He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Itt az újabb ellenség! Orbán Viktor szerint az európai „szociális pillér" csupán egy brüsszeli fedett akció, amellyel hatásköröket akarnak elvonni a tagállami kormányoktól, így a Fidesztől

2017.11.18. 12:05 guma

Jéééé! Itthon ellene dumál, ott megszavazza?!

Az EU-s vezetők aláírták a szociális jogok európai pillérét létrehozó nyilatkozatot

Orbán Viktor kormányfő Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök mellett ül Göteborgban.Fotó: Ludovic Marin / AFP

Az EU 28 tagállamának és három központi intézményének vezetői göteborgi találkozójukon ünnepélyesen aláírták a szociális jogok európai pillérét létrehozó nyilatkozatot, amiben 20 kulcsfontosságú elvet és jogot határoztak meg a méltányos alapon és jól működő munkaerőpiacok és jóléti rendszerek alátámasztására.

Az Európai Bizottságot vezető Jean-Claude Juncker azt mondta: a nyilatkozat nem maradhat „jámbor kívánságok” megfoghatatlan halmaza, hanem mielőbb akcióterv formáját kell öltenie, az EU a hitelességével játszik, ha nem tartja magát a pillér szellemiségéhez.

A nyilatkozatot az Európai Unió Tanácsának részéről a soros elnöki tisztséget betöltő Észtország kormányfője, Jüri Ratas, az Európai Parlament részéről annak elnöke, Antonio Tajani, míg az Európai Bizottság részéről Jean-Claude Juncker írta alá.

Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke, Jean-Claude Juncker, az Európai
Bizottság elnöke és Juri Ratas, az EU soros elnöki tisztségét betöltő Észtország
miniszterelnöke (b-j) az EU szociális jogokkal foglalkozó csúcstalálkozója
zárónyilatkozatának aláírásán Göteborgban.Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI / MTVA

„A szociális pillér összefoglalja mindazt, amiben Európa hisz” – mondta Ratas. „Olyan Európát akarunk, amely felveszi a harcot a munkanélküliség, a szegénység és a diszkrimináció ellen, egy Európát, amely egyenlő lehetőségeket biztosít a fiataloknak és az elesetteknek. A szociális pillér közös értékeinken nyugszik, és jövőbeli munkánkat egy igazságosabb Európa felé fogja kormányozni” – mondta.

A szociális pillér 20 alapelvet és jogot rögzít három kategóriában:

  1. egyenlő lehetőségek és a munkaerőpiachoz való szabad hozzáférés biztosítása
  2. dinamikus munkaerőpiacok és tisztességes munkafeltételek
  3. szociális védelem, támogatás és integráció

A 20 pont között szerepel a minőségi oktatás, a nemek közötti egyenlőség, az egyenlő lehetőségek és a munkavállalás aktív támogatásának biztosítása. Emellett a nyilatkozat érinti a biztonságos és rugalmas munkakörnyezet, a tisztességes bérek, az alkalmazás feltételeinek megismerése és az elbocsátás esetére vonatkozó védelem témakörét is, illetve rögzíti a társadalom védtelen tagjai, köztük a munkanélküliek, hajléktalanok, fogyatékosok, családok és idősek alapjogait, és biztosítja az egészségügyhöz meg az alapvető szolgáltatásokhoz való hozzáférés lehetőségét.

A szociális jogok európai pillérének szellemében történő törvényalkotást az EU a tagállamokra bízza. Az Európai Bizottság azt tervezi, hogy a jövőben célzott ajánlásaival támogatja az európai társadalmi összetartás erősítését. A Juncker vezette uniós bizottság kiemelt feladatának tekinti a méltányosabb Európa építését és Európa szociális dimenziójának erősítését. (MTI)

https://444.hu/2017/11/17/az-eu-s-vezetok-alairtak-a-szocialis-jogok-europai-pilleret-letrehozo-nyilatkozatot

Ujhelyi: Hazudik a Fidesz a Szociális Pillérről!

Ujhelyi István MSZP-alelnök közleménye.

A Fidesz a mai napon kormányzati szintre emelte az ostobaságot. Orbán Viktor szerint az európai „szociális pillér" csupán egy brüsszeli fedett akció, amellyel hatásköröket akarnak elvonni a tagállami kormányoktól, így a Fidesztől. Ezt erősítette meg a mai napon Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, miután tárgyalt az Európai Bizottság illetékes biztosával. A Fidesz-kormány tehát továbbra is ellenzi a szociális jogok európai átalakítását, ami vagy annak a bizonyítéka, hogy mérhetetlenül ostobák és fogalmuk sincsen, hogy miről szól az uniós elképzelés, vagy eldöntötték, hogy végleg cserbenhagyják a magyar embereket.

A „Szociális Pillér" ugyanis nem holmi lopakodó brüsszeliták nemzetellenes összeesküvése, hanem a mindennapi egzisztenciális gondokkal küzdő társadalmi csoportok felzárkóztatása, a szociális és munkavállalói jogok kiegyenlítése, a kizsákmányolás megakadályozása az egész Unión belül.

A mi szociáldemokrata frakciónk is világos és konkrét javaslatokat tett hozzá a csomaghoz. Amikor a Fidesz vezetői nemet mondanak a Szociális Pillérre, akkor nemet mondanak a tisztességes bérekre és munkakörülményekre, az átlagbér hatvan százalékának megfelelő európai minimálbérre, a minden gyermek számára biztosított ingyenes egészségügyi ellátásra, oktatásra, tisztességes lakhatásra és megfelelő mennyiségű és minőségű ennivalóra. A Fidesz ezzel elutasítja az alapvető digitális készségek elsajátításának biztosítását, szociális lakások létesítését, a kilakoltatás elleni védelmet. A Fidesz ezzel nemet mond az anyasági, apasági, szülői és ápolási szabadság új és jobb szabályozására, egy európai munkanélküli-biztosítási rendszer megvalósítására.

Orbán és a narancsos rezsim szegénységben, tudatlanságban és tehetetlenségben akarja tartani a magyar embereket. Erről szól a Brüsszellel szembeni szabadságharcuk.

Mi ezzel szemben igazságot fogunk tenni! Ezért van szükség Botka Lászlóra és az általa meghirdetett programra!

http://nepszava.hu/cikk/1123770-ujhelyi-hazudik-a-fidesz-a-szocialis-pillerrol

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr1213302569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása