He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Hosszú Katinka itthon nem a medencében "küzd" - videó, hírmozaik gyűjtemény

2016.01.07. 18:56 guma

 Hosszú Katinka: "sokan mondták, hogy ne álljak ki másodszor is, mert ezzel öngyilkosságot követek el. Sokkal többet veszíthetek, mint amit nyerhetek. Azt mondták, legyek önző, csak azzal foglalkozzak, hogy nekem mi a legjobb."

Gyárfás Tamás a Magyar Úszószövetség elnöke:

„Ha valami hibát látunk, akkor meg kell súgni a másik fülébe, nem kiállni a nyilvánosság elé. Ez lenne a fiatalok felé az üzenet? Ha ezt tanulják meg a gyerekek a legnagyobbaktól, a példaképektől, akkor ez egy nagyon rossz irány. Lehet, hogy ez más országokban máshogy működik, de tőlünk ez a szemlélet nagyon idegen.”

Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Szabó Bence:

„Hosszú Katinkának pedig azt javasolom, nem mint a MOB főtitkára, hanem tapasztalt olimpikonként, az olimpia évében kizárólag a saját felkészülésére, a saját formájára figyeljen. Az úszószövetségnek a kritikája, az, hogy mit, hogy kéne csinálni, ráér az olimpia után.”

Lemondott az úszóválogatott szövetségi kapitánya

Kiss László csütörtökön visszalépett az úszókapitányi tisztségéről. Kiss szerdán, Hosszú Katinka szerződéstépős sajtótájékoztatóján még próbált tárgyalni az úszónővel, de ő faképnél hagyta azzal, hogy ezt a sajtótájékoztatót nem azért szervezték, hogy itt tárgyaljanak, mindennek megvan a módja és ideje. 

Hosszú Katinka a szerdai sajtótájékoztatóján cáfolta a szövetség elnökének és a szövetségi kapitánynak azokat az állításait, miszerint a decemberi sajtótájékoztató után többször is keresték, de nem tudtak vele kapcsolatba lépni. Gyárfás Tamás a tájékoztató után hat nappal kereste meg a sportolót sms-ben, amit ráadásul egy bulvárlap újságírójának is elküldött. Kiss László szövetségi kapitány pedig egy órával azelőtt hívta fel, hogy nyilatkozata (mármint a kapitányé) megjelent az MTI-ben. Pedig december közepe óta Magyarországon készül, szinte bármikor elérhető volt.

Kiss László lemondásáról az MTI-nek azt mondta, hogy arra a szerdán történtek késztették, miután megalázó helyzetbe került Hosszú Katinka sajtótájékoztatóján. 

Én jóindulattal voltam irántuk, semmit sem követtem el sem Hosszúékkal szemben, sem a magyar úszás ellen, hogy ilyen elbánást érdemeljek, mint amilyenben a médiaeseményen részem volt" - mondta Kiss. Szerinte méltatlan volt az egész helyzet. 

Korábban négy olimpiáról is aranyéremmel térhettem haza úszóink jóvoltából, s azt kívánom, hogy Hosszú Katinkáék is éljék át ezt a boldogságot a riói olimpián, amelyen én már nem leszek ott, mert ezennel lemondok kapitányi tisztemről" - közölte Kiss László.

 (MTI)

http://444.hu/2016/01/07/lemondott-az-uszovalogatott-szovetsegi-kapitanya

Úszó­le­gen­dánk ál­lítja, el­kez­dő­dött Hosszú Ka­tinka le­já­ra­tása

Aligha jön ki sér­tet­le­nül az úszó­szö­vet­ség­gel ví­vott há­bo­rú­já­ból Hosszú Ka­tinka, aki va­ló­já­ban régi prob­lé­mákra hívta fel a fi­gyel­met. Már a nyolc­va­nas évek olim­piai baj­no­kai is ezek­kel küz­döt­tek.

 Úgy tűnik, az úszószövetség évtizedek óta nem biztosít ideális felkészülési körülményeket a még oly sikeres versenyzőknek sem. Hosszú Katinka olyan problémákra hívta föl a figyelmet, amelyekkel 30 éve küzdenek – árulta el a -nak Szabó József korábbi olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónk. szabo-joe_mobhu.jpg

Joe szerint évtizedes gondokat hozott elő a Hosszú-ügy (Fotó: mob.hu)
Katka régóta tapasztalható problémákat említ, viszont ő olyan pozícióban van, hogy adnak a szavára.

Ha én mondanám, akkor leintenének, hogy hagyjál már a hülyeségeiddel, Joe.”

Szabó Joe elárulta: az ő idejében rendszeresen kérdezték tőlük a külföldi versenyeken, hogy hányan vannak a csapatban, és rendre furcsán néztek rájuk. hosszu_mti.JPG

Katinka megteheti, hogy felhívja a figyelmet a régi gondokra (Fotó: MTI fotó)

Mindig mondtuk, öten vagyunk, plusz az edző, Széchy Tamás.

Nem tudták elhinni, hogy nálunk nincs semmiféle stáb. Nincsenek mellettünk sportmasszőrök, terapeuták és biomechanikusok, akik elemzik a dolgokat. És ez a nyolcvanas években volt!

Katinka amerikai férje azonban nem ezt szokta meg, náluk elképzelhetetlen például az, hogy ne segítse egy népes szakértői stáb az úszókat.

30 éves a lemaradásunk.

"Ha az amerikaiak elmennek a vb-re, akkor 40 úszó mellett 40 segítő dolgozik. Ezzel szemben mi kimegyünk 25 versenyzővel, és tíz edzővel. Már a mi időnkben csodálkoztak ezen, most pedig már fantasztikumnak tűnik.” szabo_jozsef_mti.jpg

Szabó József az 1988-as szöuli olimpián aranyérmet nyert 200 méter mellen (Fotó: MTI)

Gyárfás Tamás kiemelte: a szövetség soha ennyit nem költött edzőtáborokba, fiatalokra, versenyzőkre, mint manapság. Hangsúlyozta azt is, hogy erős a kormány és a Magyar Olimpiai Bizottság támogatása, hatalmas a szponzori háttér.  

„Nem látok bele, de azt tudom, hogy félévente 860 millió forintot kap a szövetség, ebből azért futnia kéne azokra a dolgokra, amelyeket Katinka hiányolt. Semmire nem akarnak költeni, de azt elvárják, hogy mindenki hozza az eredményt.” hosszu_katinka_shane_tusup_amti.jpg

Katinka és férje hadban állnak a szövetséggel (Fotó: MTI fotó)

Katinka aligha fog sértetlenül kijönni az egyre durvuló pengeváltásból, ebben Szabó József egyetértett a -tal.

Keményen elkezdődött Katinka lejáratása, már azt is hallottam, hogy doppingvádakat emlegettek ellene.

Régóta küzdött a szövetséggel. Már októberben kiborult, amikor sokadszorra azt válaszolták neki, hogy nem tudnak segíteni. Csak most robbant ki az ügy.”

Szabó zárásként hozzátette: drukkol Katinkának, végig kell csinálnia, amit elkezdett. Ha kell, segítenek neki, és mellé állnak a régi úszóhősök… 

http://ripost.hu/cikk-uszolegendank-allitja-elkezdodott-hosszu-katinka-lejaratasa/?source=hirkereso

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr558250072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Knósszosz 2016.01.10. 16:04:00

Nem értek az úszósporthoz, de… ha ebből a Hosszú Katinka ügyből egy egyszerű művelettel kivonjuk magát a sportot, már is megkapjuk a Magyarországra az élet szinte minden területén oly jellemző képet.

