He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Ez is megtörtént, mentem: fortyognak az indulatok(!?)

2015.12.22. 17:00 guma

Sebestyén Balázs: az egész köztévé úgy szar, ahogy van

Jakupcsek Gabriella kirúgása kapcsán ment neki az állami tévének Sebestyén Balázs. A műsorvezető a Class FM reggeli műsorában méltatlannak nevezte, ahogy elbántak Jakupcsekkel és 130 munkatársával, akikkel karácsony előtt közölték, hogy kirúgják őket. Sebestyén elmondta: Jakupcsek pont két felvétel között volt, amikor kézhez kapta a felmondást. Ezután otthagyta a forgatást.

A rádiósok ezek után elég határozott véleményt mondtak az állami médiáról: szerintük eleve kevés olyan műsort adnak, aminek nincs a béka feneke alatt a nézettsége. „Az egész köztévé úgy szar, ahogy van” – mondta Sebestyén, hozzátéve, hogy három-négy emberen kívül senkinek nem jutnak eszébe meghatározó arcok.

A pártkatonákon kívül nem nagyon nézi senki az állami tévét – hangzott el, és arról is beszéltek, hogy 80 milliárd forint közpénzből nem csinálnak semmit, azon se kell gondolkodniuk, hogy nézi-e valaki a műsorokat. „Amikor csúsztatni, hazudni kell, mást kell mondani, mint a valóság, az megy” – közölte Sebestyén Balázs, aki szerint az állami tévénél azt hiszik, az a közszolgálat, ha „fos műsorokat” gyártanak.

http://24.hu/belfold/2015/12/22/sebestyen-balazs-az-egesz-kozteve-ugy-szar-ahogy-van/ Budapest, 2012. március 14.
Kovács Ákos elõadómûvész, zeneszerzõ mutatja az elismerést, miután  átvette a Kossuth-díjat Schmitt Pál köztársasági elnöktõl a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a Parlament kupolacsarnokában.  Az államfõ mellett Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és Kövér László, az Országgyûlés elnöke (j) áll.
MTI Fotó: Kovács Tamás A képen a Dalcsináló Úr látható, amint átvette a Kossuth-díjat 2012-ben, Schmitt Pál akkori köztársasági elnöktől. Schmitt mellett Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke áll. MTI Fotó: Kovács Tamás

Ákos miatt akad a tű

Noha az Elmű és az ÉMÁSZ hétfői közgyűlése engedélyt adott az adásvételre, úgy tudjuk, az Ákos-ügy folyományaként még a német hátterű két áramcég lakossági szolgáltatása is késve kerülhet át az államhoz.

A német RWE irányítása alatt álló, a tőzsdén is forgó Elmű és ÉMÁSZ cég hétfői rendkívüli közgyűlése felhatalmazást adott az igazgatóságoknak, hogy eladják a lakossági ellátást is magában foglaló Elmű–ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt.-t, valamint két részletben az ügyfélszolgálati leányvállalatot 2016. január 1-jével az állami ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-nek. A felhatalmazás árat nem tartalmaz.

Az idén májusban aláírt szándéknyilatkozattal megalapozott tárgyalási folyamat lapunk értesülései szerint az Ákos-botrány óta akadozik.

Mint emlékezetes, múlt hét szerdán a német hátterű Magyar Telekom Kovács Ákosnak az Echo TV-ben tett, nagy hullámot vert kijelentései miatt megvonta a kormányközeli könnyűzenész szponzori támogatását, amit a kormány a szólásszabadság korlátozásaként értékelt, és felszólította az állami intézményeket a távközlési céggel kötött szerződéseik felmondására. Orbán Viktor kormányfő ennek nyomán állítólag minden német hátterű céggel érzékeltetni kívánja túláradó dühét.

Megfigyelők legalábbis ennek tudják be, hogy a november óta célegyenesben lévő Elmű–ÉMÁSZ-vételi folyamat az ügy kipattanása óta megakadni látszik. Forrásaink szerint a cég közgyűlésén is elhangzott a tárgyalások elhúzódására utaló megjegyzés, miszerint

az állami oldalról nem tapasztalható az az aktivitás, amely szükséges volna az adásvétel január eleji lezárásához.

Ettől még az Elmű–ÉMÁSZ Zrt., valamint az ügyfélszolgálati leányvállalat eladása akár meg is valósulhat a határidőként kezelt időpontig. Már csak azért is, mert a január 1-jei dátum szerepel a szándéknyilatkozatban, és a kormány – különösen Lázár János – több tájékoztatón elköteleződött ebben az ügyben. Forrásaink szerint a folyamat megakadását az is mutatja, hogy késik egy a tranzakcióval kapcsolatban jó ideje várt kormányhatározat is.

