He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

A De Volkskrant című holland lapban, Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője "megfenyegette" a Fideszt

2018.05.12. 13:59 guma

Ha nem tetszik, el lehet menni – üzenték Orbánnak

Az egyik legnagyobb holland lap interjút készített Manfred Weber német politikussal, az Európai Néppárt frakcióvezetőjével, aki erősen odamondogatott Orbánnak. A külföldi lapok a héten jellemzően egyszerre tudósítottak a Parlament megalakulásáról és az előtte folyó tiltakozásokról, az Orbánt ért kritikákról, Orbán “fenyegető teljhatalmáról”.Orbán Viktor miniszterelnök és Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart megbeszélésüket követően a Parlament Munkácsy-termében 2015. szeptember 11-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Orbán Viktor miniszterelnök és Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője a Parlament Munkácsy-termében 2015. szeptember 11-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

“Üzent Európa: Ha Orbán nem tiszteli az értékeinket, nincs helye köztünk” – írja a De Volkskrant interjújára hivatkozva a HVG Online. Az egyik legnagyobb holland lap interjút készített Manfred Weber német politikussal, az Európai Néppárt frakcióvezetőjével.

Weber az interjúban arról beszélt, “látja, hogy Orbán jelenlegi politikája azzal fenyeget, hogy átlépi a vörös vonalat, miközben az ő célkitűzése az, hogy az EU visszatérjen a valódi parlamenti demokráciához. Ezzel együtt pedig harcolnak az autokratikus tendenciák ellen, közte Orbán Viktor jobboldali nacionalizmusa ellen is”

Az egyik kérdés szerint a Fidesz a néppárt tagja, de sokan csodálkoznak azon, miért tolerálják még ezt a tagságot. Weber szerint vannak olyan alapvető értékek, mint a jogállamiság, a joguralom, a szabad sajtó, a demokrácia, amit mindenkinek tiszteletben kell tartania.

Maradhatsz, vagy mehetsz

Szerinte Orbán a tűzzel játszik, amikor a civil szervezeteket és a CEU-t támadja, és ha a magyar kormányfő nem tartja be a szabályokat, nem lehet az Európai Néppárt tagja. “Ha betartod a szabályokat, maradhatsz, de ha nem, távozol” – írják.

A kerítés rendben van

Weber egyébként egyetért a magyar határkerítéssel, és jelenleg legalábbis a bevándorlást Európában fenyegetésként érzékeli. Orbánnal való vitái viszont egyre hangosabbak. “Nem szereti Orbánban, hogy sokszor úgy politizál, hogy erősen nekiront mindennek és mindenkinek a szavak szintjén, majd onnan szép csendben visszavonul” – írja a magyar híroldal.

Az állam én vagyok

Orbánnal egyébként a héten eskütétele és a parlament összeülése kapcsán rengeteget foglalkozott a külföldi sajtó, általában kritikusan vagy távolságtartóan. “Orbán – az állam én vagyok” – emelte ki az Rp-online.de. Mindjárt azután következett, hogy az idegen lakosságot ki akarja rekeszteni az országból. Majd többek között arról írtak, hogyan szilárdítaná meg a magyar elnök hatalmát a titkosszolgálatok központosításával és a kétharmados parlamenti többséggel.

Megvonhatják a pénzeket

A svájci Blick.ch egyszerre tudósított az új Parlament megalakulásáról és az előtte folyó tüntetésekről, azt is megemlítve, hogy számos híroldal tudósítóit kitiltották az épületből. Megírták, hogy Orbánt a demokrácia és a jogállamiság leépítésével vádolják, alkotmánymódosítással akarja ellehetetleníteni a menedékkérők befogadását és a civil szervezeteket.

A Sueddeutsche.de Orbán “fenyegető teljhatalmáról” írt “Fütty és ordítás” című cikkében. Sok minden mellett megemlítette, hogy Orbánt a 2021-2027-es időszakra folyósítandó EU-támogatások megvonása fenyegeti. Az Európai Bizottság dolgozik egy olyan mechanizmuson, amely a pénzek megvonását lehetővé teszi, ha egy ország nem tartja be a jogállamiság játékszabályait.

Most vagy soha

A Magyarország-szakértőnek tartott osztrák szocialista, Josef Weidenholzer ellenlépéseket sürgetett az “Orbán-kurzussal” szemben. A politikus a Magyarországról szóló legutóbbi európai parlamenti jelentés egyik szerzője. Szerinte Magyarország rendszeresen megsérti az EU alapértékeit, olyan pedig, hogy illiberális demokrácia, nem létezik – írta a Kurier.at.

Szerinte Orbán következő négy éves ciklusában csak rosszabbodni fog a helyzet, ezért most van itt az ideje az EU részéről lépéseket tenni. 

https://privatbankar.hu/makro/ha-nem-tetszik-el-lehet-menni-uzentek-orbannak-318401

Megfenyegette a Fideszt a pártcsaládja! - Kizárhatják a Néppártból

Noha a magyar kormány szerint Orbán Viktor brüsszeli látogatásának apropóját a jövő évi EP-választások adták, Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője most arról beszélt, hogy ha Orbán Viktor és kormánya nem tartják magukat az európai értékekhez, akkor nem lehet az Európai Néppárt tagja. Mindez nagyon komoly üzenetként értékelhető a magyar kormány számára, ha ugyanis a Néppárt nem áll a Fidesz mögött, az befolyásolhatja a Magyarország elleni EU-s eljárásokat is.

Manfred Weber a De Volkskrant című holland lapnak adott interjúban arról beszélt, látja, hogy Orbán jelenlegi politikája azzal fenyeget, hogy átlépi a vörös vonalat, miközben az ő célkitűzése az, hogy az EU visszatérjen a valódi parlamenti demokráciához. Ezzel együtt pedig harcolnak az autokratikus tendenciák ellen, közte Orbán Viktor jobboldali nacionalizmusa ellen is - idézi a hvg.hu az interjút.

Weber szerint vannak olyan alapvető értékek, mint a jogállamiság, a joguralom, a szabad sajtó, a demokrácia, amit mindenkinek tiszteletben kell tartania. Ezek arról szólnak, hogy mi itt Európában hogyan gondolkodunk a társadalmi berendezkedésről. Weber szerint Orbán a tűzzel játszik, amikor a civil szervezeteket és a CEU-t támadja, mert ezzel a tudomány szabadsága forog kockán, és ha a magyar kormányfő nem tartja be ezeket a szabályokat, nem lehet az Európai Néppárt tagja. Ez kristálytiszta: ha betartod a szabályokat, maradhatsz, de ha nem, távozol - mondta Weber.

Ha a Fidesz nem lenne az EU legnagyobb pártcsaládjának a tagja, akkor az komoly következményekkel járhatna Magyarországra nézve. A Néppárt ugyanis már több alkalommal beállt a Fidesz mögé az Európai Parlamentben vitás kérdésekben. Különösen fontos kérdés most a néppárti tagság, amikor az egyik legfontosabb ügyben az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE) Magyarországról szóló jelentésében a 7-es cikk élesítését javasolta. Ennek az lehet a következménye, hogy Magyarország elveszíti szavazati jogát az EU-ban.

Az elmúlt napokban nem volt világos, hogy Orbán Viktor miniszterelnök miért váltott át retorikai szinten az "illiberális demokrácia" víziójától a "kereszténydemokrácia" építésére. Weber interjújából azonban egyértelműen látszik, hogy a magyar kormánynak változtatnia kell több kérdésben. Hogy csak a retorikában látunk-e változást, vagy konkrét lépések is lesznek, azt még nehéz megmondani.



Az interjúból kiderül, Weber rendszeresen beszél Orbánnal, ezek a beszélgetések pedig egyre hangosabbak - az ő részéről, mivel “vannak olyan dolgok, amikről Orbán beszél, és én nem fogadok el." A hvg.hu szerint azt mondta, folyamatos kommunikációra van szükség Magyarországgal és Lengyelországgal, mert a Néppárt nem akarja, hogy Európa keleti és nyugati része újra eltávolodjon egymástól.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/megfenyegette-a-fideszt-a-partcsaladja-kizarhatjak-a-neppartbol.285192.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Üzenet az EU-ból: "Ha betartod a szabályokat, maradhatsz, de ha nem, távozol"

Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője szerint van egy határ, amit nem szabadna átlépni.

Weber interjút adott Hollandia egyik legnagyobb napilapjának, a De Volkskrantnak, melyben az első kérdés rögtön arról szólt, hogy sokan csodálkoznak azon, hogy a Fidesz miért tagja még a néppártnak - szúrta ki a hvg.hu.

A politikus válaszában felsorolja, hogy a jogállamiság, a joguralom, a szabad sajtó és a demokrácia értékeit mindenkinek tisztelni kell. Szerinte Orbán a tűzzel játszik, amikor a civil szervezeteket és a CEU-t támadja, mert "ezzel a tudomány szabadsága forog kockán" és ha a magyar kormányfő nem tartja be ezeket a szabályokat, "nem lehet az Európai Néppárt tagja. Ez kristálytiszta: ha betartod a szabályokat, maradhatsz, de ha nem, távozol".

Weber beszél arról is, hogy bár egyre gyakrabban beszél Orbán Viktorral, ezek a beszélgetések egyre hangosabbak, mivel "vannak olyan dolgok, amikről Orbán beszél és én nem fogadok el". (Orbán beszállt a szlovén választási kampányba.)

Ugyanakkor arról is beszélt, hogy szerinte a magyar határra épített kerítéssel egyetért, illetve, hogy a kampányt külön kell választani a valós politikai kérdésektől.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/uzenet_orbannak_az_eu-bol_ha_betartod_a_szabalyokat_maradhatsz_de_ha_nem_tavozol.662314.html

Üzent Európa: Ha Orbán nem tiszteli az értékeinket, nincs helye köztünk

Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője világosan fogalmazott arról, hogyan kell viselkednie annak, aki tag akar maradni. A kerítéssel nincs baja, de a civilek vegzálásával igen.

Hosszú interjút készített Manfred Weber német politikussal, az Európai Néppárt frakcióvezetőjével Hollandia egyik legnagyobb napilapja, a De Volkskrant. Ez az a lap, ahol néhány hete, a választások után nem sokkal karikatúrán ábrázolták Orbánt. A kép a magyar miniszterelnök Európában jól ismert szlogenjét figurázza ki. A szöveg: "Harcolni fogunk a brüsszeli diktatórikus elit ellen!" A képen pedig a politikus két legismertebb kiegészítőjével: az élénk színű nyakkendővel és egy nagy zsák uniós pénzzel.

Weber pedig szintén a választások után raportra hívta Orbánt, ami a Fidesz szerint nem is volt raport, a miniszterelnök sajtófőnöke szerint a jövőre esedékes EP-választás volt a téma Orbán Viktor és az Európai Néppárt vezetői között, a Néppárt elnöke nem akart nyilatkozni. Csak annyi derült ki, politikailag kényes ügyekről beszéltek.

A Brüsszel csendes erejének nevezett Weber az interjúban arról beszélt, látja, hogy Orbán jelenlegi politikája azzal fenyeget, hogy átlépi a vörös vonalat, miközben az ő célkitűzése az, hogy az EU visszatérjen a valódi parlamenti demokráciához. Ezzel együtt pedig harcolnak az autokratikus tendenciák ellen, közte Orbán Viktor jobboldali nacionalizmusa ellen is. Már az interjú első kérdése is a magyar miniszterelnökkel kapcsolatos: a Fidesz a néppárt tagja, de sokan csodálkoznak azon, miért tolerálják még ezt a tagságot. Weber szerint vannak olyan alapvető értékek, mint a jogállamiség, a joguralom, a szabad sajtó, a demokrácia, amit mindenkinek tiszteletben kell tartania. “Ezek arról szólnak, hogy mi itt Európában hogyan gondolkodunk a társadalmi berendezkedésről.” De szerinte Orbán a tűzzel játszik, amikor a civil szervezeteket és a CEU-t támadja, mert “ezzel a tudomány szabadsága forog kockán” és ha a magyar kormányfő

nem tartja be ezeket a szabályokat, nem lehet az Európai Néppárt tagja. Ez kristálytiszta: ha betartod a szabályokat, maradhatsz, de ha nem, távozol.

Az interjút jegyző Arie Elshout erre visszakérdez, nem lehet, hogy Orbán már rég átlépte azt a bizonyos vörös vonalat, amikor a Fidesz és a kormány plakátjain menekültekkel és Soros Györggyel riogatott? A miniszterelnököt ezért, mondja, sokan antiszemitizmussal és idegengyűlölettel vádolják. Weber szerint a kampányt külön kell választani a valós politikai kérdésektől, ráadásul a magyar-szerb határra épített kerítéssel egyetért, arra is emlékeztetett, hogy Bojko Boriszov egykori bolgár miniszterelnök szintén kerítést épített a bolgár-török határra.

Meg kell védenünk a határainkat, ha szükséges, kerítést kell építenünk.

 

A holland karikatúra
©

 

Arra a kérdésre, hogy a bevándorlás veszély vagy lehetőség, a néppárti frakcióvezető úgy felel, ma ez fenyegetés, hosszú távon pedig ki kell találni, mihez kezd a menekültekkel Európa. Ő személy szerint rendszeres mechanizmusban és elosztásban gondolkodik, miután az illegális migrációt leállították.

 Az interjúból kiderül, Weber rendszeresen beszél Orbánnal, ezek a beszélgetések pedig egyre hangosabbak – az ő részéről, mivel “vannak olyan dolgok, amikről Orbán beszél és én nem fogadok el.” Nem szereti Orbánban, hogy sokszor úgy politizál, hogy erősen nekiront mindennek és mindenkinek a szavak szintjén, majd onnan szép csendben visszavonul. Azt mondta, folyamatos kommunikációra van szükség Magyarországgal és Lengyelországgal, mert a Néppárt nem akarja, hogy Európa keleti és nyugati része újra eltávolodjon egymástól.

Juncker egyszer úgy írta le Webert, mint aki ügyesen lavíroz a felek között, jó viszonyban van minden érdekelt féllel. A frakcióvezető erre azt mondta, ő meghallgat mindenkit, tiszteletben tartja mindenki véleményét. “Csak ez viszi előre Európát” – mondta. Az utolsó kérdésre, miszerint Orbán is így gondolja-e, azt mondta, igen.

Az interjú korábbi részében szólt a 2019-es EP-választásról is, ahol szerinte az emberek fognak nyerni, a Néppárt az EP legnagyobb frakciója, mert jól csinálják a dolgukat, de a parlamenti erőviszonyok nem tartanak örökké.

http://hvg.hu/itthon/20180512_Orban_Viktor_Brusszel_Europa

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8313913510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2018.05.12. 17:39:12

Na végre, legalább már szóba hozták a kizárást. Azt sem értem, miért vártak eddig, de mindegy, jobb későn, mint soha. Bár ezt a néppártból kizárást hiszem ha látom. :-(

taga20 2018.05.12. 19:00:58

bassza meg a kurvaanyját wéber! ha majd a csúti geci szétbassza a jurót, utána nézhet ez a másik szar darab!

hülye barom, aki a gecit nem küldi egyből fejbe!

guma 2018.05.12. 20:06:15

@taga20:

öcsém! :(

viselkedj már. ez nem egy lebuj...
lehetnél "európai" - ha már van véleményed.

taga20 2018.05.13. 11:08:41

@guma: ájáj! ez kicsit durvára sikerült.

ha van még bocsánat, akkor bocsánatot kérek.

guma 2018.05.13. 13:30:56

@taga20:

ha a szókincsednél alkalmazod az esc-t, akkor meglepődsz, hogy mi marad a mondanivalódból.
tehát gyakorolj! :)

guma 2018.05.16. 16:51:59

@taga20: :)

magadat nem kell kigyomlálni! :D

taga20 2018.05.16. 17:35:58

@guma: nem teszem, csak gyűjtöm a hétvégére a poénokat, ezért kussolok pár napja:)))

mit szósz a kis szurikáta ügyhöz?

guma 2018.05.16. 17:56:21

@taga20:

már nem tudom mihez mit szóljak.
de ha az apát is meghallgatom, akkor máshogy fest a "földhöz vágás"...

www.life.hu/news/20180516-szurikataugy-a-facebookon-szolalt-meg-a-kisfiu-edesapja.html

taga20 2018.05.16. 18:12:45

@guma: mivel nem voltunk ott, ezért még véletlenül se tudjuk meg az igazságot. gondolom a kölök apja se volt ott, ezért a gyerek elbeszéléséből adta elő a saját verziójukat.

az is lehet, hogy a gyerköc vagánykodott, csak véletlenül túl tolta, mint én néha:)))

az is lehet, hogy az állatkert nem írta ki elég határozottan a dolgokat.

így kellett volna valahogy kiírni, ezt biztos megértette volna a büdös kölök:)))

www.napiszar.hu/showPost/Uzenet_15
süti beállítások módosítása