A Hosszú kontra Magyar Úszószövetség történetéről elolvasott fél mázsányi cikk és publicisztikák sokasága után sem világos a kép, legfeljebb annyi látszik mint oly sok hasonló esetben, hogy ha valaki a tehetsége alapján lesz sikeres ebben az országban, az előbb-utóbb gyanús kezd lenni. Már is elkezdték valakik lebegtetni az ügy kapcsán, hogy esetleg tiltott szerek használata lehet Katinka eredményei mögött, jellemzően aljas, sunyi, szemét módon. Ezeknek a lebegtetőknek érdekes módon a balhé kipattanásáig eszükben sem volt firtatni, hogy doppingolt-e Katinka. Csak az után gyulladt ki náluk a negyvenes izzó a fejük végtelen éteri sötétségben, miután a világklasszis megszólalt. Gerincből jeles…

Rengeteg negatív hír kering Gyárfásról, ki-ki döntse el mit hisz el belőlük.De bárhogy is, az nehezen képzelhető el, hogy szánt szándékkal rosszat akarna a sportágnak, illetve személyesen valamelyik sportolójának. Katinkát is bírálják a másik oldalról, hogy túlzott igényekkel lépett fel a szövetséggel szemben (saját öltöző, például… skandalum), meg erősítő gépek és hasonló, a felkészüléshez szükséges dolgokat hiányolt. Az, hogy ezek mennyire helytállóak azt nem tudom, viszont abból az említett félévenkénti 860 millióból csak jutott volna egy kondigépre, ha akarták volna. Nekem Kálnoki Kiss Attila véleménye egyelőre a legszimpatikusabb, mindkét részről felvet bizonyos kérdéseket:
www.atv.hu/belfold/20160110-hosszu-katinkaek-valoszinuleg-kicsit-meg-vannak-most-rettenve/hirkereso

Közben friss hír, hogy Kiss László mégsem mond le.
A helyzet egyre csak fokozódik…
De majd el lesz ez varrva, mert a miniszterelnök úr felajánlotta jószolgálati tevékenységét az ügyben. Elég erős volt a kezdés, mert azt találta mondani, hogy a politikának semmi keresnivalója nincs a sportban. De jó!!! Akkor viszont a foci ezek szerint innentől kezdve nem sport?? Akkor oda számolatlanul ömölhetnek a politikamentes milliárdok, az összes többi meg mehet koldulni? Nagyon megnyugodtam… Nyilván a vizes VB rendezése a szalagok és választópolgárok átvágásával sem szolgálnak semmiféle politikai érdekeket. Aki az ellenkezőjét állítja, az hazudik!

Kíváncsian várom a további fejleményeket, mi fog kisülni ebből az egész történetből. Bevallom, én Katinkának kicsit jobban szurkolok, azért ő már tett le valamit arra a bizonyos sikerek asztalára, amelyeknek a fényében sütkéreztek olyanok is, akik most éppen doppingot kiáltanak.

guma 2016.01.11. 06:37:49

@Knósszosz: :)))

helló!

kösz a belinkelt videót.

az a baj, hogy én sem követem az eseményeket (ezt sem!) csak amikor ide, oda benézek szúr szemet, ha valamiről sok nézet alakul ki.
nagyon szurkolok a tehetséges Katinkának és a férjének is!, mert ők teljesítettek valamit ami nem mondható el a "nemzeti ügy" sportágairól...
sajnálatos ez az átpolitizált világunk ami képtelen jó, ország építő eredményeket kisajtolni magából, így már mindenhol, mindenben sereghajtók leszünk...

(én azt vártam, hogy a karácsonyi rönkház fog majd hatással lenni rád, és telerakod jobbnál, jobb zenével. :DDDD
most például a mandiner címlapjára kerültem egy decemberi poszttal - de hál' istennek, a látogatások ellenére sem nyílt ki a "véres" száj.
vagyis nyugodt vagyok, mert ezek szerint azért néha gondolkodnak is az emberek...)

gazoló 2016.01.11. 11:34:07

Mivel nem nyitok meg mandineres posztot,szerényen megkérdezhetném,melyik decemberi 'gyöngyszem volt az és miért?
süti beállítások módosítása