He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

A pávatánc nemzetközi sikere avagy a meg nem értett magyar kormány baklövése?

2014.10.18. 23:02 guma

Az Audi augusztusi leállása -5,7%-os szintre vitte gazdaságunk ipari termelését. A portfolió szerint már ez egy figyelmeztetés volt. Események, hírek gyűjtése, összefoglalók, vélemények...

A kitiltás mellett vagyonzár is várhat a magyarokra

Az csak az "enyhébb" következménye a mostani botránynak, hogy a tiltólistára tett magyar személyek nem léphetnek majd be az Egyesült Államok területére, hiszen az amerikai törvények lehetőséget adnak a feltehetően korrupcióból eredő vagyontárgyak lefoglalására, zár alá vételére is - írja a hvg.hu az ügyet közelről ismerő forrásra hivatkozva.

http://www.portfolio.hu/gazdasag/a_kitiltas_mellett_vagyonzar_is_varhat_a_magyarokra.3.205219.html

A NAV-elnökét és több magyar üzletembert kitiltottak Amerikából

Tegnap a Napi Gazdaság arról írt, az USA magyar adóhatósági vezetőket tilt ki az országból, mert vizsgálat folyik amerikai érdekeltségekbe tartozó cégek ellen. Ezzel szemben pénteken olyan hírek jelentek meg, melyek alapján úgy tűnik, minden pont fordítva van: magyar üzletemberek próbáltak meg amerikai cégeket korrumpálni.

Vida Ildikó NAV-vezér és több más NAV-os mellett Habony Árpád és Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató első emberének kitiltásáról jelentek meg hírek. Habony és a Századvég később közleményben cáfolt. Az Index úgy tudja, a magyarországi nagykövetség már a nyáron értesítette Washingtont egy korrupciós kísérletről, a kitiltás híre pedig hetek óta kering diplomáciai körökben. Az amerikai nagykövetség egy pénteki sajtótájékoztatón elismerte, hogy valóban kitiltott az USA-ból tíznél kevesebb magasrangú kormánytisztségviselőt, akik a nagykövetség saját gyűjtésű, hiteles bizonyítékai szerint korrupciót követtek el. A nagykövetség nem árulta el, kikről van szó. Szijjártó Péter felvetette, hogy az USA esetleg befolyást akar gyakorolni.

A Napi Gazdaság csütörtökön arról írt, hogy Magyarországon több amerikai érdekeltségbe tartozó intézménnyel és céggel szemben is adóhatósági vizsgálat folyik, ezért az amerikai fél arra készül, hogy a vizsgálatokban érintett hatóságok vezetőit kitiltsa az Egyesült Államokból.

Nem éppen úgy van

A lap értesüléseiből annyi mindenképpen helytálló, hogy a NAV vezetői feketelistára kerültek.

Úgy tudjuk, hogy az érintettek között van Vida Ildikó, a NAV elnöke, egyik helyettese, valamint a hatóság egyik főosztályvezetője, és több kormányközeli üzletember.

Az Index meg is kereste a NAV-ot, hogy valóban kapott-e értesítést Vida Ildikó a kitiltásról, illetve, hogy hat helyettese közül ki került még fel a feketelistára. A NAV nem cáfolta az elnökről szóló hírt, csupán annyit válaszolt, hogy az adóhatóság a témával kapcsolatban nem kíván nyilatkozni, így az okokról is hiába kérdeztük őket.

Tíz ismert Fidesz-közeli üzletember is persona non grata lett, az Atv.hu-nak egyikük azt nyilatkozta, behívatták a nagykövetségre, ahol elmondták neki, hogy felfüggesztették az állandó belépési engedélyét. A 444.hu szerint az üzletemberek között lehet Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó és Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató elnöke is. 

Habony Árpád egyik munkatársa kora délután az Indexnek azt nyilatkozta, a miniszterelnöki főtanácsadó nem érintett, és a napokban fog egyébként is az Egyesült Államokba utazni. Heim Pétert is kerestük, egyelőre nem sikerült elérnünk a Századvég vezetőjét. A Századvég cikkünk megjelenése után péntek délután annyit közölt, hogy sem a Századvég Politikai Iskola Alapítvány, sem pedig Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezetőit nem tiltották ki Amerikából. Késő délutáni Habony Árpád is kiadott egy közleményt, mely szerint

nem felel meg a valóságnak az az állítás, hogy: Habony Árpádot kitiltották az Amerikai Egyesült Államokból. Ezzel szemben a valóság az, hogy Habony Árpádot nem tiltották ki az Amerikai Egyesült Államokból.

Információink szerint kormányzati és diplomáciai körökben már hetek óta keringtek informális hírek, hogy az Egyesült Államoktól figyelmeztetésre kell számítani. A kitiltásokról azonban végül még a kormány tagjai is csak a sajtóból értesültek. 

A kitiltás oka azonban információink szerint nem az, amire a Századvég-közeli Napi Gazdaság hivatkozik. Az Egyesült Államokat nem az bőszítette fel, hogy a magyar adóhatóság amerikai érdekeltségű cégeket vizsgált, sőt a nagykövetség kifejezetten hangsúlyozta, hogy ilyen vizsgálatról nem is tud. Az amerikai verzió szerint a valódi ok az, hogy magyar üzletemberek próbáltak anyagi előnyöket szerezni ezeknél a cégeknél.

Szijjártó bizonyítékot akar

A külgazdasági és külügyminiszter azt várja az amerikai kormánytól, hogy bocsássa a magyar fél rendelkezésére azokat a hiteles információkat, amelyek alapján megfogalmazta korrupciógyanúját.

Szijjártó Péter pénteki sajtótájékoztatóján kiemelte:

amennyiben az amerikai kormány ezt nem teszi meg, magára vonja annak a gyanúját, hogy csak befolyást akar gyakorolni bizonyos ügyekben.

A miniszter elmondta, az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége mostanáig nem közölte, hogy kik azok a magyar állampolgárok, akikkel szemben beutazási korlátozást vezettek be, és semmifajta hiteles információt nem közölt az állítólagos korrupciós ügyekről.

Szijjártó Péter szerint őt a hét elején, az egyik államtitkárt a múlt hét második felében tájékoztatta a beutazási korlátozásról az ügyvivő, nevek és hiteles információk közlése nélkül. (MTI)

Ki korrumpál kicsodát?

A diplomáciai szintre emelkedő ügyben nemrég a Külgazdasági és Külügyminisztérium is kiadott egy közleményt. Ebben azt írták, hogy mind Magyarországnak, mind az Egyesült Államoknak az az érdeke, hogy a hatósági vizsgálatokat alaposan, átláthatóan és a törvényeknek megfelelően folytassák le. A közlemény szerint a magyar tisztségviselők mindenfajta nyomásgyakorlástól függetlenül végzik munkájukat. A magyar külügy ezért ma bekérette az amerikai ügyvivőt, akitől a korrupcióra vonatkozó információk átadását várják. 

 Az amerikai lépés pontos hátterét hivatalosan eddig egyik fél sem hozta nyilvánosságra. Az USA budapesti nagykövetsége a hír megjelenése után annyit közölt, hogy valóban elrendeltek beutazási korlátozásokat, mégpedig azért, mert 

hiteles információ áll rendelkezésükre, hogy ezek a személyek korrupciós cselekményekben vesznek részt, vagy azokból hasznot húznak.

Fideszes források szerint a Norvég Alappal kapcsolatos vizsgálat állhat az intézkedés mögött. A Napi Gazdaság is a civil szervezetek ellen folyó kormányzati fellépésre is utalt a cikkében, ezért megkerestük a norvég pénzekből támogatott szervezetek vizsgálatának főszereplőjét, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt (Kehi), ők is kaptak-e hasonló értesítést Washingtonból. A Kehi azt válaszolta, hogy hozzájuk semmilyen jelzést nem érkezett.

Már nyáron értesítették Washingtont a korrupciós kísérletről

A 444.hu arról írt, értesüléseik szerint a magyar kormányhoz közel álló, illetve a kormánynak közvetlenül is dolgozó személyek az utóbbi másfél évben több esetben is megpróbáltak kenőpénzt szerezni amerikai nagyvállalatoktól: „Hallottunk egy esetről, amikor egy amerikai óriásvállalat kutatás-fejlesztésre akart pályázni milliárdos nagyságrendben EU-s támogatásra.

A pályázatot előbb formai okokra hivatkozva a magyar állam elutasította, majd a cég vezetése informálisan jelzést kapott, hogy megfelelő tanácsadók bevonásával el lehetne intézni a dolgot.

A tanácsadóknak tetemes összeget kellett volna kifizetni nem létező munkákra. Hallottunk olyan esetről is, hogy egy másik amerikai nagyvállalatot arra kértek, hogy írassanak tanulmányt egy bizonyos céggel, és cserébe biztosítják az állami megrendelések folyamatosságát, az együttműködés zökkenőmentességét. Állítólag az érintett cég visszaszólt az amerikaiaknak, hogy írják meg a tanulmányt maguknak, hogy a teljesítési igazoláshoz legyen mit csatolniuk."

Az Index információi szerint az Egyesült Államok budapesti nagykövetségén már nyáron foglalkoztak egy ilyen korrupciós kísérlettel. Az egyik cég bejelentése vizsgálták egy kormányközeli szervezet szerepét az ügyben, és az esetről Washingtont is tájékoztatták.

USA: hiteles információik vannak

Délután 3 órakor sajtótájékoztató volt az Egyesült Államok budapesti nagykövetségén, ahol M. André Goodfriend arról tájékoztatott, hogy nincs tudomásuk arról, hogy amerikai cég vagy intézmény ellen NAV vizsgálat folyna, és semmilyen lépésre nem került sor ilyen vizsgálat következményeként.

Viszont

bizonyos magyar magánszemélyekről úgy találták, hogy nem jogosultak az Egyesült Államokba való belépésre, ugyanis hiteles információ áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy ezek a személyek korrupciós cselekményekben vesznek részt vagy azokból hasznot húznak.

Az amerikai nagykövetség ugyanakkor nem akart reagálni azokra a sajtóhírekre, hogy kiket tiltottak ki az országból. A magánélet védelmét célzó amerikai törvényekre megtiltják ugyanis, hogy kiadják az illető személyek nevét.

Saját bizonyítékok

Goodfriend a péntek délutáni sajtóbeszélgetésen utalt rá, hogy a kitiltások George W. Bush 2004-es elnöki kiáltványán alapulnak: ez alapján a Washington megtilthatja a korrupcióból hasznot húzó, az amerikai érdekeket sértő személyek beengedését az USA-ba. Az ügyvivő szerint sok minden sértheti az amerikai érdekeket: például az olyan üzleti környezet, ahol elharapózott a kenőpénz, a korrupció.

Goodfriend elmondta: a konkrét magyarországi esetekről nem a médiából tájékozódtak, hanem saját bizonyítékokkal rendelkeznek. Ezért kapcsolatba léptek a külügyi tárcával, tárgyaltak Magyar Levente államtitkárral és Szijjártó Péter miniszterrel. Végül értesítették az érintett személyeket, akik "kevesebb mint tízen" vannak.

A kormánynak kellett volna keményebben fellépnie

Goodfriend közölte, hogy a kormánynak a nagykövetség nem árulta el, konkrétan kiket érint a kitiltás. Mint mondta, lehet a két fél között együttműködés, de az USA azt szeretné, ha a kormány nem csak az amerikaiaktól származó információkra, bizonyítékokra alapozna, hiszen más forrásból is tudniuk kell az ügyekről. E ponton konkrétan utalt a milliárdos áfacsalásokról szóló, Horváth András volt adóhatósági munkatárs által kirobbantott NAV-botrányra.

Az ügyvivő kijelentette, hogy a kormánynak pont azért kéne az ilyen ügyekben fellépnie a korrupció ellen, hogy a most megfogalmazódó gyanú árnyéka ne rengeteg emberre, hanem csak az érintettekre vetüljön.

A kormányzati szereplők és üzletemberek kitiltása merőben szokatlan és súlyos lépés, amely túlmutat egyetlen konkrét ügy jelentőségén. 

Az amerikai-magyar üzleti kapcsolatokat ismerő forrásunk szerint hasonló kaliberű esetre nem volt példa az elmúlt évtizedekben.

 http://index.hu/belfold/2014/10/17/vida_ildiko_nav-elnok_tenyleg_nem_mehet_amerikaba/

Kormánytagokat is kitiltott az USA?

Az M1 Híradónak nyilatkozó André Goodfriend, az amerikai nagykövetség ügyvivője szerint

"vannak olyan személyek, egész pontosan közszereplők, kormánytagok, akiket az Egyesült Államok nem talált alkalmasnak arra, hogy belépjenek az Egyesült Államokba."

Az ügyvivő szavaiból nem derült ki, hogy a kitiltás az érintett kormánytagok magánútjaira vonatkozik-e, vagy hivatalos minőségben sem látogathatnak az USA-ba.

A pénteken kirobbant diplomáciai botrányban eddig csak kormányzati tisztviselőkről, illetve üzletemberekről volt szó: név nélkül, tíznél kevesebb emberről ismerte el az USA budapesti nagykövetsége, hogy az amerikai érdekekre sérelmes, korrupciós vagy ahhoz kapcsolódó üzelmeik miatt nem kaphatnak beutazási engedélyt az Egyesült Államokba.

A bejelentés, hogy az érintett magyar személyek között kormánytagok is szerepelnek, teljesen új megvilágításba helyezi a konfliktust. Az amerikaiak tájékoztatása szerint ugyanis a kitiltásról az érintetteket is tájékoztatták, márpedig lényegében elképzelhetetlen, hogy az érintett államtitkárok, esetleg miniszterek a követség tájékoztatását követően ne értesítették volna a külügyminisztert (ő pedig a kormányfőt).

Szijjártó Péter viszont pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az USA budapesti nagykövetsége még nem közölte, hogy kik azok a magyar állampolgárok, akikkel szemben beutazási korlátozást vezettek be, és semmifajta hiteles információt nem kaptak az állítólagos korrupciós ügyekről sem. Ez önmagában igaz lehet, ám ekkor (legalábbis az érintett kormánytagok tekintetében) Szijjártónak már tudnia kellett, hogy kikről van szó.

Ha megpróbáljuk rekonstruálni az eseményeket, a nagykövetség és Szijjártó Péter külügyminiszter eddigi közléseiből és a történtekből a következők rajzolódnak ki:

  • az USA nagykövetsége korrupciós ügyekről értesül, majd azokról bizonyítékokat szerez;
  • eldöntik, hogy emiatt kitiltják az érintett kormánytagokat, esetleg kormányzati tisztviselőket, üzletembereket, összesen tíznél kevesebb embert;
  • az érintett személyeket a követség értesíti a döntésről;
  • a követséget vezető ideiglenes ügyvivő a hét elején találkozik Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszterrel, a hét második felében Magyar Levente gazdaságdiplomáciai államtitkárral, és a konkrét személyek, ügyek, bizonyítékok megnevezése nélkül értesítik őket a kitiltásokról;
  • a Külgazdasági és Külügyminisztérium ekkor még nem ad ki közleményt, nem szólítja fel Washingtont vagy a követséget semmire;
  • a kormányhoz közeli Századvéghez tartozó Napi Gazdaság csütörtökön arról közöl cikket, hogy az USA magyar adóhatósági vezetőket tilt ki az országból, kvázi bosszúként, amiért a NAV amerikai érdekeltségekbe tartozó cégeket vizsgál;
  • több lap, köztük az Index egybevágó pénteki értesülései szerint azonban inkább arról lehetett szó, hogy magyar üzletemberek és/vagy hivatalnokok próbáltak kenőpénz fizetésére rávenni amerikai cégeket;
  • az amerikai követség pénteki közleménye szerint nem tudnak amerikai érdekeltségű cégek elleni adóhatósági vizsgálatról;
  • Szijjártó Péter péntek délután bejelenti, hogy a kormány elvárja, hogy megkapja az amerikaiaktól a kitiltást megalapozó bizonyítékokat, ellenkező esetben kénytelen arra gyanakodni, hogy az USA csak nyomást próbál gyakorolni. Arról, hogy a magyar kormány az érintett magyarok neveit is meg akarja kapni, sem a Külügyminisztérium közleményében nincs szó, sem a miniszter nem beszél.
  • http://index.hu/belfold/2014/10/18/kormanytagokat_is_kitiltott_az_usa/

Szijjártó: Nincs kitiltott kormánytag

Egyetlen egy kormánytagot sem kerestek meg az amerikaiak azzal, hogy ki lennének tiltva az Egyesült Államokból Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint. "Ha egy kormánytagot megkerestek volna, nyilván szólt volna a külügynek" - mondta szombati sajtótájékoztatóján a miniszter. Azt mondta, hogy amikor pénteken a nagykövetség ideiglenes ügyvivőjével beszélt, André Goodfriend nem említette neki, hogy kormánytag is érintett lenne, és "az ügyvivő tíznél kevesebb kitiltott magyar állampolgárról beszélt."

Szijjártó továbbra sem nevezte meg, kikről lehet szó, mint mondta, neki semmilyen magyar állampolgár nem jelezte, hogy értesítették volna ebben az ügyben. Ezért továbbra is kéri az Egyesült Államoktól a hiteles információkat, hogy milyen korrupciós ügyről van szó, mert ő azt állítja, nem tudja.

Szijjártó azt is mondta, kedden Washingtonba utazik, ahol hivatalos tárgyalásai lesznek, és reményei szerint ott tisztázhatják az ügyet. A külföldi útja miatt nem tud részt venni a nemzetbiztonsági bizottság és a külügyi bizottság jövő heti ülésein, ezeken Magyar Levente államtitkár fogja helyettesíteni. Bejelentette, hogy Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető javaslatára szorgalmazzák, hogy a nemzetbiztonsági bizottság nyílt ülést tartson az ügyben, és azt mondta, a kormány a teljes nyitottság és átláthatóság pártján áll.

Az MSZP-n nem múlik

Molnár Zsolt a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke erre úgy reagált az Indexnek, hogy támogatja a nyílt ülést, de ez nemcsak a politikusok akaratától függ. Ha a titkosszolgálati vezetők az ülésen jelzik, hogy minősített adatokról szeretnének beszámolni, el kell rendelni a zárt ülést.

 A sajtótájékoztatón az újságírók többször és többféleképpen megkérdezték tőle, hogy kiket érinthet ez az ügy, hogy próbálják ezt megtudni, terveznek-e valamilyen vizsgálatot, de Szijjártó csak azt hajtogatta, hogy nincsenek hiteles információi. (Az összes cikkünket a kitiltásrólitt találja >>>.)

André Goodfriend, a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője egy pénteki háttérbeszélgetésen azt mondta, hogy magyar kormányzati tisztségviselők azok, akik nem léphetnek be az Egyesült Államokba, mivel az amerikai hatóságok szerint korrupcióban érintettek. Az M1 Híradójának adott interjúban André Goodfriend viszont már kormánytagokat említett. Az ügyvivő azt mondta, "ha egyes személyek, korrupt kormányzati tisztségviselők sértik az Egyesült Államok érdekeit, akkor a mi törvényeink lehetőséget biztosítanak arra, hogy számukra megtiltsuk a belépést az Egyesült Államokba".

Az ügyvivőt pénteken bekérették a Külgazdasági és Külügyminisztériumba. Fülöp Judit, a tárca sajtófőnöke szerint Magyarországnak és az Egyesült Államoknak is az az érdeke, hogy minden korrupciógyanús esetre fény derüljön, és minden ilyen esetet megfelelő alapossággal, átláthatóan és a törvényeknek megfelelően vizsgáljanak ki.

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége mostanáig nem közölte, hogy kik azok a magyar állampolgárok, akikkel szemben beutazási korlátozást vezettek be, és eddig nem árultak el részleteket sem az állítólagos korrupciós ügyekről.

http://index.hu/belfold/2014/10/18/szijjarto/

Szijjártó: A kormány nem indít külön vizsgálatot

Magyarország és a kormány a nyitottság és az átláthatóság pártján áll, ezért várják azokat a hitelekes információkat, amelyek alapján az amerikaiak a korrupciógyanújukat megfogalmazaták – mondta Szijjártó Péter magyar külügyi és külgazdasági miniszter szombati sajtótájékoztatóján. Elmondta, a kormány egyrészt nem tud korrupciógyanúról azoknál a személyeknél, akikről a média találgatott, és senki nem is jelezte a külügyminisztériumnak, értesítést kapott volna az amerikai kitiltásáról (többek között Habony Árpád, illetve Vida Ildikó NAV-elnök és Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató elnöke merült fel).

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A kormány egyelőre nem is indít külön vizsgálatot az ügy hátterének kiderítésére,

mivel arra várnak inkább, hogy az amerikaiak lépjenek elő a bizonyítékokkal, hiszen Szijjártó szerint ez sokkal egyszerűbb módja lenne az ügy felderítésének.

Szijjártó kedden az Egyesült Államokba utazik, ahol találkozni fog az európai ügyekért felelős amerikai külügyi államtitkárral, Victoria Nulanddel. Erről azt mondta, reméli, hogy tőle megtudja, mi az oka az amerikai lépéseknek.

Arra az újságírói kérdésre, hogy miért mondta az amerikai ügyvezető, hogy a magyar kormány is birtokában van a korrupciógyanút megalapozó információknak, Szijjártó azt mondta:

ezt nem tőle kellene megkérdezni, hanem a nagykövetségtől.

Az ügyvezető egy korábbi interjújában arról beszélt, hogy a magyar kormány tagjai is a tiltólistán szereplők között lehetnek, de Szijjártó azt mondta, neki egy kormánytag sem szólt erről, és arról sem tud, hogy magyar kormánytag az USA vízumtilalmi listájára került volna.

A sajtótájékoztatót a külügyminiszter a magyar-amerikai viszony értékelésével kezdte, azt mondta, a lét ország közötti szoros szövetségi viszony van, a magyar-amerikai gazdasági és védelmi együttműködést pedig kiválónak nevezte.

Szijjártó az egyre terebélyesebb beutazási tilalmi botrányban kényszerült újra magyarázkodásra. Pénteken derült ki, hogy több kormányközeli üzletembert és néhány állami szervezeti vezetőt helyeztek az amerikai beutazási tilalmi listára korrupció gyanúja miatt. Hogy pontosan kiket, hivatalosan egyelőre nem tudni. André Goodfriend, az amerikai nagykövetet helyettesítő ideiglenes ügyvivő megerősítette, hogy tíz személyt (Szijjártó a számukról végig azt mondta: tíz vagy annál kevesebb) korrupciós ügyekkel összefüggésben kitiltottak az Egyesült Államokból, pontosabban értesítették őket, hogy ha vízumot kérnének, akkor nem járnak majd sikerrel. Ám ez nem bűnügyi, hanem rendészeti kérdés, ezért az ügyben rendelkezésükre álló bizonyítékokat nem adták át, de persze készek az együttműködésre. Az amerikai ügyvivő azonban azt mondta az ügyről, hogy a magyar kormány minden olyan infóról tud, ami alapján vizsgálatot indíthatna.

Korábban a parlamenti frakcióvezetők tájékoztatása után, még pénteken közelményt adott ki Szijjártó az ügyben (a kormánypárti napilapnak adott interjúja valószínűleg még a botrány kitörése előtt készült). A külügyminiszter felszólította az Egyesült Államokat, hogy adja át a magyar kormánynak a bizonyítékokat. Ha ezt nem teszi meg az amerikai kormány, akkor a külügyminiszer szerint feltételezhető, hogy az USA

“csak befolyást akar gyakorolni”.

Az ügyről megkérdeztük az amerikai Külügyminisztériumot, az USA budapesti nagykövetségét, a magyar Miniszterelnökséget és a külügyet is. Az amerikai külügy a budapesti nagykövetséghez irányított, ahonnan egyelőre semmilyen válasz nem érkezett, a magyar külügy annyit mondott, amennyit Szijjártó a sajtótájékoztatóján, a NAV-tól és a Miniszterelnökségtől érdemi válasz nem érkezett.

http://444.hu/2014/10/18/szijjarto/

2 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr66806769

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pánikban Amerika 2014.10.19. 08:52:48

Mi áll pár, valószínűleg korrupt magyar kormányközeli ember Washington általi beutazási tilalma mögött? A magyarázat világméretű. A kissé napbarnított ateista-liberális amerikai vezér (a legrosszabb elnök az USA egész történelmében) össze-vissza ka...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása