He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Meghalt a börtönben a hummeres rendőrgázoló

2014.10.11. 12:05 guma

Péntek este - eddig tisztázatlan körülmények között - elhunyt a szegedi Csillagbörtönben az a német férfi, akit nemrég első fopkon 15 év börtönre ítéltek egy motorosrendőr halála miatt. Az előzetes vizsgálatok a gyilkosságot kizárták, az öngyilkosságot viszont nem.

Rosszul lett és meghalt a pénteken este a Csillagbörtönként ismert szegedi büntetés-végrehajtási intézetben egy nem jogerősen elítélt fogvatartott - erősítette meg az Origo kérdésére a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BvOP) sajtóirodája.

A Hummeres gázoló tárgyalása a Szegedi Törvényszéken Fotó: Pályi Zsófia - Origo

Nem cáfolták a hir24.hu értesülését, miszerint hogy az elhunyt Thomas Robert Bindberger, akit nem jogerősen 15 év fegyházbüntetésre ítélt néhány hete a Szegedi Törvényszék, amiért két éve Apátfalván a terepjárójával halálra gázolt egy vele szemben intézkedő rendőrt.

A BvOP közlése szerint a férfi rosszul lett: zárkatársai jelezték, hogy 19 óra 39 perckor elvesztette eszméletét. A börtön ápolója azonnal megkezdte a férfi ellátását, amit a kiérkező mentőszolgálat munkatársai folytattak, a fogvatartott életét azonban nem sikerült megmenteni: 20 óra 12 perckor elhunyt.

Az apátfalvai gázolás 2012 októberében - helyszínelnek a rendőrök

Forrás: Segesvári Csaba/Delmagyar.hu

A rendőrség elsődleges helyszíni vizsgálata kizárta az idegenkezűséget, a halálesetet közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják. A büntetés-végrehajtás vizsgálatot indított az eset körülményeinek feltárására. Vagyis egyelőre az sem zárható ki, hogy a hummeres gázolóként elhíresült férfi öngyilkos lett.

Thomas Robert Bindbergert hivatalos személy ellen elkövetett emberölés, intézkedést végrehajtó rendőr sérelmére, felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt ítélték el és tíz évre kitiltották Magyarországról.

A hummeres gázolótól szóló írásainkaz itt találja.

http://www.origo.hu/itthon/20141011-meghalt-a-bortonben-a-hummeres-gazolo.html

Meghalt a börtönben a hummeres gázoló

Több forrásból is úgy értesültünk, hogy a hummeres gázoló néven elhíresült osztrák férfi, aki terepjárójával halálra gázolt egy rendőrt két éve, vélhetően öngyilkos lett. A hivatalos tájékoztatás szerint rosszul lett és már nem tudták megmenteni az életét.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BvOP) közleménye szerint rosszul lett és a gyors, szakszerű egészségügyi ellátás ellenére október 10-én 20 óra 12 perckor elhunyt egy nem jogerősen elítélt fogvatartott a Szegedi Fegyház és Börtön II. számú objektumában.

A felügyeletnek a fogvatartott zárkatársai jelezték, hogy a férfi 19 óra 39 perckor elvesztette eszméletét. A börtön ápolója azonnal megkezdte a férfi ellátását, amit a kiérkező mentőszolgálat munkatársai folytattak, a fogvatartott életét azonban nem sikerült megmenteni.

A rendőrség elsődleges helyszíni vizsgálata kizárta az idegenkezűséget, a halálesetet közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják. A büntetés-végrehajtás vizsgálatot indított a haláleset körülményeinek feltárására. Az elhunyt hozzátartozóját a büntetés-végrehajtás a halálesetről értesítette.

Több forrásból is úgy értesültünk, hogy a szóban forgó fogvatartott a hummeres gázoló néven elhíresült osztrák férfi, aki terepjárójával halálra gázolt egy rendőrt két éve. Információink szerint vélhetően öngyilkos lett.

Ahogy arról szeptember 25-én a Hír24 is beszámolt, a Szegedi Törvényszék Thomas Robert Bindbergert első fokon 15 év fegyházbüntetésre ítélte. Mint ismeretes, a korábban 15 alkalommal büntetett, autószerelő végzettségű férfi két éve Apátfalván a terepjárójával halálra gázolt egy vele szemben intézkedő rendőrt. 

Az osztrák férfi Hummer terepjárójával, három másik járművel konvojban, Románia felől Makó irányába tartott. Megpróbált leszorítani az útról egy traffipaxos rendőrautót, melynek vezetője motoros rendőrjárőröktől kért segítséget. Bindberger az egyik motorost is megpróbálta leszorítani, neki is ment terepjárójával, mire a rendőrjárőr lövéseket adott le a terepjáró kerekeire. Társa, Kenéz Imre Apátfalva belterületén motorjával keresztbeállt a terepjáró előtt. Az osztrák férfi erre előbb megállt, majd hirtelen gázt adott és elgázolta Kenéz Imrét, aki kórházba szállítás közben meghalt.

Bindbergert hivatalos személy ellen elkövetett emberölés, intézkedést végrehajtó rendőr sérelmére felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett erőszak és közúti veszélyeztetés miatt mondták ki bűnösnek. A gyilkos szerette volna büntetését Ausztriában tölteni, de erre csak a büntetés harmadának-felének leülése után lett volna lehetősége. Addig legfeljebb annyit érhetett volna el, hogy egy határ közeli fegyintézetbe vigyék.

http://www.hir24.hu/sotet-oldal/2014/10/11/ongyilkos-lett-a-hummeres-gazolo/

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr736780199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horizont 2014.10.11. 17:57:07

Végre egy jó hír! Nem érdemelte meg az életét.
süti beállítások módosítása