He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Tehetős, milliomos polgárok alapították a "Gazdagok a vagyonadó bevezetéséért" - mozgalomat Németországban!

2012.08.04. 08:07 guma

Véleményem szerint nem a hazugságok agymosó sulykolása megy máshol nap mint nap! Ennyi óriási ökörséget polgáraik szemébe nem mernek szórni, hülyítve a "zembereket", mint teszi kormányunk! Pl ezt mondja a tv-ben újra a szóvivő, ami a többségnek ma is hírforrás : Terjedni kezdett a magyar unortodox gazdaságpolitika az Európai Unióban, mivel a héten Franciaország vezetett be a magyarországinál kétszer nagyobb tranzakciós illetéket - állította Giró-Szász András egy televíziós műsorban. Egy szakember! Ezt meri mondani! Se erkölcsi se szakmai tisztesség nincs? Mert a valóság : Párizs - az unióban elsőként - augusztus 1-jén vezette be a Tobin-adóként ismert tranzakciós adóját, ám a francia példa nem hasonlít a magyarra, mert az adó alapja egészen más. Míg a magyar kormány szinte minden banki tranzakció után beszedne pénzt, addig a francia csak a részvényvásárlásokra, a spekulációs befektetési ügyletekre terjed ki. Így igaz, hogy a francia adókulcs a magyarnak a kétszerese, de sokkal kisebb körben alkalmazzák, sem a lakosságot, sem a jegybankot nem érintve.Tehát minden tiszteletem azoké akik a orruknál tovább látnak és nem aljasodnak le annyira, hogy már a vakond is lefejeli őket! Van más út is :

Vagyonadót követelnek maguknak a gazdagokgeldschein-euro--knipseline-pixelio--d.jpg

A gazdagok azért lobbiznak, hogy a gazdasági válság miatt kiürült államkasszát a nagyon jó módban élők vagyonára kivetett vagyonadóból töltsék fel, és úgy vélik, a politika a hibás, amiért a tehetősebb polgárok a korábbi magas adókulcs helyett ma lényegesen alacsonyabbal adóznak. Ettől aztán az eddiginél is gyorsabban gazdagodnak, miközben a szegények a lehetőségeik határán túl fizetik az állami terheket.

A mozgalom 2009 óta harcol eredménytelenül azért, hogy tagjaira, na és a többi gazdagra is vagyonadót vessenek ki. "Az államnak pénzre van szüksége, az egyik napról a másik napra élőknél már nincs több, így mi maradtunk" - állítja Peter Vollmer milliomos, a vagyonadó mellett kampányoló gazdagok mozgalmának egyik kezdeményezője.

Nem véletlen, hogy a gazdasági és államadósság válság idején ismét fellángolt a vita a vagyonadó újbóli bevezetéséről, a nagy jövedelmek progresszívebb megadóztatásáról, a jövedelmeknek a tehetősektől a kevésbé módosakhoz történő állami átirányításáról. A szakszervezetek mellett számos politikai párt és társadalmi szervezet, köztük az Attak is az adórendszer, a szociális állam, a jövedelem átcsoportosításának újragondolását követelik.

Jutta Sundermann, az Attak aktivistája "őszinte párbeszédet sürget a gazdasági és adósságválság költségeinek viseléséről, a szociális állam működési feltételeinek fenntartásáról, másrészről pedig a gazdagok vagyonának újra elosztásáról. A parlamenti pártok közül a zöldek (die Grüne) vetették fel a szükségességét annak, hogy a válság terheiből az eddiginél többet hárítsanak át a gazdagokra, még inkább a nagyon gazdagokra.

Azt javasolják, hogy egy új vagyonadó kivetésével szólítsák a kasszához a nagyon jó módban élőket, és az ő segítségükkel csökkentsék az államadósságot.

Természetesen a kormányon lévő, és elsősorban a német nagytőkét és nagypolgárságot képviselő pártszövetség, a CDU-CSU koalíció vehemensen elutasít mindenféle adót, amivel a gazdagok vagyonát, vagy jövedelmeit nyirbálnák meg. Az ottani politikusok szerint az államadósságot a költségvetés kiadási oldalának konzekvens megkurtításával kell csökkenteni. "Úgy, ahogyan azt az elmúlt években is tette a kormány".

A kiadási oldal megnyirbálása azonban elsősorban a szegényeket érinti kedvezőtlenül, állapítja meg egy társadalmi szervezet, amely a meglepő "Gazdagok a vagyonadó bevezetéséért" mozgalom nevet viseli.

Vagyis azokat a tehetős németeket tömöríti, akik úgy látják, igaza van azoknak, akik szerint a jómódúaknak az eddiginél nagyobb mértékben kellene hozzájárulniuk a szociális állam fenntartásához, és jobban ki kellene venni a részüket a gazdasági válság terheinek viseléséből.

Azt javasolja, hogy minden gazdag fizessen 10 százalék vagyonadót, az 500 ezer eurónál nagyobb vagyona után.

Számításai szerint ez mintegy 150 milliárd bevételt jelentene a német államkasszának. A milliomos ehhez hozzáteszi: "a legnagyobb szerepe a politikusoknak van abban, hogy mi ilyen gazdagok lettünk. Korábban a legmagasabb adósávban 56 százalékos adót fizettem. Most is ugyanebben a sávban adózok, de az állam a jövedelmeimnek csak a 42 százalékát veszi el. Ez azt jelenti, hogy ma lényegesen kevesebbet fizetek be a közös kasszába, mint korábban, amitől a vagyonom az eddiginél is gyorsabban nő."

A hatalmon lévő jobboldali konzervatív párszövetség azonban a közösségi kiadások megkurtításában és nem a gazdagok megadóztatásában látja a megoldást a rekord államadósság csökkentésére. Történik mindez Németországban.

(Ennek kapcsán elgondolkodtam, mert nálunk még hasonló véleményt sem hallani! Itt ezerrel megy a harács és nyíltan követelik a "rabszolgát", akit fillérekért dolgoztathat. Az a legszebb, hogy nálunk ha így haladunk Észak-Korea csak jelenthet! Elképzelés szerint a hazai polgároknak regisztrálni kell, ha szavazni akar, mert a kormány szerint olyan buta ("barom"), hogy képes az utolsó pillanatban változtatni véleményén! A külhoniak levélben is szavazhatnak!(? regisztráció nélkül?!) Mit várhatunk és tanulhatunk azoktól a gyenge uniós országoktól ahol nem a kormányfő szignálja : ki szállhat fel a buszra! Ebben is biztos minket fog követni mindenkit. Nem a busz vagy vonatjárat pótlása lesz a szempont. (Azzal dolgozni kellene.) Rendeletben szabályozzák inkább, hogy a kismama és a rokkant az utolsó! (Emberek ezek? Keresztények ezek?)Ja a bérletes sem lehet elől, pedig a pénzéből már talán a fizetését veszi fel az illetékes. Az is tetszik, hogy törvény szabályozza ezentúl az önkéntes szolgálatba hívható embereket a polgármester jelöli ki! Az iskola igazgatót az állam! De a tulajdonod is elvehető ha az állam érdeke ez kívánja...

No comment!

Valószínű, hogy én egy hülye öreg nyugger vagyok, aki semminek sem tud örülni! Akkor főleg nem, ha a mai milliomosaink akcióit látom a parlamentben. Remélem szervezik az új békemenetet is, az állami pénzekkel megtömött emberkék hiszen új "gazda"a láthatáron akinél nem akarunk gyarmat lenni!)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr164695023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása