He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

"a magyar jövedelmekhez képest kifizethetetlen rezsiköltségek"

2012.10.15. 12:25 guma

Orbán Cegléden :"tessék még több földet elvenni a hosszú távú gazdálkodási szerződésekből, és odaadni újaknak".

Hallgasd meg az egész beszédet! http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/orban-vege-a-kulfoldiek-termofoldszerzesenek-es-a-zsebszerzodeseknek

A tv2 riportja sem kutya :) Nézd meg :

"Ha nem hátrálunk meg, ha nem hagy el az erőnk", 2013-ban olyan változások történnek a magyar mezőgazdaságban, amelyekre 50-100 éve nem volt példa - jelentette ki a kormányfő a parlament előtt fekvő új földtörvényre utalva. A jogszabály modern agráriumot teremt majd, a szocialista mezőgazdaság szocializmust túlélt híveinek kora ugyanis lejárt - fogalmazott a ceglédi művelődési központ színháztermét megtöltő fiatal gazdák előtt."

Szeretném tudni miért nem a béreket emeli a világszínvonalú rezsihez : "a magyar jövedelmekhez képest kifizethetetlen rezsiköltségek" - "csökkentését, ezek ugyanis felemésztik a keveset keresők havi bevételének nagy részét. Utóbbival kapcsolatban nagy vitára számít a kormányfő."

(MTI)

Mozgalmas napok voltak : turul avatás, etyeki pálinka és az újabb Csányi "rezidencia" : Csanyi-Sandor-teheneszete(2).jpg
Innen egyenes az út ide:

Döntöttek: kis tartozás miatt is kilakoltathatnak

Az új döntés alapján a jövőben is lehet kisebb tartozás miatt ingatlant árverezni.

Az MTI információi szerint nem tárgyalja meg a parlament a Szociális Unió szociális csomagját, mely számos nehéz helyzetben lévő, adósságokkal küzdő családnak jelenthetett volna megoldást.

Nem tárgyalnak a szociális csomagról

A középréteg helyzetét és stabilitását csak nemzetstratégiai kérdésként lehet kezelni - hangsúlyozta Szili Katalin az október 9-i sajtótájékoztatón, amikor beszámolt arról, hogy az alkotmányügyi bizottság döntése értelmében nem tárgyalja meg az általa vezetett Szociális Unió lecsúszók megmentésére megalkotott szociális csomagját az Országgyűlés.

A független képviselő közlése szerint a parlament alkotmányügyi bizottságának hétfői ülésén az ellenzéki pártok képviselői támogatták a csomagot, míg a testület kormánypárti tagjai tartózkodtak a szavazásnál, így a javaslatot nem vették tárgysorozatba.

Ezeket tartalmazta volna a csomag

Szili Katalin a sajtótájékoztatót emlékeztette a jelenlévőket arra, hogy még a nyár folyamán terjesztette a szociális csomagot a parlament elé.

Ez többek között tartalmazta a végrehajtási, a jogalkotási és a közigazgatási eljárási törvény módosítását, emellett nyújtott be javaslatot a természetes személyek csődvédelméről is, tehát szerette volna megakadályozni, hogy, miután valakinek például már elárverezték a házát, a fennmaradó adósság mellett még egyéb vagyontárgyaira vagy épp jövedelmének tetemes részére is igényt tartsanak a végrehajtás során.

Így kaphat segítséget

Ha nem tudja fizetni a számlákat, ne várd meg, míg nagyobb lesz a baj: kérjen lakhatási támogatást. Az utóbbi években több változás is történt a lakhatási támogatás terén. Többek között szélesedett az ellátásra jogosultak köre, valamint hatékonyabb lett a támogatás. 

Mindemellett a csomag tartalmazott még egy kiemelendő célt: a Szociális Unió szerette volna elérni, hogy 500 ezer forint alatti végrehajtható tartozás esetén ne lehessen elárverezni az ingatlanokat, ez ugyanis méltánytalan, és számtalan családot kilátástalan helyzetbe hozhat.

Szili Katalin ezzel kapcsolatban rámutatott: Magyarországon 1,4 millió ember él a szegénységi küszöb alatt.

Forrás: MTI

A riportban látott videó:

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr994849531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ayuamarca 2012.10.15. 23:27:45

Mi ebben a meglepő? Ez egy olasz mintára épült kormány: fasiszta rendszer maffia eszközökkel. Tényleg jó lenne állampolgársághoz jutni valahol külföldön, mielőtt kivágnak minket az EU-ból és lezárják a határokat.
süti beállítások módosítása