He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Milyen állam az ahol a kormányt leváltani nem lehet?

2014.10.26. 23:59 guma

Európa közepén, van az a pénz amikor hol gárdát, hol békemenetet szervez valaki? Van az a pénz amiért leválthatatlan (elzavarhatatlan?) kormányt vizionál valaki?

Békemenettel fenyeget Bencsik

Amerika az ellenségünk, az oroszok felé kéne közelednünk. Amerika ráadásul polgárháborút idézhet elő nálunk, ha a korrupció vagy az internetadó ellen tüntetnek, mert az USA nem tudja, hogy az Orbán-kormányt soha nem lehet leváltani.

 

Bencsik András a Békemenet egyik alapítója és a Demokrata nevű újság főszerkesztője megvárta amíg lemegy a tüntetés, aztán bejelentette, hogy ez neki több a soknál, és "szükségesnek látszik ezért egy újabb Békemenet megszervezése".

Az oroszokkal kéne barátkoznunk

Elképesztően hosszú Facebook-posztjában először elmagyarázza, hogy hogyan kell érteni a tényeket. Nos, úgy, hogy "Amerika nem a barátunk, és még csak nem is a szövetségesünk". Azért, mert Bencsik úgy gondolja, hogy az USA a háborúban érdekelt, és olyan összeomlás előtt áll, mint a Szovjetunió. Leginkább, "mert nem képes terjeszkedni". Az EU-nak pedig kelet felé kell nézelődnie, mert ott van élettér és energia "a szó konkrét és átvitt értelmében".

Orbánt soha nem lehet leváltani

Na de térjünk rá, hogy miért jön a Békemenet. Ezt a részt nem érdemes összefoglalni, álljon itt szó szerint:

"Ami Magyarországot illeti: az Orbán-kormányt a történelmi jelentőségű társadalmi beágyazottsága miatt sem most, sem később nem lehet leváltani. Eltávolítani ezért csak manipulációval lehet: a hatalmi centrumon belül kirobbantott feszültségek, a befolyásolható személyek árulásra való rábeszélése révén idővel létrehozható egy olyan helyzet, ami Orbán Viktor számára tarthatatlanná válik. Az erre irányuló kísérletek jellegzetes példája az USA által kirobbantott úgynevezett korrupciós botrány. Ez önmagában még nem lesz elég a kormány megbuktatásához, de ha a magyar társadalom és a politika elit nem ismeri fel a veszélyt és nem talál ellene hatásos védekezési módot, a lázadás eszkalálódhat és a baj bekövetkezik. A korrupció elleni tüntetések átolvadása az internetadó elleni tüntetésbe, majd összeolvadása a fociultrák tüntetésével, ami végül spontán tettlegességbe torkollt a Fidesz székházánál, ezt a forgatókönyvet idézi fel. Annál is inkább, mert André Goodfriend követségi ügyvivő részvétele a tüntetésen tudatos volt; azért ment oda, hogy lássák, és mindenki számára világos legyen, Amerika az Orbán-kormány ellen hajlandó bevetni a Majdan tér típusú véres forgatókönyvet is, ha kell."

http://index.hu/gazdasag/2014/10/26/bekemenettel_fenyeget_bencsik/

Mi is történt? Hogyan mer ekkora zöldségeket beszélni ez az ember?

Székháztámadás lett az internetadó elleni tüntetésből

Az internetadó réme annyi embert vitt az utcára, hogy a vasárnapi tüntetésből az elmúlt évek valószínűleg legnagyobb kormányellenes demonstrációja lett, de a Fidesz-székház megtámadása miatt ez mégsem az ellenzék napja. Hogy pontosan mi és főleg miért történt a Lendvay utcában, egyelőre nem tudható, de a következő napok hírei erről fognak szólni.

Utólag világos, hogy hiba volt a két utcai politikai akciót, az internetadó ellenit és a fociultrák délutáni tüntetését egy napra tenni. Az ultrák egy része bekeveredhetett a nagyobb ellenzéki demonstrációba, de hogy pontosan ki mit tett a Lendvay utcában, azt ahhoz hasonlóan lehet majd vitatni, mint a 2006-os ostromot és a rákövetkező rendőrterrort az Astoriánál. Az tény, hogy a Fidesz-székháznak betörték az ablakait, régi monitorokat dobáltak be, miközben az erkélyre EU-s zászlóval másztak fel tüntetők.

Dolguk végezetlenül maradtak az ultrák

A nap az ultrák utólag viszonylag békés délutáni tüntetésével kezdődött a Kossuth téren. A fociszurkolók nevében hetekkel ezelőtt hirdették meg a demonstrációjukat az MLSZ által bevezetett biztonsági intézkedések, a szurkolói kártya, a kamerák, biztonsági emberek és a "vénaszkenneres" beengedési rendszer ellen. Úgy 2000 szurkoló jelent meg, a környező utcákban pedig nagyon sok rendőr vonult fel. A tüntetés atrocitás nélkül és a résztvevőknek is váratlanul gyorsan fejeződött be, miután a Miniszterelnökségen — a munkaszüneti napra hivatkozva — nem vették át a petíciójukat.

na mi van, ennyi volt? Még be is érnék dolgozni!

— mondták néhányan. Lehet, hogy végül mégsem ment haza mindenki a tüntetés után.

Tömeg, sok szar és ultimátum az internetadó ellen

Az internet tervezett megadóztatása miatt a József nádor téren este hatkor kezdődött a tüntetés. Bár a Facebookon 40 ezren jelezték, hogy jönnek, eleinte úgy tűnt, csak néhány ezren gyülekeznek. A hangszóróból a Mozart Requiem szólt, a molinókon „Bűnözőknek nem adózunk” és „Semleges Magyarországot” feliratok voltak, a résztvevői kör pedig nagyon vegyesnek látszott, fiatalok és idősebbek is voltak.

A tüntetés szónokként mérsékelten hatásosnak tűnő szervezője, Gulyás Balázs olyanokat mondott, hogy „Viktor, ma csak az órát állítottuk vissza, nem az évszázadot”, meg hogy „ha a kormány ennek a tömegnek a láttán sem visszakozik, akkor kimondhatjuk, nem a népet szolgálják”. Az Orbánt digitális analfabétázó szólamok szerint a miniszterelnök azért akarja megadóztatni a netet, mert saját maga még egy emailt sem tud elküldeni, majd 48 órás ultimátumot adtak, hogy a kormány vonja vissza a törvényjavaslatot (különben nagyon mérgesek lesznek, és újabb tüntetés is lesz).

Gulyás ezután mindenkit felszólított, hogy vigye a régi digitális eszközeit a Fidesz-székházhoz a Lendvay utcába:

Vigyük a Fidesz székházhoz a sok szart!

Amikor az elég kínosan bénán sziasztokozó és jó utatozó Gulyás Balázs útnak indította a népet, semmi nem utalt arra, hogy itt még komolyabb dolgok történhetnek, de az Andrássy úton már jobban látszott, hogy azért elég sok ember van itt.

Az elmúlt két évben valószínűleg nem volt ekkora kormányellenes demonstráció.

Tudósítónk a székházhoz közelítő tömeg elejét még ekkor is kifejezetten békésnek látta, de ekkor jöttek az első hírek arról, hogy a tömegben ott vannak az ultrák közül is.

Támadás!

A Hősök terén a szervezők már arra szólítottak fel, hogy az emberek maradjanak ott, a közeli mellékutcában lévő pártszékházhoz majd csak ők viszik el egy kisbusszal a kidobni akart kütyüket. „Énekeljük el a Himnuszt, és mindenki menjen haza Békével!” — mondta ekkor Gulyás, de a tömeg egy része erre azzal a skandálással válaszolt, hogy:

Székházhoz! Támadás! Nem megyünk haza!

A Lendvay utcai székházhoz mégis legalább 500-an, de talán ezren is elmentek. Vegyes társaság volt jelen, csillogó szemű fiataloktól az idősebb urakig és kutyasétáltató párokig, akik elég lelkesen adogatták előre a régi műszaki cuccokat és kitörő ovációval fogadták, amikor sikerült lukat ütni a redőnyön. Bár azt is sokan kérték, hogy ne dobálják a székházat, az elöl állók mindenfélét dobáltak befelé: hangfalakat, billentyűzetet, miegymást, és már betörtek több ablakot is.

 Volt, aki európai uniós zászlóval mászott fel a székház erkélyére, más egy összetört redőnyön keresztül dobott be monitort egy földszinti helyiségbe, a Hír TV tudósítóját pedig ultrának tűnő figurák vették körül. Császár Attila körül zengett a „Mocskos Fidesz”, a 2006-as tévészékház ostromnál még a fiatalok forradalmáról lelkesedő riportert most sörrel öntötték le, a Hír TV helyszíni közvetítését meg kellett szakítani.

A székház egyik kerítését is kidöntötték, sokan takarták el az arcukat, de közben már megjelentek a lovasrendőrök is, majd a rohamrendőrök hamarosan elkezdték kiszorítani a tömeget a Hősök tere és az Oktogon felé.

A rendőrök határozottan, de erőszak nélkül jártak el. Bár gumibot és könnygáz is volt náluk, egyiket sem használták. A rendőrség este kilenckor azt közölte, hogy senkit nem vettek őrizetbe. Bár néhányan még lődörögtek egy kicsit és vártak valamilyen folytatást, fokozatosan szétszéledt a tömeg. Kilenc óra körül megnyitották a forgalmat a Dózsa György út és az Andrássy úton is, már csak a Lendvay utca Fidesz-székház előtti része volt lezárva, ahol a készenlétiseken kívül nemsokára már csak Császár Attila maradt hírmondónak.

http://index.hu/belfold/2014/10/27/szekhaztamadas_lett_az_internetado_elleni_tuntetes_vege/ 

Hogy ne kelljen kattintgatni itt az egész bejegyzés:

Bármi megtörténhet

Készítő: Bencsik András · Frissítve: 6 órája

Az alábbiakban néhány tény szeretnék rögzíteni, amelyek a közkeletű, de sokszor nem a valóságot tükröző állításokkkal ellentétben segítenek megérteni a jelen helyzetet és annak várható kimenetelét. A tényekhez rövid magyarázatot fűzök azok jobb megértése céljából.

Amerika nem a barátunk és még csak nem is a szövetségesünk: az Amerikai Egyesült Államok (USA) egy olyan birodalom, amely kizárólag a saját érdekeit nézi, célja pedig kizárólag az, hogy a Földön kivívott vezető helyzetét megőrizze és megerősítse. E cél szempontjából Magyarország egy olyan periféria, amelynek önállósulási törekvései a birodalmi hegemóniát veszélyeztetik. Sem az első, sem a második világháború lezárásakor Amerika a legcsekélyebb mértékben sem vette figyelembe a magyar érdekeket. Érdektelennek bizonyult az 1956-os szabadságharc idején is. Az 1990-es rendszerváltást követően nem a rendszerváltók, hanem a posztkommunisták oldalára állt.
Amerika nem a békében, hanem a háborúban érdekelt: egy birodalom csak addig áll fenn, amíg terjeszkedni képes, amíg az újabb és újabb meghódított területek bevonásával folyamatosan növekvő értékeket és energiát áramoltathat a centrumba, ahol a birodalom gazdasági, technikai és technológiai fejlesztése zajlik a fölény fenntartása és növelése végett. Mivel a fölény révén megteremtett uralmat alapvetően katonai eszközökkel lehet fenntartani, a háborús vagy ahhoz közeli helyzetek kierőltetése a birodalom számára létkérdés.
Amerika léte válságossá vált, mert a XX. század óta hódító háborúit kivétel nélkül elveszítette és jelenlegi háborúi is kivétel nélkül vesztésre állnak: egy birodalom azonban, ha nem képes terjeszkedni, stagnálni kezd, ami rendkívül gyorsan és visszafordíthatatlanul vezet el a birodalom összeomlásához (lásd: Szovjetunió). Amerika ezt a tényt háborús válságok folyamatos kirobbantásával igyekszik elodázni, miáltal sikeresen fenn tudja tartani azt az állapotot, hogy a birodalom látszólag növekedik, holott a stagnálás a második világháború óta tart.
Az Amerikai Birodalom alapvetően egy virtuális dimenzió, a dollár mindenhatóságán alapszik, amelyet a világ erőteljesen növekedő gazdasági hatalmai – Kína, India, Oroszország, Brazília stb. – folyamatosan veszélyeztetnek.
Amíg a felemelkedő gazdaságok a békében érdekeltek, mert kiszámítható, hogy mikor veszik át a világgazdaságban a vezető szerepet, az Amerikai Birodalom számára két választás maradt, a háború vagy a beolvadás: egy korlátok között kirobbantott, de mégis globális méretű háborút ma az USA katonai fölénye birtokában, a hozzá csatlakozó NATO haderők bevonásával valószínűleg meg tudna nyerni, azonban ez szakértők szerint olyan mértékű emberveszteséggel és környezeti szennyezéssel járna, amelynek hatása alól az USA sem tudná magát kivonni. A beolvadás, vagyis annak elfogadása, hogy a világ többpólusúvá vált s abban az USA csak egy lehet az egyenlők között, az Amerikai Birodalom mai vezetői számára ma még elfogadhatatlan alternatíva.
Az Európai Unió válaszút elé került. Vagy az amerikai mintát követi és akkor belátható időn belül gazdasági és demográfiai okokból összeomlik, vagy felismervén természetes érdekeit, a tágabb értelemben vett európai élettérben rendezkedik be, annak törvényeihez igazodik: a mai Európai Unió közvetlen európai szomszédai nélkül életképtelen. Amennyire Oroszországnak, Ukrajnának, Törökországnak, Grúziának, Örményországnak stb. szüksége van a fejlett nyugat-európai országok technikai és technológiai tudására, termékeire és szolgáltatásaira, éppen annyira van szüksége Nyugat-Európának a keleti térség energiájára a szó konkrét és átvitt értelmében.
Ami Magyarországot illeti: az Orbán-kormányt a történelmi jelentőségű társadalmi beágyazottsága miatt sem most, sem később nem lehet leváltani. Eltávolítani ezért csak manipulációval lehet: a hatalmi centrumon belül kirobbantott feszültségek, a befolyásolható személyek árulásra való rábeszélése révén idővel létrehozható egy olyan helyzet, ami Orbán Viktor számára tarthatatlanná válik. Az erre irányuló kísérletek jellegzetes példája az USA által kirobbantott úgynevezett korrupciós botrány. Ez önmagában még nem lesz elég a kormány megbuktatásához, de ha a magyar társadalom és a politika elit nem ismeri fel a veszélyt és nem talál ellene hatásos védekezési módot, a lázadás eszkalálódhat és a baj bekövetkezik. A korrupció elleni tüntetések átolvadása az internetadó elleni tüntetésbe, majd összeolvadása a fociultrák tüntetésével, ami végül spontán tettlegességbe torkollt a Fidesz székházánál, ezt a forgatókönyvet idézi fel. Annál is inkább, mert André Goodfriend követségi ügyvivő részvétele a tüntetésen tudatos volt; azért ment oda, hogy lássák, és mindenki számára világos legyen, Amerika az Orbán-kormány ellen hajlandó bevetni a Majdan tér típusú véres forgatókönyvet is, ha kell. A kormánybuktató puccsok őstípusa egyébként az 1990-es budapesti taxisblokád volt.
Amennyiben a világban zajló nagy átalakulások mégis viszonylag békésen mennek végbe, és Magyarország népe képes lesz megvédelmezni sajátos társadalmi berendezkedését, az európai térségben szokatlanul erős kohézióját (a szeretet és összefogás ereje), jó eséllyel vehet részt az átalakulásban, sőt e folyamat egyik katalizátora lehet.
Szükségesnek látszik ezért egy új Békemenet megszervezése.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.888645471160555.1073741847.407232962635144&type=1

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr656836123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.10.27. 05:32:01

Le lehet váltani a kormányt. Miért ne lehetne?

guma 2014.10.27. 05:53:30

@maxval birca hozzászóló: beszéld meg azzal aki ezt állítja!
én csak ledöbbentem és emlékeztetőül "begyűjtöttem" a hírt.

CsekklisztNo.10Reloaded 2014.10.27. 16:40:30

Ez lesz Orban veszte: a történelem azt mutatja, hogy akit nem lehet békében és demokratikus úton leváltani, az sokkal csúnyábbat bukik.
süti beállítások módosítása