Az Elmű–ÉMÁSZ azért adja el a lakosságit is magában foglaló úgynevezett egyetemes szolgáltatást, mert a tevékenység a kormány által megszabott alacsony tarifák miatt veszteséges.

Értékelések szerint ugyanakkor a két cég vételára még így is elérheti a tízmilliárdos nagyságrendet.

Kérdés, erre miből lesz forrása a Főgáz „irányításán" kívül más lényegi tevékenységet nem végző ENKSZ-nek. A mostani ügyletben ugyanis nem a Főgáz, hanem az irányítási jogait bíró ENKSZ a vevőjelölt. Ez arra utal, hogy az állam az Elmű–ÉMÁSZ Zrt.-ből alakítaná ki a későbbi országos állami áramszolgáltatót. Ezzel az eladási technikával az adásvétel a lakosságnak kevesebb vesződséget okoz, mint ha csak magukat a fogyasztói szerződéseket adnák át az államnak ingyen.

Orbán Viktor és Timotheus Höttges, a Deutsche Telekom vezérigazgatója, illetve Christopher Mattheisen (jobbra), a Magyar Telekom első embere. A legkisebb közös osztó
Orbán Viktor és Timotheus Höttges, a Deutsche Telekom vezérigazgatója, illetve Christopher Mattheisen (jobbra), a Magyar Telekom első embere. A legkisebb közös osztó
Kurucz Árpád / Népszabadság/archív

 

A kulisszák mögött zajló meccsekre utal az is, hogy míg a szándéknyilatkozat tartalmazta a két cég áramhálózatainak 49-49 százalékára vonatkozó vételi szándékot, addig

a hétfői közgyűlési felhatalmazás ezek eladására már nem tér ki.

Pedig elemzők szerint az Elmű–ÉMÁSZ-nak a szándéknyilatkozatban megemlített vagyonelemei közül igazán jelentős, több százmilliárdos értékkel csak e két hálózatüzemeltető leányvállalat bír. Ám kérdés, az állam honnan teremti elő ezt a pénzt.

A kiszivárgott kormányanyagok trükkös megoldásként azt javasolták, hogy a kabinet a saját tulajdonában lévő Magyar Fejlesztési Banktól vegye ezt fel hitelként. E megoldás uniós szabályokba ütközhet. A kormányzati sejtetésekkel ellentétben nem merült fel, hogy az RWE az üzlet kapcsán megválna a hálózatok irányításától. Az üggyel kapcsolatban a vevőjelölt ENKSZ nem válaszolt kérdéseinkre.

http://nol.hu/gazdasag/akos-miatt-akad-a-tu-1581165

Kétszer annyi az állami vezető, mint öt évvel ezelőtt

http://www.blikk.hu/aktualis/politika/ketszer-annyi-az-allami-vezeto-mint-ot-evvel-ezelott/sjzp5v2

Megint többet adóztunk, sokkal

Mintegy 665 milliárd forinttal több adóbevételt könyvelhetett el a költségvetés az előző év első tizenegy hónapjához viszonyítva – áll a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében.

folytatás: http://adozona.hu/szja_ekho_kulonado/Megint_tobbet_adoztunk_sokkal_CK0FHA.aspx#rss

Hosszú Katinka: Most telt be a pohár nálam

Már a múlt kedden szerette volna elmondani Hosszú Katinka azt, ami bántotta. Akkor a Magyar Olimpiai Bizottság ünnepi közgyűlése miatt nem tette meg, azon beszédet mondott Orbán Viktor és ott volt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Thomas Bach is. Most viszont igen, itt van vágatlanul. Jövőre olimpia jön, 2017-ben pedig Budapest rendezi a vizes vb-t.

olvasd itt: http://index.hu/sport/uszas/2015/12/22/hosszu_katinka_most_telt_be_a_pohar_nalam/

Most a székesfehérvári orvosok írtak levelet

A szegedi orvosok után kedden az egyik székesfehérvári kórház dolgozói is nyílt levélben hívták fel a figyelmet a magyar egészségügy helyzetére.

folytatás: http://www.origo.hu/itthon/20151222-szekesfehervari-orvosok-nyilt-level-magyar-egeszsegugy.html

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr958192204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása