He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Jegyezd meg ezt a nevet: Kövesdi Veronika!

2016.02.28. 18:48 guma

„A hatalom azoké, akik titeket, akiknek a nyakkendője Orbán Viktorok és Habony Árpádok seggéből lóg ki, el fognak zavarni”

Kövesdi Veronika egyetemi hallgató mondta a legkeményebb beszédet az Orbán Viktor évértékelőjére szervezett tiltakozó megmozduláson. Íme az ellenzék új Jeanne d'Arc-ja:

„Nincs hatalmatok felettünk, akármennyi pénzetek van, akármennyi verőembert küldötök ránk, mert a hatalom a népé!”

– kezdte beszédét Kövesdi, majd Klikbe ültetett pártkatonákról, lopott kiváltságokról, cinkos ügyészségről, illetve tanáraikkal való szolidaritásból kockás inget húzó diákokról, a rossz körülmények között szenvedő egészségügyi dolgozókról szólt.

„A hatalom azoké, akik titeket, akiknek a nyakkendője Orbán Viktorok és Habony Árpádok seggéből lóg ki, el fognak zavarni és felelősségre fognak vonni”

– mondta Kövesdi. Szerinte nem kellene a hatalomnak azt ígérnie, hogy megvéd a bevándorlóktól, mert valójában a mostani hatalom jelenti ránk a legnagyobb fenyegetést. Fotó:

Mindannyian tudjuk, hogy bűnösök vagytok”

– mondta a szónok, aki szerint végül senki nem fog tudni elmenekülni a felelősségre vonás elől.

UPDATE. Beszámolt a beszédről az MTI is, a következőképpen: "A demonstráción felszólalt Baranyi Krisztina, az Együtt ferencvárosi önkormányzati képviselője; Komáromi Zoltán háziorvos, az Együtt elnökségi tagja; Kövesdi Veronika egyetemista; Ring Éva egyetemi oktató; továbbá Vajda Zoltán, az Új Magyar Köztársaság Egyesület ügyvivője is."

http://444.hu/2016/02/28/a-hatalom-azoke-akik-titeket-akiknek-a-nyakkendoje-orban-viktor-es-habony-arpad-seggebol-log-ki-el-fognak-zavarni

Közben bent a Várkert bazárban ment az évértékelő:

Orbán: Nincs kőből a szívünk, de az agyunk sem

A migrációs hullám és kvóta ügyében meg kell állítanunk Brüsszelt, Magyarországon nem fog kiépülni párhuzamos társadalom - mondta Orbán Viktor a Várkert Bazárban tartott 2016-os évértékelő beszédében. A miniszterelnök szerint az egész válságról nem a migránsok tehetnek, hanem az unió, amely a migránsokkal ellentétben nem képes a saját érdekének megfelelően cselekedni.

Történelmi mércében próbálta kormányát értékelni Orbán Viktor a tizennyolcadik évértékelő beszédének első felében. (Amely alatt ellentüntetők tiltakoztak a helyszín közelében, erről tudósításunkban olvashat.)

A Várkert Bazárban arról beszélt, a legfontosabb kérdés most az, hogy történelmi távlatokban hol tart az ország, és ez azért is fontos kérdés, mert 4,8 millió magyarnak nincs személyes élménye a kommunizmusról. Mi, aki életünk felét a kommunizmusban, a másik felét a szabad világban éltük meg, néha úgy érezzük, mintha a 20. században élénénk, miközben már a 21. század javában elkezdődött. A rendszerváltás óta eltelt időszak már hosszabb, mint a Horthy-korszak, és hét év múlva elhagyjuk a Kádár-rendszert is - emlékeztetett.

Orbán szerint Magyarországon most a szabadság és a nemzeti függetlenség megvan, önkény, megszállást nem nyomaszt bennünket, vezetőinket magunk választjuk meg, a nép szabadon választott képviselői alkotják meg törvényeinket, társulni is szabad sőt üdvös is. A magyar érdekek melletti kiállásra utalva azt mondta, hogy szerinte olyan időket élünk most Magyarországon, amikor lehet cselekedni, lehet alkotni, lehet bátornak lenni, mert most épülhet az, amit polgári Magyarországnak, polgári berendezkedésnek, "magyar országnak" gondolunk.

Fotó:

A miniszterelnök aztán arról beszélt, hogy az 1867-es kiegyezésig visszatekintve akkor ötven év kellett ahhoz, hogy a sikeres országok közé kerüljünk: minden bajunk ellenére erősek, műveltek és jómódúak voltunk, és ki tudja, mire lettünk volna képesek, ha a bécsi udvar nem ránt bennünket magával a háborúba. Akkor ötven év alatt megfutottuk legjobb formánkat, míg most a rendszerváltás után is csak 26 év telt el - emélkeztetett, aztán az azt követő Horthy-korszakot ingoványos talajnak nevezte, de szerinte akkor is minden sorscsapás ellenére jól működött az ország, számos ország nemzeti össztermékét meghaladta a magyar.

A kommunizmus idején sem szabadok, sem függetlenek nem voltunk, törpejárásban közlekedtünk, az nem mércéje a mai szabad, független Magyarországnak - mondja. Életünk legfontosabb, véresen komoly találós kérdése tehát Orbán szerint az: ha 45 évig megyünk be az erdőbe, hány évig tart kitalálni onnan?

Megmentettük az egészségügyet és az oktatást

A 90-es évek elején hirtelen még jobban lemaradtunk Európa nyugati felétől, pedig Magyarország is demokrácia és piacgazdaság lett. A keleti blokk országai közül egyedül Magyarország állt rossz pályára, ami majdnem az államcsődhöz vezetett, ezután azonban 2010 után kivezette az Orbán-kormány az országot a gödörből: visszafizettük az IMF-hitelt és az EU-nak is "visszafizetjük idén az utolsó huncut garast is."

Orbán arról beszél, hogy stabilizálták a gazdaságot, amivel új korszak nyílt: ezért csökkenhetett a rezsi, maradtak milliárdok a családok zsebében és nőhettek a bérek is. "A magyar reformok működnek!" - tapsoltatta Orbán a közönséget.

Az Orbán-kormány szerint megmentették az iskolákat és a kórházakat. Szerinte ha az IMF-fet kifizették, akkor a Klik sem foghat ki rajtuk. A vidéki kórházak többségében 21. századiak a körülmények, de Budapesten baj van, itt egy új nagy kórházat kell építeni - mondta. A tanároknak és az egészségügyi dolgozóknak igazuk van, hiába van béremelés, ha nem elégséges, mondja, de ő csak olyan béremelést támogat, tette hozzá, amelynek megvan a gazdasági fedezete, és amely mögött a magyar gazdaság növekvő teljesítménye áll. A magyar gazdaság azonban még mindig nem elég versenyképes, a mezőgazdaság azonban egy hektárnyi termőföldből csak az uniós átlag 48 százalékát tudja előállítani. A versenyképességhez sok minden kell még - mondta a kormányfő.

Fotó:

A magyar külpolitika helye

Berlin, Moszkva és Sztambul, vagyis Ankara a mostani tájolási pontjaink, és a magyarok csak akkor élhetnek szabadságban, ha egyik nagyhatalom sem az ellenségünk, vagyis ha mindhárom egyszerre érdekelt a függetlenségünkben - mondja Orbán, szerinte csak gyermekded lelkek gondolhatják, hogy ez azt jelenti, hogy mindhárommal le kell paktálnunk.

A magyar külpolitika vastörvénye, hogy nekünk a béketáborban van a helyünk, és ne is engedjük belerángatni magunkat sem német-, sem orosz-, sem törökellenes akciókba, amelyek belegyalogolnak egy-egy ország nemzeti önérzetébe - folytatta.

Orbán azt mondta, Németország múltján nem lehet változtatni, Moszkva pedig ha akarná, sem tudná a szabadságot politikája középpontjába állítani, és miért is akarnánk Törökországot a mi colstokunkkal mérni, amikor rengeteg energiát öl abba, hogy nyugatosodjon? Béke, együttműködés, kereskedés, kölcsönös befektetések, kiállás az érdekeink mellett - ezek a magyar külpolitika alapvetései.

A veszély neve: népvándorlás

Amit elértünk, azt most veszély fenyegeti Orbán Viktor szerint. A veszély neve: népvándorlás, amelyről majd a történelemkönyvek is beszámolnak majd. Azt gondoltuk, hogy Európa biztonsága csak Európán múlik, aztán mással szembesültünk. Egy éve már figyelmeztettünk, mindenki sértegetni kezdett bennünket, de közben kiderült, hogy az új népvándorlás történelmi tény - mondta a miniszterelnök, aki szerint azért mi ismertük fel legelőször ezt, mert mi fel vagyunk rá készülve, hogy bármikor történhet valami. Nyugaton mintha eltompult volna a valóságérzet, a miénk viszont éles és hideg - mondja Orbán, aki szerint "a valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszek benne".

Egyik-másik európai ország teljes lakosságánál is többen indulhatnak el Európába, ezért szerinte ideje félretenni az illúziókat, és az ideológiákat. Számos európai országban már épül a páhuzamos társadalmak világa, amely visszaszorítja a mi világunkat, hiszen az ide érkezőknek eszükben sincs átvenni a saját életformájukat, amikor a sajátjukat értékesebbnek gondolják, és Orbán szerint a bevándorlókkal nem lehet pótolni az európai gyárak munkaerő-hiányát.

Szerinte az európai nemzetek még azokat a tömegeket sem tudták integrálni, akik fokozatosan érkeztek. Hogyan sikerülhetne ez most? Ha nem állunk sürgősen a talpunkra, akkor az öregedő Európa és az alulképzett, fiatal muszlim világ közötti feszültség kezelhetetlenné válik, itt Európa szíveben - figyelmezetett a beszédben Orbán, majd De Gaulle-t idézve azt mondja, hogy a politikában egy eszményért csak a realitásokon keresztül lehet tenni. A valósággal szemben nem létezhet szabadság. A valóság ellenében nincs boldogulás, talán ezért bolyong annyi jobb sorsra érdemes liberális politikus Brüsszel utcáin - nevettette meg közönségét a miniszterelnök.

A népvándorlások soha sem békés természetűek, amikor nagy tömegek új hazát keresnek, az konfliktusokhoz vezetnek, mert olyan helyet akarnak elfoglalni, ahol mások már élnek - mondja Orbán Viktor, ám arra is kitért, hogy aligha a migránsokra kell haragudunk, ők is áldozatai saját összemomló kormányaiknak, rossz nemzetközi döntéseknek, az embercsempészeknek. Ők csak a saját érdeküket veszik előre, a baj az, hogy mi meg pont nem. Mintha egy jéghegy felé haladó hajó kapitánya üja nem a fékezéssel lenne elfogalva, hanem azal, hogy kijelölje a nemdohányzó csónakokat - élcelődött az európai nagypolitika szempontjain Orbán. Európa 500 millió emberének védelmét Brüsszel képtelen megszervezni, de még a szándék is hiányzik belőle - tette hozzá.

Hogyan épülhetett le az a természetes ösztön, hogy megvédjük a lakóhelyünket?  - tette fel a kérdést, aztán arról beszélt, hogy Európa az Hellász és nem Perzsia, az Róma és nem Karthágó. "Ez nem rangsor, csak különbség. Nem jobb vagy rosszabb, csak annyit jelent, ezek mi vagyunk, azok ti vagytok" - fogalmazott a kulturális különbségekről a kormányfő.

Pár éve még úgy tűnt, rend van az európai vezetők fejében és szívében, amikor belátták, hogy a multikulturalizmus halott, de 2015-ben minden megváltozott. Visszazuhantunk abba a zűrzavarba, ahonnan ki akartunk kászálódni, és egyszer csak a wilkommenskultur hangjaira ébredtünk - mondja, amely azt harsogja, hogy segíteni kell. Segíteni persze természetes, nekünk sem kő van a szívünk helyén, igaz az agyunk helyén sincs kő - lőtt el újabb poént, majd úgy folytatta, hogy az európai politika arra ez egyszerű összefüggésre sem jött rá, hogy "ha itt segítünk, idejönnek, ha ott segítünk ott maradnak".

Orbán szerint Brüsszelben a politikai és szellemi elit világpolgár, de az európaiak többsége nem az, a brüsszeli politikusok szóba sem állnak az emberekkel. Az igazi baj nem Európán kívül van, hanem Európán belül, a vezetők a kontinenst az európai emberekkel szemben akarják irányítani. Koalíció jött létre az embercsempészek, az emberijogi aktivisták és a vezetőú európai politikusokból arra, hogy ide szállítsanak ellenőrizetlen százezreket, mégpedig olyan országokból, amelyekkel hadban állunk - mondja Orbán Viktor.

Nehéz hónapok elé nézünk, dééli határainknál egyre nagyobb a nyomás, a balkáni országok harapofogóba kerültek, délről nyomják, Németországból csábítják a menekülteket. Meg kell erősíteni saját védelmi vonalainkat, ez pedig csak úgy falja a pénzt, eddig 85 milliárdba került, és csak a mi pénztárcánkra számíthatunk - mondta Orbán, majd megköszönte a rendőrség és a katonaság munkáját.

Brüsszelt meg kell állítanunk

Ám a déli határaink megvédése szerinte nem lesz elegendő: Brüsszelt meg kell állítanunk, mivel a fejükbe vették, hogy az Európába áramló bevándorlókat szét akarják osztani közöttünk. Egy ilyen döntést már hoztak 120 ezer emberről, a nemzeti szuverenitást kicselezve, ezért az európai bíróságon harcolunk a megsemmisítéséért. Orbán szerint azonban márciusban minden bevándorlóra kötelező szétosztást akar javasolni Brüsszel.

Mi nem fogunk bűnözést, antiszemitizmust, és homofóbiát importálni, itt nem lesznek törvényen kívüli bevándorlónegyedek, nem fognak bandák vadászni a feleségeinkre és lányainkra, még a kísérleteket is megakadályozzuk és megtoroljuk - mondta Orbán, utalva a nyugat-európai városokban jellemző erőszakos eseményekre. Szerinte a magyar kormánynak ezért a különvéleményéért cenzúrával, zsarolással és fenyegetéssel kell szembe néznie, példaként azt említette, hogy a magyar igazságügyi miniszter könyvét begyűjtöttéké a belga könyvesboltokból, illetve az uniós államok vezetői pénzügyi megtorlást ígérnek Magyarországnak, ha nem vállalja be a kvóta szerinti menekült-befogadást.

Az EU-val semmivel nem tartozunk egymásnak, mondta Orbán, Magyarország ugyanis 45 évnyi kommunizmus után legyengülve nyitotta meg kapuit a nyugati vállalatok között, amennyi pénzt az Unió betett, annyit a nyugati cégek ki is vittek innen - kvittek vagyunk, nincs mit egymás szemére hányni.

Orbán aztán előállt azzal, hogy a brüsszeli politikát a népakarat tudná megállítani, és itt természetesen a szerdán már belengetett népszavazásra gondolt. Nem a korábbi, 120 ezres kvótáról van szó, hanem a márciusban asztalra kerülő kötelező betelepítési kvótákról, erre akar népszavazás útján nemet mondani az ország.

Aztán azt is elmondta még, hogy az Európai Unió nem lehet egy Szovjetunió újratöltve, de mi Európát "a mai, tériszonyos szédülésében" sem fogjuk magára hagyni.

http://hvg.hu/itthon/20160228_orban_viktor_2016_evertekelo_orszagertekelo

A Fidesz ennél cinikusabban nem tudott volna üzenni a tüntetőknek

 

Orbán Viktor évértékelő beszédének a helyszíne mellett, a Várkert Bazárnál tüntetés is van egyidőben. A Fidesz már jó előre lemigránspártizta a kormány ellen demonstrálókat egy közleményben, így nem nehéz kitalálni, hogy ki feszítette ki az alábbi molinót:A Fidesz ennél cinikusabban nem tudott volna üzenni a tüntetőknek

Orbán Viktor évértékelő beszéde - percről percre

Migránsok és menekültek, Európa és Magyarország "megvédése", CSOK – ezekről biztosan beszélni fog tizennyolcadik évértékelőjében Orbán Viktor. De vajon mit mond a tanárlázadásról és az egészségügy tragikus állapotáról? És mit szólnak ehhez a Várkert Bazárhoz vonuló ellentüntetők?

Himnusz

Az ellentüntetők eléneklik a Himnuszt, és ezzel véget is ér a tiltakozás.

Fotó:

Fotó:

Az elllentüntetésen már legalább kétezren lehetnek

Mire Szigetvári befejezi beszédét. Zárógondolata: Orbán népszavazása alkotmányellenes, ami az EU-hoz fűződő viszonyt roncsolja, az Együtt ezért mindent megtesz, hogy a közösségen belül tartsa Magyarországot, ezért fognak kampányolni a népszavazás kapcsán.

Szigetvári: "Nem Brüsszelt, Orbánt kell megállítani!"

Az Együtt társelnöke, Szigetvári Viktor Orbán évértékelőjére utalva azt mondta, hogy Orbánt kell megállítani, nem Brüsszelt.  Szigetvári hosszasan sorolja, mennyi mindent megakadályozott eddig Orbán: az Együtt csütörtökön feljelentést tettek a népszavazási botrány miatt, de a kormány azt sem engedte, hogy az Együtt népszavaztathasson a paksi beruházásról, a Városligetről, az olimpiáról. Most pedig a szocialistáktól vették el ezt a jogot. "Mindent megteszünk, hogy legyen még ebben az országban népszavazás"

Fotó:

Cinikusnak nevezte Orbánt, hogy maga is népszavazást kezdenényezett a menekültekről. Közben meg azzal a Putyinnal barátkozik, aki bombázza Szíriát, így menekültek újabb hulláma indul el az EU felé.

"Vegyétek vissza a jogaitokat"

Baranyi Krisztina (Együtt) először arról beszél, hogy sikerült elérniük, hogy a Ferencvárosban ne avassák fel az antiszemita, zsidótörvényeket megszavazó Donáth György szobrát. Baramyi arra buzdította a jelenlévőket, hogy "vegyék vissza a jogaikat", például a népszavazáshoz. Ő is kicsiben kezdte, egy játszótér rendbetétele után már az illatos úti mérgező anyagok elszállításán dolgozott

Karácsony: A szelíd ellenállást folytatjuk

Karácsony Gergely, Zugló PM-es polgármestere arról beszél, hogy egykor maguk mentek a fagyban tüntetni az alkotmánymódosítás ellen tüntetni, nem verőembereket küldtek, mint most a kormány. Karácsony szerint a szelíd ellenállást kell folytatni. Azt javasolja, hogy legyenek ellenzéki előválasztások, hogy a nép döntse el, hogy kik mehetnek 2018-ban képviselőként a parlamentbe.

Fotó:

Jönnek ki a kormánytagok

A Várkert Bazár előtt felhangzik az "Orbán, takarodj!".

"Nincs hatalmatok felettünk"

"Nincs hatalmatok felettünk" üzente a kormánynak Kövesdi Veronika, egyetemi hallgató. A hatalom azoké, akik ápolják a betegeket, éjszaka javítják a dolgozatokat, akik tiszteletben tartják a demokráciát és a rendet. Kövesdi nem tudja a hatalmat tisztelni, mert az sem tart tiszteletben senkit - "ma még hatalmon vagy, de már megbuktál"

Fotó:

Hajrá Európa!

Hajrá Magyarok! - így zárta Orbán évértékelő beszédét.

Fotó:

A Várkert Bazár előtt az egyetemi oktató után egy háziorvos jön

"Ha ez így folytatódik, hamarosan 1,5-2 millió embernek nem lesz háziorvosa" , mondta Komáromi Zoltán, aki követeli az egészségügyi dolgozók bérrendezését, és támogatást kér vidéki praxisok nyitásához. A kormány szerinte most nem a megoldáson dolgozik, hanem hatalmának bebetonozásán.

Európa nem hajthat térdet

Orbán arról beszélt, hogy legyen valaki jobb-, vagy baloldali, nem akarhatja, hogy ez az "áradat-szerű" erőszakos tömeg bevegye Európát.
folytatás itt

Így reagáltak az ellenzéki pártok Orbán beszédére

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a budapesti Várkert Bazárban tartotta tizennyolcadik évértékelő beszédét.

Jobbik:  a miniszterelnöknek fogalma sincs a valóságról

Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője vasárnap, az MTI-hez eljuttatott közleményében a kormányfő délután elmondott évértékelő beszédére reagálva hangsúlyozta, a valóság az, hogy Magyarországon léteznek olyan falvak, városrészek, amelyekben az Orbán Viktor által Magyarországon elképzelhetetlennek nevezett párhuzamos társadalom már megvalósult, a törvény nem érvényesül.

A valóság az, hogy egyes iskolákban nincs pénz fűtésre, de krétára sem, az egészségügyi intézmények állapota tragikus, felszereltségük elavult, az államadósság összege pedig még nőtt is" - fejtette ki a Jobbik szóvivője, aki szerint Orbán Viktornak fogalma sincs a valóságról, amikor azt állítja, hogy az oktatás, az egészségügy és a közbiztonság "egy igazi sikersztori".

Tóbiás: Orbán Viktor nem foglalkozott a valódi problémákkal

Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi évértékelő beszédében nem foglalkozott a társadalom valódi problémáival, amiből arra lehet követeztetni, hogy ezekben a kérdésekben nem is várható tőle megoldás.

"Orbán Viktor eltévedt" - fogalmazott az ellenzéki politikus az MTI-hez vasárnap eljuttatott hangfelvételén, majd hozzátette, a kormányfő beszéde és a valóság között óriási szakadék tátong.

Miközben a miniszterelnök 21. századi egészségügyről beszél, addig a valóságban az egészségügy romokban van, az oktatás összeomlott, a közigazgatás szétzilálódott - fejtette ki Tóbiás József, példaként említve, hogy orvosok ezrei, szakápolók tízezrei hagyják el Magyarországot.

Az MSZP vezetője aláhúzta továbbá, Orbán Viktor nem beszélt emberek millióinak létválságáról sem, így szerinte a kormányfőtől már nem is lehet azt várni, hogy megoldást adjon a valódi problémákra.

LMP: Orbán Viktor elvesztette kapcsolatát a valósággal


Az LMP szerint Orbán Viktor miniszterelnök a vasárnapi érvértékelő beszédével arról adott tanúbizonyságot, hogy elvesztette kapcsolatát a valósággal.

Gál József, az ellenzéki párt szóvivője az évértékelőt követően újságíróknak nyilatkozva bírálta, hogy a kormányfő "megdicsérte a multinacionális vállalatokat", akik ellen ellenzékből még folyamatosan támadásokat indított.

"Multikormányzás" lesz és nem néppárti, polgári kormányzás - fogalmazott a szóvivő, aki szerint retteghetnek a munkavállalók. A rossz versenyképességet ugyanis a kabinet a bérek alacsonyan tartásával fogja megoldani - jegyezte meg.

Bár a miniszterelnök azt gondolja, hogy az oktatást és az egészségügyet kormánya mentette meg, azt valójában azok mentették meg, akik méltatlan bérért nap mint nap elvégzik a munkájukat - jelentette ki.

PM: Orbánnak nincsenek érvényes gondolatai a magyar valóságról

A Párbeszéd Magyarországért szerint Orbán Viktornak nincsenek érvényes gondolatai a mai magyar valóságról, a miniszterelnök "csak fantomokat fest és azokkal hadakozik".

Az ellenzéki párt szóvivője a kormányfő vasárnapi évértékelőjére reagálva újságíróknak azt mondta, a miniszterelnök "személyiségzavarban szenved", és elszakadt a valóságtól, ugyanis azt képzeli, hogy világtörténelmi jelentőségű személyiség és Európa jövőjének meghatározója.

A PM nem ad hitelt egy olyan embert szavának, "aki egyik nap bőrfejű bűnözőkkel akadályoz meg egy népszavazást", másnap pedig arról beszél, hogy milyen nagyszerű dolog a referendum és mindenkit részvételre buzdít - jelentette ki Tordai Bence.

A politikus azt mondta, Orbán Viktor csak "a Fidesz-valóságról" tud nyilatkozni, a valódi magyar valóságról nem a kormányfőt, hanem azokat "a kockás inges tanárokat" kell meghallgatni, akik kimennek tüntetni, azokat a nővéreket, akik havi 74 ezerért dolgoznak, vagy az 52 ezer forinttal "éhhalálra ítélt" közmunkásokat.

DK: a legnagyobb veszély maga Orbán Viktor 

A DK szerint nem a menekültek, hanem a miniszterelnök "és skinhead-es csapata" jelenti a legnagyobb veszélyt az országra.

Oláh Lajos a Demokratikus Koalíció független országgyűlési képviselője Orbán Viktor vasárnapi évértékelőjét követően újságíróknak nyilatkozva a beszédet tragikusnak értékelte, amely szerinte a Horthy-rendszert dicsőítette és elvetette az Európai Unió értékeit.

Szerinte a kormányfő egy olyan világot álmodott, ahol csupán a fideszes földesurak és a kaszinómogulok érzik jól magukat, de ahol a kockásinges tanároknak vagy a külföldre menekülő orvosoknak, ápolóknak nincs helyük.

Hozzátette: a kormányfőnek az évértékelő beszédében arról kellett volna szólnia, miért halnak meg többen fertőzésekben, mint autóbalesetben, miért tüntetnek a tanárok vagy, hogy miért akarja népszavazással kivezetni Magyarországot az Európai Unióból.

Liberálisok: Orbán illiberális állama olyan, mint a kommunizmus 

A Magyar Liberális Párt (Liberálisok) szerint "Orbán illiberális államában" ma minden magyar kénytelen első kézből megtapasztalni, hogy milyen volt a kommunista rendszer.

"Az eszetlen államosítási hullám, a keleti nyitás politikája, a multinacionális vállalatok üldözése, a szabadságjogok korlátozása, a fékek- és ellensúlyok rendszerének lebontása, a mindössze az állami propaganda  szócsöveként funkcionáló állami média, a kigyúrt kopaszok megjelenése a választási irodánál, és a folyamatos háborús retorika mind-mind a Rákosi-korszakot idézi" - fejtette ki az ellenzéki párt vasárnap, az MTI-hez eljuttatott közleményében, Orbán Viktor miniszterelnök délután tartott évértékelő beszédére reagálva.

A Liberálisok szerint a kormányfő által hangoztatott polgári Magyarország szépen csengő hívószava mögött egy, a szocializmusból jól ismert uram-bátyám világ képe bontakozik ki, ahol az "állami szintre emelt lopást törvényekkel támogatják meg, és ellenség mindenki, aki kritizálni merészeli az állampártot és annak vezetőjét".

Az ellenzéki párt azt reméli, a "permanens kormányzati propaganda ellenére" egyre többen látják, hogy "Orbán illiberális állama hat év leforgása alatt az '50-es évekbe vetette vissza Magyarországot", újabb hat év pedig beláthatatlan következményekkel járna.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr28427084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jaegtoer 2016.03.01. 05:25:33

Veronika, Veronika... jó-jó, de hol késik a Tenkes kapitánya?:)

guma 2016.03.01. 15:14:04

@jaegtoer:

biztos "feltartóztatták" a mélygarázs útvesztőiben...

Németth 2017.07.08. 01:32:19

Még mindig!Az orbi aa hullaszemétdomb!!
süti beállítások módosítása