He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Soha vissza nemtérő lehetőség kormánytagok, képviselők, polgármesterek erkölcsi, szellemi, nemzeti példamutatására!

2012.08.17. 06:07 guma

Itt az ideje, hogy színt valljanak komolyan gondolják-e törvényüket, hazaszeretetüket a kormánytagok, képviselők, polgármesterek!

 

Nem vagyok fiatal. Időm sincs most keresgélni, mi és mennyi igaz ebből a bejegyzésből. Azonban annyira elkeserített ez a hivatali erődemonstráció (mely életünk minden területét kezdi átszőni), hogy a véleményem, kérdéseim ideöntöttem nektek...


Megdöbbentő esetet olvastam. Mivel az egész országban (megye, város, stb) szinte mindenhol a kormányzópárt adja a vezetőembert és minden döntéshozó szintén az emberük a kinevezett illetékes - tehát visszaszerezhetik választóik bizalmát - ha magukon, gyermekeiken és hozzátartozójukon, patronálóikon kezdik a besorolást a haza védelmében ami állítólag önkéntes! Viszont mégis kötelező! Sőt a polgármester jelöli ki személyesen a besorolandókat teljesen tisztázatlan keretek közt, korlátozva szabad döntéseiket, felborítva életüket! Fellebbezésnek helye nincs, sőt 300 ezer a büntetés ha nem vonul be az illető!

Olvasd :

@Diocles:
Mi lenyeltük a manyupot, bár kiiratkoztunk a társadalmi szolidaritás rendszeréből, Lenyeltünk sok mindent. De most hétfőn a férjem megkapta a kötelező behívóját a Polgári védelmi szervezetbe és ez eldöntötte a kérdést. Megyünk, ameddig lehet, ha az idő rövidsége engedi. Számomra eddig csak billegett a mérleg a demokrácia/nem demokrácia mezsgyéjén.
Beszélhetünk-e ott még demokráciáról, amikor véletlenszerűen kiválasztott emberek (pl. 45 éves, 3 gyerekes, biztos állással rendelkező értelmiségi férfi) behívót kapnak. Kötelező eskütétel, igazolvány, egyenruha, kiképzés, visszavonásig érvényes bármikori behívó parancs, stb. Apelláta nincs, jogorvoslati lehetőség nincs, mérlegelési lehetőség nincs, feltételek nincsenek tisztázva, ellenben a szankciók igen. Évente 40+72 órás kötelező kiképzés, alkalmanként 15 naptári napig tartó gyakorlatozások, bevetések. Nem csak katasztrófa helyzetben.
Kicsit sarkított nézőpont, de a lényeg azt hiszem áll:(
"26. A polgári védelmi kötelezettség
53. § (1) A polgári védelmi kötelezettség személyes kötelezettség az emberi élet és a létfenntartáshoz szükséges anyagi javak
védelme érdekében...

www.kameleon98.hu/Torveny/Jogszabalyok_Munkavedelem/2011_CXXVIII_katasztrofavedelemrol.pdf

Ergosum 2012.08.15. 19:58:50

@dr. Bubó:
Lehet, de akkor nincs humorérzékem.
Ez egy olyan "ügy", ami agyon van hallgatva, csak az a (kerületenként/településenként) párszáz ember tud róla, aki megkapja a behívóját:(
Ja, bocs, a hiradóból értesülhetsz arról, hogy több településen az önkéntesek letették az esküt. Csak az lemarad, hogy a kötelezően behívottak is:(

A férjem munkahelyén (multi) ma közölték, hogy ezzel a papírral ne nagyon dicsekedjen a nagyfőnökök előtt, mert indoklás nélkül el fogják küldeni. (amire ugye július 1-től már lehetősége van a cégeknek)
Az önkormányzatnál pedig velem közölték, hogy ha sokat ugrálok, akkor én is megkaphatom a behívómat, mert ez nőkre is vonatkozik. Fogadjam el, hogy "ezt dobta a gép" - szó szerin ti idézet.

Akit érdekel, itt érhető el a törvény szövege:
vas.katasztrofavedelem.hu/cms_files/content_93421.pdf

lbm · http://igydolgozunk.blog.hu 2012.08.15. 19:59:04

@Ergosum: ez durva... Komolyan úgy érzem gáz lesz itt... :-(

dr. Bubó 2012.08.15. 20:00:55

@nyünyüge: de mi a lóf@szt védenek???? ezek tényleg elindulnak a trianont visszafoglalni????? a qva annyukat má tényleg? de ki hívja be???? a kata strófa védelem???? vagy önkormányzat ???

akivel rosszban van a polgármester azt behíjja??? azta... ez már több mint vicc

vag yfordítva??? aki jo NER tag az géppityut kap??? fides munkásőrség????


(forrás ollózva: http://torokgaborelemez.blog.hu/2012/08/14/469_minusz/fullcommentlist/1#c17552865 )

Szóval itt az ideje a bizonyításnak kedves politikus gárda : Szíveskedjenek az ifitagozatukkal kezdeni. Ha mind ott van a besorolt között akkor rögtön megcáfolják, hogy ezt politikai retorziónak vagy személyes leszámolásnak szánják esetenként és a korrupció melegágyát sem ezzel akarják gondos kezekkel növelni!

Szíveskedjenek a fiaikat, sógort, komát, unokát vagy unokatestvért az "önkéntesmunka" közelébe irányítani. Lehet akár évente többször is, mert valakinek nem árt ebből a csapatból azt is bemutatni, hogy melózni is tudnak nem csak "pénzt keresni" a közösből!

Apropó pénz! Csak nem a vissza nemtérő MANYUP tagokkal kezdték a "példamutatást"?
Remélem ennyire nem hülyültek meg, hogy felhasználnak egy olyan listát amit véd sok más törvény. Ha itt tartunk ma akkor önök bűnözök szerintem.

Válaszolhatnak : Itt veszélybe van mindenki, aki nem barát, de nem is ellenség viszont ellenvéleménye van, vagy ellenfél?
Válaszolhatnak : A legrosszabb egészségi mutatókkal rendelkezünk az EU-ban - mégis a közmunkán még a létfenntartást sem tudja megkeresni.      Ők a halálra ítéltjeink?
Válaszolhatnak : egészségügyben miért csak önöknek jár teljes és soron kívüli ellátás? Ez a keresztényi szeretet, hogy bevezettük a "taigetoszi" szelektálást ránézésre?
Válaszolhatnának : miért is kell családfenntartókat besorozni - szabályozatlan feltételekkel?
Válaszolhatnának : Ha börtönt kap valaki, akkor mennyi időt kell ott tölteni?
Válaszolhatnának : Jobb börtönbe, "kiképzésre" küldeni adófizetőt akinek van még munkája (, amikor rekordot döntünk a munkanélküliek számában!)?
Válaszolhatnának : Jogállamban élünk? Akkor miként nem lehet jogorvoslat egy polgármester döntése miatt?
Miért kötelező egy önkéntesnek esküt tenni? Mire kötelezhető, ha önkéntes munkát végez?
 
Válaszolhatnának : az államnak van felelőssége állampolgáraiért?
Ha van, akkor, hogy halhat meg egyre több idős ember a saját otthonában, mert nem tud fűteni télen.
Hogy éhezhet több tízezer gyerek az országban (és már felnőtt is!)?                 Ha milliárdokat szór propagandára, állami cégek hirdetésére barátoknál, akkor mért az uniónak kell élelmiszersegélyt osztani nálunk?                         Hogy tanulhat az a gyerek tovább akinek szülei nincstelenek, esetleg közmunkások?
Hogy "találhatja" ki azt a rendszert újra az egyetemistáknak, most nem "tandíjra" - amit már 90-ben sem bírt el az ország (akkor a lakáskamatok voltak 3%-sak 30 évre)!
 
Válaszolhatnának : mi ez a bazi drága levelezési mánia, ami ráadásul most totál hazugság halmaz! Vagy lemaradtam valamiről és időközben valóban megmentették a devizahiteleseket? Nem lesz kilakoltatás több? Ezért nem épül a telep????

44 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr364716454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nefernefernefer 2012.08.16. 22:12:32

Erről még én sem hallottam! Ha így van, persze, írni kell róla!
Nem kukoricára megy a játék, a helyzet sztem is élesedik.

Tedd ki!

nefernefernefer 2012.08.16. 22:13:13

Jóéjt, most megyek, mert holnap korán kezdünk.

guma 2012.08.16. 22:16:58

@nefernefernefer: jó éjt!

reggel olvasható lesz...

Ayuamarca 2012.08.17. 15:48:44

@guma: Guma, ne adj ötleteket ezeknek! Hívják be a sógort, komát? Aztán ők kapnak elsőnek fegyvert és hatalmat? Fideszes munkásőrséget (vagy SA-t, esetleg SS-t, nézőpont kérdése) akarsz?
Amúgy tényleg őrjítő ami itt folyik. Egyre biztosabb vagyok abban, hogy a cél egyfajta fasizmus felépítése.
Orbán a nagy demokrata, mi? Hogy oda ne szarjak.

Marcellusca 2012.08.18. 13:09:19

varanus.blog.hu/2012/08/17/mese_az_onkentesen_kotelezo_polgari_vedelemrol

Itt is meg a törökgáboron is kiakadtam emiatt.
Most várhatom a behívómat?
Mikor? Hova?
A 40 óra kiképzés az "csak" majd' 2 nap vagy 5*8 óra, azaz 1 hét?

Conv. 2012.08.18. 13:21:21

nincs ezzel semmi baj.
a baj azzal van, hogy a sorkatonaságot megszüntették.

egyébként nem tudom mit kell ezen hisztizni, ez már január elsejétől életbe lépett még tavalyi jogszabály.

istenverte libbant szarfaszú kis köcsögöt be akarták hívni, - hogy egy kis tapasztalatot adjanak neki abból, hogy mit kellene alapvetően ÖNKÉNT elsajátítania a honvédelem és a katasztrófavédelem területén, hogy ne csak bambán vinnyogva vegetáljon vagy patkányként visítva meneküljön, ha a hazáját valamilyen katasztrófa éri - erre elkezd hisztizni a baloldali liberális média meg fújja felfelé, mert más érdemi mondanivalóra nem futja.
A sok elmeroggyant, agymosott hülye meg, mert fújj fidesz, tromfol rá.

ilyenkor derül ki mennyire igaz, hogy az emberek 95%-a hülye, jellemtelen, megvezetett, irányítható pöcs.

Conv. 2012.08.18. 13:23:42

azt a siránkozó pöcs elfelejtette hozzátenni, hogy a szakmai képzettsége miatt hívták be a polgári védelem katasztrófavédelmi csoportjába.

Conv. 2012.08.18. 13:26:48

a legérdekesebb, hogy azok a pöcsvirág liberális faszok vinnyognak akik megszüntették a sorkötelezettséget, széjjelbaszták az ország honvédelmi, polgári és katasztrófavédelmi rendszerét és struktúráját, miközben a drága izraeli demokráciának veszettül tapsolnak, ahol három év a kötelező katonai szolgálat férfinak, nőnek egyaránt.

Marcellusca 2012.08.18. 13:53:14

@Conv.: Nem csak a ballibek b@szták szét. A fityiszesek ugyanúgy megszavazták a honv. tv. módosítását.

Részben igazad van.
A sorkatonaságot NEM kellett volna eltörölni!
A sok nyámnyila, 18-20 éves "életkezdő" kapott valamit, ami segítségére volt (még ha nem is tudta, érezte, értette) az életének irányításához.
De, micsoda dolog, hogy demokráciában (?) csak úgy kötelezővé teszünk valamit, ami még - bizonyos esetekben kicsit - veszélyes is (lehet)? Borzasztó! :)
Most meg a sok tápos diszkópatkány nem képes kezelni a dolgokat.
A bibi az egésszel az, hogy már egzisztenciákat veszélyeztet ez a polgári védelmisdi. Anno a tart. katonát KÖTELES volt a munkáltatója elengedni, helyét megtartani, visszavenni és benyelni, hogy X ideig nélkülöznie kell.
Csak az egy más rendszer volt. Állítólag.

Conv. 2012.08.18. 13:59:02

@Marcellusca: a fidesz liberális párt volt mindig.
a rendszerváltáskor még az szdsz is jobboldalibb volt.
aztán felvette a polgári nevet, de maradt liberális. felvette a nemzeti köntöst, de ugyanazok az emberek maradtak.

Conv. 2012.08.18. 14:01:39

@Marcellusca: csak azokat hívják be akiknek a képzettségére egy esetleges szükséghelyzet esetén szükség van

Conv. 2012.08.18. 14:12:51

@Marcellusca:

bazzeg nem veszélyeztet semmilyen egzisztenciát :)
köteles a munkáltató elengedni, és nem kerül neki semmibe a dolog, sőt neked sem, mert kapsz térítést a munkabérednek megfelelően :)
sőt még ott sem kell aludnod, akár haza is mehetsz amikor nincs a képzési időszak.

OK, hogy a sokoldalas jogszabályt meg a pv tervezetet nem olvastad el, de még amit linkeltél blogot, hogy azt sem, az durva :)

" a településeken megalakítandó polgárvédelmi szervezetnek kell lennie:

- törzsének - vezetők, ezek általában a polgármester, alpolgármester, jegyző, elemzők, tolmács, sofőrök

- logisztikai egységnek a szállításhoz, romeltakarításhoz - ide hivatásos sofőröknek pl. speckó jogsikkal van esély bekerülni

- hírközlési egységnek - rádiósok, telefonszerelők

- romeltakarítók - pl. építőipari dolgozók

- kárfelszámolók - ácsok, kőművesek, víz-gáz-villany szerelők

- egészségügyi egység -ápolók, orvosok

Tehát akinek ilyen foglakozása, képesítése, netalán régebbről katonai kiképzése van az jó eséllyel bekerülhet. Rajtuk kívül rendkívüli helyzetben 18 éves kor és a mindenkori nyugdíjkorhatár között bárki - ha nincs mentessége - szolgálatra kötelezhető. A polgári védelmi parancsnokságokat most kell kialakítani, egy katasztrófa idején ez elég körülményes is lenne. A levelek a személyi állomány felméréséhez szükséges adatgyűjtést szolgálják. A polgármester felelőssége, hogy a törvényben megjelölt nyilvántartásokból és az adatszolgáltatásból - bejelentési kötelezettség teljesítésből származó adatok alapján összeállítsa azt a névsort, amiből a "hivatásos polgárvédelem" parancsnoksága - kirendeltsége kiválasztja, hogy személy szerint kik lesznek erre kijelölve. (ebben segíti az önkormányzat közbiztonsági referense). Magyarul tévhit az, hogy majd a polgármester pofa alapján fog választani, helyette a területileg illetékes katasztrófavédelmi szerv vezetője fogja a személyi állományt kijelölni.

Eddig megvagyunk, de a mit szól majd a munkahely, ha elrángatják az embert, hány elrángatás után fogják a munkavállalót kirúgni? A képzés időtartamáról és az esetleges tényleges bevetésről ezt mondja a törvény:

59§
(2) A polgári védelmi szervezetbe beosztott munkavállalót a polgári védelmi feladatok ellátására történő kiképzés, gyakorlat és ideiglenes polgári védelmi szolgálat idejére a munkavégzés alól fel kell menteni, erre az időszakra munkajogi védelemben részesül. A felmentés időtartamára távolléti díj jár.
(3) Ha a megjelenési vagy az ideiglenes szolgálatadási kötelezettségét teljesítő állampolgár nem áll munkaviszonyban, a kötelezettség teljesítésének idejére a kötelező legkisebb munkabér egy órára járó mértékének alapulvételével megállapított térítésre jogosult, amelyet az elrendelő köteles részére a munkabér folyósítására vonatkozó szabályoknak megfelelően megfizetni.
(4) A távolléti díj és az ellátás igazolt költségei az elrendelőt terhelik, aki azt a munkáltató részére téríti meg."

Conv. 2012.08.18. 14:15:19

ennyit akartam mondani, viszont látásra, lehet tovább sírni és hisztizni a rohadék, felesleges, csak szopatási célú, diktatórikus bevonulási kényszer miatt :)

Marcellusca 2012.08.18. 14:33:20

@Conv.: Képzeld, kedves Helikopter, olvastam. :P
" erre az időszakra munkajogi védelemben részesül." - Megvédik, mint a nyugdíjakat, mi?

Az a gond, hogy ennél a kormánynál (szinte) semmi nem úgy történik, mint ahogy kommunikálják. És ezért rinyálnak az emberek.

Egyébként kommenteket olvastál?
Miért kell behívni a tanárokat? A matek tanító néni meg a technika tanár bácsi kiszámolják és megtervezik, hogy milyen legyen a "homokvár" és a technika tanár meg felépítteti?
Homokzsák töltéshez, lapátoláshoz milyen végzettség kell?

A sírás azon megy, hogy amibe belenyúlnak - az esetleges jószándék (vagy ahogy kommentelő társ írta: a törvény szellemének) ellenére - sz@rrá válik.

Te, mint munkáltató, kisvállalkozó mennyire örülnél, ha az 5 alkalmazottad közül "csak" kettőt berángatnának kiképzésre (40 óra = 1 hét), továbbképzésre (72 óra = kb. 2 hét), gyakorlatra (15 nap = 3 hét) és meghatározatlan időre végrehajtásra?
Mind eközben nem tudod teljesíteni a megrendelők felé a megbízásokat, sorra bukod el a melókat?
Kell neked olyan munkavállaló, akit bármikor elrángathatnak?
Gondolom, nagy büszkén mondasz csődöt, hogy azé' a NER-szellemében cselekedtél.

Conv. 2012.08.18. 16:31:28

@Marcellusca: ejj marcika, nem biztonsági őröket fognak behívni képzésre ami koordinációról szól emberek irányításához, mivel erre, képzésre, általános irányítási feladatok stratégiai koordinációs, vezetői oktatásokra hívják be az embereket jelenleg, nem homokzsák töléshez -arra majd amikor szükség lesz, téged hívnak.

de ehhez, hogy ilyen összefüggéseket a leírt szövegből valaki értelmezésre feldolgozni tudjon, helikopternek kell lenni.

no ezért nem fenyeget, hogy téged berántanak mostanában, míg nincs katasztrófahelyzet.

nem tudják berángatni, az embereimet ilyen helyzetben, de ha elolvastad a jogszabályi hivatkozásokat, akkor tudod, hogy miért nem.

de kérdezhetsz olyat is, hogy mi garantálja, hogy nem koncentrációs tábort építeni viszik el ezeket az embereket, vagy kínzási technikákat tanítani vagy kipróbálni rajtuk.
nagyjából értelme ennyi van.

az, hogy egy elmebajos idióta a jogszabályt mire használja fel az személyfüggő nem jogszabályfüggő, az hasznos és jó célú.
de ehhez nem kell a fideszre mutogatni, elegendő a mszp és az szdsz dolgait megnézni az emberi jogokkal és a diszkrimináció ellenes jogszabályokkal kapcsolatban,
vagy a jobbik vallással illetve oktatási-képzési politikával kapcsolatos dolgait.

Marcellusca 2012.08.18. 16:41:22

@Conv.: Azt sejtem, hogy nem biztonsági-/vagyonőrködni hívnának be.
Végzettségem, katonai képzettségem miatt "aggódom". :P

Marcellusca 2012.08.18. 16:43:54

@Conv.:
"az, hogy egy elmebajos idióta a jogszabályt mire használja fel az személyfüggő nem jogszabályfüggő," - Pont erről beszélünk.

A jogszabállyal - alapvetően - nincs gondom.

A végrehajtással kapcsolatban annál inkább nagyobb a fenntartásom.

Conv. 2012.08.18. 16:47:18

@Marcellusca: no akkor nem kell aggódnod, mert ha olyan végzettséged van, vagy olyan képzést kaptál a seregnél, akkor eleve beránthatnak, ugyanis a tartalékos szolgálati viszony nem szűnt meg csak nem használták nagyon, ugyanúgy berántható vagy, mint tarcsis. Ha nem vagy tarcsis, akkor nem olyan volt a katonai végzettséged/képzésed ami miatt berántanának.
tudom mert engem hívtak be 10 éve is, de van olyan volt katonatársam aki jelenleg pakson dolgozik az erőműben, ő majd minden évben megkapja a bevonulásit. oktatási gyakorlatokat vezetni és továbbképzésekre.

Ayuamarca 2012.08.19. 21:16:15

@Marcellusca: @Conv.: kollégám polgári védelmis (önkéntes), őt kérdeztem meg erről. Azt mondta, hogy a delikvensek csak FELKÉRÉST kapnak, amit jogukban áll visszautasítani. Ha ezt nem teszik meg és igent mondanak, onnantól vonatkozik rájuk minden kötelezvény és retorzió.
A törvényt még nem bogarásztam át, nem tudom mennyire van így, csak tolmácsoltam a szavait.

Egyébként én is a végrehajtástól tartok, mert ez így rengeteg visszaélésre adhat lehetőséget.

Ergosum 2012.08.19. 23:18:31

@Conv.:

Neked is szét napot.

"istenverte libbant szarfaszú kis köcsögöt be akarták hívni.."
Ezt miből is veszed? Már nem a stílust, azt nyilván otthonról kaptad. Valahol esetleg nyilván van tartva hogy ki a "libbant", a "szarfaszú" és a "köcsög"? A többi hozzászólásod alapján azt is megkérdezem, hogy honnan veszed kire szavaztunk, egyáltalán mi a franc köze van a pártállásnak ahhoz, hogy egyetértek-e egy hülye intézkedéssel/végrehajtással vagy sem?

"azt a siránkozó pöcs elfelejtette hozzátenni, hogy a szakmai képzettsége miatt hívták be a polgári védelem katasztrófavédelmi csoportjába."

A többieket kioktatod, hogy nem is olvastak figyelmesen, bezzeg te igen. Nos ha ez igaz lenne, akkor olvashattad volna, hogy én nehezen lehetek "pöcs".
Egyébként mit is felejtettem el hozzátenni? Varánusz blogján láthatod belinkelve a kapott anyagot. Ott vagy bárhol máshol hol látod azt, hogy mi alapján hívták be a férjem? Ellenben u.ott elolvashatod, hogy illetékes elvtárs mit mondott nekem, amikor érdeklődtem, hogy mi ez az egész, mert előtte semmiről sem hallottunk.

"köteles a munkáltató elengedni, és nem kerül neki semmibe a dolog, sőt neked sem, mert kapsz térítést a munkabérednek megfelelően :)"

Hazugság. Távolléti díjat adnak, ami nem ugyanaz. Ráadásul a munkáltatónak gondoskodnia kell a helyettesítésről, ami költségekkel jár, de nem tudom, hogy ezt térítik-e. Oszt mi van abban az esetben, ha a behívott maga a munkáltató, mert pl. vállalkozása van határidős megrendelésekkel? Mi lesz azzal? Ja, mit kicsinyeskedek! Ennyit igazán bárki (ezt szó szerint kell érteni, azaz ne te) megtehet a hazáért.

"Magyarul tévhit az, hogy majd a polgármester pofa alapján fog választani, helyette a területileg illetékes katasztrófavédelmi szerv vezetője fogja a személyi állományt kijelölni."

A kirendeltségparancsnok keretszámot határoz meg, a polgármester neveket rendel hozzá, tehát a fenti egy téves állítás.

"(2) A polgári védelmi szervezetbe beosztott munkavállalót a polgári védelmi feladatok ellátására történő kiképzés, gyakorlat és ideiglenes polgári védelmi szolgálat idejére a munkavégzés alól fel kell menteni, erre az időszakra munkajogi védelemben részesül."

A törvényben az szerepel, hogy IDEJÉRE munkajogi védelemben részesül. A július 1-én életbe lépett új munkatrv. szerint a munkáltató indoklás nélkül elküldheti a munkavállalót. Tehát már másnap, ahogy visszatért a kiképzésről/gyakorlatról/szolgálatról.

"ejj marcika, nem biztonsági őröket fognak behívni képzésre ami koordinációról szól emberek irányításához, mivel erre, képzésre, általános irányítási feladatok stratégiai koordinációs, vezetői oktatásokra hívják be az embereket jelenleg, nem homokzsák töléshez"

Gratulálok azoknak, akik 40+72 óra alatt kiképzik azokat, akik majd koordinálnak, irányítanak, emberek életéről, mentési stratégiákról döntenek, akik majd koordinálják a többieket. Minek ide több éves egyetem, főiskola, ha ezt 40+72 óra alatt is le lehet darálni?

Mellesleg honnan veszed, hogy most mire hívnak be embereket? Mert ez sehol nem olvasható, hallható.

"az, hogy egy elmebajos idióta a jogszabályt mire használja fel az személyfüggő nem jogszabályfüggő"

Részben téves. A jogszabályban szankcióknak kell lennie az elmebajos, idiótákra vonatkozóan, valamint fel kell tüntetni, hogy milyen jogorvoslati vagy egyén panasszal lehet élni, ha valaki mégis visszaél a függelmi viszony adta lehetőségével. Mert ebben a törvényben erről van szó.

Összefoglalva:

Ez a törvény össze van csapva, nem egyértelmű, hiányos és számos visszaélésre ad okot. Márpedig az egy katonai hierarchia alapján felépülő szervezetről szóló törvénynél nem megengedhető.

A véleményed, - a stílustalanságától eltekinteve - csúsztatásokat tartalmaz, zsigeri indulatból és elv nélküli seggnyalásból.

Továbbá, ha ez egy olyan hiper-szuper fontos ügy, ami indokolatlanná teszi bárki "hisztijét", nem kellett volna erről tájékoztatni legalább az érintetteket? Vagy nemzeti konzultációt tartani a témában?

Talán akkor hiszti sem lett volna.

Mert így, a törvény elolvasása után senki és semmi nem védi meg a kiszemelt állampolgárt, hogy ne válhasson "elmebajos idióta" célpontjává és általa ne kerüljön veszélybe egy család egzisztenciája.

Apropó, te, mint aki olvastad a törvényt, kérlek áruld el, hogy ha valaki letette az esküt, vállalhat-e külföldön munkát. Ha igen, akkor mi történik abban az esetben ha külföldi tartózkodása alatt behívják pl. gyakorlatra.
Ha nem, akkor abba jobb nem is belegondolni.

Ergosum 2012.08.20. 00:21:05

Végszóként.

Köszönöm a poszt írójának, hogy foglalkozott a témával. Talán ezentúl, ha mások megkapják ezt a visszautasíthatatlan felkérést, már nem fognak annyira megijedni, mint az én családom.;P (Bár nem hiszem)

Ha elfogadom, amit itt fentebb írtak - a mostani behívottak lesznek az irányítók, bár ez a törvény szövegéből egyáltalán nem következik, sőt- akkor pár kérdésem maradt.
Mi (és még jó néhányan) bele lettünk kényszerítve egy általunk ismeretlen, nem tisztázott helyzetbe (tájékoztatás hiánya, kötelező eskü, egyenruha, stb). Hogyan várható el, hogy teljes odaadással végezze ilyen előzmények után a munkát? Mi van, ha rosszul teljesít valaki?
Egyáltalán milyen munkát is kell végeznie?
Mert, ha pl. a "homoktöltő" emberek irányítása/koordinálása vagy kiképzése lesz a feladata, akkor szerény számításaim szerint az nem évi egyszeri behívást jelent a számára.
Ráadásul ebből az is következik, hogy a "homoktöltő" emberek tömeges behívása még csak most következik. Abba pedig kedves olvasó te is könnyen beleeshetsz. Azaz neked is jöhet olyan felkérés, mint nekünk. Még így is tetszik az egész rendszer?

De én nem hiszek abban, hogy a mostani garnitúrának azt a szerepet szánták, amivel itt érvelni próbált Conv hozzászóló.
Az általa vélelmezett feladatok nem igényelnek kerületenként 5-800 embert. Ez csak Bp-en több, mint 10000 embert jelent. Akkor mennyi embert terveztek irányítottnak? Képtelenség. Ez azt feltételezné, hogy minden egyes emberre (nőkre is, mert ugye a katasztrófavédelmi törvény rájuk is kötelezően vonatkozik) sor fog kerülni.

Szóval azt gondolom, hogy valami általunk nem ismerhető szempont rendszer alapján berántanak embereket, letetetik velük az esküt, oszt jónapot. Mehetnek parlagfüvet irtani, ha éppen az jelent vészhelyzetet, vagy árkot takarítani, árvíz megelőzési céllal. Vagy ki tudja még mit kell majd függelmi viszonyok között végrehajtani.
Az is lehet, hogy semmit, mert nem lesz pénz az egészre vagy ez a törvény és kivitelezése csupán a szokásos arrogáns, pökhendi stílusuk miatt sikerült olyanra, ami szerintem elfogadhatatlan.
De legfőképp a nyilvánosság teljes kizárása, a fú alatti intézkedés, a tájékoztatás teljes mellőzése ad okot a kételkedésre, a bizonytalanságra és igen, akár a hisztire is.
Főleg akkor, ha az ember ismeri a mai magyar munkaerő helyzetet, tudja, hogy milyen nehéz megtartani a munkahelyet.
Egyetlen munkáltató sem küldi el sztem akkor a dolgozóját, ha az egy konkrét katasztrófa elhárításában vesz részt. De a törvény lehetőséget biztosít alkalmanként 15 napos behívásra is. Adott esetben akár havonta is berántható az illető. Ezt pedig egyetlen cég sem tolerálná.

Én csak abban bízom, hogy ez az ügy valóban csak az én hisztim és nem lesz sem ránk, sem másokra komolyabb hatással, és csupán egy ismételt kommunikációs bakiról van szó.
Nem lesz az, hogy ha ezt is szó nélkül lenyeljük, akkor szépen visszaszivárog a kötelező sorkatonai szolgálathoz hasonló valami, csak kiherélve (fegyver nélkül) és nem a fiatalokra, hanem a középkorúakra kihegyezve.
Azt is remélem, hogy ezt a szervezetet az aktuális hatalom nem kibaszósdira fogja használni.

Ayuamarca 2012.08.20. 12:14:44

@Ergosum: remélem, hogy igazad lesz, de elnézve a Hatalom elmúlt két éves működését, itt valami egész mást sejtek a háttérben. Valami nagy-nagy disznóságot.
Ha emlékszel rá, a rendvédelmi dolgozók tüntetésénél elrendelték a harckészültséget vagy mi a francot, a lényeg, hogy VÉLETLENÜL abban a két napban volt készültség, amikor szerencsétlenek tüntetni akartak. Ezt eddig a civilekkel nem lehetett megcsinálni. Most elég kiküldeni a behívót a főkolomposoknak, és tizenöt napra ki vannak vonva a forgalomból. Ha sokat ugrálnak, minden hónapban 15 napra behívják őket, ezzel lehetetlenné teszik az életüket.
Nincsenek illúzióim a Hatalommal kapcsolatban, simán megcsinálják.

Marcellusca 2012.08.20. 12:45:48

@Ergosum: @Ayuamarca:
Pont ezekre utaltam.
Csak, valamilyen rejtélyes oknál fogva, Conv nem akarja megérteni. :(

Conv. 2012.08.20. 18:31:29

@Ergosum: ebben a kommentedben is sikerült megerősítened benne, hogy egy libbant szarfaszú köcsögről van szó.

a továbbiakat ebből eredően nem kívánom elmagyarázni, lévén hihetetlennek tűnik számomra, hogy bármiféle tényekre alapozott ész vagy logikai érvrendszert képes legyél felfogni, - alapvetően a hibás kiindulási pontod miatt melyet premisszaként kezelsz, ami a fenti minősítés eredője - ebből adódóan felesleges.

maradjunk annyiban, hogy igazad van, ez egy kibaszáscélú, fasisztoid terv a pártellenség zaklatására.

Conv. 2012.08.20. 18:53:37

kurva blogmotor:

na akkor újra:

ebben a kommentedben is sikerült megerősítened bennem a képet, hogy egy libbant szarfaszú köcsögről van szó.

te vagy aki kapta a "behívót", ami a mellékelt képek szerint nem behívó, hanem adatnyilvántartáshoz adatszolgáltató űrlap?
esetleg a férjed? nos, bizony a pöcs jelző ezek szerint is helytálló volt, nem beszélve arról, hogy nem nemi, hanem szellemi minőséget jelöltem vele, így pedig tökmindegy a jelzővel ellátott személyének neme.
szövegértés kedveském, szövegértés.

a továbbiakat ebből eredően nem kívánom elmagyarázni, lévén hihetetlennek tűnik számomra, hogy bármiféle tényekre alapozott ész vagy logikai érvrendszert képes legyél felfogni, - alapvetően a hibás kiindulási pontod miatt melyet premisszaként kezelsz, ami a fenti minősítés eredője - ebből adódóan felesleges.

maradjunk annyiban, hogy igazad van, ez egy kibaszáscélú, fasisztoid terv a pártellenség zaklatására.

miként a kötelező sorkatonai szolgálat is az volt.

a fenti számtani akciód és a badar elképzelésed arról milyen létszám és milyen vezetési szintek szükségesek a pv-ben és katasztrófavédelemben, hogy hatékony legyen, ne olyan mint most arra enged következtetni, soha az életben még csak gondolatnyi közelségbe nem kerültél valamilyen hivatásos szervnek, nem volt katona a férjed sem, nem csak te, mivel akkor tudnád, hogy ez a szám nem igazán nagy.

800 vezető annyit tesz, hogy 800 db 4-8 fős csoport a létszám.
átlagoljunk OK? 800 x 6 = 4800. ugye milyen csillagászati szám kerületenként a polgári védelem számára. PV kerületről lévén szó ami nem a térképészeti-közigazgatási kerülettel analóg.
de még ha lenne is Budapestre 10 000 ilyen vezető az azt jelenti a 2 milliós lakossági létszámra jut ennyi képzett ember aki tudja irányítani a saját kis 4-8 fős csapatát (szakterülettől függően) katasztrófa helyzetben.
ez azért szörnyű nem? :)

Ergosum 2012.08.21. 09:20:24

@Conv.:

A szövegértelmezés, értő olvasás kettőnk közül nem nekem jelent kihívást, ez elég egyértelmű.

Érveid nincsenek, stílusod csapnivaló. Kiprovokálni nem fogod belőlem, hogy hasonlóan reagáljak rád. Csak azért, mert közönséges vagy és nyomod a butaságokat, még nincs és nem is lesz igazad.
S mivel te nem gondolkodsz, hanem hiszel, ezt megteheted nélkülem vagy más, gondolkodó személyek nélkül is.

Legyen szép napod.

Conv. 2012.08.21. 09:58:07

@Ergosum:

igen.
én hívő fideszes vagyok.
én nem veszem figyelembe a tényeket és nekem vannak téves elképzeléseim a dolgokról, amikre alapozva baromságokat beszélek.
én nem érvelek.
én érveltem hiedelmekre alapozva, hogy de mi lesz ha.
én hazudoztam behívónak nevezve egy adatszolgáltatási űrlapot.

te és a többi hivatásos rémüldöző bölcs vagy, és felismerted egy már 8. hónapja életben lévő és már két éve vizsgált az összes párt és az alkotmánybíróság által elfogadott jogszabályról, hogy az egy diktatúra kiépítésének az alapköve, amire nincs szükség, a pv és a katasztrófavédelem fejlesztése haszontalan, csak ennek a diktatúrát alapozó törvénynek kihasználása.

igen. én vagyok a hülye.
meghajlok a szellemi nagyság előtt. bocsáss meg.
de, ha lehet, ha ti vagytok a gondolkodó személyek, kíméljétek meg a világot tőle.

guma 2012.08.21. 11:30:05

no hazaértem...
igaz csak pöttyet leszek! DDDDDD

@Ayuamarca: nem árt szerintem a nagy helyezkedésben, ha "szelektálják" egymást. :)
(persze nem szép mindenből viccet csinálnom - tudom!)

@Marcellusca: az az igazság, hogy nem olvastam még most sem utána, de "rendezetlen" vonalat sajnos fel lehet fedezni, ami miatt szerintem "válogathatnak".
ez pedig nem jó!

@Conv.: már megijedtem, hogy az asszony nem hagy szóhoz jutni. :))))
(de az is a kosárban volt, hogy megtanultál aludni éjszaka. DDDDDDD
vagy annyira lefoglalt a költözés - mesélj már mi van ezen a vonalon! érdekel. a gyerekek miatt nagyon :))))))

annál nagyobb volt a meglepi, ahogy most "berobbantál"!
mindig érvelni szoktál és nem minősíteni (azt már csak egy hosszabb szócsata végén szeded elő...)
való igaz, nem pofára a polgármester válogat - a törvény szerint - de lehetősége van rá, hogy besuvassza a listába a neki nem tetsző "elemeket"...
az meg a hab a tortán, hogy mindenhol a pártemberek szolgálnak és mind az a két év alatt kiderült nem a haza, inkább a pártérdek volt a vezérlő elv.

na most akkor minden rettegést félretéve, csak gondolkodva talán nem furcsa, ha semmi bizalom nem övezi a slampos, pongyola törvényeiket.

van választási névjegyzék ahol az emberek kora is adat. nem listázgatni kellene, hanem ennek vonalán dolgozni és akkor a gyanú árnyéka sem vetülhet senkire.
régen a sorozást is megúszták a valakinek a valakijei - bizottság döntött mégis.
van akit állapota miatt csak szakszolgálatra soroztak be - most ezt nem igazán követheted...

szóval túl sok minden történt és már sok év van mögöttem ahhoz, hogy ne rettegjek - viszont ne is tartsak tisztességesnek kifacsarható törvényeket.

@Ergosum: kösz a gondolataid.
át kell rágnom majd az egészet, mert Conv. nagyon tájékozott, lehengerlően érvelő ember...
és nem értem most, mi b@szta fel ennyire, mert az esetek 90%-ban mindig türelme volt konkrét esetet elemezni, összegezni.

Ergosum 2012.08.21. 12:06:18

@guma:

Egyetlen kérdésem van hozzád.

Ha kapsz egy ilyen levelet, ami minden tájékoztatást, udvariassági formát nélkülöz, mit reagáltatok volna? Linkeltem a levél teljes tartalmát, alaposan el lehet olvasni. (A törvénnyel és a végrehajtási rendelettel együtt.)
Az önkormányzat pedig röviden annyi felvilágosítást adott, hogy ezt dobta a gép, ha sokat ugrálok mehetek én is.
Ez egy demokráciában normális elintézési mód??? Nekem nagyon nem tetszik az a tendencia, ami körvonalazódik.

Egyébként mélységesen unom, hogy bármilyen észrevétel vagy kritika esetén rögtön megy az oldalazás, a te mocskoskommunista/ rohadtköcsög/balliberális patkány/fasiszta jobboldali/fideszbérenc stb jelzőkkel a témától függően. Nem értem, hogy miért az ellenkező véleménnyel rendelkező személyt kell durván minősíteni és miért nem a véleményével (ha van) vitatkozni?

Ettől senki nem lesz előrébb. Ha valami szar vagy hiányos, akkor az szar akkor is, ha a jelenlegi kormány vagy épp az előző alkotta meg. Ha pedig jó a törvény vagy az intézkedés, akkor szintén nem a törvényhozó "színe" számít.
Legalábbis szerintem így kellene lennie.

Ha bárki elvtelenül véd vagy támad egy kormányt, azzal ki jár jól?

További jó beszélgetést nektek, nem fogom zavarni a köreiteket.

Sziasztok.

Conv. 2012.08.21. 12:25:14

@Ergosum:
a bürokrácia ilyen. az adatszolgáltatási kötelezettség nem udvarias párbeszéd.

nem pártba soroltalak azzal, hogy hibbant liberálisnak neveztelek, hanem gondolkodási sémába.

@guma:

azért nem írok, mert nincs mit meg mire. jól elvagytok ti a magatok eszével itt, nem szólok bele.
de ez már az ostoba hisztériakeltésnek olyan csomolungmája volt, hogy ilyen mértékű ostobaság mellet nehéz úgy elmenni, hogy a tobzódóba ne rúgjon bele az ember.

van az a szint amivel érdemes vitába menni, van az, ami annyit sem ér, hogy reagáljon az ember, és van az, amit muszáj leköpni és kiröhögni.

bandika gazdája 2012.08.21. 13:50:14

Csak halkan: amikor Kolontáron meg Devecserben a baj történt, a szomszédom (apa, nagypapa, véllalakozó stb.) a barátaival, fiával, vejével, összegyújtve egy csomó cuccot, ásót lapátot, elindult kora reggel Kecskemétről oda messze segíteni. Olyan nagy baj az, ha ezt most előre megszervezik, és nem egyéni akciók szerint megy a dolog?! És ha a te férjed kedves Ergosum véletlenül beleesne, biztos belehalna a család? (A szomszéd él és egészséges családostól) De egyelőre adatot gyűjtenek, erről szó sincs! Annyi minden van, amiért örjöngeni lehetne, ne azért hisztériázzunk már amiért még nincs mit! Azt meg már meg sem említem, hogy sose lehet tudni mikor kiknek hol lehet szüksége segítségre! Még akár Te is kerülhetsz ilyen helyzetbe! Akkor is sértve érzed majd magad, hogy "berángatott" emberek húznak ki esetleg a szarból? Ne válaszolj! Csak gondolkodj egy kicsit! És mit vár bárki egy államtól, aki sértve érzi magát ha őt is belevonják egy segítő közösségbe? Vagy mindenki más dögöljön meg, csak én ne?!!!

guma 2012.08.21. 18:14:13

@bandika gazdája: ezt csak azért nem értem - mert a segítőkészséget senki semmilyen vonalon nem vitatta! :)

azt azonban igen, hogy ezt miként fogja össze és (esetleg) használja ki(!) az állam.
pl azóta sem nyilvános a beérkezett (kamatoztatott?!) segélyek elszámolása...
nagyon szép "irodalma" van annak (az általad említett esetben is), miként lesz korrupció még itt is és mit csinálnak meg, mit nem!
tehát ha az állam beteszi a lábát olyan helyre ahol nincs szabályozva ELŐRE(!) a legfontosabb részlet mélységeiben az bizony régen rossz, mert "olajszőkítés" alakul ki....

ahogy olvasok most pár régebbi dokumentumot, mindenhol megjegyzik - ez adja az egyik legnagyobb lenyúlási lehetőséget a pártoknak (mikor, kit, mire, mennyiért engednek oda!).

szóval az egész ország megmozdult akkor a nagy bajban. sajnos, azóta csak azt hallani : az államnak többé nem! semmit se!
ez a szomorú.

@Conv.: mi a f@sz bajod van?
sosem voltam egy fenomén. sok mindenhez hülye vagyok és pl a gép is csak egy reménytelen szerelem marad, ami jó, hogy van : ám csak csodálom, és azt is aki eligazodik rejtelmeiben.

valami "eltört" benned, de azt nem az én hülyeségem okozta.
unalmas lehet számodra, ha valamit 10x kell elmagyarázni és nem értem - ilyenkor jogosan küldesz a francba...

és tudod mit köpj le, röhögj ki de csak továbbra is nyíltan és ne a kocsma sarkában sunnyogva.

a bürokráciának meg engem kellene szolgálni, és nem mindent nekem kellene kinyomozni, mi vonatkozik rám!
én a gyámügyi törvények (részleges) megismerése óta - nem bízom a hivatalokban, mert még azt sem alkalmazzák, ellenőrzik ami dolguk lenne, hanem inkább fenyegetnek először...

@Ergosum:

nem zavarod köreink. :)
van amikor totál más vélemények jönnek elő, de ez még nem ok, hogy egymás torkának esünk.

mint írtam fent, nekem más miatt van rossz tapasztalatom sajnos, és ez nem erősíti a jogbiztonságba vetett hitem - főleg amikor kormányunk azt is felrúgja amit ő hoz (és akkor mi va? mit tudnak tenni velem vagy a kormánnyal. - ez meg egyenesen bűnöző mentalitás szerintem...)

Horizont 2012.08.21. 19:32:18

Conv maradt aki volt:))))
"jól elvagytok ti a magatok eszével itt"
Hát köszönjük gyorsan meg neki.Ezt. Amiben minden benne van!

Conv. 2012.08.21. 20:09:48

@guma:

dehogy tört :)

egyszerűen meguntam a teljesen felesleges szájtépést :)

ezt a kocsma sarkában sunnyogva dolgot nem nagyon vágom, de szerintem jobb ez így :)

nefernefernefer 2012.08.23. 14:17:18

Magyarország háborúba megy?
Közzétéve: 2011. december 15. csütörtök

A hír: 2011. december 5-én, a magyar kormány döntést hozott egy olyan nyilvántartó rendszer felállításáról, amely a hadra fogható, 18 és 40 év közötti férfiak, sorozáshoz és behíváshoz szükséges adatait tartalmazza. A honvédelmi miniszter által javasolt rendelet szerint, azonnali hatállyal be lehet hívni a nyilvántartásban szereplő férfiakat, amennyiben az országgyűlés indokoltnak tartja.

Ez volna a hír, lessünk be a kulisszák mögé!

Magyarországon a második világháború végétől volt kötelező sorkatonai szolgálat; kezdetben a háborús fenyegetettségre hivatkozva, majd a hagyományokra, majd a kultúrára. A kötelező sorkatonai szolgálatot 2004 novemberében szüntették meg. 2011. december 5-én a kormány újabb döntést hozott: elindult a folyamat a kötelező sorkatonai szolgálat visszaállítására.

A rendelet életbelépésével egyidejűleg, elkezdődött a megfelelő katonai szervek felkészítése a hadköteles férfiak azonnali behívására.

Indokolatlanul semmi nem történik, kiváltképp nem kormányszinten, tehát érdemes elgondolkodnunk azon, hogy mi lehet mindennek a hátterében. Miért fontos ez? Miért épp most? Miért ilyen gyorsan?

Mire lehet felhasználni egy hadsereget? Elsőre azt mondhatjuk erre, hogy háborúra, külső ellenség ellen; belső zavargások megfékezésére; bizonyos munkák elvégzésére; vagy katasztrófák utáni mentesítésre. Valójában a kérdés ilyetén feltevése nem eléggé pontos, ha precízek akarunk lenni, így kell megfogalmaznunk: mire lehet felhasználni egy kényszerbesorozott, amatőr, katonailag felkészületlen, harcolni nem akaró, ölni nem akaró, gyengén felszerelt, egyenruhás civilekből álló „hadsereget”? Ha így tesszük fel a kérdést, a külső ellenség elleni háború lehetősége azonnal kiesik.

Nézzük a többi lehetőséget!

Belső zavargások megfékezése: az országban magasra csapnak az indulatok, de Kelet-Európa nem Dél-Amerika, a népet ezen a vidéken másképp nevelték, komoly belső zavargásokra a közeljövőben nem kell számítani. Az IMF szoruló vasmarka, a kilátásba helyezett állami csőd miatt polgári engedetlenségi mozgalmaktól tart a kormány?

Bizonyos munkák elvégzése: ez egy érdekes pont, hiszen hajdanán a kényszer-besorozott katonák nagyon sokféle munkát végeztek, kezdve a betakarítástól az építkezésekig, méghozzá ingyen. Ha ekkora mennyiségű ingyen-munkaerőre van szüksége a kormánynak, akkor komolyan készülhet egy esetleges csődre, amikor is nem lesz mivel és nem lesz kit megfizetni az állami szintű építőmunkák terén.

Katasztrófa elhárítás: milyen katasztrófa eshet meg Európa szívében, amely ilyen fokú mozgósítást igényelne? Errefelé nincsenek aktív vulkánok, törésvonalak, nincs tsunami, veszélyes járványok. Hacsak nem a rejtélyes Nibiru bolygó jövő év végére jósolt eljövetelétől félnek a döntéshozók, ennek a pontnak nincs reális alapja.

A háború külső ellenség ellen egy vicc, és nem csak azért, mert nincs meg hozzá a háttér és az ütőerő, hanem azért is, mert ugyan ki ellen kellene háborút viselni? Egy háború minden esetben a döntéshozók kizárólagos felelőssége és hibája, melynek következményei kizárólag a lakosságot terhelik.

Csodálatos lenne, ha egyszer a főtitkárok, királyok és miniszterek lennének azok, akik ott rohannak a csatatéren, akiknek leamputálják a lábát egy repesz miatt, akiknek keze-lába remeg a légnyomás miatt, akik meghalnak egy eltévedt lövedéktől vagy elevenen elégnek a napalm poklában.

Örvendetes lenne, ha egyszer egy államfőt tüntetnének ki bátorságért, miután levágták a lábát, egy minisztert neveznének hazafinak, miután huszonévesen vén trotty lett, és egy király sírjára helyeznének hősi koszorút. Ha ez megtörténne, akkor ezek az emberek végre megtudnák, hogy a háború köré szőtt hősi eposz a hazafiságról, a férfiasságról és a bátorságról, mennyit ér valójában.

Ma már sokan nem értik, miért tartják Cassius Clay-t (Muhammad Ali) a huszadik század sportolójának. Boksz pályafutása és egyénisége csak másodlagos okok, a lényeg a társadalmi szerepvállalása. 1967-ben megtagadta a katonai szolgálatot, megtagadta, hogy elutazzon Vietnámba, és ott halálos bűnöket kövessen el olyan emberek ellen, akiket sose látott. Öt év börtön sem rendítette meg. Ő valóban hazafi volt, valóban hős és valóban bátor.

2011. december 5-én Magyarország kormánya új rendeletet fogadott el. Ismét lesz kötelező sorkatonai szolgálat. Az előkészítő lépések ezekben a percekben is folynak.

Egy eladósodott világ eladósodott országainak tagdíjaiból egy nemzetközi társaság kölcsönöket nyújt az egész eladósodott világnak. Ez a Nemzetközi Valutaalap, az IMF. Az IMF valamennyi tagországa el van adósodva, mégis kölcsönöket folyósít, és mégis államokat fenyeget azzal, hogy csődbe viszi őket, miközben elsősorban saját magát kellene csődbe vinnie. Ez egy színház.

Az IMF nem ellensége Magyarországnak. A média nem a valóság. A mélyben kiterjedt projektek futnak, melyekből a felszínen nem látni semmit, mert eltakarják azokat a hamis magyarázatok, a hamis ellenségképek, és a mesterségesen korbácsolt indulatok. A világot megrázó gazdasági válság a globalizációnak nevezett mozgalom legújabb vívmánya. A cél egyetlen kormány, egyetlen törvénykönyv, egyetlen vallás, egyetlen rendszer mindenki felett. A mesterséges válságból a rabszolgatartó nyújt segítő kezet, melyet megragadva a népek fellélegeznek… néhány röpke pillanatra.

A kötelező sorkatonai szolgálat lehetőségének visszaállítása arra utal, hogy a kulisszák mögött már meghozták a döntést Magyarországgal kapcsolatban.

Forrás: www.brookskiado.hu Julius Andan hírelemzés

Nefernefernefer 2012.09.10. 10:20:16

@nefernefernefer: az az érdekes eset állt elő, hogy én is ezen a néven futok... :-)

Horizont 2012.09.10. 16:24:54

@Nefernefernefer: Ez egyszerűen HIHETETLEN!!! Hogy engedte ezt a rendszer???

miről van itt nagybasz0 2012.09.10. 19:56:06

@Nefernefernefer: @Horizont: Ugyanaz a szó kisbetűnagybetű különbséggel mehet, mint itt is lát6ó...

Horizont 2012.09.10. 20:28:06

@miről van itt nagybasz0:
Szegény Donna mennyit küszködött, hogy kreáljon egy nevet és végre elfogadja a Blog.hu. Erre tessék. Tényleg szédületes.Ráadásul a Donna név jobban is illik hozzá:))

nefernefernefer 2012.09.10. 21:54:29

@Nefernefernefer: No, ez tényleg érdekes:-D

Nekem a nefernefernefer abszolut álnevem:-)
Amúgy Donna voltam én sokáig...de elvezett a nevem:-(

Ahogy bepillantottam az aktivitásodba, örömmel állapítottam meg, hogy macskaimádók vagyunk, ebben legalább egyezünk:-)

Nekem per pillanat 4 darab macsekom van, úgymint: Bianka (ő hófehér), Gizi (cirmos), Réka alias Ré koromfekete, sárga szemű és Dalma, szintén koromfekete, ellenben zöldszemű gyönyörűség:-)

Amikor a topon voltunk, 13 macskám volt! Akkor még hétvégi házunk volt, ahova minden nap feljártam etetni őket friss étellel, hogy ne csak szárazat kapjanak. Ez télre is vonatkozott, akkor különösen fontos volt felmenni a hétvégi házhoz, mivel fagyban, hóban megfagyott a vizük is. A nőstényeket ivartalanittattuk, de mindegyiknek meghagytuk az első szülés jogát, hogy legyen "anyaélményük", így alakult ki a 13-as maximális létszám.

A kandúrok halálozási aránya magas volt és ők voltak azok is, akik ha találtak új gazdit, elmentek, mivel az anyamacska általában törekszik elzavarni a már felnőtt fiát.

Volt egy Imi nevű macskánk, akire fent a Zengőn, egy novemberi napon, hegyi túrázás közben bukkantunk rá. Iszonyatos állapotban volt. A Zengőn kirándultunk két nagytestű kutyánkkal és elképzelheted, milyen reménytelen helyzetben lehetett szerencsétlen - valószínűleg autóból kidobott - cica! Alig tudott nyávogni, valahogy mégis észrevettük, aztán a férjem megfogta. Félt a kutyáktól, de hozzánk bizalommal volt. Az autónk vagy 3 kilométerre lent a völgyben...Kb. ekkora utat tettünk meg Imivel (elsőre a Mimi nevet kapta, mert döbbenetünkben még arra se figyeltünk, hogy fiú vagy lány őkelme), hol az én ölemben, hol a férjemében, hol letettük és loholt utánunk. Az autóban kissé ideges volt, de én cirógattam, pedig folyt a nyála erősen és féltem, hogy netalán veszett. Fel is hívtam a még útközben a dokinkat (ez vasárnap történt), hogy kell-e valamilyen óvintézkedés, mivel erős nyálfolyást tapasztaltam a talált cicánál. Megnyugtatott, hogy nem tud veszettségről a környéken, és a nyálzás az éhezés, a mindenféle nem nagyon ehető valaminek az elfogyasztása okozhatja a nyálfolyást. Ha otthon egy kevés táplálék elfogyasztása után a nyálzás megszűnik, ráérek másnap a rendelésre elvinni, azért hadd lássa, nem kell valami vitamin, stb.(először csak kávéskanalanként adagolt tej volt amit ehetett, később már májkrém falatkák, az is apránként adagolva). Otthon kiderült, hogy a Mimiként cirógatott lény nőnemű, és mivel a Mimire már úgy tűnt, mintha reagálna, kitaláltuk rá az Imi nevet.

Ma már nincs meg sok macskánk.Imi sem.
Sok kutyás szomszéd is ludas ebben, holott a kutyákat meg lehet tanítani, hogy ne bántsák a macskát. De legtöbb ember még inkább uszítja a kutyáját.

Rengeteg macskatörténetem van. Világéletemben mindig volt macskám.

A megelőző életemben én csakis macska lehettem:-D

nefernefernefer 2012.09.10. 21:56:14

@Horizont: Nem vagyok valami nagy formámban mostanság:-(

Már nevem sincs...

Nevem: senki:-D

Mondjuk a politikai elitnek ez elegendő is, sőt nagyon is...:-D

nefernefernefer 2012.09.10. 22:00:33

@nefernefernefer: Javítok: a szövegáradat vége fele: a Mimiként cirógatott lény nőnemű, és mivel a Mimire már úgy tűnt, mintha reagálna, kitaláltuk rá az Imi nevet - helyesen persze a Mimiként cirógatott lény hímnemű, azaz kandúr, és mivel a Mimire már úgy tűnt, mintha reagálna, kitaláltuk rá az Imi nevet.

Nefernefernefer 2012.09.11. 11:06:40

@nefernefernefer: Nemcsak a macskaimádat a közös, de volt legalább egy közös olvasmányunk is. :-) Hiába, másik szenvedélyem az egyiptológia...
süti beállítások módosítása