He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

A székely író-költő kinek írásain jókat kuncogtam.

2011.11.06. 12:05 guma

 FEKETE VINCE

Bestiarium siculanae

 

(NÉHÁNY BIZTOS JEL, HOGY FELSZARVAZTAK) Ha egy szép napon erős bizsergést érzünk a homlokunk vagy a halántékunk táján, és nem szúnyog, kullancs vagy egyéb, felénk is honos rovar csípésének erősen viszkető helye az, ugyanakkor  él bennünk a sanda gyanú, hogy hamarosan díszes, ágas-bogas agancs készülődik elfoglalni gondterhelt homlokredőink között az őt megillető helyet, figyeljünk fel néhány, százszázalékosan biztos jelre, amelyek nem egyébre utalnak, mint arra, hogy a gyanú jogos: tehát hamarosan a felszarvazottak  népes táborát fogjuk mi is eggyel gyarapítani.

Első jel: Ha az asszony még a gondolataidat is megelőzi, olyan figyelmes veled, légy résen, mert lehet, hogy ilyenformán akarja elaltatni a gyanakvásodat. Van ugyan valakije, de még nem egészen biztos benne, mert még az is futtatja, meg-megvezeti, egyszóval játszik asszonyunkkal, mint a hűséges ebbel. Ha a kávét reggel az ágyba hozza, amit addig még sose tett, ne az éjszakai „házimunka" jogos hálájának tudd be azt, és ne dőlj hátra elégedetten, hiszen lehet, hogy csak jól kitervelt csali az egész. Kávédat ilyenkor lehetőleg keserűn kérd, hogy szokjad a majdani keserű ízt.

Második: Ajándékokkal halmoz el, holott addig neved napjára is csak saját magának vásárolt egy „csodálatosan szép szobaaráliát", mert olyan rég kinézte magának, és már olyan régen meg szerette volna venni azt az igazán különös virágot. Az ugye megértedre bólints egykedvűen, és nézz szét magad körül, mert lehet, hogy bőven lesz még szükséged a továbbiakban az egykedvűségre.

Harmadik: Ha hirtelen, egyik napról a másikra a farmerről átvált a nadrágkösztümre, nem azt jelenti, hogy munkahelyet változtatott a kedves feleséged, hanem hogy új szokásokat vesz fel, hogy új időszámítás jött az életében, s a te szereped ebben az újabb időszámításban a mellékszereplők, a „futottak még" között található. Húzd ki magad, ne keseredj el, mert nem csak egy asszony van a világon, bár neked - ilyenkor - csak ez az egyetlenegy létezik. Van több is, persze, és talán te is lehetsz majd olyan férfi - gondolod -, aki miatt ugyanígy, egyik napról a másikra megváltoznak. Sohanapján.

Negyedik: Beleköt még az élő fába is, neki semmi sem tetszik. Ha jó az idő, az a baj, ha esik, havazik, akkor a miatt van búvalbéleltség. És ha te erre visszaszólsz ártatlanul, máris szedi a cókmókját, és elviharzik otthonról. Nyugodj bele, a másikhoz megy, hogy elsírja bánatát, fájdalmát arról az állatról, aki te vagy.

Ötödik: Ha veled van, rossz a kedve, ha elmehet otthonról, máris kivirágzik. Ne a tavaszi vitaminhiányra gyanakodj, és a tavaszi fáradtságot se okold. Egyszerűen csak tele van a... veled.

Hatodik: Hirtelen rock-rajongó lesz, bár tudod, hogy addig legszívesebben a rádió Szívküldi rovatát szerette igazából, ahol vasárnaponként a kedvenc nótáit adták. Hallgasd végig figyelmesen az Egy jó asszony mindent megbocsát című, megvétózhatatlan filozófiai és létbölcseleti mondanivalójú nótát a felejthetetlen Zámbó Jimmytől, és percenetre máris könnyíthetsz magadon. Az asszony szó behelyettesíthető a férfinép vadvirágos mezeiről származó egyéb kifejezésekkel.

Hetedik: Olyan elesett lesz, hogy neked kell becipelned még a zöld paplanos ágyba is, herbateát kortyolgattatva vele, meg különféle, Aloe verás  kenceficékkel kell kenegetned megtépázott önbecsülését. Ne dőljünk be ilyenkor ennek a társkereső viselkedésnek. Lehet, hogy csak arra vár, hogy kerül majd valaki (többnyire a szeretője), aki az ilyen elesett hölgyet majd szívesen, örömmel pátyolgatja.

Nyolcadik: Ha valakit a feleséged egyfolytában kritizál, ez csak azért van, hogy végre bemenjen a te üres fejedbe is, hogy elhitesse veled, a legközelebbivel, hogy ki nem állhatja az illető férfit. Valójában - és ezt tudhatnád Te is jól - erős érzelmeket táplál iránta.

Kilencedik: Bezárkózik a fürdőszobába, miközben tisztálkodik, holott eddig mindig veled vitette be a törülközőt, plusz neked kellett mindig megmosnod a hátát. Azt jelentheti, hogy lelkileg és testileg is ki akar zárni a saját világából. Ellenszere, hogy erővel is mossuk meg a hátát, és ha élvezetet is szeretnénk még magunknak, akkor szemöldökcsipesszel szedjük ki a testén elburjánzott kósza szőrszálakat. Megnyugvást szerezhetünk ez által magunknak.

Tizedik: Ha azt mondja hirtelen neked a párod - derült égből villámcsapásként -, hogy szeretőd van. Bizonyíték semmi, de ilyenformán rád akarja húzni a vizes lepedőt. Válaszunk erre lehetőleg az legyen - nyugodtan, higgadtan, úgy, hogy a szemünk se rebbenjen -, hogy: igen. Meglátjuk, hogy milyen hiszti, féltékenységi jelenet következik. Élvezzük a gyümölcseit, a törzse úgyis veszve van.

Tizenegyedik: A szex számára kín és keserv lesz. A különféle romantikus sorozatok ezzel szemben a legfontosabb létszükségletei. Ilyenkor szokott párunk rákapni az olvasásra, holott addig még (ha a mindenféle színes borítójú füzeteket, kiadványokat vagy lányregényeket nem számítjuk) egy könyvet, újságot se vett soha sem a kezébe.

Tizenkettedik: Ha pedig mégis van szex, mert nem lehet, hogy ne legyen, olyan unalmas és érzéketlen a családi csatatér lepedőnyi területén, mint egy kivénhedt, fogait, körmeit elhullajtott anyamedve. Ilyenkor nem a csúcsot akarja meghódítani, hanem szépen sunyítani szeretne a csúcs előtt egy árnyékos fedezékben. A hegymászás pedig - tudjuk - senkinek, még neki sem kötelező.

Tizenharmadik: Álmában beszél, és nem a te nevedet mondja. A telefonjában Lujza néven híváskor férfihang jelentkezik. Hiába öltözöl neki bármilyen macsósan, észre sem veszi. Olyan kifejezéseket kezd használni, amelyek addig teljesen hiányoztak a szótárából.

Tizennegyedik: Arra a teljesen ártalmatlan kérdésre, hogy ma meddig dolgozol, kurvára felidegesedik, elrohan otthonról, plusz még egy okot kapva arra, hogy megint „túlórázhasson".

Tizenötödik: Ne feledd, hogy ezeket a jeleket először sohasem te veszed észre, sokkal hamarabb a mindent tudó, mindent megsejtő kívülállók, legelsőnek a hozzád legközelebb állók, számára pedig csak az anyós vagy büdöskurva kategóriák.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr153355842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2011.11.06. 13:33:37

@Lone Wolf: nagyon! :)))

nézd meg a korábban betetteket. kifeküdt a banda az egyiken főleg!

de kikerestem az erdélyi népszaporulat "okát" is ami a napokban jön. DDDDDDD
jó olvasgatást... :)

(hű, ahogy olvasom, lehet, hogy ez volt is már itt a többi közt...)

Lone Wolf 2011.11.06. 13:36:09

@guma:

Majd én elmondom. unatkozik a magyar fenn a hegyekben, hát mit csináljon szerencsétlenje? b....k. :D

guma 2011.11.06. 15:54:16

@Lone Wolf: :)

no azért a "körítés", hogy miért akkor és esetleg "ki miatt" az nem mindegy... :DDDDDDDDDDDD
süti beállítások módosítása