He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Hazaárulás!? Miközben: Strasbourgban elfogadták a kötelező betelepítést? Nem teljesen - hír, esemény gyűjtemény

2017.11.21. 09:01 guma

Forrás: DNNP/Facebook

A DNNP feljelentést tesz a Btk.144.§ (1) bek.-be ütköző HAZAÁRULÁS bűntett alapos gyanúja miatt!

A Demokratikus Nemzeti Néppárt feljelentést tesz Szanyi Tibor, (MSZP), Niedermüller Péter (DK), Molnár Csaba (DK) valamint Jávor Benedek (Párbeszéd) Európai Parlamenti képviselők ellen, a BTK. 144.§. (1) bekezdésbe ütköző és a (2) bekezdés b) pontja szerint minősülő hazaárulás bűntettének alapos gyanúja miatt! 

Tekintettel arra, hogy nevezett képviselők a kötelező menekültelosztási kvóta kapcsán megszavaztak az Európai Parlamentben egy olyan javaslatot, amely alkalmas arra, hogy a Magyar Köztársaság függetlenségét, alkotmányos rendjét sértse, véleményünk szerint hazaárulást követtek el! Minősítő körülmény, hogy cselekményüket állami szolgálat vagy hivatalos megbízás felhasználásával követték el! 
Az ilyen cselekményt a Btk fenti szakasza tíz évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni!
A Demokratikus Nemzeti Néppárt úgy érzi, hogy erkölcsi kötelessége az ügyben feljelentést tenni, hiszen lehet valakinek más a politikai nézete, véleménye, de olyan ügy mellé nem állhat, amely Magyarországot, a magyar emberek életét, biztonságát veszélyezteti! 

     Kiadó: Demokratikus Nemzeti Néppárt (MTI-OS) Forrás: DNNP/Facebook

Rogán: Soros eligazítása szerint szavazott az EP

(Videó: Egy éve harsogja az ellenzék, hogy "Soros-terv" nincs, a kormány hazudik, összeesküvés elméleteket gyárt, hogy elterelje a valós problémákról a figyelmet. Ehhez képest az Európai Parlament a minap megszavazta, hogy felülről nyitott kvótarendszer jöjjön létre, bevonjanak olyan civil szervezeteket ebbe a munkába, amelyek "Soros Györgyhöz kapcsolódnak" és felgyorsítsák a családegyesítéseket.)

„A gazda nem hagyta magára az Európai Parlamentet” – mondta Rogán Antal az Echo TV Mélymagyar című műsorában. Hozzátette: néhány nappal a szavazás előtt Soros György Brüsszelbe látogatott és találkozott az EP azon képviselőjével, aki a bevándorlásügyekért felelős, és aki a kötelező betelepítési kvóta legnagyobb harcosa. 

Az Európai Parlament ennek megfelelően viselkedett, amikor nagy többséggel megszavazta a felső korlát nélküli kötelező betelepítéseket, azt, hogy ennek állandó mechanizmusnak kell lennie, a betelepítéseket el kell indítani, a családegyesítést meg kell könnyíteni, valamint a nem kormányzati szervezeteket (NGO-kat) a menekültügyi eljárásokba be kell vonni.

A miniszter kitért arra is, hogy az Európai Bizottság ezt még meg is fejelte egy másik döntéssel. Eszerint azt javasolják, most, hogy a téli időszakban a tengeri útvonalon keresztül a bevándorlás lelassult, 50 ezer bevándorlót Törökországból „hozzanak be” és osszák szét. Az EP pedig kifejezetten azt javasolja, hogy ott kell elsőként szétosztani bevándorlókat, ahol eddig a legkevesebbet fogadták be, tehát a közép-európai államokban.

(MTI)

Kövér: A migráció nem fog leállni

„Az SZDSZ-izmus halhatatlan” – jelentette ki Kövér László egy budapesti lakossági fórumon hétfőn este. Az Országgyűlés elnöke szerint Soros nyílt társadalmának a lényege, hogy a teremtett világot tagadják, férfi és nő sincs, csak társadalmi konvenciók.

A migráció nem fog leállni, főleg olyan európai politikával, amely meghívót küld a migránsoknak – mondta az Országgyűlés elnöke a „Soros-tervről” tartott nemzeti konzultációval kapcsolatos lakossági fórumon, Budapesten hétfőn este. Kövér László felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Unió határőrizeti szerve, a Frontex szerint 34-36 millió ember tart Európa felé, a NATO szerint pedig 2020-ig 60 millió migráns indul el Európába.

Az SZDSZ-izmus halhatatlan

A Fidesz választmányi elnöki posztját is betöltő politikus szerint Soros György célja, hogy segítsen a migránsoknak, létrehozza az úgynevezett nyílt társadalmat, lebontsa a nemzetállamokat, nemzeti kultúrákat. Hozzátette: „Soros György szervezetei” védelmezik a jogsértő migránsokat és szétzilálják a nemzetállamokat. „Világkormányzást akar nemzetállami keretek közötti demokratikus pepecselés helyett”, ezzel a demokratikus választásokat kérdőjelezi meg – hangoztatta Kövér László. A sajtóban a „Soros-tervvel” kapcsolatban elterjedt, hogy nem pont úgy gondolja, de a terv alapvetően nem változott – jegyezte meg, hozzátéve, „valaki magyarázza már meg, hogy miért van nagyobb szava Soros Györgynek Brüsszelben”, mint a legtöbb tagállam demokratikusan megválasztott vezetőjének.

Az EU-ról szólva Kövér László arról beszélt: tanácstalan, mert nem tudja, hogy van-e értelme a vitának, a szavak elvesztették jelentésüket és ez a belpolitikára is igaz. A szembenálló felek közötti távolság itthon és Európában is nőttön nő. Úgy fogalmazott: „ugyanazok az idióták és gazemberek az EU-ban is a baloldali pártok élén, mint itthon”. A magyarországi ellenzéki pártok közül az LMP-ről szólva a kormánypárti politikus megjegyezte: „mióta Ron Werber elvtárs lett a tanácsadójuk, nagyon kikupálódtak”, a Jobbik pedig „mióta a néppártosodás beindult, a nemzet számára fontos kérdésekben felzárkózott a baloldal mellé", "az SZDSZ nincs a porondon, de az SZDSZ-izmus halhatatlan”.

Az EU-n belül jobb

Van-e kultúra vallási háttér nélkül? Nincs. E nélkül értelmezhetetlenné, gyökértelenné válik az ember – vélekedett Kövér László. A kormánypárti politikus szerint Soros globális, nyílt társadalmának a lényege, hogy a teremtett világot tagadják, férfi és nő sincs, csak társadalmi konvenciók, ez a végállomás. Isten, haza és család ellen támadnak, hogy "„totálisan elhülyítsék”, manipulálják az embereket. „Az, hogy üldözési mániám van, nem jelenti azt, hogy nem üldöznek. (...) Akinek pedig 40 év fölött nincs paranoiája, nem fog sokáig élni ebben a régióban” – fűzte hozzá Kövér László a közönség nagy derültségére. „Mi lesz ebből 30-50 év múlva!? Németország meddig marad Németország!?” - vetette fel a fideszes politikus.

Hét év alatt az ország eladósodottságát az EU átlaga alá vittük – mondta a kormánypárti politikus Magyarországról és a Fidesz kormányzásáról szólva. Szavait taps kísérte. Az EU-támogatás nekünk jár, nem igaz, hogy e nélkül a magyar gazdaság összeomlana, de jó, hogy van. Az EU-n belül jobb, mint kívül – jegyezte meg Kövér László. Úgy fogalmazott: az elmúlt hét évben „a gödör fenekéről másztunk ki” (...), kisebbfajta csodát hajtottunk végre. Rövid távon az a tét, hogy megőrizzük az eredményeket, hosszú távon pedig az országot – hangoztatta Kövér László, aki arra buzdította a fórumon részt vevő több száz embert, hogy vegyen részt a pénteken záruló nemzeti konzultációban. „Hozzanak magukkal egy embert!” – zárta szónoklatát Kövér László.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, fideszes politikus az óbudai lakossági fórum elején leszögezte: továbbra is az a cél, hogy az ország maga döntsön a sorsáról, az emberek dönthessék el, kikkel akarnak élni, ebbe se Berlin, se Brüsszel ne szóljon bele.

(MTI) (Fotó: MTI)

http://mandiner.hu/cikk/20171120_kover_a_migracio_nem_fog_leallni

Szent Márton ünnepén búcsúzott el Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát - fotók

A Pannonhalmi Bencés Főapátság legrangosabb éves eseménye a Szent Márton-nap, itt adják át az ünnephez kapcsolódó díjat is. Idén a kitüntetést a Rákóczi Szövetség elnöke, Halzl József vehette át, Várszegi Asztrik főapát pedig ezen az eseményen jelentette be, hogy jövő év elején átadja főapáti feladatait az utódjának.

Fontos üzenetek

A Szent Márton-napi ünnepi hangverseny előtt, amelyre a prominens vendégek mellett a sajtó is meghívást kap, a tudósító mindig várja, hogy Várszegi Asztrik köszöntőjének mi lesz az üzenete. Mert a tizenhét év alatt, amióta a Szent Márton-díjat alapították és odaítélik az arra érdemesnek, a főapát mindig tartogatott fontos mondatokat a vendégeinek. Ez idén sem volt másképp, idézzük is Várszegi Asztrik beszédét: "Úgy tűnik, Márton püspök személye, példája évről évre időszerűbb lesz. Jézus mondta tanítványainak: szegények mindig lesznek veletek.

Ez valóban így van és ha őszinték vagyunk magunkhoz, ez az egyház mindenkori bázisa. Ma ezt még azzal tudjuk kiegészíteni, hogy szegények egyre többen lesznek veletek. Így Márton nem csupán a Kr. utáni IV. században, hanem a mi XXI. századunkban is időszerű, mert a szegények, kiszolgáltatottak sokasága és valósága mindig kihívás."

"Rajtunk a sor!"

Majd bejelentette: "Ferenc pápa november 19-ét a szegények világnapjának nyilvánítja. A Pápa nem akar alibi cselekedeteket, hanem azt kéri, hogy az osztás életstílusát, az osztás életkultúráját alakítsuk ki. Még radikálisabban fogalmaz: Jézus Krisztus a szegények meggyötört testében megérinthető, ezért a szegények világnapja alkalom lehet az Istennel való találkozásra. Ezt a hitből fakadó radikális felszólítást, meghívást nem lehet visszautasítani felelősség, lelkiismeret-furdalás nélkül. Felszólítást kaptunk, történeti és kortárs példáink vannak, rajtunk a sor!"

Búcsú 27 év után

Beszéde végén jelentette be: "A Szent Márton-napokkal 17 év telt el, az én főapáti szolgálatomban pedig immár lassan 27 év telik be. A bencés hagyomány bölcsessége azt diktálta szívemnek és ez van házi törvényeinkben is, hogy az idősebb adja át helyét a fiatalabbnak. Ezt teszem magam is jó szívvel és csak úgy köszönök el, hogy nem főapátként, de jóbarátként megmaradok kedves mindannyiuk számára a továbbiakban is."

Az ünnepi hangversenyt követően, amelyet idén a győri filharmonikusok adtak, jelentették be a díjazottat: Halzl Józsefet, a Rákóczi Szövetség elnökét. A szövetség a küldetését így fogalmazta meg: "A határon túl élő magyar közösségek nemzeti, kulturális, szellemi, közművelő- dési tevékenységét segíti és hatékonyan részt vállal identitástudatuk megőrzésében, elsősorban az ifjúság megszólításával."
 
Szent Márton püspököt mintázza az a díj, amit átvehetett Halzl József Várszegi Asztriktól. Fotók: H. Baranyai Edina

Erős kötelék

Elnöke a díj átvétele után arról a rövid, de életében meghatározónak számító időszakról beszélt, amikor bencés diák volt. "Azt ígérem, hogy amíg élek, tartom a kapcsolatot Pannonhalmával és a közös programjaink akkor is megmaradnak, amikor az időseknek már el kell távozniuk az élők sorából."
Ki lesz Várszegi Asztrik utóda?

Egyelőre nem tudni, annyi azonban bizonyos, hogy 2018. január 6-án döntenek az új pannonhalmi főapát személyéről. A beiktatást kora tavaszra jósolják, így Várszegi Asztrik mostani elköszönése azoknak a vendégeknek szólt, akikkel a Márton napi ünnepségen szokott találkozni. Jövő novemberben ugyanis már bizonyosan nem lesz a hangverseny házigazdája.  

Strasbourgban elfogadták a kötelező betelepítést? Nem teljesen

Jóváhagyta csütörtökön az Európai Parlament (EP) plenáris ülése a testület belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) által a menekültügyi rendszer, a dublini rendelet reformtervezetéről készített jelentését. A szakbizottság által elfogadott mandátumot 390 szavazattal, 175 ellenében, 44 tartózkodás mellett végül jóváhagyták Strasbourgban. Ez alapján kezdődhetnek meg az egyeztetések a tagállami kormányokat tömörítő Európai Tanáccsal, amely még nem alakította ki az álláspontját, mivel nem jött létre kompromisszum.

A LIBE október 19-én fogadta el a dublini rendszer reformjáról szóló jelentését, az EP pedig automatikusan ez alapján tárgyalt volna a tanáccsal és az Európai Bizottsággal. Később azonban a parlamenten belül aláírásgyűjtésbe kezdtek, és a megadott határidőn belül 88 EP-képviselő kért külön szavazást a jelentésről, ezért került csütörtökön napirendre, a plenáris ülésen, ahol a néppárti, a szocialista, a liberális, a baloldali és a zöld frakció nagyobb része is támogatta. Többségében ellene voltak konzervatívok és az euroszkeptikusok. A Fidesz és a Jobbik képviselői nemmel szavaztak. A magyar képviselők közül tartózkodott a szocialista Ujhelyi István.

A dublini rendszer alapelve, hogy a menedékkérővel elsősorban ott kell foglalkozni, ahol először belépett az EU területére. Ez a rendszer vált teljesen működésképtelenné először a görög menekültügy hiányosságai, majd a Görögországba és Olaszországba érkező, nagyszámú menedékkérő miatt. Az Európai Bizottság által javasolt új rendelet nem szakítana alapvetően ezzel az elvvel – az olaszok ezt sérelmezik is –, de a legújabb változatban már szerepel egy úgynevezett korrekciós elosztási mechanizmus is – ez az, amit a magyar kormány „kötelező kvótaként” emleget.

Az egyes országok népessége, gazdasági fejlettsége és a befogadott menekültek száma alapján képeznek egy úgynevezett referenciakulcsot. Ha egy országban a menedékkérők száma meghaladná ennek 150 százalékát, életbe lépne a mechanizmus, ami alapján áthelyeznék őket oda, ahol kevesebben vannak. A valóságban persze ez kissé bonyolult lenne, nem csak úgy pakolnák az embereket egyik országból a másikba, és az Európai Bizottság eredeti elképzelése szerint – egy szolidaritási hozzájárulás fejében – fel is lehetne függeszteni a menedékkérők fogadását.

Az Európai Parlamentben más szempontok érvényesülnek: a Cecilia Wikström svéd EP-képviselő által írt, és csütörtökön elfogadott jelentés a szolidaritást hangsúlyozza. Az EP álláspontja szerint nincs szükség a 150 százalékos szabályra sem, eleve az arányos elosztás elvéből kell kiindulni, és ha egyéb kapcsolat nincs, oda kellene helyezni a menedékkérőket, ahol a legkevesebben vannak, vagy ahol van olyan államilag elismert civil szervezet, amely kifejezetten fogadná őket.

Bár a döntést úgy fogják kommunikálni Magyarországon egyesek, hogy az EP megszavazta a kötelező kvótarendszert, ez nem igaz. Az EP valóban szeretné a szolidaritási elvet és a terhek egyenlő elosztását érvényesíteni, de ebben nem dönthet egymaga, mert az Európai Tanáccsal, vagyis a tagállamokkal együtt kell döntenie. Az állam- és kormányfők pedig legutóbb, október 19-én annyira jutottak, hogy „az Európai Tanács üdvözli a közös európai menekültügyi rendszer reformja tekintetében eddig elért haladást, és a vélemények további közelítését szorgalmazza”, illetve majd visszatér még erre a kérdésre 2018 első felében.

https://mno.hu/belfold/strasbourgban-elfogadtak-a-kotelezo-betelepites-nem-teljesen-2428006

Soros „visszaküldte” a konzultációs ívet

Soros György reagált a nemzeti konzultációs ív állításaira. A spekuláns szerint hazugságokat tartalmaz a kampány.

Soros György szerint a magyar kormány által indított kampány szándékosan félremagyarázza az ő nézeteit. A Financial Times című brit gazdasági napilap online kiadásán hétfő reggel megjelent telefoninterjúban a magyar-amerikai nagyvállalkozó elmondta: eddig tartózkodott attól, hogy nyilvánosan kommentálja Orbán Viktor támadásait, ám most úgy érzi meg kell szólalnia, mert félti az általa támogatott civil szervezetek biztonságát.

Megtörte a csendet...

Tragédia Magyarországnak, hogy kormánya gyűlöletkeltéssel és a lakosság félrevezetésével törekszik megtartani hatalmát” – mondta Soros a Financial Times-nak. Azt mondta: most már az általa támogatott magyarországi civil szervezetek biztonságát félti, miután Orbán Viktor a magyar felderítő szolgálatokkal akarja megfigyeltetni e szervezetek tevékenységét. Az ellene folyó kampány szerinte az ő nézeteinek „szándékos félremagyarázása”, amelynek célja a választók figyelmének elterelése az oktatás és az egészségügy rossz állapotáról.

Nem maradhatok tovább csendben, mivel attól félek, hogy az a minapi bejelentés, miszerint a magyar hírszerző szolgálatok vizsgálatot kezdenek, felveti annak a veszélyét, hogy nem csupán szervezetek, de egyéni vezetők ellen is üldöztetés indul” – mondta Soros György.

Migráció

A migrációs válság kapcsán kialakított álláspontjáról kifejtette: ő egy olyan európai uniós megfeleltetési módszernek a szószólója, amelynek alapján a menekülteket azokba az országokba küldenék, amelyek be akarják őket fogadni, és amelyekben a menekültek is maradni szeretnének. „A lényeg az, hogy ez az elosztás tisztán önkéntes lenne, vagyis ez homlokegyenest ellenkezik azzal, amivel propagandakampányában a magyar kormány engem vádol” – idézi a brit lap a milliárdost.

Orbán

Orbán Viktorról Soros György azt mondta: amikor támogatta őt, Orbán egy fiatal diákcsoport vezetőjeként az akkor fennálló rezsim ellen szervezkedett, így megérdemelte a támogatást. „Valójában Orbán az, aki átalakult, az akkori rezsim elleni lázadás vezetőjéből egy maffiaállam vezetőjévé” – fogalmazott. Hozzátette: eljött az ideje annak, hogy a többi EU-tagország kormánya erőteljesebb választ adjon arra, ahogy Orbán a civil társadalommal bánik, és foglalkozzon a magyarországi jogállamisággal kapcsolatban felmerült félelmekkel is. Soros György szerint „a jelenlegi magyarországi rezsim túl messzire ment”.

Soros György honlapján közlemény is megjelent a nemzeti konzultációs kérdőív cáfolataként, melyben azt írják: a kérdőív csúsztatásokat és hazugságokat tartalmaz, és a magyar kormány képviselői szintén tévesen állítják, hogy Soros György irányítja az Európai Unió döntéshozatali folyamatát. Valójában a migrációs válság kezelésére vonatkozó döntéseket az EU tagállamai, intézményei hozzák, ezeknek részese a magyar kormány is – olvasható a közleményben. 

(MTI)  http://mandiner.hu/cikk/20171120_soros_visszakuldte_a_konzultacios_ivet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr7113339259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása