He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Ma 02:59 perckor átért az első busz Ausztriába, de ismét elindult a menekültek új hulláma gyalog

2015.09.05. 12:01 guma

Átért az első busz Ausztriába: éljenezve, tapsolva fogadták a menekülteket

Hajnali fél 3-kor elérte a magyar-osztrák határt az első migránsokkal teli busz, amely szombatra virradó éjszaka indult útnak.Átért az első busz Ausztriába: éljenezve, tapsolva fogadták a menekülteket

Az MTI tudósítója látta, ahogy a migránsok sorban szállnak le a buszról. A határon gyalog mentek át. Az osztrákok tapsolva, éljenezve fogadták őket "Welcome" feliratokkal. Az önkéntesek étellel és itallal kínálták őket.

Mindeközben az M1-es autópályán a zsámbéki lehajtónál várakozókat is értesítették. Így egyre többen kezdtek ott felszállni. Csak a zsámbéki lehajtótól mintegy 10 busz indult útnak tele emberekkel.

http://propeller.hu/nagyvilag/3150152-atert-elso-busz-ausztriaba-eljenezve-tapsolva

Nekiindultak a menekültek az egész országból, megint ellepték az M1-est

 

12:25

Az osztrák kancellár sem tudja, meddig tart

Az osztrák kancellár szerint bizonytalan, hogy meddig tart az a rendkívüli helyzet, amely az osztrák-magyar határnak a menekültek számára történt megnyitása következtében alakult ki. Werner Faymann kijelentette: nem tudja megmondani, hogy az elkövetkező napokban hány menekült érkezik még Magyarországról, illetve, hogy közülük hányan akarnak Ausztriában maradni. 

percről, percre itt:

http://index.hu/belfold/2015/08/31/menekultek_bevandorlok_krizis_percrol_percre/

Forrás: Origo

Tömegesen indulnak a menekültek Ausztria felé

A debreceni és a vámosszabadi menekülttáborból is elindultak a menekültek Nyugat-Európa felé. A nemzetközi vonatközlekedést ismét elindította a MÁV. Egyelőre nem indítanak buszokat a Keleti pályaudvarról Nyugat-Európa felé. Az Origo tudósítói ma is ott vannak ahol az események történnek. Kövessék velünk a híreket percről percre!

13:29

Orbán: Ez mit oldana meg?

Mit oldana meg, ha 50, vagy 150 ezer embert szétosztunk? - tette föl a kérdést a miniszterelnök. Az Origónak azt mondta a kormányfő, hogy szeptember 15-e után lehet erősebb jogi eszközökkel fellépni.

13:27

Leterelés

Orbán Viktor arról beszélt, hogy az autópálya forgalmának a megbénítása elfogadhatatlan, ezért le fogják terelni őket más utakra.  

13:26

Kimeríthetetlen források

A miniszterelnök szerint a határok megvédése nélkül újabb tízmilliók érkezhetnek. Minden pénzt a külső határok megvédésére kell költeni. Európában alábecsülik a bevándorlás jelentőségét, mivel több millió emberről van szó. A bevándorlás forrásai kimeríthetetlenek. 

13:26

Pintér szerint "nemzetközi tárgyalások" miatt volt a buszos utaztatás

Az Országos Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatóján megszólalt a belügyminiszter is. Pintér Sándor azt mondta, hogy a menekültek pénteki buszoztatása „nemzetközi tárgyalások miatt volt”, amelyek jelenleg is folytatódnak. Ha olyan döntés születik, lehet, hogy megint lesznek buszok.  

tovább itt http://www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20150905-menekultek-bevandorlas-debrecen-vamosszabadi.html

Menekülteken segít a Real Madrid

Nemes gesztust tesz a királyi klub a spanyol kormánnyal együttműködve.

A Real Madrid hivatalos internetes oldalán jelentette be, hogy egy millió euróval segíti a Spanyolországba érkező menekülteket.

Florentino Pérez klubelnök péntek este egyeztetett telefonon Mariano Rajoy elnökkel. Arra az álláspontra jutottak, hogy a klub mindent megtesz annak érdekében, hogy segítse azokat az embereket, akik a háború és a halál miatt voltak kénytelenek elmenekülni hazájukból.

