He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Mutass egy ilyen magyar vállalatot, ahol a dolgozók érdekei is számítanak. Pofázni a 'zemberekért könnyű, csak ne kerüljön pénzbe?

2016.06.16. 06:29 guma

Meglepőt lépett a Lidl - itt a bejelentés

A Lidl Magyarország július elsejétől 15 százalékkal megemeli a vállalat minden fizikai dolgozójának bérét, így a márciusi 5 százalékos emeléssel együtt 20 százalékkal emelkedik idén a vállalat több mint 4000 munkavállalójának 90 százalékát kitevő, az értékesítésben és a logisztikai központokban dolgozó alkalmazottak bére - közölte a Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt.

Közleménye szerint az áruházlánc a 2016-os gazdasági évben 1,2 milliárd forintot fordít az alkalmazottak támogatására. Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország PR vezetője a tájékoztatás szerint elmondta, a munkavállalók támogatásán túlmenően javasolják a szektorban definiált bérminimum megvalósítást is a kereskedelemi szakdolgozók védelmének érdekében - tette hozzá.

Április 1-jétől egyebek mellett ingyenes egészségügyi szakellátásokat, szűrővizsgálatokat, illetve élet-és balesetbiztosítást tartalmazó, minden dolgozó számára elérhető egészségprogramot vezetett be. Márciustól összes munkavállalójának kedvezményprogramot is kínál, amelynek keretében 5-20 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe a dolgozók 45 partner üzlethálózatában.

A Lidl 2004-ben jelent meg Magyarországon, mára már 165 áruháza, 3 logisztikai központja és több mint 4000 dolgozója van az országban. A cég a magyar gazdaság támogatásának és fejlesztésének jegyében termékeinek csaknem 60 százalékát magyar beszállítóktól szerzi be.

A Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt. a legutóbbi elérhető éves beszámolója szerint a 2015. február 28-ig tartó üzleti évben 261,5 milliárd értékesítési árbevételt ért el, ami 33,7 milliárddal haladja meg az egy évvel korábbit. A cég adózott eredménye 8,19 milliárd forint volt ugyanebben az időszakban, csaknem 6 milliárd forinttal magasabb az egy évvel azelőttinél.

Emelkedő bérek az egész szektorban
A kiskereskedelemben, a fizetések sokévnyi stagnálását követően, elsőként az Auchan jelentett be két számjegyű béremelést tavaly: áruházi dolgozói mintegy háromnegyede, átlagosan 10 százalékos bérfejlesztésben részesült 2015 októberétől.

Idén már a Sparnál is átlagosan 10 százalékos béremelésről állapodtak meg, a minimálbér és a szakképzettek bérminimuma pedig az országos megállapodás szerint 8,5 százalékkal nőtt a láncnál.

A Tesco 2016 július elsejétől átlagosan 11 százalékos fizetésemelést helyezett kilátásba, mind a 14 ezer nem vezető beosztású dolgozójának. Emellett, a hálózat összesen 3,5 milliárd forintnyi bérfejlesztési csomagja keretében az egész bérezési struktúrát átalakítják - így azonos munkakörökben azonos alapbért biztosítanak a nem vezetői pozícióban dolgozó munkatársaknak.

A Kika januárban egységesen 12,3 százalékkal emelte meg dolgozói fizetését, míg a
z IKEA-nál 2016 szeptemberétől növelik a bónuszokat, amely átlagosan 11 százalékos béremelkedésnek felel majd meg.

A kereskedelmi láncok főként az egyre fokozódó munkaerőhiány miatt tették meg e lépéseket.
http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/meglepot_lepett_a_lidl_itt_a_bejelentes.616163.html

Itt kereshet több százezer forintot Magyarországon

Van olyan cég, ahol a fizikai munkások fizetése tavaly havi nettó 267 ezer forint volt.

Nagyon jól járnak azok, akik a magyarországi autógyárakban szeretnének elhelyezkedni, és még jobban azok, akik már ott is dolgoznak. A Napi.hu beszámolója szerint az Audi, a Mercedes, az Opel és a Suzuki is igen tisztességes fizetést ad a dolgozóinak, igaz, a cégek között is vannak különbségek.

A nyilvánosan elérhető pénzügyi adatok szerint 2015-ben az Opel szentgotthárdi gyárában a fizikai munkások nettó 232 ezer forintot kerestek havonta, ami még a budapesti átlagbéreknél is magasabb. Mint írják, nagyjából a dupláját vihették haza, mint egy máshol dolgozó fényező, aki átlagosan nettó 118 ezer forintot keres. A szellemi dolgozók nettó 478 ezer forintot vihettek haza.

Hasonló a helyzet a Mercedes kecskeméti gyárában is: ott a fizikai munkások havonta nettó 186 ezer forintot kaptak kézhez, míg a szellemi munkát végzők nettó 336 ezer forintot tehettek zsebre havonta.

©

Az Audi a fizikai munkások bérét havi nettó 267 ezer forintra értékeli, míg a szellemi munkát végzők nettó 472 ezer forintot kapnak havonta. A Suzukinál viszont szerényebb a fizikai munkáért járó bér: míg előbbiek nettó 154 ezer forintot kapnak, utóbbiak nettó 473 ezer forintért dolgoznak havonta.

A Napi.hu-nak nyilatkozó szakértő szerint az Opel és az Audi magasabb bérezése annak tudható be, hogy közelebb van a cég a nyugati határhoz, így ezzel próbálják meg maradásra bírni a jó szakembereket.

http://hvg.hu/cegauto/20160615_audi_opel_mercedes_suzuki_fizetes

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr968811984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása