He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Megszűnt a szervezett bűnözés elleni osztály (?!)

2012.08.10. 17:15 guma


Szeretném az izlandi "NER" összeállítást!                            Meglehet szervezni?                                     Érdekes dolgok történnek nálunk : a Nemzeti Nyomozó Irodát (NNI) beolvasztják a készenléti rendőrségbe, gazdaságvédelmi főosztályát pedig ugyancsak megszüntetik. Talán nem késő beleszólni életünkbe nekünk is...

A rendcsinálás ezzel kezdődhetne! Nem a "zemberek kizsigerelésével! Ki meri kideríteni kiknél landol az ország pénze, bevétele és mire megy el ma is a java?

Milliárdokat költ a kormány külsős tanácsadókra

Komoly külső segítségre szorulnak a minisztériumok. Saját bevallásuk szerint közel ezer külsőst foglalkoztatnak a tárcák, magánszemélyeket és vállalkozásokat egyaránt.

A Nemzetgazdasági Minisztérium ugyanis több mint félezer külső személyt foglalkoztat. A legtöbb külsőst vizsgafeladatok írására és lektorálására használják, de tanulmányírásra, sajtófigyelésre, kommunikációs tanácsadásra is igényt tartanak Matolcsyék.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) közel kétszáz külsős céget és embert foglalkoztat a legkülönbözőbb célokra, de még a legszerényebb tárca is tucatnyi megbízást szervezett ki házon kívülre, a fotóválogatástól a kegyeleti ügyek intézésén át a klasszikus jogi tanácsadásig egy sor feladatot.

Azt, hogy mennyibe kerül nekünk a sok külső tanácsadó, azt csak becsülni lehet, a Blikk kalkulációi szerint több milliárd forintba kerülhet évente. A legzsírosabb szerződése a Századvég cégcsoportnak van, amely 2014 végéig havi 87 millió forintért adhat tanácsokat a Nemzeti Fejlesztési Miniszté­riumnak.

A miniszterek és államtitkárok sem panaszkodhatnak tanácstalanságra, a Miniszterelnökséget leszámítva összesen 92 politikai tanácsadó szolgál az állami vezetők mellett.

Legtöbben a KIM-ben, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériumában szolgálnak, utóbbi helyen az egykori olimpia bajnok úszó Czene Attila államtitkárnak szintén úszó olimpiai bajnok kollégája, Rózsa Norbert ad tanácsokat havi 600 ezer forintért.

De a politikai tanácsadók között találunk egy ferencvárosi vezérszurkolót is, akit a Honvédelmi Minisztérium alkalmaz. A politikai tanácsadók fizetése évente több mint 600 millió forintra rúg.

forrás : http://hirek.msn.mainap.hu/itthon/milliardokat-kolt-a-kormany-kulsos-tanacsadokra-19583/

(Na most akkor mondja meg nekem valaki mi a lófülét dolgoznak a minisztériumokban, mert még a törvénytervezetek sem ott készülnek! Tanulmányok modelezések meg nincsenek is. Szerintem arra megy el az összes idejük, hogy az országban ide-odarohangálva alátudják írni a sok felügyelő bizottság vagy igazgatósági, esetleg önkormányzati jelenléti íveket!

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr654705850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horizont 2012.08.11. 16:52:56

@Ayuamarca: Olyan jó a neve:)Meg persze a beltartalma is.
Nem tudod miért vagyunk itt most ilyen sokan?:)))

guma 2012.08.12. 08:12:34

@Ayuamarca: most folyamatosan felb@szák az agyam, ha belenézek a hírekbe (mi lenne, ha tévéznék is?)!
aztán az keserít el, hogy hiába van 1-2 értelmes blog vagy elemzés - qrva nagy csend és csámcsogás van mindenhol.
valóban ennyire sötét lett a magyar, hogy már a saját érdekében sem mondja, üvölti : eddig és ne tovább!

@Horizont: képzeld, most nézem, hogy a legtöbb látogató az index.hu -ról jött. csak nem kiraktak minket oda????
google.hu, se sokkal marad le, de én hülye vagyok ahhoz, hogy ez miként működik...

guma 2012.08.12. 11:29:16

még ma pakolok valamit, ha sikerül összefoglalnom a dühöm...

Ayuamarca 2012.08.12. 17:32:48

Mi lenne egy maffia első dolga ha hatalomra jutna? Szétverné a rendőrséget, megszüntetné a szervezett bűnözés elleni osztályokat...

Horizont 2012.08.12. 21:18:17

Nem enged amott kommentelni ez a dög.

bandika gazdája 2012.08.13. 18:21:27

@guma: Miből gondolod, hogy érdekel bárkit is, ha üvöltünk?!

guma 2012.08.15. 05:53:42

@bandika gazdája: nem is az "érdeklődésükre" gondoltam... :)
süti beállítások módosítása