He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Magyarországon sosem találta helyét(?!) Janics Natasa...

2012.10.06. 10:01 guma

Válaszoljon már valaki: ha segélyt, járadékokat, gyógyszer, eü kasszát, köztisztviselők, stb bérét megnyírják és mindenkit agyon adóztatnak az adók adójával is, akkor miként lehetséges életerős (eddig is évi 100 milliókkal -fejenként- az adókból államilag szponzorált!) 35 éves sportolóknak életjáradékot fizetni, ezeknek az agyonadóztatott embereknek az adójából??? Miért kaphat az olimpiai érem díja után, egész életükben kiemelten dotált, segített ember dupla "fizetést" amíg másnak munkájának bére után már rezsire és kenyérre sem telik? Ha mindenképpen fizetni akarnak nekik, fizessék nyugdíjként mint másnak 65 éves koruktól! Ha valaki elmegy munkahelyéről az meg undorító (bocs az erős kifejezésért) nem sportszerű, hogy tartja a markát és elvárja attól az államtól és polgáraitól a pénzt ahol "sosem találta helyét"!

A Szerbiából áttelepülő, magyarként sikeres, majd szülőhazájába visszatérő kajakos újabb jelét adta: a pénz központi szerepet játszik az életé­ben.

Év végéig felvenné fizetését Janics Natasa

A háromszoros olimpiai bajnok arról beszélt csütörtöki belgrádi sajtótájékoztatóján, hogy Magyarországon sohasem lelte a helyét.Janics Natasa az év végéig igényt tart havi 600 ezer forintos fizetésére. A bajnoknő és a klub megállapodása december 31-én jár le, de a szerb válogatottba visszavágyó Natasa már szeptemberben döntött, s erről értesítette klubját is.janics_blikk_msn_nagy.jpg

Janics búcsúzik magyar klubjától (Blikk)

– Nem örülünk, de tudomásul vettük, hogy Natasa szeretne visszatérni Szerbiába. Rengeteg szállal kötődik szülőhazájához, ott él az édesanyja, a rokonsága, ott kapott munkát a férje – mondta Petrovics Kálmán, az EDF-Démász Szeged klubigazgatója.

– Szerettük volna a lehető legbékésebben befejezni a rengeteg nagy sikert hozó 12 éves történetet, ezért kértük, szeptember 30-i határidővel zárjuk le az együttműködést, ő azonban nem írta alá a papírokat. Ennek csak egy oka lehet, de azt én nem szeretném kimondani - mondta az igazgató.

Könnyű kitalálni: a huzavona az 1,8 millióról szól... Douchev-Janics, aki a klubtól, az államtól és a szponzoroktól mintegy 500 millió forintot kapott magyarországi tartózkodása során, sokakat magára haragított azzal, hogy hátat fordít a magyar címeres meznek.

– A jövő héten sajtótájékoztatót tartok, addig nem szeretnék válaszolni a kérdésekre – hárította el az érdeklődést Douchev-Janics, aki a szegedi klub tagjaként ingyen használhatja a Maty-éri pályát, napi két edzésen vesz részt férje, a bolgár Andrian Dusev (42) útmutatása alapján. Ennek az átmeneti időszaknak azonban hamarosan vége, mert Natasa már a költözést szervezi, s szerbiai szülővárosában, Bácskapalánkán kívánja folytatni a felkészülést.

Mészáros István

forrás : http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/janics-natasa-meg-18-milliot-akar-a-szegedtol-2112881

http://sport.msn.mainap.hu/szines/ev-vegeig-felvenne-fizeteset-janics-natasa-37892/

Janics a pénzért volt magyar

Belgrád – „Hálás vagyok Magyarországnak, a magyaroknak, hogy befogadtak. Nagyon boldog vagyok, hogy az első két olimpiai aranyamat az új hazámnak szerezhettem. Imádok itt lenni, itt élni!" – ezt nyilatkozta a kajakos Janics Natasa (30) még 2004-ben, miután néhány héttel korábban, az athéni játékokon kétszeres bajnok lett.

Ehhez képest sokakat meglepett a belgrádi sajtótájékoztató, amelyen Douchev-Janics Natasa boldogan kürtölte világgá: Hazatérek! Az indoklás még elgondolkodtatóbb, mintha nem lett volna az itt eltöltött 12 év, nem fűződött volna ehhez az időszakhoz három olimpiai, 18 világ- és 17 Európa-bajnoki címe, megannyi diadala.

– Nem találtam meg a helyemet Magyarországon, korábban is felvetődött bennem a visszatérés gondolata – mondta a hamarosan hazaköltöző sportolónő, aki már jövőre ismét szülőhazája, Szerbia színeiben akar kajakozni a világversenyeken. Azt persze ő is tudja, hogy ehhez a két szövetségnek meg kell állapodnia.

Douchev-Janics Natasa a 2004-es olimpián nyert két aranya után még hálás volt a magyaroknak

 Vajon melyik Janics igazi arca? Ki ő valójában? A repülőgép ablakában magyar zászlót lobogtató nemzeti hős vagy a havi járandóságok, az állami jutalmak és a szponzori támogatások révén mintegy 500 millió forintot felhalmozó anyagias bajnok?

Az biztos, döntése meghozatalában komoly szerepet játszott Andrian Dusev (42), a bolgár férj-edző, aki a jövőben is irányítja a felkészülését.

A kajakos szerbiai bemutatkozásán kijelentette: „Hazatértem!”

 A szerbek kész tényként kezelik: a Bácskapalánkán edző Douchev-Janics az övék, tegnap örömmel üdvözölte a minisztérium és a nemzeti olimpiai bizottság képviselője is. A visszatérés feltételeiről azonban egy szót sem szóltak.

– A szerb szövetség elnökétől kaptunk egy levelet, amelyben érdeklődik álláspontunkról. Válaszunkban várhatóan rákérdezünk: részükről áll-e a kivásárlási ajánlat, s megerősítjük, mi 150 ezer eurós, azaz 43 millió forintos összegre gondoltunk – fogalmazott Ábrahám Attila (45) szövetségi főtitkár.

Douchev-Janics Natasa még a Magyar Olimpiai Bizottság autóját használja – a riói olimpián már szerbként állhat rajthoz

"Úgy tudjuk, Douchev-Janics az elmúlt években 2-3 millió forintnak megfelelő összeget kapott havonta. Ez a klubjától kapott bérből, az állami sportösztöndíjból, valamint a támogatói juttatásokból jött össze. Ennél biztosan kevesebb bevétele lesz Szerbiában..."

forrás blikk.hu

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr294822804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miről van itt nagybasz0 2012.10.06. 12:50:16

Ő egy profi szerb sportoló, amikor ott forró volt a talaj és a sportolókat is lőtték ahelyett, hogy szponzorálták volna őket, akkor át jött ide, mert adottak voltak a lehetőségek... sportolt, elismerték, abból élt, megfizették, hozta az eredményeket...
Megunta, honvágya lett, hazament, ott is lassan rendeződtek a dolgok, most már ott is megtud élni...
Nem értem a problémádat...

Egy sportoló hamar tönkre megy, lenyomorodik, hamarabb is megy nyugdíjba... de nem mindenki kap pénzt nyugodj meg... olimpia négy évente van, tekintsd őket ország imázsnak, akik tesznek is valamit, másokkal ellentétben az ország jó híréért... nem kell sajnálni tőlük...

guma 2012.10.06. 13:37:51

@miről van itt nagybasz0: sajnálni tőlük?
te most viccelsz?

tudod ha van egy családom, akkor az egyik gyereknek adva mindent (pénzt, paripát, lehetőséget, stb, hogy vigye jó hírem) a másikat meg eldugom fűtettlen szobába ruha, cipő nélkül minimális élelemmel azt én szemétségnek nevezem...

szóval szerintem át kell tekinteni a lehetőségeinket. nem rázni a rongyot olyan téren is amit a nálunk sokkal gazdagabb országok sem engednek meg maguknak.

oszt, hogy ki mennyire és hol megy tönkre arról is lehetne beszélni számtalan munkahellyel kapcsolatban, de ez már messzebb vezetne...

arról nem is beszélve, hogy nem mindenki kap pénzt! pl most a Risztov és Gyurta edzője! még az ünnepségre sem hívták meg...
de ez a feudális rendszer még itt is pofára szűr és nem teljesítményre. akkor miről beszélsz...

lbm · http://nertars.blog.hu 2012.10.07. 20:01:04

@miről van itt nagybasz0: Bocsi, hogy közbevágok, de tényleg...
"Egy sportoló hamar tönkre megy, lenyomorodik, hamarabb is megy nyugdíjba..."

Hát én egy dolgozó ember vagyok, egészségügyes, havi 84 000 ft-ért. Imádom a munkám, de a sok emelgetéstől mozgásszervileg lebetegedtem, még bevásárolni sem tudok egyedül... Dolgozom továbbra is 84 000 ft-ért, szedem a gyógyszereket, hogy kibírjam, és a nyugdíjam nekem sem lesz sok. Ja, és 35 éves vagyok, korán lenyomorodtam... Én most akkor mennyit és hol kérjek? Csak ennyit szerettem volna. És én kérek elnézést...
süti beállítások módosítása