06:59:53

@gazoló:

Ilyeneket olvasva nem igazán jó a reggel/nap, de köszönöm:)

Ezelőtt egy teljesen más tartalmú, de hasonlóan nyomasztó beszélgetést olvastam. Ennyi elég is mára, holnapra és a következőkre.

guma 2017.01.08. 07:42:35

@Orica Középföldi:-noz

csatlakozva, nem igazán van jó reggelem ( és nem csak az írások miatt!)

@gazoló: felrobbanok...

nem aludtam szinte semmit. pénteken túl estem a műtéten és este már mondták, hogy reggel mehetek haza, miközben 24 órát fel sem kelhettem. amin elképedtem: a zárójelentés is kész volt már este...

reggel amikor még csak a felülést próbálgattam, a nővérkétől meg is kaptam.

gyerekem haza is vitt - de papír szerint 11.-én 10 óra 45 -kor engedtek el...
fáj a lábam (most mást csináltak és kínlódom), meg tüzes. megkérdezni sem tudom valakitől most, hogy ez mennyire normális...

a többit le sem írom, de pár napig még biztos nem vagyok "itthon"!

gazoló 2017.01.08. 08:42:30

@guma:

..döbbent..

Jobbulást,de ha úgy érzed nagyon gyulladt,inkább menjetek vissza vele valami hozzáértőhöz!

Nem akarlak rémítgetni,de egy munkatársam néhány napja halt meg,szintén lábműtét után kórházi(bakteriális) fertőzéstől..

Jobbulást Margó!

hu.winesino.com/alternative-medicine/herbs-alternative-medicine/1015025073.html

Nálam most fagy le éppen((

guma 2017.01.08. 19:46:14

@gazoló: :)))

terápiáztam. :D

már nem is ég, csak fájdogál...

viszont szépen lépegetek és akkor nem is fáj, csak "érzem"...

gazoló 2017.01.09. 08:06:16

@guma:

)Fügefalevél terápia megvolt?)

Tudtad,hogy kétféle módon is használható)

Viccet (sosem) félretéve,örülök,hogy javulsz és újra "saját lábon))

Knósszosz 2017.01.15. 11:43:37

Randa egy gusztustalan írás, tele provokatív kérdésekkel..:))
Mi lesz, mi lesz, mi lesz? A szerzőnek nem inkább avval kellene foglalkoznia, hogy mi van?

Az ATV-n a szokásos vidám, vasárnap délelőtti Németh Sándor Istentisztelet bevezetéseként a Monstrancia Band tolja ezerrel a liturgia szerves részét képező, dallamos rockzenébe[…] csomagolt lelki-szellemi táplálékot, merugye nem csak fokhagymás kalbászon él az emberfia (ha lenne)… Szegény Pasquale a dobok mögött már-már önkívületi állapotban püföli a bőröket. Attól féltem csórikámat, hogy egyszer annyira elrugaszkodik az áhítat következtében az őt körülvevő valóság talajától, hogy a szövegben következő Jézus neve helyett egyszer csak azt rikkantja majd: „Csikidám!” A közönség persze lehet, hogy észre sem venné, láthatóan jó a cucc amit ma is betoltak a buli előtt. A szerencsétlenné lett 53 éves asszonynak ezt a műsort kellene megmutatniuk a kríziskezelő munkatársainak, egyből olyan melegség töltené el szegényt, ami pár órára biztosan feledtetné a nyirkos mínuszokat. De ennél talán keresztényibb megoldás lenne, azt a szép nagy Hit-csarnokot megnyitni az 53 éves asszony, meg a sok száz, ezer sorstársa előtt. Azt a bagatell két milliárdot amibe a vizes VB-re építendő műugró torony kerül (amit majd elbontanak), odaadhatnák az elvtársak Sanya bácsinak, egy darabig elég lenne a rezsire, úgy vélem.
Ja, hogy akarat nincs ilyen fölösleges, nem látványos, szavazatokat csak alig vagy sehogy sem generáló statisztikára pazarolni? Hát, nincs!

Perszehogy nincs.
A tiszta élő gyapjú muszájdzseki jó meleg, a tulajdonosa nem fázik rgo; honnan tudhatná mi az, gyógyszer is van, de ha esetleg kifogy ott van még a pálinka. Ha csak nem nyalta fel a vakkomondor. Az elvtársakat ki kellene vágni abba a menekülttáborba, ahol százegynéhány menekült fázik sátrakban(!!). De úgy, hogy csak estére mehetnének be „melegedni”, nappal irány az utca, hogy megtapasztalják azt a nyomort és szenvedést, amire a szociális érzékenységük és emberségük totális hiányának következtében még rátesznek vagy két lapát mocskot a szerencsétlenek vállaira.

Ferenc pápa közben templomot nyitott meg Rómában a hajléktalanoknak…

Sikk is rugdosni mostanság, még a katlik gittegylet által is – egyesek részéről.
Undor ez az egész…

gazoló 2017.01.15. 23:42:32

@Knósszosz:

"Monstrancia Band tolja ezerrel a liturgia szerves részét képező, dallamos rockzenébe[…] csomagolt lelki-szellemi táplálékot"

Visszataszító az az esztrádba csomagolt lakrock amire csápolnak'sámánsanyi báránykái!
Mi sem jellemzőbb az nyájként megvezetett bódultak tömegeire,hogy a politikában és a hitéletben sem veszik észre,hogy hipnotizáltak,megvezetettek! (

...........

Jó,hogy erre jártál,gyere máskor is!

Zenéd?

.....................

www.youtube.com/watch?v=xpdPFLiPLTw

Knósszosz 2017.01.16. 10:46:20

@gazoló:
Zene?
Perszehogy van! (Balsom kisasszony sem gyenge…)
„A” mexikói hang… akit elmaszkíroznak és becsempészik a Berliner Kantorei sorai közé, nem kis meglepetést okozva evvel a kórusnak. Szóóval, Rolando Villazón 7:10-től, de az egészet érdemes meghallgatni/nézni!
www.youtube.com/watch?v=5lPP7E1gKsk&t=916s

Amúgy meg járok erre is amarra is, csak sok a tennivaló >> gumának írtam.
Üdv! :)

2017.01.19. 21:17:32

@Knósszosz:

Így igaz Knosszi, undor az egész. De nekünk az undor kellős közepén is meg kell találnunk azt az, időnként egy négyzet centiméternyi pozitívumot, ami előrevisz.
Mert egy életünk van. :)
süti beállítások módosítása