He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Szőcs Géza a Népszabadságról: az arhivum megszüntetése, nem lehet gazdasági kérdés - "az a magyar kultúra része, a magyar jelenkor történetének része.”

2016.10.18. 05:32 guma

Szőcs Géza: Nagy csapás a Népszabadság megszűnése

 
Szőcs: Súlyos csapás a Népszabadság felfüggesztése
A miniszterelnök kulturális tanácsadója a Hír TV-nek nyilatkozott. Nem először szólt hozzá az utóbbi időben médiát érintő kérdésekhez: legutóbb a kormány médiapolitikáját kritizálta a Heti Válasznak.

Szőcs Géza szerint a Népszabadság netes archívumának eltűnése nagy baj, hiszen a magyar kultúra fontos részét képezi.

„Rendkívüli csapásnak érzem ezt a magyar sajtószabadságra nézve. Nagyon sajnálom mindazt, ami történt, és próbálunk a mi szerény eszközeinkkel valamiféle közvetítést is felajánlani azért, hogy a történet átvilágítható legyen, és a jövőre nézve valamilyen konstruktív megoldás születhessen. Különösen nagy csapásnak érzem azt, hogy – amennyiben jól értesültem – az archívum sem hozzáférhető, aminek nincsenek, nem lehetnek gazdasági okai, sem bármiféle elfogadható ok. Az a magyar kultúra része, a magyar jelenkor történetének része” – hangsúlyozta a Hír TV-nek a miniszterelnök kulturális tanácsadója.

Úgy tűnik, hogy újabban a hazai médiahelyzet kormánypárti kritikusának szerepében jelenik meg Szőcs Géza. Nem olyan régen a Heti Válasznak adott interjújában a kormány médiapolitikáját is bírálta. Azt mondta: ez a kormányzás legkudarcosabb területe, a közmédiával kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: „a közszolgálati média leépülése szívszorító történet”.

A Népszabadságot kiadó Mediaworks másfél hete tájékoztatott arról, hogy felfüggesztette a napilap nyomtatott és internetes kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig. Döntését azzal indokolta, hogy a lap példányszáma az elmúlt tíz évben 74 százalékkal, 100 ezer példányt meghaladó mértékben csökkent, így 2007 óta több mint 5 milliárd forint veszteséget termelt. Gazdasági okokról beszélt a tulajdonos osztrák üzletember is nemrég egy osztrák lapnak.

Az újságírók szerint viszont ez nem felel meg a valóságnak, ráadásul egyre több kérdés vetődik fel a Népszabadság váratlan felfüggesztése kapcsán, amióta kiderült, hogy a nemrég állami tulajdonba került, majd privatizált MKB Bank jelzálogjogot jegyzett be a napilap nyomtatott és netes kiadására, valamint a kiadóra is. Az újság értékét ugyanis nagyban befolyásolja az, hogy működik vagy felfüggesztették. A korábban folyamatosan megjelenő napilap annak a hitelnek a fedezetéül szolgált, amelyet az MKB Bank folyósított a Mediaworks kiadóvállalatnak. Egyes szakértők szerint a hirtelen bezárással járt értékcsökkenés felvetheti a fedezetelvonás gyanúját is.

http://mno.hu/media/szocs-geza-nagy-csapas-a-nepszabadsag-megszunese-1366866

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3711817907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása