He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Hummeres rendőrgázoló perében ítéletet hirdettek

2014.09.25. 13:15 guma

image_31.jpgHummeres rendőrgázolás: fegyházbüntetést kért az ügyész

Fegyházbüntetés kiszabását kérte az ügyészség a Szegedi Törvényszéken kedden arra az osztrák férfira, aki a vád szerint 2012. október 11-én Apátfalván Hummer terepjárójával szándékosan halára gázolta Kenéz Imre motoros rendőrt.

Az ügyészség a 36 esztendős férfit hivatalos személy ellen elkövetett emberölés, intézkedést végrehajtó rendőr sérelmére, felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja.

Nagy Csaba ügyész perbeszédében azt mondta, hogy a vádlott hidegvérrel, szándékosan ölte meg a vele szemben intézkedő rendőrjárőrt.

A vádhatóság szerint a vádlott Hummer terepjárójával három másik járművel konvojban a 43-as úton a nagylaki átkelő felől Makó irányába tartott, és megpróbált leszorítani az útról egy traffipaxos rendőrautót. A rendőr segítséget kért két motoros rendőrjárőrtől, ők igyekeztek megállítani a Hummert. A vádlott az egyik megkülönböztető jelzést használó motorost is megkísérelte leszorítani, neki is ütközött terepjárójával a rendőr járművének.

A rendőrjárőr célzott lövéseket adott le a terepjáró kerekeire. A járőr társa, Kenéz Imre Apátfalva belterületén - hogy megállásra bírja a férfit - motorkerékpárjával keresztbe állt a terepjáró előtt. A vádlott előbb megállt, majd egy hirtelen gázadással fellökte az előtte álló motorkerékpárt, a jármű mögött álló Kenéz Imre megpróbált menekülni, de a férfi elgázolta a járőrt, akinek esélye sem volt a menekülésre. A rendőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítás közben meghalt.

A vádlottat az áldozat járőrtársa próbálta megfékezni, a férfi azonban késsel támadt rá, majd igyekezett megszerezni a sérült rendőr fegyverét is. A vádlottat végül - csaknem negyedóra alatt - egy civil közreműködésével sikerült legyűrni, a rendőr többször is használta fegyverét, ennek következtében a férfi súlyosan megsérült.

Joó Attila tanácsvezető bíró az iratismertetés során közölte, hogy a vádlott autójában egy táskában - a kábítószer-kereső kutya jelzése szerint - korábban drog lehetett, a szakértői vélemény szerint a férfi vérében azonban csak az ellátása során kapott gyógyszerekből származó ópiátmaradványokat találtak.

A vádlott az európai bűnügyi nyilvántartás szerint 1993 novembere és 2010 márciusa között Ausztriában és Németországban tizenötször volt büntetve erőszakos és vagyon elleni bűncselekmények, valamint hivatalos személy elleni erőszak miatt. Egy ausztriai bűncselekmény miatt az eset idején is feltételesen volt szabadlábon.

Ügyvéd: szó sem lehet szándékos emberölésről

A keddi tárgyaláson az ügyvéd a súlyosabb vádpontokban ügyfele felmentését indítványozta. Buza János azt kérte a bíróságtól, hogy védencét bűncselekmény hiányában mentse fel az emberölés és a hivatalos személy elleni erőszak vádja alól. Álláspontja szerint a férfi felelősségét közúti baleset gondatlan okozásában és közúti veszélyeztetésben állapíthatja meg a törvényszék. A védő közölte, börtönbüntetés kiszabását tartja indokoltnak ügyfelével szemben.

Buza János úgy fogalmazott, szó sem lehet szándékos emberölésről, a rendőr halála a balszerencsén és a véletlenek összjátékán múlott, a vádlott nem láthatta előre azt a tragikus folyamatot, amelynek következtében a járőr életét vesztette.

Az ügyvéd perbeszédében bírálta a nyomozást végző ügyészséget. „Az egész eljárás arról szólt, hogy kíméletlen gyilkosnak, bedrogozott ámokfutónak állítsák be a vádlottat” – mondta.

Buza János kifejtette, az a szerencse, hogy a történtekről felvételek készültek, így az eset szinte minden mozzanata pontosan rekonstruálható. Álláspontja szerint a rendőrök erőszakosan és támadóan léptek föl, indokolatlanul használták lakott területen belül a fegyverüket. Az ügyvéd hangsúlyozta, a vádlott azt vallotta, a gázolás előtt az egyik rendőr gázsprayvel lefújta, ez elvakította és így ütötte el a rendőrt, a nyomozóhatóság pedig ezt nem tudta cáfolni.

A perben csütörtökön hirdet ítéletet a törvényszék.

atv.hu / MTI

15 év fegyház a hummeres rendőrgázolónak

Első fokon 15 évre ítélték Thomas Robert Bindbergert hivatalos személy ellen elkövetett emberölés, intézkedést végrehajtó rendőr sérelmére, felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt. Az osztrák férfi, aki Magyarországon büntetlen előéletűnek számít, fellebbezett az ítélet ellen.

 

Nem jogerősen tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte a Szegedi Törvényszék első fokon csütörtökön azt az osztrák sofőrt, aki 2012. október 11-én Apátfalván Hummer terepjárójával szándékosan halára gázolta Kenéz Imre motoros rendőrt.

A bíróság, a korábban 15 alkalommal büntetett, 36 esztendős, autószerelő végzettségű Thomas Robert Bindbergert hivatalos személy ellen elkövetett emberölés, intézkedést végrehajtó rendőr sérelmére, felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettében mondta ki bűnösnek.

A törvényszék tíz évre eltiltotta a férfit a közúti járművezetéstől és tíz évre kitiltotta Magyarország területéről.

Fotó:

Az ítélet szerint a férfi Hummer terepjárójával három másik járművel konvojban a 43-as úton a nagylaki átkelő felől Makó irányába tartott. A vádlott megpróbált leszorítani az útról egy traffipaxos rendőrautót, amelyből a konvoj egyik tagját bemérték. A rendőr segítséget kért két motoros rendőrjárőrtől, ők igyekeztek megállítani a Hummert. A vádlott az egyik megkülönböztető jelzést használó motorost is megkísérelte leszorítani, neki is ütközött terepjárójával a rendőr járművének.

A rendőrjárőr célzott lövéseket adott le a terepjáró kerekeire. A járőr társa, Kenéz Imre Apátfalva belterületén - hogy megállásra bírja a férfit - motorkerékpárjával keresztbe állt a terepjáró előtt. A vádlott előbb megállt, majd egy hirtelen gázadással elindult, és elgázolta a járőrt.

A rendőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítás közben meghalt.

A vádlottat az áldozat járőrtársa próbálta megfékezni, a férfi azonban késsel támadt rá, majd igyekezett megszerezni a sérült rendőr fegyverét is. A vádlottat végül - csaknem negyedóra alatt - egy civil közreműködésével sikerült legyűrni, a rendőr többször is használta fegyverét, ennek következtében a férfi súlyosan megsérült.A bíró hangsúlyozta, hogy mindenki köteles magát alávetni a rendőri intézkedésnek, a vádlott azonban az első pillanattól kezdve ellenállt.

Minden ott van a videón

Ritka helyzet, hogy szinte az egész folyamatról videofelvétel áll rendelkezésre - közölte a bíró, és a film néhány részletét levetítette az indoklás során.

A vádlott arra hivatkozott, hogy elvakult az egyik rendőr által használt gázspraytől, pánikba esett és padlógázzal elindult, de nem látta a jármű előtt álló sértettet. A bíró szerint elképzelhetetlen, hogy a férfi nem vette észre a járműve mellett elhaladó, megkülönböztető jelzést használó rendőrt, és egyetlen tanú sem tapasztalt a vádlotton gázsprayhasználatra utaló tüneteket, ezért a bíróság nem fogadta el a vádlott védekezését.

A vádlottnak tudnia kellett, hogy elütheti a tőle tíz méterre lévő, felé haladó rendőrt, és a több mint 3,5 tonnás jármű halálra gázolhatja. A vádlott azonban belenyugodott ebbe, vagyis eshetőleges szándékkal követte el az emberölést - tudatta a bíró.

A vádlott Magyarországon büntetlen előéletűnek számít, ausztriai és németországi büntetéseit csak akkor vehette volna figyelembe a bíróság, ha azok magyarországi elismertetése megtörténik.

Az ügyész a fellebbezésre három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője felmentés, illetve a büntetés enyhítése érdekében jelentett be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős.

http://hvg.hu/itthon/20140925_15_ev_fegyhaz_a_hummeres_rendorgazolonak

 

15 év fegyházat kapott a hummeres gázoló

Tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte a Szegedi Törvényszék első fokon csütörtökön azt az osztrák sofőrt, aki 2012. október 11-én Apátfalván Hummer terepjárójával szándékosan halára gázolta Kenéz Imre motoros rendőrt, írja az MTI. 

A bíróság a 36 esztendős, autószerelő végzettségű Thomas Robert Bindbergert hivatalos személy ellen elkövetett emberölés, intézkedést végrehajtó rendőr sérelmére, felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettében mondta ki bűnösnek. A törvényszék tíz évre eltiltotta a férfit a közúti járművezetéstől és tíz évre kitiltotta Magyarország területéről.

Mint azt kedden megírtuk, az osztrák férfi az európai bűnügyi nyilvántartás szerint 1993 és 2010 között 15 alkalommal volt büntetve Ausztriában és Németországban, személy elleni erőszak, vagyon elleni bűncselekmény és hivatalos személy elleni bűncselekmény miatt.  Legutóbb könnyű testi sértésért kapott felfüggesztett börtönbüntetést, és éppen a próbaidejét töltötte a motoros rendőr elgázolásának időpontjában.

Thomas Robert B. több osztrák hummeres társával együtt 2012 októberében Romániából hazafelé tartott, amikor Apátfalvánál a 43-as úton a rendőrök bemérték. A büntetés megfizetése után a hummerosok továbbindultak, majd a település belterületén Thomas Robert B. leszorította a vele szemben közlekedő traffipaxos rendőrautót.

Az egyenruhások segítséget kértek, két rendőrmotoros, Kenéz Imre és a társa indult az osztrák konvoj után. A Széchenyi utcánál Thomas Robert B. megállt, majd nagy sebességgel elindult: elgázolta az előtte álló rendőrmotorost. Kenéz Imre életét vesztette.

Az osztrák férfi a bíróságon azzal védekezett, hogy részben a kormány hibája okozta a balesetet, részben pedig az, hogy a másik intézkedő rendőrjárőr a lehúzott ablakon lefújta gázspray-vel, ettől pedig elvakult. A kirendelt szakértők szerint a terepjáró kormány- és futóműve megfelelően működött, és nem valószínűsíthető az sem, hogy lefújták volna gázspray-vel. A kontaktlencsét viselő férfinál ugyanis a tünetek elsősegély nélkül nem szűntek volna meg hirtelen, az őt az esetet követően fél órával megvizsgáló háziorvos észlelte volna azokat.

http://index.hu/belfold/2014/09/25/15_ev_fegyhazat_kapott_a_hummeres_gazolo/

Tizenöt évet kapott a hummeres gyilkos

 

A Szegedi  Törvényszék első fokon tizenöt  év fegyházbüntetésre ítélte az osztrák sofőrt, aki még 2012 októberében gázolta halálra Apátfalván Kenéz Imre motoros rendőrt. A harminchat éves, 15 alkalommal büntetett Thomas Robert Bindbergert hivatalos személy ellen elkövetett emberölés, intézkedést végrehajtó rendőr sérelmére, felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettében mondta ki bűnösnek. Tíz évre eltiltották a közúti járművezetéstől, és tíz évre kitiltották Magyarországról.

Az gázoló korábban bocsánatot kért a családtól, és sajnálatát fejezte ki, szerinte pánikba eset és azért gázolta el a rendőrt. A férfinek felesége és kislánya is többször részt vett a szegedi tárgyalásokon.

Az ítélet szerint a férfi Hummerével ás három másik járművel konvojban a 43-as úton a Nagylak felől Makó irányába tartott. Később megpróbált leszorítani az útról egy traffipaxos rendőrautót, amiből a konvoj egyik tagját bemérték. A rendőr segítséget kért két motoros rendőrjárőrtől, ők igyekeztek megállítani a Hummert. Ekkor az egyik motorost is megpróbálta leszorítani, ezután  rendőrjárőr célzott lövéseket adott le a terepjáró kerekeire. A járőr társa, Kenéz Imre Apátfalva belterületén – hogy megállásra bírja a férfit – motorkerékpárjával keresztbe állt a terepjáró előtt. A vádlott előbb megállt, majd egy hirtelen gázadással elindult, és elgázolta a járőrt. Kenéz olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A gázoló még ekkor sem adta fel és a másik motorosra támadt késsel. Végül rálőttek és súlyos sérüléssel vitték kórházba. A védőügyvéd enyhítésért fellebbez, ezért az ítélet még nem jogerős.  (MTI)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr286724243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horizont 2014.09.25. 19:26:13

Örülök, örvendezgetek!A rohadék jól megkapta!
Szegény rendőr.....

pimpalini 2014.09.25. 22:02:54

@Horizont:

Kár, hogy annak idején császár előd (szigorúan kis betűkkel) nem kapott semmit szintén rendőrgyilkosságért. A szemétláda fattyúja még mindig vidáman éli világát.

Horizont 2014.09.25. 22:04:58

@pimpalini: Nagy kár volt tényleg. Nem is értettem hogyan tudták kimosni akkor! De épp ezért örülök, hogy most jól odasóztak ennek a patkánynak.
süti beállítások módosítása