Az Együtt elnöke – aki korábban maga is dolgozott vezető tanácsadóként – kifejtette: a politikai tanácsadó az idejét, szakértelmét, tudását árulja, amiért valakinek fizetnie kell. Szigetvári szerint a kormány, illetve a Fidesz mellébeszél az ügyben. – Még az Állami Számvevőszék jelentésében sincs nyoma annak, hogy a párt külföldi tanácsadóra költött volna. Kérdés, hogy akkor honnan kapja fizetését a kampányguru – tette hozzá az ellenzéki pártvezető.

Orbán Viktor a napokban az RTL Híradónak ismerte el először, hogy rendszeres kapcsolatban van Arthur Finkelsteinnel, akivel legutóbb két nappal korábban találkozott, és jól ismeri őt. Az viszont nem derült ki, hogy ki fizeti a szakembert. A miniszterelnök sajtófőnöke a hét végén azt közölte, hogy „nincsen semmilyen formális, hivatalos munkakapcsolat közöttük. Orbán Viktor kíváncsi az ő véleményére is, ezért szoktak beszélgetni egymással.” Havasi Bertalan az RTL Klubnak írt levelében leszögezte, hogy „a Fidesz nem fizet Finkelstein úrnak, és nem áll vele szerződéses kapcsolatban”. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön egyébként azt mondta, ő nem ismeri Finkelstein nevét.

George E. Birnbaum és Arthur J. Finkelstein már több választáson is segítette a Fideszt. Birnbaum cégének honlapja szerint ötleteiket már a 2008-as népszavazás idején is megosztották Orbán Viktorékkal.

http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/ki-fizeti-finkelstein-tanacsait-1286712