He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Térfigyelő így rögzitette Borisz Nyemcov gyilkosságot + a gyászmenet (videó)

2015.03.01. 11:20 guma

Elindult Borisz Nyemcov gyászmenete Moszkvában

Kép megtekintése a Twitterenma 12:19 Kép megtekintése a Twitteren

Nem olyan egyszerű bejutni a tüntetésre Moszkvában, a Guardian beszámolója szerint fémdetektoros kapukon és rendőrök sorfala között kell elhaladnia mindenkinek, aki be akar jutni. Ezt a képet posztolták Moszkvából, itt bejutásra váró emberek várakoznak:Kép megtekintése a Twitteren

nyemcov3 A menet elején emlékező Gennadij Gudkov orosz ellenzéki politikus a Reuters hírügynökségnek azt nyilatkozta: "Ha meg tudjuk állítani az ellenzékre irányuló gyűlöletkampányt, van esélyünk megváltoztatni Oroszországot. Ha nem, szembe kell néznünk egy esetlges tömeges polgári konfliktussal."

A szentpétervári menet egy része:

Picture 16

 

Egy térfigyelő kamera felvétele alapján nem úgy történt a Nyemcov-gyilkosság, ahogy a rendőrség állítja

Egy utcai térfigyelő kamera rögzítette Borisz Nyemcov vezető orosz ellenzéki megölésének pillanatait, de a felvétel ellentmond a rendőrség eddigi feltételezésének.

A videó, amelyet a TV Centr orosz televíziós csatorna mutatott be elsőként szombat késő este, azt sugallja, hogy a gyilkosságot percre pontosan eltervezték.

A rendőrség feltételezésével ellentétben az elkövető nem egy gépkocsiból nyitott tüzet a politikusra, hanem valószínűleg lesben állt, és a gyilkosság után autóval menekült el.

A felvételen, ha homályosan is, de látszik, hogy éjjel fél tizenkettőkor két ember sétál a Kreml lábától a Bolotnaja tér felé vezető Bolsoj Zamoszkvoreckij híd gyalogosoknak kialakított részén. Az úton egy hókotró közeledik feléjük, amely épp akkor érkezik a pár mellé, amikor feltételezhetően a gyilkosság történt. A hókotró eltakarja a lövés pillanatát, és csak azt látni, ahogy egy férfi kifut a hídra, és beszáll egy érkező személyautóba.

A felvétel szerint a hókotró néhány méterrel később megállt, és Nyemcov partnere odament a sofőrhöz.

Több gyalogos, valamint személyautó is elhalad a feltételezhetően akkor már halott Nyemcov mellett, de csak fél tizenkettő után 5, illetve 7 perccel állnak meg az első személyautók egy pillanatra a járdánál, de aztán gyorsan távoznak. Azt is lehet látni, hogy két férfi elfut a híd alá. Ezt követően a hóeltakarító gépkocsi tovább halad, és 23 óra 42 perckor megjelenik az első rendőrautó. Ekkor tér vissza a két férfi, aki korábban elfutott.

A TV Centrnek szakértők azt mondták, hogy a Bolsoj Zamoszkvoreckij híd “nem a legideálisabb hely” volt a gyilkossághoz. A profi gyilkosok nem szeretnek olyan helyszíneken “dolgozni, ahol több ember megfordul, de a bűncselekmény végrehajtása megtervezettnek tűnik”.

A gyilkos feltételezhetően a híd alatt bújt meg, és ott várta be Borisz Nyemcovot – hangzott el a tévében.

Szombat hajnalban az orosz rendőrség illetékese azt közölte, hogy egy fehér személygépkocsiból lőtték le az ellenzéki politikust, akit négy lövedék eltalált, és a helyszínen meghalt. (via MTI)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr607230387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása