He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ujjé! A ligetben... - események, videók

2016.07.07. 11:10 guma

Akkorát ütött a Liget kopasza Gulyás Márton kezére, hogy meg kellett műteni

 Gulyás Márton korábban a bíróságon, a választási irodánál történt akció miatt. Fotó: Botos Tamás

Gulyás Márton aktivista szerda reggel kapott értesítést a Ligetvédő-csoporttól, hogy rendőrök szállták meg a tábort. Mivel két éve rendszeresen foglalkozik a Városliget sorsával, most is kiment, ott töltötte a nap nagy részét, és részt vett a tüntetésen is.

Ez volt az a tüntetés, ahol az egyik beszéd alatt a tüntetők egy része megpróbált visszajutni az ekkor már kopaszok által védett területre, dulakodás is kezdődött.

Gulyás úgy döntött, az Olof Palme-sétánynál lévő szakaszon leszedi a kerítésen lévő vásznat, hogy kívülről is lehessen látni, mi történik bent. Miközben ezt szedte le, az egyik biztonsági őr sisakjával hatalmasat ütött a kezére. Már akkor is érezte, hogy nagyon fáj, az este végén a mentős viszont azt mondta neki, ezzel mindenképpen orvoshoz kell mennie.

Az Országos Baleseti és Sürgősségi Központban kiderült, a bal kisujjából levált egy csontdarab, meg is kellett műteni, és dróttal rögzíteni a levált csontdarabot.

Mivel ez súlyos testi sértésnek minősül, a kórház értesítette a rendőrséget, akik még éjjel felvették Gulyás vallomását.

Az egyik ligeti videón az is látszik, ahogy Tóth Csaba, a biztonsági emberek főnöke Gulyással kiabál.

Kiderült, ez már az ütés után készült, nem ő volt a tettes. Tóth a videón kést emleget ("Gyere ide Gulyás Máté! Kés van nálad?"). Megkérdeztük erről is Gulyást, aki elmondta, nem volt nála kés, a körülötte lévő emberektől kért valamilyen eszközt a vászon levágásához, ekkor kapott egy kis bicskát, de azt csak a vászonhoz használta, ember elleni semmilyen módon nem.

Gulyás azt mondta, az esettől függetlenül ugyanúgy folytatja a tiltakozást.Nem ez az első eset, hogy a ligetes kopaszok bedurvultak: Komáromy Gergely aktivistát egyikük sunyin gyomron vágta. A Városliget Zrt. akkor feljelentést is tett.

http://444.hu/2016/07/07/akkorat-utott-a-liget-kopasza-gulyas-marton-kezere-hogy-meg-kellett-muteni

Utólag kerültek fel a fecskendős képek a rendőrség honlapjára

Kaptunk néhány szűkszavú választ a rendőrségtől a ligetvédők táborának kiürítése után bemutatott fecskendőkkel kapcsolatban. A Police.hu-n szerdán délután 4-kor jelent meg a hír, miszerint „a terület átadását követően a biztonsági szolgálat munkatársai több helyen kábítószer-fogyasztásra utaló jeleket találtak [...]A szemle során a rendőrök kábítószergyanús anyagmaradványokat – marihuánát – és eszközöket találtak, amelyek lefoglalása megtörtént”.

Fotó: police.hu

Az első képeken még csak néhány koszos kanalat, néhány dekket és egy marihuánára a legnagyobb jóindulattal sem hasonló növényt mutattak.Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

A ligetvédők szerint a fenti képeken egyikük gyógyteája volt, meg a Kapitány nevű társuk kanala. Nagy Dávid, a tiltakozók egyik szóvivője a 444-nek azt mondta: „A legelején kimondtuk, hogy ide nem lehet illegális szert behozni és fogyasztani, mert ez nem a hely. Ráadásul a rendőrök főleg a korai időkben napi szinten jöttek ellenőrizni és megszámolni minket. És ugyanezt a biztonsági őrök is megtették.” Szerintük lejáratásról van szó.

Majd estére a rendőrség kiegészítette a helyszíni szemléről készült galériát, és többek között egy olyan képet is feltöltöttek, amin egy kisebb rendelőre való fecskendő volt látható. A rendőrség szerint ezeket is az egyik épületben találták.

Fotó: police.hu

Válaszában a BRFK elismerte, hogy ez a kép eredetileg nem szerepelt a galériában. A csúszást azzal indokolták, hogy elhúzódott a vizsgálat: „A rendőrség a helyszíni szemlét folyamatosan végezte, egy több épületből és helyiségből álló épületegyüttesben, így a rendőrségi közlemény a készült felvételekkel folyamatában frissült".

Fotó: police.hu

A rendőrség szerint a megtalált tűknek csak egy része érintkezett illegális szerekkel, a többi steril volt. Arra a kérdésre, hogy a ligetvédők eltávolítása és az épület átkutatása között járhatott-e a rendőrökön kívül más is az épületben, azt írták, „illetéktelen személyek nem”. Mindenestere az eredeti, rendőrségi közlemény arról szól, hogy a kábítószer-fogyasztásra utaló jeleket a biztonsági szolgálat emberei találták meg, és ezt követően szóltak a rendőröknek.

A Ligetvédők ezzel kapcsolatban ezt írták ki a Facebookra: „A rendőrség 7 órakor körbevette, majd kiürítette a tábor helyszínét. Ezután 11 órakor átadták a területet a biztonsági őröknek. Majd 15 óra után helyszínelő nyomozók jelentek meg a tábor területén, keresőkutyákkal. Tehát az időközben eltelt körülbelül 4 óra alatt a biztonsági őrök bármit elhelyezhettek a területen, így a rendőrségi kutatás eleve értelmetlen, különösebb bizonyító ereje nincs.”

Bár még az sem sikerült tisztázni, hogy a fecskendők pontosan mikor kerültek az évek óta üresen álló épületbe, a kormánysajtó egyből lecsapott a rendőrségi közleményre, és „drogtanyáról” beszélnek.

Korábban tényleg voltak ott junkie-k a ligetvédők előtt

A Hungexpo épületei korábban évekig üresen álltak, és mindt minden ilyen magára hagyott helyen, itt is megjelentek a drogosok. A Liget projekt irányítói márciusban, még a ligetvédők megjelenése előtt bejárást tartottak a sajtónak.

Eldobott fecskendő a Hungexpó épületében egy márciusi bejáráskor - Fotó: Hernádi Levente Haralamposz / Index

Ekkor az Index fotósa képeket is készített a földön heverő fecskendőkről. Így az is lehet, hogy a szerdán bemutatott darabok már a ligetvédők beköltözése előtt ott voltak.

http://444.hu/2016/07/07/utolag-kerultek-fel-a-fecskendos-kepek-a-rendorseg-honlapjara

Hungexpo-telken, el sem hiszi, hogy a rendőrség ekkora kommunista hazugsággal próbálkozott

Aki élt a komcsi elnyomás alatt, az nehezen barátkozik azzal a gondolattal, hogy a rendőrség már évtizedek óta nem az államhatalom egyenruhás megfélemlítő szervezete, hanem olyan modern közsszolgáltató, mint a BKV. Erre mindig emlékeztetem magam, hogy ne legyen buta, indokolatlan rendőrparám. Erre most arra érkeztem haza, hogy a rendőrök azzal akarják kemény- és könnyűdrogos hírbe keverni a Liget-építkezés ellen a volt Hungexpo-telken tiltakozókat, hogy a területen talált fecskendőkről raknak ki fotókat a netre. Ez pont olyan bátor, vicces és arcátlan hazugság, mint amikor annak idején arról adtak ki hírt, hogy X ellenzéki az utcán rátámadt a békésen intézkedő rendőrökre, majd erőszakkal lefejelte a járdaszegélyt.

A Hungexpo-telken, amiről szó van, a mostani események kezdetén már jó pár éve állt elhagyatottan összesen 9 darab kisebb-nagyobb iroda- és melléképület. Ezek, amíg rendeltetésszerűen használták őket, a Hungexpo irodái voltak, majd onnantól, hogy a cég elköltözött innen, egy részük üresen állt, az egyikben pedig művészeti iskolák működtek még néhány évig, hogy utána az egész terület a hajléktalanok és a leglecsúszottabb drogosok tanyájává váljon.

A tetves drogtanya-hangulat olyan erős volt, hogy maga a Városliget Zrt is kihasználta azt idén március elején. Ekkor ugyanis sajtóbejárást szerveztek, azzal a nem is titkolt céllal, hogy megmutassák a sajtónak, micsoda undorító lepratelep az, amit fel fognak számolni, hogy a Magyar Zene Háza nevű új épületet húzzák fel a helyére. Az egész sajtóesemény célja az volt, hogy az újságírók fejébe - és szemébe - véssék: itt nem egy darab zöld parkot, hanem egy darab szó szerint teleszart, üvegcserepekkel és gusztustalan hulladékkal teli romos területet szüntetnek meg egy új, csinos ház kedvéért. Ott voltam én is és fotóztam. A túra eredménye ez a riport lett:

http://444.hu/2016/03/10/a-magyar-graffiti-csodalatos-titkos-mestermuve-pusztul-el-napokon-belul-a-ligetben

Én is láttam fecskendőket, mint az Index mellettem dolgozó fotósa, de pont azokat nem fényképeztem le külön, mert nem izgattak annyira a megdöbbentő összhatáshoz képest, de itt van egy pár eddig nem közölt fotóm arról, milyen volt itt a környezet.

Egészen elképesztő, hogy a rendőrök most azzal próbálkoztak, hogy a telket elfoglalva tartó aktivisták eltávolítása után innen fecskendőket szedjenek elő, olyan hangulatot keltve, mintha a tiltakozók alakították volna drogtanyává a helyszínt.

Csalódott is vagyok ugyanakkor, mert ez alapján a kép alapján a rendőrség simán megvádolhatta volna őket egyenruhás-fegyveres szervezkedéssel és az államhatalom megdöntésének kísérletével is:

Illetve rá lehetett volna húzni az egészre egy "minden művészeti iskolás drogos" vagy "minden művészeti iskolás odaszarik az osztály közepére" típusú országos hecckampányt is.

Micsoda kihagyott rendőrségi ziccerek!

És itt van pár további kép arról, milyen volt az egyik épület a kilencből, jóval a tiltakozók megjelenése előtt:

http://444.hu/2016/07/07/aki-valaha-is-jart-a-hungexpo-telken-el-sem-hiszi-hogy-a-rendorseg-ekkora-kommunista-hazugsaggal-probalkozott

Egy vélemény az eseményekről:

 

Kit akartok megfélemlíteni? A POLGÁROKAT? Menjetek ti a francba, ahányan csak vagytok!

Forrás: MTI/Beliczay László Forrás: MTI/Beliczay László

A Fidesz beszélget velem, ez régi rossz szokása neki. Nem is értem, egy senkiházi párt honnan veszi a bátorságot ahhoz, hogy egy egész ország nevében kinyilatkoztasson, minősítsen, igét hirdessen. Mert például azt sem venném jónéven, ha bármelyik másik párt nyilatkozgatna az én nevemben, mivel nem vagyok tagja egyiknek sem. Hogy a Fidesz jelenleg kormánypárt, arra pont ívesen szarok, ez átmeneti állapot. Röviden: a pártnak kuss van, a kormány makogjon, ha mondandója akad.

A szerepzavaros sem nem fiatalok, sem nem demokraták most éppen ezt öklendezték fel magukból:

„Politikai hisztéria zajlik a Városliget körül. Az ellenzék csak balhézni tud, de építeni nem. Ha a baloldalon múlik, akkor Budapesten semmilyen fejlesztés és felújítás nem történt volna az elmúlt években: kormányzásuk alatt hagyták lepusztulni a Városligetet és a főváros más természeti, építészeti értékeit is. A Városliget szebb, zöldebb, fásabb lesz – a főváros legszebb parkjává válik.”

Figyelj Fidesz, ha már veled kell beszélgetnem!

A Városligetben – kurvára koncentrálj! – MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK vannak. Nem az ellenzék, nem is ellenség hanem ennek az országnak a polgárai, akik élnek azzal a jogukkal, hogy tiltakozzanak a faszságaitok ellen. Tudod, hülyegyerek? Magyar állampolgárok. Olyanok, akiknek az adójából ti dőzsöltök, akik a seggetek alá tolják a luxusautót, akik fizetik a luxuskurváitokat és akik annyi fizetést biztosítanak nektek, pártkatonáknak, amiből úri módon meg tudnátok élni. De nektek az sem elég, hanem folyamatosan loptok, kiraboljátok a munkaadóitokat és akkora arcotok van, hogy azt már csak egy baromira nagy szívlapáttal lehet betakarni. Ez meg is fog történni előbb, vagy utóbb.

A rohadt Városligeti rekonstrukciótok jelenleg egy kurvanagy kamu. Hol van még olyan tetvedék párt ezen a világon, amelyik megengedi magának egyrészt azt, hogy a kormány helyett pofázzon, másrészt azt, hogy ne hallgassa meg az adófizetők véleményét?

Hol vannak a Liget rekonstrukciójára vonatkozó, kész, elfogadott, megtekinthető, nyilvános tervek? Hol vannak a társadalmi viták? Mi a faszért akartok kivágni egy halom egészséges fát úgy, hogy azt sem tudja senki, mit terveztek a helyére? Ültettek csemetéket, meg tízszerannyit, mondjátok. Egyrészt ki a tököm hisz nektek? Másrészt tudjátok, hány év kell, ameddig egy csemete fa lesz és árnyékot ad?

Le van pukkanva a Liget? Le. De attól sem lesz jobb, ha ti letaroljátok. Az előző kormány szart rendberakni? Igen. De ti is csak pofáztok arról, hogy majd rendberakjátok. Már annyit hazudtatok, hogy azt sem hisszük el, ha köszöntök. Idióta barmok.

Budapesten emberek élnek. A ti főnökeitek. Ezek az emberek elsöprő többségben NEM AKARJÁK, hogy ti letaroljátok a Ligetet. Úgy nem, hogy tervek sincsenek és garancia sem arra, hogy azokból bármi megvalósul. Halljátok, isten barmai? Még a saját szavazóitok sem akarják, bár ez most ezredrangú kérdés, ki kire szavazott. A Liget az egész fővárosé. Minden emberé. Kurvára mindegy, kire szavazott. Nektek most nem arcoskodni kellene, nem a kopasz gorilláitokat rászabadítani magyar állampolgárokra, nem a rendőrséget odavezényelni. Jut is eszembe! Mennyire kell ahhoz fosni egy hatalommániás bűnszervezetnek, hogy hússzoros túlerőt küldjetek a Ligetvédőkre? Féltek, cuncimókus? Joggal.

Facebook/Ligetvédők
Facebook/Ligetvédők

Na most az lenne a kérdésem, hogy a rendőr mi a büdös úristent filmez, fotóz? A busz elejénél, az állványos géppel. A tüntetőket? A POLGÁROKAT? A munkaadóitokat? A Liget valódi tulajdonosait?

Kit akartok megfélemlíteni? A POLGÁROKAT? Menjetek ti a picsába, ahányan csak vagytok! Rohadékok!

Miért nincs annyi vér a pucátokban, hogy ti menjetek oda. Vihettek mindjárt kapát, kaszát, sarlót, lapátot is és ha elmondjátok az embereknek, hogy nem irtjátok ki az ötvenéves fákat, hanem rendbe akarjátok tenni, szerintem beállnak ingyen és önként segíteni, kiirtják a gyomot és teszik, amit csak tudnak.

De ti nem ezt akarjátok. Ti le akartok mindent dózerolni, már csak azért is, hogy megmutassátok. Hogy eszébe se juthasson senkinek szembemenni a személyiségzavaros főkolompos akaratával. Hogy a büdös parasztok, a haszonállat adófizetők nehogy kitalálják véletlenül, hogy ők győzhetnek, nekik igazuk lehet. Rá ne jöjjenek valahogy arra, amit egyébként már így is tud mindenki, aki nem a fővezér seggében habzsol: aljadék, gyáva, harácsoló kis patkányok vagytok és rohadtul szartok ti a Ligetre is, a polgárok akaratára is. Mindezt sunyi módon, az ellenzék háta mögé bújva, gyáván teszitek.

Ahogy mindig is szoktátok

http://kolozsvaros.com/2016/07/06/kit-akartok-megfelemliteni-a-polgarokat-menjetek-ti-a-francba-ahanyan-csak-vagytok/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr98872258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása