He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Gátlástalanul több került a zsebükbe. Nézd meg, hogy virágzik majd a hazánk ezután...

2012.05.04. 15:30 guma

Nem ezért drága az OTP itthon mert minden "titánt" ott dekkoltatnak?           Mert az nem kérdéses, hogy minden gazdasági változás az érdekükben történt. Kell az új tőkésosztály és a haza fényre derül. Csak tudnám a névsor olvasása után miért keserű a szám és miért a párt kassza a telefon a sárgacsekkadó és más nyalánkság jut eszembe, ami a kisemberek totális kiszolgáltatottságát hozta.

Szemben "például az OTP-vel, amely az it-jébe tavaly beválasztott Hernádi Zsoltnak, a Mol elnök-vezérigazgatójának, valamint a Csányi Sándor OTP-vezérrel szoros baráti és üzleti kapcsolatban lévő – többek között a Csányi Pincészetet vele közösen tulajdonló – Kocsis Istvánnak a tiszteletdíjukon felül 9600 darab OTP-részvényt is adott, valamint félmillió forintot reprezentációs kiadásokra.

Ebből már következik, hogy Kocsisnak nem kellett feladnia a bank it-jében 1997 óta meglévő tagságát, mi több, tavaly óta az OTP-tulajdonú Merkantil Bank ügyvezető igazgatója. Annak ellenére, hogy a Magyar Villamos Műveknél a vezérigazgatósága alatt keletkezett ügyek kapcsán a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádolja. Az OTP-nél azonban ragaszkodnak a hitelintézeti törvény betűihez. Ezek szerint csak az nem foglalkoztatható vezetőként – illetve az ilyen feladatok általa történő ellátását kell felfüggeszteni a büntetőeljárás befejezéséig –, akivel szemben a büntető törvénykönyvben meghatározott bűncselekmény miatt az ügyész vádat emelt. Erre az NNI a két hete megtartott iratismertetéseket követően ugyan javaslatot tett, vádemelésről azonban az ügyészség lapzártánkig még nem döntött. Kocsis felmentése az OTP múlt pénteki éves közgyűlésén sem került napirendre, ahol a 9-ről 11 fősre duzzasztott it-be beválasztották Csányi másik barátját, az MKB Bank elnök-vezérigazgatói posztjáról március elején közös megegyezéssel távozott Erdei Tamást.

Tiszteletdíjukon felül a Mol 31 ezer eurót ad Csányinak it-alelnökségéért, 25-25 ezret pedig a cég vezérigazgatói posztjáról nyugdíjba menetele miatt tavaly távozott, de egyúttal a Mol fb-elnökévé választott Mosonyi Györgynek, valamint Chikán Attila közgazdászprofesszornak, az első Fidesz-kormány gazdasági miniszterének. Gálánsabb a Mol az általa közel 95 százalékban tulajdonolt TVK három it-tagjával: Medgyessy Péter 2002–2004 közötti miniszterelnök, Gansperger Gyula ex-ÁPV-vezér és a tavaly április végén a testületből távozott szlovák Vratko Karol Kassovic, a szintén Mol-tulajdonú pozsonyi Slovnaft egykori vezérigazgatója egyaránt 50-50 ezer euróval gazdagodott. Ugyanakkor a Mol külföldi vezető tisztségviselői az ideutazásuk költségeinek fedezetére háromszor annyit, esetenként 1500 eurót kaptak, mint a TVK-éi, ráadásul a Mol még it-tagjai 84 ezer forintos egészségügyi szűrővizsgálatának díját is állta, továbbá 13,5 ezer forintos utazási biztosítást is kötöttek rájuk. Jóval szerényebben, 600 ezer forinttal egészítette ki a Richter az it-elnök William de Gelsey 7,2 milliós éves tiszteletdíját, 500 ezer forinttal pedig az it-tagokét, köztük a 6-6 milliós honoráriumot felvevő Bogsch Erik vezérigazgatóét, valamint Lantos Csaba üzletemberét.

 Lantos a legnagyobb tisztséghalmozó, miután a Richteren kívül az E-Star it-jének is tagja, emellett az FHB fb-elnöke. További tízen szerepelnek egyszerre két vezető testületben. Köztük a valamennyi tőzsdeicég-tisztségviselő közül a legmagasabb honoráriumot, 67,5 milliót – az OTP-nél és a Molnál betöltött pozíciói után – kapott Csányi. Őt egyébként az olajcég magasabb tiszteletdíjjal honorálta, mint saját munkáltatója, a bankelnökként kapott OTP-részvényei viszont bőven kompenzálták ezt az aránytalanságot. Hernádit sem Mol-elnöki posztja repítette a javadalmazási toplista második helyére, hanem az OTP-pakettje. A legjobban díjazott tőzsdeicég-tisztviselők ötös mezőnyébe amúgy is csak az OTP-től és a Moltól kapott juttatásokkal lehetett bekerülni. Az e körbe tartozókat Horváth Béla követi, aki 100 ezer eurós CIG-es tiszteletdíjával a BÉT cégei közül a legvaskosabb it-elnöki javadalmazást tudhatja magáénak, miután a négyfős testület tagjai közül egyedüliként részesült pénzbeli juttatásban. A másik végletet az Appeninn-elnök Székely Gábor csupán 300 ezer forintos díjazása jelenti."

forrás:

http://hvg.hu/hvgfriss/2012.18/201218_tozsdecegek_tisztsegviseloinek_javadalmazas

Mindenkinek jut, csak a melósnak, alkalmazottnak az egészségügynek, gyógyászati segédeszközre, közlekedésnek, oktatásnak, gyerek étkeztetésre, óvodára és az állami közfeladatokra nem. Sőt az államtitkár szerint. ha nincs meó, akkor szedjen az ember gombát! Na ezután itt van mire kell költeni a pénzt. Minden állami és baráti cégnek : REKLÁMRA! Akkor van mit osztani, na nem a melósnak...

Milliárdos osztalékot szakítottak Simicska reklámcégének tulajdonosai

"Hatalmas nyereséget ért el tavaly az a közterületi reklámcég, amelyhez a kormányváltás óta elkezdtek özönleni az állami hirdetések. A két befolyásos, szoros politikai kapcsolatokkal rendelkező üzletember, Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó cégnél az a döntés születetett, hogy a több mint egymilliárd forintos profit egészét fizessék ki osztalékként a tulajdonosoknak."

"Állami hirdetések útja

Az [origo] tavaly év végén egy cikkben részletesen bemutatta a Publimont látványos felfutását. A 2009-ben még veszteséges cég 2010-ben kezdett megerősödni, és a korábbi cikkhez végzett kutatásainkból kiderült, hogy a kormányváltás óta több nagy állami cég és intézmény köztéri reklámjainak jelentős, meghatározónak mondható része a Publimont felületein jelent meg (részletek ebben a cikkünkben).

Ezek az állami érdekeltségek évente összességében milliárdos nagyságrendben költenek ilyen típusú reklámokra, ami minden bizonnyal jelentősen hozzájárult a Publimont megerősödéséhez.

Rendkívüli eredmény

A Publimontnak a tavaly közzétett üzleti beszámolója szerint 2010-ben 2,79 milliárdos bevétele volt, és a taggyűlési jegyzőkönyvből megismert egymilliárdos nyereség arra utal, hogy 2011-ben ezt jócskán sikerült felülmúlnia. A pontos szám egyelőre nem ismert, a cégeknek az üzleti beszámolójukat ugyanis csak május végéig kell leadniuk, a Publimonttól pedig nem sikerült megtudni, mennyi bevételt termeltek tavaly. A cég pénzügyi osztályán az [origo]-val csütörtökön azt közölték, legfeljebb az ügyvezető adhat felvilágosítást, őt azonban nem sikerült elérni.

A Publimont egyik versenytársának vezetője szerint az egymilliárdos nyereség rendkívülinek számít, a céghez befutott piaci információk szerint ugyanis a köztéri reklámcégek többsége tavaly veszteséget termelt, vagy legfeljebb nullszaldós eredményt ért el. "Tavaly ugyan összességében növekedett a piac, de ez nagyrészt az állami megrendelések bővülésének volt az eredménye" - magyarázta a névtelenséget kérő cégvezető, hozzátéve, ezeknek az állami megrendeléseknek a többsége - ahogy erre az [origo] korábbi cikkében idézett adatokból is kiderült - a Publimontnál és egyéb, személyi szálakon hozzá kötődő reklámcégeknél kötött ki.

Milliárdok máshonnan is

Régóta meghatározó szereplője például a köztéri reklámpiacnak az áttételesen szintén Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter Kft. Ebben a cégben tulajdonrésze van a közös ismerősök szerint Simicskával baráti viszonyban álló Fonyó Károly által vezetett Euro AWK nevű cégnek is, amely szintén köztéri reklámokkal foglalkozik.

Nem a Publimont jelenti az egyetlen üzleti kapcsolódási pontot Simicska Lajos és Nyerges Zsolt között. A két befolyásos üzletembernek korábban közös cége volt Svájcban, Nyerges pedig emellett elnöki posztot tölt be a Közgép Zrt. építőipari óriáscégben, amelyben egy hetekkel ezelőtt a Népszabadság által közzétett - a Közgép által azóta sem kommentált - nyilatkozat szerint tulajdonosi érdekeltsége van Simicskának. A Publimonthoz hasonlóan számos állami megrendeléssel rendelkező Közgép szintén jelentős összegű, 2,9 milliárd forintos nyereséget ért el a több mint 56 milliárdos tavalyi bevétel után. Ahogy arról az [origo] korábban beszámolt, a Közgépnél is az a döntés született, hogy a teljes összeget fizessék ki osztalékként a tulajdonosoknak."

forrás : http://www.origo.hu/itthon/20120503-egymilliardos-osztalek-nyerges-zsolt-es-simicska-lajos-kozteri-reklamcegenel-a.html

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr434488558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marcellusca 2012.05.04. 17:15:50

Nincs itt semmi látni való, oszoljanak, elvtársak!

Horizont 2012.05.05. 19:36:55

Kik ezek a hülye faszok akiknek ennyire jól bejön?? Zsenik? Tökéletesek? A franc essen beléjük!!!!

Conv. 2012.05.05. 19:46:38

hát, nem biztos, hogy ők a hülye faszok :)

Én egyáltalán nem irigylem tőlük, és nem is ezért haragszom rájuk mert ennyi pénzük van.

guma 2012.05.05. 20:02:33

@Conv.: stimt! :)))

a hülyék "mi" vagyunk! :(((
demagóg leszek : én sem haragszom rájuk. szeretném ha fillére elszámoltatnák őket is és felelnének ezért, és a törvények testre szabásáért ami lehetővé tette az adóforintok "átcsoportosítását".

Conv. 2012.05.05. 20:26:08

@guma: törvényesen kapják a pénzt, jogszerűen, és adókkal terhelten, nincs miről elszámoltatni őket.

A törvények testreszabását nem ők végzik. Egyik sem törvényalkotó.
Az adóforintokhoz pedig annyi közük van, hogy sok adót fizetnek.
Az adóforintok átcsoportosításáért a kormány felel.

guma 2012.05.05. 20:35:12

@Conv.: na ez azért nem a teljes valóság...

van olyan elfogadott törvény amit a képviselők névsorában nem szereplő "képviselő" jegyez...
van olyan törvényünk (dohány) ami még Brüsszelbe is a "készítő" gépén ment ki...
tehát az Országgyűlés szerintem csak látszat tevékenységet folytatott a háttér strómanokkal, háttér strómanoknak...

Conv. 2012.05.05. 21:23:48

@guma:

Hát az a nagy büdös helyzet, hogy a jog szerinti felelősöket lehet megbüntetni. és kell is. Ők a jog szerint nem bűnösök...
Te sem vagy bűnös, ha megpróbálsz rávenni valakit, hogy a te vállalkozásodnak kedvezzen a jogszabály amit alkot. Hülye viszont vagy, ha nem próbálod meg. Ez teljesen törvényes dolog, a lobbi világszerte ismert jogszerű tevékenység.
A bűnös az, aki vállalja, hogy más hátrányára alkot jogszabályt. Ők jogszerűen felelősségre vonhatóak, ők a képviselők, jogalkotók, a kormány.

De a legnagyobb bűnös - akin igazán múlik ez a dolog - az, aki ezeket a szaralakokat beszavazta folyamatosan és hagyja nekik, hogy így végezzék a dolgukat.
Az igazi bűnös az, aki ezekre a lényekre szavaz, és megvonja a vállát, hogy ez a kisebbik rossz, aki elfogadja, hogy ennek így kell lenni.

guma 2012.05.05. 22:11:34

@Conv.: a tiszta fogalmazásban (is) profi vagy. :)

még ha azt is akarom mondani amit később leírsz, a csapongó gondolataim nem engedik.
annyi hülyeséget temettem el szövegelés nélkül, magamban fortyogva néha, hogy elveszek a részletekben amikor "kinyitom" a számat... :(

de az a borzalmas, hogy olyan bambán nézik vagy mentegetik a folyamatokat az emberek...
süti beállítások módosítása