He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Korzika felfedezése

2015.11.11. 07:58 guma

Korzika

Igazi mini kontinens

200 kilométerre a Côte-d'Azur-től, Korzika a Földközi-tenger középén trónol. Paradicsomi vidékének, strandjainak és műemlékeinek köszönhetően, ideális desztináció a kiránduláshoz, a kikapcsolódáshoz és egy több ezer éves kultúra és tradíció felfedezéséhez.

A több mint 1000 km hosszú korzikai tengerpart, Franciaország legváltozatosabb és leggazdagabb tengerpartja: kristálytiszta víz, hatalmas homokos strandok, kis elhagyott öblök vagy tengeri madarak által lakott gránit sziklák. Korzika a Földközi-tenger területén egyedülálló tengeri vidékkel rendelkezik. Korzika Regionális Természetvédelmi Parkja a régió területének kétharmadát teszi ki, 5 természetvédelmi területtel és tengeri parkokkal büszkélkedhet.

Korzika

«Hegy a tengerben»

Korzika egy hegyvidékes sziget, ahol hegycsúcsok, vonulatok és tavak törik meg a békés sík vidékeket. Korzika szívében a hegy őrzi a sziget tradícióit, identitását és a kőházakkal teletűzdelt falvait. Minden túraútvonal, de főként a GR20 túraút, egy autentikus és szívélyes Korzika belsejébe vezet. Korzika összes természeti csodája felfedezhető a Restonica-szorost , a Monte Stello-t és Bonifacio szikláit nézve. Bonifacio kikötője  üdülésre csábít a Földközi-tenger partján.

Genovai majd francia vidék. Korzika ragaszkodik az élő hagyományaihoz, ősi szokásaihoz, melyek visszaköszönnek a zenei és művészeti örökségeiben is. A Bonaparte ház Nemzeti Múzeuma és a Korzika Múzeum mindent elmesél Korzikáról. Bastia büszkélkedhet Korzika legnagyobb templomával (Saint-Jean-Baptiste), de a San-Michele de Murato templom román építészeti stílusa és Cargèse görög temploma is elbűvölő. Sant'Antonino és Piana bájos falva pedig megkoronázza utazását.

Korzika karakteres konyhája

Felvágottai (coppa, lonzu, prisuttu, figatellu) kellemes kísérője a gesztenyelisztből készült polentának vagy leveseknek. A halételek, a tenger gyümölcsei és más ételek ízét is kiemelik a helyi zöldfűszerek, vagyis a majoránna és a menta. A kecske- vagy juhtejből készült brocciu sajt, a venachese, az orezzincu vagy a calenzana tipikus sajtjai ennek a pásztorok lakta vidéknek. A méz szintén Korzika kivételes helyi terméke. Ami a borokat illeti, kóstolja meg az AOC minősítéssel ellátottakat, mint pl. a Nielluccio, a Vermentino, a Sciaccarello… De felfrissítheti magát az Orezza, a Zilia vagy a Saint-George forrásvizekkel is, illetve kísérheti velük a korzikai aperitif italokat is, mint a Pastis vagy a Cap Corse.Korzika

Fedezze fel Korzikát eredeti és játékos módon

Foglaljon helyet az U Trinichellu/korzikai vasút fedélzetén, mely összeköti Ajaccio, Calvi, és Bastia városát. Egészen Calvi fellegváráig vezet, mely a Calvi Jazz Fesztivál és a Polifón Dalok Fesztiváljának ritmusára vibrál. Ősszel pedig a Szelek Fesztiválja fúj új szellőt a városra. A Régates Impériales vitorlásverseny felpezsdíti a Földközi-tenger világát. Ajaccio és Sartène, pedig a Korzikai Karneválnak ad otthont.
 
Korzika a hegyek és csodák szigete, mely minden évszakban elbűvölő.Korzika

 

Közvetlen járat indul Korzikára Bécsből

2016. április 2-től az Eurowings diszkont légitársaság közvetlen járatot indít Bécsből a korzikai Bastia városba.

A járatok hetente egyszer, szombatonként fognak üzemelni.

A jegyek egy útra, már 59 eurótól elérhetők lesznek!

Jegyvásárlás az Eurowings oldalán lehetséges.

 

A Palombaggia strand Korzikán

Forrás: ONLY FRANCE/Dominique Zintzmeyer/ Onlyfrance
A Franciaországohoz tartozó szigeten sok eldugott, kristálytiszta vízű strandot lehet találni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr498053398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása