He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Szégyen! RIP Bajor Imre, aki csak a köztévén nem halt meg

2014.08.07. 14:00 guma

Nem poénkodunk, sőt kegyeletet sem sértünk, inkább csak dühösek vagyunk, de meglehetősen: a köztévé M1 nevű kormányszócsövén csatornáján ma este 19:30-kor leadott Híradójába volt idő a kormány tankönyvprogramjának dicsérgetésére, az ellenzék baszogatására két hírben is, alaposan körbejárták az özönvízszerű esőt is, és jutott pár perc az ebolára, sőt, egy űrkutatási hírre is. Csak éppen szegény Bajor Imre halála nem ütötte meg a köztévés ingerküszöböt. Túl sokat szólt be a kormánynak a Heti hetesben? Vagy csak szimplán nem érdekelte a hírszerkesztőt? Ismét sikerült kimaxolni a dilettantizmust. Az atv, az RTL Klub és a TV2 vezető hírként kezelte az esetet, csak mondom. A mediaklikk.hu-n a ma esti Híradó még megnézhető, tessék sietni, míg le nem cserélik a kontentot egy újravágottra. A malőrre birkanépvagyunksajnos nevű olvasónk hívta fel figyelmünket.2_10.jpg

UPDATE: a HírTV adását figyelő mazochista olvasóink szerint ott sem volt szó a színész haláláról. EchoTV valaki? http://comment.blog.hu/2014/08/06/bajor_imre_csak_a_kozteven_nem_halt_meg#comments

Bajor Imre halálára

A Heti Hetes felvételeire általában valami történettel érkezett, ahogy, gondolom, mindenhová. Az volt a benyomásom, hogy Imrével mindig történik valami. Kimegy a mosdóba, visszajön, maximum öt perc, de közben annyi mesélnivalóval találkozik, hogy abból mások novellafüzért tudnának írni, sőt nagyregényt.

Bajor Imre 1957–2014
Bajor Imre 1957–2014
Beliczay László

Valójában a műsor akkor kezdődött, amikor megjött Imre. Addig a humor nagyágyúi hallgatagon, savanyú, fád, életunt arckifejezéssel üldögéltek az e célra fenntartott helyiségben, egymáshoz ritkán szóltak, de akkor is úgy, ahogy a pszichiátria folyosóján mulattatják egymást a depressziós betegek; aztán betoppant Imre az ő hihetetlen, valószínűtlen, elképesztő históriájával, amit késedelem nélkül elő is adott, a depressziósok pedig dőltek a röhögéstől.

Noha a történetnek igazából semmi veleje nem volt, értsd semmi olyasmit nem tartalmazott, aminek alapján bárki is elmondásra érdemesnek hihette volna, viszont Imre előadásában vibrált, szikrázott, robbant. Valójában a műsor legragyogóbb monológjai ilyenkor hangzottak el, felvétel előtt vagy a felvétel szünetében, amikor a közönség nem látta-hallotta őket, és ezeket mindig Imre adta elő.

A többiek profik a szónak abban az értelmében, hogy a főcímzene végétől a lekonferálásig szórakoztatóipari munkát végeznek, ki ilyet, ki olyat, aztán felveszik a gázsit, és annyi. Velük ellentétben Imre akkor volt a legjobb, amikor nem csinált semmit, csak létezett, vagy szebben mondva, improvizált. Nem ismerek senki mást, aki a spontaneitásnak ilyen fokáig tudna eljutni minden érdek nélkül, sőt elsősorban akkor.

Előfordult néha, hogy a jelenlevők, miután a röhögőgörcs csillapodtával valamelyest összeszedték magukat, arra mutattak rá, hogy ennek a kamerák előtt is el kéne hangzania, ha már olyan műsort csinálunk, amilyet. Imre ilyenkor megismételte a monológot a stúdióban, de akkor ez a sztori számára már nem volt érdekes, mintha nem is értette volna, minek elmondani még egyszer azt, ami már elhangzott, megtalálható a múlt végtelen tárházában, ahonnan előhívható. Vagy ha nem, hát nem.

Ő akkor volt a legjobb, amikor valami egészen fékevesztett őrültséget mondott ki úgy és abban a szent pillanatban, ahogy az agyából kipattant. Egy alkalommal, miközben a mellettem ülő Havas Henrik hosszan és értő szókkal magasztalta önmagát, Imre mind kerekebbre táguló szemekkel hallgatta, majd felkiáltott, mint a sivatagi remete, amikor istenéhez fohászkodik: Henrik! Szüljél nekem gyereket!

Jó ember volt.

Elhunyt Bajor Imre

Az elmúlt napokban azt kommunikálták, hogy jobban van, szerdán azonban elhunyt Bajor Imre. 57 éves volt.

Bajor hosszú betegség után szerda reggel hunyt el egy budapesti kórházban, a közelmúltbeli kínai gyógykezelése sem javított állapotán. A színész már 2011 óta gyengélkedett, kimerültség és vérnyomásproblémák miatt is kezelték kórházban. Egy ideig a Heti hetesbeli szereplését is fel kellett függesztenie.

Színházi és filmes szerepei miatt is sok kitüntetésben részesült. Elnyerte a többi között A Magyar Köztársaság Érdemrend kiskeresztjét és A Magyar Köztársaság Érdemrend tiszti keresztjét is.

Bajor Imre a magyar tévésorozatok visszatérő szereplője volt. Az ikonikus magyar krimiben, a Lindában is feltűnt pár rész erejéig. De legemlékezetesebb tévés szerepe valószínűleg Oli úr, a Szomszédok fodrásza volt. Emellett feltűnt az Angyalbőrben egyik epizódjában és a Família kft-ben is. A mozikedvelők legutoljára a Szuperbojz Johnny G-jeként, az országba visszatérő rockerként láthatták. Előtte pedig a klasszikus magyar vígjátékok kétezres évekbeli felújított verzióiban lehetett látni: az Egy szoknya, egy nadrágban és a Meseautóban is szerepelt.

A játékfilmes és mozis szerepek mellett is gyakran szerepelt a tévében. A Heti Hetes közéleti show-műsornak gyakori közreműködője volt.


3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr736581257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Főgebra 2014.08.10. 15:59:50

Mit vártatok? Nem kell ezen felháborodni!
Anno, amikor Hofi Géza temetésén, ki képviselte az akkor éppen regnáló kormányt?

Naugyehogyugye!

Főgebra 2014.08.10. 16:00:37

Bocs! Az "amikor" felesleges!
süti beállítások módosítása