He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Tudtad ezt a testedről?

2018.06.06. 07:54 guma

Képtalálat a következőre: „kérdőjel”Tudtad? Az AB vércsoportot fedezték fel utoljára. A kaukázusi A és a mongol B vércsoportok összeolvadásaként jött létre, ezért is olyan ritka. A világ népességének csupán 5 százaléka rendelkezik AB vércsoporttal.

Tudtad? Annak az állításnak, miszerint a haj rendszeres vágatása erősíti a hajszálakat, semmilyen biológiai alapja nincs. A haj ugyanis elhalt szaruanyag. A hajhagyma legfeljebb ,,megkönnyebbülhet" a levágott haj csökkent súlya miatt.

Tudtad? A nők kétszer annyit pislognak, mint a férfiak.

Tudtad? Ha szinte sosem vagy szomjas, az nem azt jelenti, hogy nincs szükséged folyadékra. Ha a szervezet kiszárad, úgy reagál, hogy egy időre megszünteti a szomjúságérzetet. Így tehát a csökkent vagy teljesen eltűnt szomjúság nagy vízigényt jelez.

Tudtad? Ha tüsszentesz, szíved megáll egy ezredmásodpercre. Az erős tüsszentés egyébként bordatörést is okozhat. Az emberi szív egy nap alatt százezerszer dobban, tehát ennyiszer pumpálja szét ereidben a vért.

Tudtad? Reggel minden ember magasabb egy picit, mint este. A gravitáció hatására ugyanis a nap végére egy picit összemész. Ezért, ha valós testmagasságodat szeretnéd megmérni, mindig reggel méredzkedj.

Tudtad? Az emberi testben körülbelül 60 milliárd sejt található. A sejtek pedig egyenként tízezerszer annyi molekulát tartalmaznak, mint a Tejút összes csillaga.

Tudtad? 2006-ban a Colorado Állami Egyetem kutatói megvizsgálták 1200 pápua új-guineai bennszülött bőrét. A vizsgálat során egyiken sem találtak pattanást, mitesszert vagy kiütést. Az okok a bőr szerkezetében és a klímában keresendők.

Tudtad? A férfiak és a nők egészen másképpen álmodnak. A nők álmaiban inkább erős színek, beszélgetések szerepelnek, és álmaik csak 70 százalékának van szexuális töltete. Ezzel szemben a férfiak inkább fekete és fehér színekben, történésekről álmodnak, s álmaik közel 90 százaléka valamilyen szexuális tartalmat vagy utalást hordoz.

Tudtad? Az átlagos ember bélrendszerében körülbelül 3-8 kiló bélsár van jelen állandó jelleggel, amely folyamatosan visszamérgezi a szervezetet.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4113899268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

taga20 2018.06.06. 20:24:02

bakker ezt nem is tuttam!

nem kamuzok, de nekem ábés a vérem:)))
süti beállítások módosítása