He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Déri János híres műsorára emlékezve hozom ide: A Fekete Lovag Műhold - legendáját

2016.08.07. 08:01 guma

Fekete lovag műhold

Fekete lovag, a 13000 éves idegen műhold

Az ötvenes években, a csillagászat és űrkutatás hőskorában, egyre több csillagász jelezte szerte a világon, hogy egy azonosítatlan, a Föld körül keringő műholdat észlel, mely ráadásul rendkívül furcsán viselkedik. Az észlelést nem sokkal később (1960 februárjának első napjaiban) az Amerikai Védelmi Minisztérium is megerősítette, majd hirtelen elfekvőbe is került az ügy. Vajon miért?

1960. február 11-ei számában a "The New York Times" című napilap egy rejtélyes szatellit felfedezéséről közölt le cikket, melynek következtében egy csapásra ismerté válik szerte a világon, egy "Black Knight" azaz "Fekete lovag" néven emlegetett, azonosítatlan űrbéli objektum, melynek létezését mind az amerikaiak, mind pedig az oroszok detektálják és elismerték. Az első fotókra sem kellet soká várni, melyeket 1960. szeptember 3-án a long islandi Grunman Repülőgépgyár nyomkövető kamerája készített. Ez idő tájt egy bizottság is összehívásra került, hogy megvitassák az idegen műholddal kapcsolatos észrevételeket és teendőket, de eme gyűlés eredménye sohasem került aztán nyilvánosság elé, s az UFO műhold léte "hivatalosan", annak ellenére, hogy még ma is milliók fantáziáját mozgatja meg, lassacskán feledésbe merült...

Furcsaságok a műhold körül

Eme műhold felfedezésekor még csak alig néhány (így jól ismert) ilyen szerkezet keringett a Föld körül. Méretét (és feltételezett technikai adottságait) tekintve az objektum többszöröse egy normál műholdénak. Sebessége és keringési iránya sem a megszokott, hisz a földi műholdak általában lassabban és nyugatról keletre, míg a Fekete lovag pont fordítva, kelet-nyugati irányba, poláris pályán és meglehetősen gyorsan mozog. Időnként egyébként még a Földről is lehet látni, amint egy apró, de fényes, vörös pontként áthalad az éjszakai égbolton.

Rádiójelek, melyeket kibocsátott

Az Egyesült Államok, az egykori Szovjetunió, de még sok más (főként európai) ország is észlelte, hogy az idegennek vélt űreszköz kódolt jeleket bocsátott ki, melyeket egyeseknek (például a jelsorozatot adásuk közben szintén észlelő amatőr rádió {un. HAM rádió} egyik munkatársának is) sikerült dekódolniuk.

 

Állításuk szerint a jelsorozat az Ökörhajcsár csillagkép 13000 évvel ezelőtti helyzetéről és állapotáról tartalmazott meglepően pontos információkat, konkrét célja és üzenete azonban egyenlőre nem ismert. Ebből az incidensből kiindulva sokan vélik azonban úgy, hogy ezek szerint a Fekte lovag 13000 évvel ezelőtt indulhatott az eddig ismeretlen űrlény civilizációtól útjára, vagy éppen akkor állhatott geostacionárius pályára, s így azóta keringhet Földünk körül vizsgálva azt.

Mi a NASA véleménye

A Fekete lovagról készültek kiváló minőségű, bevizsgáltan nem meghamisított, eredeti NASA fotók is, melyek a Johnson űrközpontból való kikerülésükkor nagy port kavartak. A Fekete lovag szatellitről készült, meglehetősen jó fényképek sokak szerint igen meggyőzőek. A NASA közleménye szerint viszont a képeken csak Explorer műholdjuk váza látható. Bizonyos kutatók, mint például Aranyi László (a Brit Királyi Bolygókutató Társaság és a New York-i Tudományos Akadémia tagja) szerint (Enigmák, ISON üstökösről szóló adása) azonban ez a kijelentés azért nem helytálló, mert az Explorer egy jól felismerhető, hengeres alakú mesterséges hold, nem pedig ilyen furcsa, többnyire rombuszoktól hemzsegő forma.

A vitatott felvételek a következőek:

Fekete lovag objektum NASA felvétele
Fekete lovag objektum NASA felvétele
Fekete lovag objektum NASA felvétele
Fekete lovag objektum NASA felvétele
Fekete lovag objektum NASA felvétele
Fekete lovag objektum NASA felvétele

Bármi is legyen az igazság, annyi biztos, hogy (minimum felfedezése óta) a Fekete lovag (műhold, űrhajó, vagy más egyéb felhasználású objektum) továbbra is a Föld körül kering, s talán egyszer majd kiderül az is, hogy ki és vajon mire kíváncsi általa...

innen

A legújabb nyilvánosságra hozott felvételen a Lovag nemzetközi űrállomást követi

http://felfedes.hu/2016/02/22/uj-felvetelen-a-fekete-lovag-muhold/

A Fekete Lovag műhold (Black Knight satellite) UFO-hívők szerint egy, a földönkívüliek által a Föld körül keringő űrhajó, amit valamikor 13 000 évvel ezelőtt állítottak poláris pályára. Földön kívüli eredetét hivatalosan nem erősítették meg. ( https://hu.wikipedia.org/wiki/Fekete_Lovag_m%C5%B1hold )

1928-ban a Dél-kínai-tengeren harminc másodpercenként kisugároztak három rádiójelet. Eindhovenben (Hollandia) Van der Pol vette a visszavert hullámokat. Ám azok egytől harminc másodpercig tartó késést szenvedtek. Ez utóbbi érték azt jelenti, mintha a kisugárzott rádiójel nagyjából 9 millió km-t tett volna meg (ez nagyjából 12-szeres Föld–Hold távolságnak felel meg). A rádiózás az 1920-as években kezdődött, (földi) űrhajózás akkoriban még nem létezett, tehát nem volt semmilyen űreszköz, amiről visszaverődhettek volna a jelek, vagy ami vette volna és visszasugározta volna a jeleket. Logikus magyarázat volt, hogy a kisugárzott jeleket valamilyen mesterséges eszköz felfogta és késleltetve visszasugározta.

A műholdas magyarázat először 1954-ben jelent meg a St. Louis Post Dispatch és a San Francisco Examiner észak-amerikai újságokban, Donald Keyhoe UFO-kutató írásai alapján. Az írásokban az amerikai légierőre hivatkoznak, ami állítólag két műholdat fedezett fel a Föld körül (akkoriban még nem volt ember alkotta műhold a Föld körül).[1]

1959-ben és 1960-ban felbocsátották az amerikai Discoverer műholdakat. Ennek kapcsán Dudley Sharp, az amerikai légierő titkára azt nyilatkozta, hogy a rejtélyes tárgy valószínűleg a Discoverer–8 műhold második fokozata. Egy ugyanolyan méretű és pályájú iker-műholdat követtek a földi katonai radarok. Később a hírt megerősítették, a TIME magazin is leközölte, de a hír nem került a címlapokra. Az újságok megadták a műhold pályaadatait is: 79 fok inklináció, földtávol 1728 km, földközel 216 km, keringési idő 104,5 perc.

1992-ben a Central Intelligence Agency feloldotta a Corona program titkosítását, ebből kiderült, hogy a műholdak valódi célja nem az ember űrbe juttatásának előkészítése volt, hanem ezek felderítő műholdak voltak. Azért keringtek közel poláris pályán, mert onnan a teljes Földfelszínt le lehet fényképezni, majd az elkészült fényképeket tartalmazó filmkazettát az USA területe fölött ledobni (a kazettát egy speciálisan erre a célra felkészített JC-130 katonai repülőgép kapta el a levegőben). A keringési adatok megegyeztek azzal, amit az 1960-as években az újságok mint mért adatokat közöltek az ismeretlen objektumról.[1]

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr68987240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jaeger László 2016.08.08. 08:20:35

Annyit fűznék csak hozzá, mint holdkóros dimenzióvándor, hogy földi tartózkodásom során az objektum utasainak kései leszármazottaival mintha számos esetben találkoztam volna. Erre a következtetésre úgy jutottam, hogy bár megtévesztően rutinosan beszélnek, írnak magyar nyelven, a szavak értelmezési tartománya oly tágas, hogy az említett Ökörhajcsár csillagképig terjed, gyakran azon is túl. Csak is így lehetséges, hogy a fehér szín jelentése a feketéig terjed, sőt azon túl, míg a fekete szín lehet akár fehér is mindenféle szidolozás nélkül, de elégséges példa lehet Imola babérjait elorozni kívánó gG 'szer-etet' és 'gyűl-ölet' szemantikai, morfológiai bravúrjára gondolni.

Persze más elméletekre is nyitott az elmém, mindazonáltal nem kiáltok segítségért, de minden önkéntes adományt elfogadok.

Ha viszont strukturált fiókok rendszer-szemléletébe helyezném az információt, akkor sokkal súlyosabb következtetésre jutnék.
Itt, kérem, tiltott állatkísérletek folynak!?!

2016.08.08. 22:42:47

@Jaeger László:

Nézze jég!
Mikor odamentem a szájszagú hüllőre, mondtam maguknak, hogy én egy egyszerű nő vagyok. Mindenki azt hitte, ez valami olcsó manír/vagy panír/. Aztán beazonosítottak, így lettem naiva.
Én ott éltem két évet.
Engem maguk azalatt erőszakkal felfelé nivelláltak. Volt Valaki, aki reggel ötkor Puccinit vagy Verdit hallgatott, este vörösborral.
Olvasni-, gondolkodnivalót hozott nekem, néha napokig eltartott. Kiverte kezemből Feldmárt.
Én a reggeli kávém ezzel fogyasztottam, jó esetben a maga gondolatfolyásával.
Ez most nincs.
Maguk otthagytak engem, mint Sarka Kata Hajdú Pétert.
Üzenem az egész bagázsnak, fel fogom magukat jelenteni
elsősorban a fent említett, előre kitervelt nivellációért, másodsorban cserbenhagyásos ingerszegénységért.
Megírom és szerteszórom a Veszteségeim c. pamflettet /szívecskékkel és szmajlikkal ellátva/, konkrétan megnevezve tettestársait, ami felettébb fogja rombolni a maguk nimbuszát.
Mint említettem volt, nem kvartekázni akarok, hanem olvasni a díszes társaságot.
Maguk azt hiszik, minden következmény nélkül rá lehet szoktatni egy kóbor naivát az elmélkedésre, aztán cserbenhagyni.
Na, nem!

jaegtoer 2016.08.09. 06:23:04

@naivaképző:

Eszter, ezt a témakört ne 'hozzuk' ide. Ez nem az a hely.
Ebben a bolond világban ez itt a Béke Szigete.

naivaképző (törölt) 2016.08.09. 10:01:11

@jaegtoer:

Sűrű és mély bocsánatkérésem intézem a kocsmárosné és vendégei felé, trollkodásomért.
Maga jég örüljön, hogy ezen a nyelven ömlött ki belőlem, ami szívem nyomja egy ideje.
Mert így csak méltatlankodik. Ellenkező esetben komoly lelkifurdalózása lenne.
Ez az én magánvéleményem, ami ütközik az Önével.
Szabadon.

Különben jópofa!
Nevel egy naivát!

jaegtoer 2016.08.09. 10:51:48

@naivaképző:

Maga ma is magáz engem, ez már ma gáz, kerítek egy csövet és belevezetem, aztán nézelődhet, míg nyilazva eltalálja a csövön a lyukat, ami tegez.

naivaképző (törölt) 2016.08.09. 11:58:57

@jaegtoer:

Nekem kérem fiatalkoromban, mikor még nem léptem fel a történelem dicső szìnpadára /by Imola 2014/, volt egy társaságom, ahol csak ìgy érintkeztünk.
Úgyhogy nekem ez szokásom.

jaegtoer 2016.08.09. 19:44:46

@naivaképző:

Én nem érintkeztem a maga fiatal korával, csak egy Cora-val, de az olyan régen volt, hogy a tegez még népviselet volt.

naivaképző (törölt) 2016.08.09. 20:57:04

@jaegtoer:

El ne mondja mit tett zsengeCorában, mert elpirulok!
Maga jég, egy óvatlan alak!
Engem akart csőbe húzni, aztán a nyíl helyett bumeráng volt a tegezben.
Három napja beszélget velem úgy, hogy nem is veszi észre.
Most másszon ki a slamasztikából!

jaegtoer 2016.08.09. 21:48:49

@naivaképző:

A slamasztika a maga dolga, én meg úgy mászok, ahogy kedvem tartja, de legfőképpen, ahogy telik tőlem. No, de nézze csak, eljött az igazság pillanata. Hogy toporog!? Azt hiszem, ez értem jött. Agyő.

guma 2016.08.10. 05:42:12

@jaegtoer:

"Hogy toporog!? Azt hiszem, ez értem jött." hahahahaha

az igazság pillanata százszor is meggondolja, hogy elvigye-e :)))
süti beállítások módosítása