He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Az egész országban migrációs válsághelyzetet hirdetett a kormány! Nem a márciusi tüntetésektől rettegnek ?

2016.03.09. 15:04 guma

Áder János nem írta alá az MNB és a Posta pénzügyeit titkosító törvényeket

Schmuck Andor és a Fidesz együtt csalt a választáson az MSZP szerint,

Ismerd meg az Orbán-család főúri majorságát!

Két kigyúrt kopasz teszi nevetségessé Magyarország törvényeit

Véleményem röviden: csak egyetlen híroldal ütős címeit látod a napokban vagy ma történtekről.És amikor már mindenki háborog ezeken kívül még az oktatás és egészségügy helyzetéről, tüntetések cunamija szerveződik akkor előveszi a migrációs csodafegyverét a kormány és migrációs válsághelyzetet hirdet az egész országra. Azonban, előtte a mikró buszokat és terepjárókat is összeírja ami magánkézben van, hogy ha kell lefoglalja állami célokra, mert a kedves honatyák csak a maguk és sleppjük használatára vásároltak orrba, szájba kocsikat és nem a szolgálatoknak. A rendőrök túlórapénzét visszavették az előző hasonló esetnél és gondoskodni is elfelejtettek róluk emberségesen. Most újra a saját törvényét szegi meg, hiszen egyetlen pontban sem létezik az a helyzet amit meghatározott arra az esetre amikor ezt a lehetőséget életbe léptetheti. Szerintem nagyon, de nagyon be vannak tojva, ha ezt meglépik. Ez ha tetszik, ha nem az állami terror egyik formája, amire azért felhatalmazást nem kapott itt senki. Jöhet még más is? Megint Pintér fogja megállítani a robbantásokat? Csodálatos kilátások..

Saját törvényét írja felül a kormány a válsághelyzet kihirdetésével

A Helsinki Bizottság szúrta ki, hogy a migrációs válsághelyzettel szeptemberben kiegészített menedékjogi törvény szerint a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kihirdetésének - amelyet Pintér Sándor belügyminiszter bejelentésével az egész országra kiterjesztette a kormány - egyetlen feltétele sem áll fenn. 

A rendelet szövege szerint ilyen válsághelyzetet akkor lehet elrendelni, ha

  • a menedékkérők száma egy hónap átlagában meghaladja a napi 500 főt,
  • két egymást követő hónap átlagában meghaladja a napi 750 főt,
  • vagy egy hét átlagában a napi 800 főt. 

Egyedül a rendőrség napi statisztikái elérhetőek a naponta elkapott bevándorlókról és menekültekről, ezek adták a hivatkozási alapot a krízis tavalyi tetőzése idején. 

Ezek alapján az elmúlt hónapban egyszer sem haladta meg az elfogottak száma a 250-et, ennél januárban csak kevesebben jöttek. Törvényileg ezen túl csak akkor hirdethető ki a válsághelyzet, ha a tranzitzónákban tartózkodók száma elérné az ezres nagyságrendet, de a tranzitzónák már a téli hónapok előtt kiürültek. 

http://444.hu/2016/03/09/sajat-torvenyet-irja-felul-a-kormany-a-valsaghelyzet-kihirdetesevelMigrációs válsághelyzettel kelti a pánikot a kormány

Az oktatásban és az egészségügyben mikor rendel el válsághelyzetet a kormány?

Rendőrök, katonák: az egész országra migrációs válsághelyzetet hirdet a kormány

 

EKINT:  a válsághelyzet bevezetése veszélyt jelent az alkotmányosságraA kormány az egész ország területére kihirdeti a migrációs válsághelyzetet - jelentette be szerdán Budapesten Pintér Sándor belügyminiszter.

A miniszter rámutatott: szerdán 0 órától Szlovénia, Horvátország és Szerbia is rendkívüli intézkedéseket vezetett be határán. Ezen országok már a schengeni elvárásoknak megfelelően engedik be a határaihoz érkezőket, vagyis a belépőknek érvényes útlevéllel és vízummal kell rendelkezniük. Nem tudható, hogy ez milyen reakciókat vált ki azon menekültekből, illegális migránsokból, akik már ezekben az országokban tartózkodnak - indokolta a miniszter a határok megerősítését, a migrációs válsághelyzet kihirdetését.

Egy kérdésre válaszolva Pintér Sándor jelezte: a most lezárt országokban körülbelül tízezer ember van, aki nem rendelkezik ott-tartózkodási engedéllyel. "Nem tudjuk, hogy melyik irányba indulnak el, ezért fel kell készülni, hogy meg tudjuk védeni" az országhatárokat - fogalmazott.

Hozzátette: a kormány ezért úgy döntött, megerősíti Magyarország határait és az egész ország területére kihirdetik a migrációs válsághelyzetet. Hangsúlyozta: megítélése szerint továbbra is tudják a magyar állampolgárok biztonságát garantálni. A miniszter jelezte: azt tapasztalják, hogy a zöldhatáron felállított kerítésnél "lényegesen nagyobb a mozgás", ezeket figyelemmel kísérik. Emellett azt tapasztalják, hogy a zöldhatárok mentén felállított, menedékkérelmet fogadó állomások megteltek. Miután megteltek, várható, hogy itt ismételten tumultus fog kialakulni - jegyezte meg.

Arra a kérdésre, hogy a válsághelyzet elrendelése milyen konkrét intézkedéseket jelent, kifejtette: a határ mellé rendőröket, katonákat vezényelnek, és felkészülnek "a reagáló képesség növelésére" is. Mint mondta, a honvédség részéről 1500-an vesznek részt az akcióban, a rendőröknél pedig a határ menti megyei rendőr-főkapitányságok akcióosztályainak és közrendvédelmi osztályainak munkatársait vezénylik a határhoz "nagyobb létszámban".

Megtervezték az esetleges útépítést, hogy a gépjárművek gyorsabban a határ érintett pontjaira érhessenek, és megtervezték a határ árammal ellátását is, hogy szükség esetén az egész határt megvilágíthassák. Ez azt jelenti, bárhol a határ mentén megjelennek illegális migránsok, "el tudjuk őket fogni" - mondta. Hozzátette: az elfogottakat "megfelelő emberi körülmények között" el tudják helyezni, ha kell, ilyen tábor épül.

A miniszter elmondta: a szükséges forrás rendelkezésre áll, az útépítés például 7,3 milliárd forintba kerül, ennek előteremtéséről a kormány feltételesen döntött.
Kérdésre válaszolva közölte azt is: egyelőre nem kértek többletjogosítványt, a rendőrségi és honvédségi törvény keretein belül el tudják végezni a munkát. Arra a kérdésre, hogy épül-e a román határon is kerítés, azt mondta, nem tapasztalják, hogy Románia felől érkeznének illegális migránsok, de felkészülnek a lehetőségre, ezért megtisztítják a határvonal környékét és szállítanak kerítésanyagot is, hogy ha szükséges, tíz napon belül kerítést építsenek. Jelezte: a román belügyminiszter arról tájékoztatta, Románia garantálja, hogy az országon keresztül nem fognak illegális migránsok érkezni.

(MTI Fotó: Kovács Tamás) http://figyelo.hu/index.php?cid=430246-rendorok--katonak--az-egesz-orszagra-migracios-valsaghelyzetet-hirdet-a-kormany

Helsinki Bizottság: Jogellenes a migrációs válsághelyzet kihirdetése

A kormány mai bejelentése szerint az egész ország területére kihirdeti a migrációs válsághelyzetet. A Helsinki Bizottság szerint amennyiben a kormány bevezeti a "tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet", akkor a saját maga által hozott szabályokat hágja át.

Helsinki Bizottság: Jogellenes a migrációs válsághelyzet kihirdetése

A Magyar Helsinki Bizottság azt írja a menedékjogi törvény pontosan megszabja, hogy milyen feltételek mellett lehet kihirdetni a válsághelyzetet. 

Feltételek: 

- A megelőző hónapban napi átlagban legalább 500 menedékkérelmet nyújtottak volna be (vagy a megelőző két hétben napi 750, vagy egy hétben napi 800 menedékkérelmet regisztráltak volna átlagosan), vagy

- A tranzitzónákban a megelőző egy hónapban napi átlagban 1 000 fő tartózkodott volna (vagy a megelőző két hétben napi 1 500 vagy egy hétben napi 1 600 fő tartózkodott volna átlagosan), vagy

- Olyan migrációval összefüggő körülmény alakult ki, amely valamely település közbiztonságát, közrendjét vagy a közegészségügyet közvetlenül veszélyezteti, különösen, ha az adott település közelében befogadó állomás található és ott zavargásra vagy erőszakos cselekményekre kerül sor.

Ezek egyike  sem teljesül a hivatalos statisztikák alapján - írják

- Februárban a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal adatai alapján összesen 2175 menedékkérelmet nyújtottak be (a válsághelyzet kihirdetéséhez nagyjából havi 15 000 kellene).

- Az elmúlt hét napban a rendőrség hivatalos statisztikái szerint összesen 906 megfelelő papírokkal nem rendelkező migránst fogott el, és közülük is sokan nem kértek menedéket (a válsághelyzet kihirdetéséhez legalább heti 5 600 kérelem kellene).

- A létező négy tranzitzóna összesített kapacitása nem haladja meg a néhány száz főt, ráadásul a négyből kettő az elmúlt hetekben folyamatosan üres volt. Így fizikai képtelenség, hogy a tranzitzónákban napi átlagban több mint 1 000 fő tartózkodott volna az elmúlt hónapban.

- Egyetlen hazai menekülteket befogadó állomáson vagy menekültügyi fogdán sem volt zavargás, nagyobb erőszakos cselekmény az elmúlt hetekben, semmilyen olyan körülmény nem ismert, ami a törvény által megkövetelt „közvetlen veszélynek” minősülhetne.

A Magyar Helsinki Bizottság felszólította a kormányt, hogy "haladéktalanul vonja vissza jogellenes és indokolatlan döntését".

atv.hu

http://www.atv.hu/belfold/20160309-helsinki-bizottsag-jogellenes-a-migracios-valsaghelyzet-kihirdetese/hirkereso

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr648458018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása