He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Kik azok a milliomos urizáló álkeresztények akik még az egy tál ételt is elvennék az éhes emberektől? - esemény, hír gyüjtemény

2017.11.28. 08:01 guma

Kérdéseim: Mégis milyen aljas embereket zavar az éhes emberek látványa? Melyik beteg agy vetközött ki a ennyire magából, hogy az adakozó civileket területfoglalási díjjal büntetné? Nem fulladnak meg a bűntudattól, hogy a keresztény szellemiséggel is csak kufárkodnak? Inkább haljon éhen pár magyar csak nehogy elvegye a nagyurak étvágyát az éhes tömeg? A büszke erős ország képét rombolják, ha egy tál ételért sorakoznak? Hogyan mer itt jótékonykodni és a tömeget vonzani magához, ha nem tartozik a kormánypárt udvarába? A párt kultúra földbe döngöli a magyar keresztény kultúrát? Emlékeztek a vörösiszapnál katasztrófájánál az ország megmozdult és milliókat dobtak össze a civilek, az emberek megsegítésére? Mit is tett akkor az állampárt? Állami feladatra felhasználta jó részét, a maradékot a vöröskereszt kizárásával odaadta a számára "elismert" szervezeteknek? Félórával az ételosztás kezdete előtt a Blaha Luzja téren, 2014 márciusábanFotó: Botos Tamás / 444)

Civilek és pártok ezentúl nem oszthatnak ételt?

Nem oszthatnának ételt a civilek és a politikai pártok egy miniszteri rendelet szerint. A Népszava birtokába jutott EMMI-tervezet csak állami, önkormányzati és egyházi szervezeteknek adna ilyen célra területfoglalási engedélyt. A civilek közül többen azt mondják, már most is kénytelenek trükközni, ha ételt szeretnének osztani a rászorulóknak. További részletek a videóban.

http://www.atv.hu/belfold/20171126-egy-uj-rendelet-szerint-nem-oszthatnanak-etelt-a-civilek-es-a-politikai-partok Fotó: Vs.hu

Na, akkor lesz nagy beszarás

Rohamléptekkel közeledik a tél, vele pedig a tereken és utcákon éhes emberek kígyózó sora. Noha a kormány szerint a gyermekéhezést már felszámolták, úgy tűnik a felnőtt éhezést még nem sikerült. Eddig legalábbis. Igencsak szúrhatja a szemét a kormánynak, hogy ugyan gazdasági csodáról, fellendülésről regélnek, az éhezők tömegei valahogy mégsem fogynak. Sőt, azok a fránya hajléktalanok sem tűnnek el az utcákról, rakjanak ki bármiféle tüskéket is ellenük.

Úgy néz ki viszont, hogy újabb tervet eszelt ki az Embertelen minisztérium, mely terv szerint – a Népszava belső forrásai alapján – a civil szervezetektől elvennék az ételosztások megszervezésének lehetőségét. A debreceni ételosztás megadóztatása után ez egy újabb embertelen lépés a kormány részéről.

Nem elég, hogy érkezik a tél, de még a választások is közelítenek, így valamit lépnie kellett a kormánynak. Ez a lépés viszont ugyanúgy látszati, mint szinte bármi más, amit korábban megtettek. Számukra az emberek kicsit sem számítanak, csakis saját hatalmuk és a választások megnyerése. Azt ne gondoljuk, hogy az idei kilakoltatási moratóriumot csupa jószívűségből hosszabbították meg a választások napjáig. Ez is ugyanolyan kampányfogás, mint a hirtelen jött Erzsébet-utalványok osztogatása, vagy a szociális tűzifa kihordása. Kamu, úgy ahogy van, mégis működik.

A hazai civil szervezetek már jó ideje szálkák a kormány szemében, hiszen szinte egyedüliként mernek vizsgálódni és fellépni a kormány ellen. Ők azok, akik információk után kutakodnak, és ők azok, akik sokszor a kormány szerepét átvéve, segítenek a bajban lévőkön. Azokat az embereket veszik ők sokszor szárnyuk alá, akikről a kormány lemondott. Van civil szervezet, melynek már hónapok óta nem is reagálnak területfoglalási kérelmeire, pedig erre kötelesek lennének az önkormányzatnál.

Egyértelmű, mi ezzel a kormány célja. Nem szeretnék, ha a köztereket éhes emberek kígyózó sorai lepnék el, miközben az ország – szerintük – erősödik. Egyszerűen nem mutatnak jól az éhezők a Fidesz-KDNP kampányának hajrájában, melyet eddig is hazugságokra építettek fel. A kormány csúcsra járatja a nem létező problémák, problémaként történő kezelését, miközben a valós, létező problémák meglétét minden fronton tagadják.

Van Soros-terv és van elnyomó Brüsszel, viszont nincs egyre növekvő szegénység, és nincs kilátástalan jövő. A kormány letudja annyival, hogy nincs és kész, aki szerint meg van, az Soros katonája és ő is a Fidesz-KDNP megdöntésén, valamint a kerítés lebontásán dolgozik. A hatalomnak nincs valós válasza semmilyen égető problmára, ugyanis a kérdést vagy elhárítják azzal, hogy a kérdező fél hülye, vagy egyszerűen Soros.

Miközben milliárdokért harcolunk egy nem létező ellenséggel (vagy többel) amolyan Don Quijote módjára, addig a valós problémák felzabálják az országot. Ameddig a jóléti intézkedéseket a háttérbe szorítva kerítésre, kormánypropagandára és stadionokra költünk közpénzmilliárdokat, addig ne csodálkozzunk, hogy a fél ország nyomorog. Ez azonban addig nem érdekli a regnáló hatalmat, ameddig ezek az emberek – vagy legalábbis egy részük – továbbra is a Fidesz mellett teszi le voksát.

Akkor lesznek ők gondban, ha nem kezdenek el jönni azok az X-ek. Na, akkor lesz nagy beszarás. Akkor már sem a Bözsi-utalványok, sem a zsák krumpli nem fog segíteni. Akkor már csak a jó isten kegyelméért könyöröghetnek, hogy az elszámoltatáskor ne kerüljenek mind rácsok mögé.

https://kolozsvaros.com/2017/11/25/na-akkor-lesz-nagy-beszaras/

Nehezített ételosztás

Módosítaná az ételosztások rendjét a humántárca, miközben Debrecenben adminisztratív terheket róttak az ezzel foglalkozó szervezetekre.

Elkészítette az ételosztások rendjét szabályozó miniszteri rendelet módosítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a javaslatot most egyeztetik más tárcákkal – értesült a Népszava. Az Emmi még nem tette nyilvánossá a tervet, de belső forrásaink szerint ennek lényege, hogy csak önkormányzati, állami és egyházi szervezeteknek adnának területfoglalási engedélyt, hogy rászorulóknak, például hajléktalanoknak szervezzenek rendszeres vagy alkalmi ételosztásokat. A civil szervezetektől pedig elvennék ezt a lehetőséget. Ennek előszele, hogy sok ételosztással foglalkozó egyesület már hónapok óta nem kap területfoglalási engedélyt pénzért sem, nemhogy ingyen, pedig korábban több fővárosi kerület méltányosságból elengedte a foglalási díjat.

Egy lapunknak nyilatkozó fővárosi karitatív civilszervezet képviselője elmondta: nekik még csak nem is válaszol az egyik budapesti önkormányzat a területfoglalási kérelmükre, pedig ez kötelességük lenne. Arra a kérdésünkre, hogy miért szúrhatják ennyire az ilyen szervezetek a hatalom szemét, forrásunk azt mondta: nem szeretnék, ha egyszerre sok ételért sorban álló szegény embert lehetne látni közterületeken. Mert akkor, hogy lehetne azt mondani, hogy minden virágzik, csak Soros a rossz? - tette fel a költői kérdést, majd hozzátette, hogy nem csak hajléktalanok állnak ezekben a szomorú sorokban

De nem csak a fővárosban szálka a hatalom szemében az ételosztás: a debreceni önkormányzat megszavazta, hogy az ezzel foglalkozó karitatív szervezeteknek, pártoknak jelképes, 35 forint/négyzetméter díjat kell fizetni a közterület igénybevételéért, akkor is, ha jótékony akciót szerveznek. Papp László, a város fideszes polgármestere azzal védekezett, hogy korábban is fizetni kellett a terület használatáért, igaz, külön nem volt megnevezve az ételosztás. - Nem a 35 forint a probléma, hanem az elv – reagált Bangóné Borbély Ildikó az ATV-ben. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint az a gond, hogy a kormány nem az elesetteken segít, hanem rendeletben ró adminisztratív terhet az őket segítő szervezetekre.

Az MSZP Hajdú-Bihar megyei szervezete gúnyosan kommentálta a javaslatot: szerintük a területfoglalás napi költsége nagyjából egy adag töltött káposzta árának felel meg, ezért „kézenfekvőnek látszik a javaslat, hogy a területfoglalás díját ne költséges adminisztrációval, hanem természetbeni juttatással térítsék meg. Az ételosztó szervezetnek így alkalmanként csak egy adag töltött káposztát kellene adózás helyett félretennie az ellenőrzéssel megbízott közterület-felügyelőknek, akik maguk is beszállnának a jótékonysági akcióba az étel elfogyasztásával".

http://nepszava.hu/cikk/1146461-nehezitett-etelosztas

Aki szegény, az önerőből pusztul. Politikai, faji, és felekezeti megkülönböztetés nélkül

MTI Fotó: Beliczay László

kelemen.mikes@netkavezoabujdosokhoz.tekirdag.tr

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba                                                                                     Tárgy: Modell

Az előző levelemhez csatolt fényképemmel nem akartam kendet elijeszteni a hazajöveteltől. A kend érdekében remélem, egyébként se jönne haza, de így meg pláne! Látja kend, hogy ez az uralkodó kurzus még külsőleg is mennyire torzítóan hat a felnövekvő generációra? Jó. Mondjuk, rajtam egy kicsit jobban látszik, de – a tata szerint – az én szellemi képességem jóval államtitkár feletti szint, mert nekem szakvéleményem van a fogyatékosságomról, ezeket viszont nem is merik orvos elé engedni, mert a vak is látja, mire képesek.

Persze nekem nem az a dolgom, hogy nemzeti konzultációba gabalyodjak munka-alkalmassági kérdésekben, hanem a jelentéstétel kendnek a dolgok mibenlétéről. És ebből van mindig gubanc. Mert visszamondom én, amit mondanak, írnak bármikor. A baj a megértéssel van. Nem értem, csak írom. Aztán sose tudom, hogy kend mit ért abból, amit írok, mert válaszol kend időre, csak még véletlenül se arra, amit írok. De tán még ettől is kacifántosabb lehet a dolog, mert a PISA szerint szövegértésben már megint visszaestem!

Anyukám vigasztalni próbál, hogy rajtam kívül van még itt egy-két millió felnőtt értetlen is hasonló helyzetben és még papírjuk sincs róla. Nekem legalább a szakvéleményben leírták, hogy hogyan lehet rajtam segíteni, akár még Einstein is lehet belőlem, ha nagy leszek. De ez nekem nem vigasz, mert az Einsteinnek minden fotón borzasztó a frizurája, ráadásul még zsidó is, én pedig már mindenféle felekezetet meguntam az örökös áskálódásuk miatt. (Ha meg nem a kegyelmesnél szolgáló zsidóhitű, akkor meg mifelénk mostanában nagyon rá jár a rúd.) Egyébként a tata mondta, hogy minden vallási felekezet nagy hangon hirdeti a szeretetet és közben meg tudnák fojtani egymást egy kanál vízbe, ökonomikusan meg az ateistákat.

Erről jut eszembe, hogy a tatáéknak is van egy választottja, akin szívesen kipróbálnák a nagy múltú keresztény technológiát, vagyis az inkvizíció valamennyi egyetértésre késztető eljárását mielőtt lassú tűzön félig megsütné egy OKJ-s gyorstalpalót végző pékinas. Ez az udvari kamarás, aki szerint nem kell gimi és a szakképzésben felesleges a közismereti tárgyak oktatása. Ez a „szakmai álláspont” a híres magyar modell egyik pillére, a másik meg a „ki mennyit lopott a közvagyonból, annyit ér” keresztényi indikátor.

Azt hiszem még nem írtam meg kendnek, hogy szőke, kétszeresen évismétlő és sajátos nevelési igényű, ráadásul lány létemre keményfába is képes vagyok egy 60-as, közönséges huzalszöget úgy beütni, hogy véletlenül se hajlik el. Az eszemmel tudom mit, hogyan, a kalapácsot használó kezem csak végrehajtó. Pedig nem vagyok aranykezű mesterember, mint a tata. Ezt csak azért mondom, hogy kend is tudja, a tata az eszemet tanította, nem a kezemet. Először puhafába ütöttem, aztán konvertálható tudás lett belőle. Úgy ám!

A nagyapó „laborjában” a tata kitárgyalta az öreg iparos testvéreivel a mostani magyar szakképzést, és oda jutottak, hogy„márpedig olyan tudomány nincs, amelyik üres fejhez ügyes kezet ragasztana!”. Ezután az összefoglaló után sok cifra káromkodás következett a tárgyaló felek részéről, amelyek a kend számára bizonyára üdítő szófordulatokat tartalmaztak, de most maradok a tárgyszerűségnél és idézem: „Ebben országban – mielőtt ez a magát elitnek becéző ingyenélő banda szétlopta volna – 50 magyar tulajdonú nagyvállalatban mintegy 750 ezer szakember dolgozott és 156 országba exportálták a cégek termékeit. A Taurus gumigyár magyar volt, a Rába magyar volt, a Medicor magyar volt és még további 47 magyar volt, akiknek a nyugati vevőik valutában fizettek. Arról nem is szólva, hogy az USA kukoricatermesztői Nádudvarra jártak a magyar KITE-hez tanulni. Miről hazudoznak ezek? Most meg imádságos bio-robotok tömegtermelése folyik szakképzés helyett.

Humánerőforrás?! (A nagyi mondta, hogy a rabszolgáknak jobb volt ám, mint most a melósnak, mert értéket jelentett a gazdája számára, ezért etette, tanítatta, óvta egészségét, fedelet adott számára stb. nem úgy, mint ezek a férgek, akik szolgálatukra tenyésztett egyszer használatos erőforrásnak tekintik a bérből és fizetésből vegetálókat.)

Persze az igazi cinizmus a „szociális pillér”. A történelem tele van sikertörténetekkel, kik milyen hatékonysággal és fajlagos költséggel működtették, szelektálták és irtották a bennszülött alattvalókat. Krokodilkönnyeket hullatva gulágoznak, de arról hallgatnak, hogy az odavezető út felét az oroszok tiltakozása ellenére fegyverrel egyengettük a kormányzó úr őfőméltóságától 5 hold vitézi földet remélve az elkobzott zsidó vagyonból. Nem kamatozott a fene nagy kultúrfölényünk. Pontosabban ez se.

Hanem az álságos „nemzetgyarapítás” duma a csúcs, az igazi, hamísíthatatlan, „keresztény magyar modell” a gránitszilárdságú pillér, amin csak matyó minta, hogy nálunk már az éttermi fogyasztás is képviseleti úton történik. Kegyurunk bulémiás szakértője a havi 920 ezres apanázsa fölött közpénzből 1,5 millió szegény képviseletében még 1,5 millióért csipegetett tavaly. De ne személyeskedjünk az öregek szerint, hanem népben, nemzetben, jó keresztény módjára, kellő alázattal nyomás a közt szolgálni!

Mielőtt nagyhirtelen kend ledorongolna, hogy fogadatlan prókátora vagyok ennek a csókos Putyinnak, olvassa el a Csehov doktortól a Szahalint. Abból megtudhatja, hogy a cár atyuska csinovnyikjai már jóval Lenin előtt alkalmazták a gulág technológiát. Sőt három évig lehetővé tették számára, hogy közpénzen, a helyszínen, a saját bőrén tanulmányozza az eljárás hatékonyságát. És a hangsúlyt a közpénzen tessék keresni.

Az angol királyság Ausztráliába szállította közpénzen, a franciák Guyanára a nemkívánatos humán erőforrást. A búrok a zulukat koncentrációs táborba, az angolok a búrokat ugyancsak koncentrációs táborokba zárták közpénzen. A náci haláltáborok stadionnyi közpénzt emésztettek fel, de a spanyol Franco,vagy a horvát Ante Paveli se sajnálta a közpénzt, ha a kommunistákat kellett kiirtani. Még a chilei Pinochet spórolt valamelyest, mert az legalább a már meglévő stadionokba gyűjtette a kommunistákat mielőtt a tengerbe dobáltatta volna őket.

Bezzeg a mi keresztényi szeretettől habzó szájú kormányunk ilyesmire nem fecsérel közpénzt! Egyszerűen eltünteti a fertőtlenítőszert a közkórházakból. Itt, aki szegény önerőből pusztul politikai, faji, és felekezeti megkülönböztetés nélkül, illiberálisan.

Ahogy kend írja, kendnek se sok tallér cincog a ládafiába, ránk se számíthat, így kendnek az a biztos életpálya-modell, ha marad. Én is maradok a kend hűséges kiscselédje:

Mirtill

Bütyökfalva, 2017. november 24.

https://kolozsvaros.com/2017/11/25/aki-szegeny-az-onerobol-pusztul-politikai-faji-es-felekezeti-megkulonboztetes-nelkul/

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6213398897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gazoló 2017.11.30. 11:59:41

ideillik!

kolozsvaros.com/2017/11/30/most-jojjon-valamelyik-megelhetesi-szektas-es-magyarazza-meg-mitol-kereszteny-ez-a-banda/

szigorúan a krisnásoknak adok minden adójóváírást évek óta!
Nem Jézussal (dzsézasszal,máriaegyszentországával van)bajom,de ott minden fillér jó helyre megy)
süti beállítások módosítása