A Real megpróbál minél nagyobb hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatal menekültek segítse, persze úgy, hogy az idősebb nők és férfiak sem maradjanak ellátás nélkül.

http://24.hu/sport/palyan-kivul/2015/09/05/menekulteken-segit-a-real-madrid/

A német sajtó Magyarország “kidobását” követeli az EU-ból

A német lapok azt feszegetik, vajon Brüsszel meddig tűri még, hogy Magyarország lábbal tiporja az európai értékeket.

 

nemetsajto

A Badische Zeitung szerint az új magyar törvény, amely a határon épített szögesdrótkerítés átlépését bűncselekménynek nyilvánítja,”a genfi menekültügyi konvenció lábbal tiprása”. „Orbán megmérgezte az európai politikai légkört a muzulmán többségű keresztény Európa víziójával, ami az egyébként is nehéz európai kompromisszum megteremtését a menekült kérdésben a korábbinál is nehezebbé teszi.”

A Nordsee-Zeitung szerint Németországnak arra kell felkészülnie, hogy a menekültek tartósan nála maradnak, ezért „ne vesztegessük az időt, hanem ösztönözzük az önkormányzatokat a befogadásra. Integráljuk őket, az óvodában, az iskolában, a sportegyesületekben, a szomszédi kapcsolatokban, a munkahelyeken. Szervezzük meg a kölcsönös megismerést. Ismertessük meg az új szomszédainkat a mi kultúránkkal és a mi értékeinkkel és örömmel tudjunk meg rólunk minél többet. Ne ismételjük meg a múlt hibáit, amikor emberek tömegeit kirekesztettünk és gettókban zártunk, ahol nem dolgoztak és nem volt alkalmuk a társadalmi életre sem. Ebben az esetben az integráció nem lesz sikeres.”

A Huffington Post szerint „ami a budapesti Keletinél történt az Európai Unió alapját képező európai eszme lábbal tiprása volt”. „Ki gondolta volna, hogy az EU-ban lehetséges lehet, hogy egy hataloméhes politikus több száz menekültet egy vonatban hagy, majd egy lágerbe akar szállítani? A menekülteket azzal riogatja, milyen veszélyeket rejtene számukra, ha Magyarországon próbálnának meg élni? Ki hitte volna, hogy azt fogják nekik mondani, hogy jobb otthon a háborúban élni, mint Európában menekültstátuszért folyamodni? Ezt úgy is lehet értelmezni, hogy erőszakkal fenyegetőznek. Meg van a lehetősége, hogy Magyarországot de facto kidobjuk az EU-ből. A 7. paragrafus szerint, ez lehetséges, ha egy ország súlyosan megsérti az Európai Unió alapértékeit. Minek kell még történnie ahhoz, hogy Brüsszelben elismerjék, hogy ami Magyarországon történt, az kendőzetlenül, arcátlanul kimeríti ezt.”

Berliner Zeitung szerint „senki nem mondhatja, hogy mi közünk hozzá. A saját felelősségükre jönnek. Mitől tartunk? Hogy a legális befogadás következtében egyre többen jönnek? Biztos, de ha így jönnek, akkor kiszámíthatóan és biztonságban jönnek. Ezzel csak nyerhetünk. Ezzel életeket és Európa alapértékeit mentjük meg.”

A Reutlinger General-Anzeiger úgy véli, hogy „Orbán arra használta a menekülteket, hogy rendkívüli állapotot rendelhessen el szeptember közepén.” A lap emlékeztet Orbán politikai, ellenzéki múltjára, elkötelezettségére az EU és a NATO mellett, majd kijelenti: ma már csak a Brüsszelből áramló pénzt látja és az európai integráció ellenségévé vált. Egykoron demokráciáért és szabadságért kiáltott, most autoriter rendszert tart fenn. „A rendkívüli törvényeivel állítólag a menekültáradatot akarja megfékezni, de valójában a polgári szabadságjogokat akarja korlátozni, lehetővé tenni, hogy a hadsereget vethesse be a civilek ellen.”

Zsebesi Zsolt

http://gepnarancs.hu/2015/09/a-nemet-sajto-magyarorszag-kidobasat-koveteli-az-eu-bol/

“Segítesz egy menekült családot? Megöllek!”

Két segíteni vágyó ember, egy féreg Porsche-tulajdonos és egy szíriai család története az autópálya mellől. Még a Nagy Lázári Bejelentés előtti időkből.

http://24.hu/kozelet/2015/09/05/segitesz-egy-menekult-csaladot-megollek/

Orbán portré Németországban - Ki kéri magának?

Németországban Orbán Viktor miniszterelnök brüsszeli tárgyalásairól közölt kommentárt a konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), a liberális Süddeutsche Zeitung, a Handelsblatt cím üzleti lap és a ZDF országos közszolgálati tlevízió hírportálja.

A FAZ Orbán ellentmondásai címmel közölt írást Stephan Löwensteintől, aki kiemelte, hogy a magyar kormányfő nevetségessé tette az uniós menekültügyi politika hiányosságait, de a megoldáshoz csak "laissez-faire" (menjen csak minden a maga útján) járult hozzá, és "retorikája leleplezi hátsó gondolatait".

A szerző szerint "visszataszító a közegészségügyre és a keresztény Nyugatra tett célzásokkal összekapcsolódó hangulatkeltés", de "ez csak az egyik oldala a dolognak".

A másik az, hogy a határkerítés és a határ közelében lebonyolítandó menedékjogi eljárások csupán megmutatják, milyen is az a megoldás, amelyet éppen a németek, az osztrákok és a franciák "magasztalnak".


A magyar kormányfőnek igaza van amikor rámutat erre a "dilemmára". Amikor viszont azt mondja, hogy nem európai, hanem német problémáról van szó, nincs igaza, hiszen nincs a kvótarendszernél jobb megoldási javaslat a dublini rendszer kudarcának megakadályozására, ennek a javaslatnak a megvalósítása pedig nem Németországon bukik el, hanem uniós partnerein, köztük Magyarországon - írta a FAZ szerzője.

Hozzátette: Orbán "állítólag oly egyértelmű" viszonyulása nem mentes az "álszenteskedéstől", hiszen ugyan a menedékkérőket regisztrálják a magyar hatóságok, de nagyon hosszú ideig hagyták őket továbbutazni Nyugat felé, és "nem éppen vendégszeretően" bántak velük.


A Süddeutsche Zeitung Európa problémája címmel közölte pénteki számában Stefan Kornelius kommentárját, amely szerint "aljas" túlzás, hogy a menekültválság német probléma, és Orbán ezzel a kijelentéssel csak olajat önt a tűzre és felerősíti a félelmeket.

A helyzet elmérgesedése megnehezíti az egységes európai menekültpolitika kialakítását - tette hozzá a szerző, kiemelve, hogy mindenfajta értékeléstől mentesen meg kell állapítani, hogy az EU mélyen megosztott a menekültügyben, ezért a legfontosabb a vita csillapítása.


A Handelsblatt Orbán úr megvezeti Európát címmel közölte Hans-Peter Siebenhaar kommentárját, aki kiemelte, hogy a magyar miniszterelnök bankjegykiadó automatának tekinti az Európai Uniót, "fütyül a közös menekültpolitikára és az értékközösségre", és kivonja magát a felelősség alól.

Álláspontja "hideg számításon alapuló provokáció", célja pedig "Európa megosztása és az Angela Merkel vezette német kormány megvezetése az EU-ban" - írta az üzleti lap szerzője.
Hozzátette: valójában "szégyen Magyarország számára, hogy alig vannak menekültek, akik maradni akarnak a magyarok országában".

Hangsúlyozta, hogy Orbán Viktor a nyugati szomszédok kárára folytatja politikáját, hiszen a "rossz ellátás, a szörnyűséges higiéniai körülmények és a hatóságok ellenséges hozzáállása" révén "el akarja űzni" a menekülteket Ausztriába, Németországba és Svájcba.

"A szégyenletes magyarországi állapotok megmutatják, milyen cinikus menekültügyi politikát lehet folytatni egy uniós tagállamban" - írta a Handelsblatt szerzője.


A ZDF a heute.de című hírportálján Orbán: a menekültválság német probléma címmel közölte brüsszeli keltezéssel Anne Gellinek írását, aki egyebek között kifejtette: "az biztos, hogy az Európa-ellenes" magyar miniszterelnök nem azért megy Brüsszelbe, hogy segítséget kérjen vagy hagyja magát bírálni.

"Nem, a magyar férfiú azért jött, hogy az EU fejére olvasson" - tette hozzá, megjegyezve, hogy Orbánon "nyomokban sem tapasztalható együttérzés a menekültekkel".

http://figyelo.hu/cikkek/423223-orban-portre-nemetorszagban---ki-keri-maganak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr987762528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása