He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

A nikotin meglepő, de megvéd pár betegségtől

2018.05.15. 07:54 guma

1.       Parkinson kór

Majdnem 300 ezer veterán katonának vizsgálták az életkörülményeit és egészségét évtizedeken át. Nem volt meglepő, hogy a dohányosok hamarabb haltak meg különböző betegségek következtében, viszont az nagyon is meglepő volt, hogy a nem dohányzóknál háromszor akkora eséllyel alakult ki Parkinson kór. Eleinte azt hitték, hogy ez csak azért van, mert a dohányosok meghaltak, mire kialakulhatott volna az időskori Parkinson kór, de további vizsgálatok bizonyították Harold Kahn eredményeit. Az pedig bizonyított, hogy a nikotinnak köszönhetően, ez a betegség elkerülhető.

2. Alzheimer-kór

A betegségen ugyan nincs ellenszere, azonban egy kísérlettel is igazolták, hogy a nikotin javítja az életkörülményeket és késlelteti a kór kialakulását, terjedését. A betegség kezdeti szakaszában nikotinnal kezeltek több pácienst 6 hónapon keresztül, és jelentősen javult a memóriájuk és reakció idejük. „A nikotin még nem dohányzó emberek esetén is nagyon biztonságos. Vizsgálataink során azt tapasztaltuk, hogy valóban krónikusan csökkenti a vérnyomást, továbbá, hogy nem keletkeztek függőségi vagy elvonási problémák, senki sem kezdett el dohányozni a kezelés után.”

3. Krónikus emésztőrendszer gyulladás

Ez a betegség jellemzően az ex dohányosok, vagy sosem dohányzók betegsége. Egyes bizonyítékok, hogy a hagyományos cigaretta dohányfüstjében található nikotin gyulladás gátló hatása következtében nem alakul ki ez a betegség.

4. Memória javítása

A tanulmányok alapján a nikotin fokozza a memóriának azt a fajtáját, ami azért felelős, hogy emlékezzünk arra, amit elterveztünk, meg kell tennünk.

5. Skizofrénia

Az ebben a súlyos mentális betegségben szenvedő emberek ösztönösen többet dohányoznak, mint amúgy. Ezt vizsgálva kiderítették, hogy a nikotin növelve a dopamin szintet az agyban, csökkenti a skizofrénia kellemetlen tüneteit, segíti a koncentrációt, növeli a jó hangulatot, és a kommunikációt is javítja.

6. Depresszió

Egy 2006-os tanulmány szerint a nikotinnal jelentősen csökkenthetjük a depressziót, és annak tüneteit. Ez azért van, mert a nikotin serkenti az agy bizonyos területeit szerotonint és dopamint szabadítva fel.

7. Elhízás

Egy tanulmány, hogy nikotinnal kezelt egereknél majdnem felére csökkent a táplálék bevitel és akár 20 százalékát is elvesztették testzsíruknak.

8. Ízületi gyulladás

Egy újabb vizsgálat szerint a nikotin megakadályozza az izületi gyulladást. 11.000 ausztrál férfit vizsgálva arra a következtetésre jutottak, hogy a dohányosok 51 százalékkal kisebb valószínűséggel volt szükséges izületi gyulladás következtében térd vagy csípő műtétre, még akkor is, ha figyelembe vették a testsúlyt és elhízást is. A tanulmány szerzői úgy vélik, hogy ennek oka az, hogy a nikotin stimulálja a sejtek aktivitását az izületekben.

Ma már az e-cigiknek köszönhetően dohányzás nélküll is hozzájuthatunk a nikotinhoz.

http://vilaghalo.info/tudomany/v/na-ezt-is-megertuk/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4513700896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása