He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Átlagos havi nyugdíj összege (/fő 2000-2016)

2017.10.21. 06:05 guma

http://profitline.hu/Ennyi-az-atlagos-nyugdij-Magyarorszagon-370386

Véleményem: Ez gyönyörű! Nem csak a munkavállalókat taposták a földig a magyar bérekkel, de a nyugdíjasokat is a járadékukkal. Sőt szemmel látható az adatokból, hogy a munkavállalóra mekkora teher rakodik, majd a "szülőtartással", hiszen a nyugdíjasok felének a létminimumot sem adja meg a munkával megszerzett nyugdíj...Büszke és erős ország ez, ahol a nyugdíjasok pénzét egész évben használja a kormány majd nagy csinadratával karácsonyra kifizeti ajándékként tartozását. A következő generációt is földönfutóvá teszi a hatalom, ha továbbra is éhbérre, emberhez nem méltó vegetálásra ütemezi az emberi létet. Így jöhetnek a kínai a vietnámi, pakisztáni és más keleti vendégmunkások, hogy gazdagjaink még több profitot zsebeljenek be. 

A nyugdíjasok Erzsébet utalványt kapnak, a közmunkásokat napszámossá tenné Lázár

Lázár János a Kormányinfón beszélt a Czeglédy ügyről, a nyugdíjprémiumról, a decemberi Erzsébet utalványokról, a kéményseprőkről. Elmondta felmerült, hogy bizonyos időszakokban a közmunkások végeznék el a mezőgazdasági munkákat - írja az MTI.

Lázár János megerősítette: novemberben - a várhatóan 2,4 százalékos idei infláció miatt - nyugdíjkorrekciót kapnak a nyugdíjasok, és a gazdaság sikeressége mellett nyugdíjprémiumban is részesülnek. A kettő várható átlagos összege 20-23 ezer forint között lesz, a költségvetési kiadása pedig mintegy 60 milliárd forint - tájékoztatott Lázár János.

Emellett 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt is kapnak a nyugdíjasok karácsony előtt, ezt postai úton tervezik eljuttatni a nyugdíjasoknak.

Bejelentette azt is, hogy a Czeglédy-ügyben az Európai Bizottsághoz fordul.

Az egylakásos családi házak kötelező kéményellenőrzésének eltörlésével kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet: a kéményseprő-szolgáltatás ingyenes, de minden ember felelős saját magáért is, és a mostani döntés egy "felelősségerősítő" lépés. Jelezte azt is: új házak építésénél a használatba vételi engedélynek nem lesz feltétele a kiépített fűtési rendszer vizsgálata.

Kérdésre közölte, orvosolni fogják a közfeladatot ellátó fogorvosok finanszírozási panaszait is. "Egy fogorvos által meggyőzött személy vagyok már" - mondta.

Arról is beszélt, hogy világossá vált számára az agrár szektorban mekkora a munkaerőhiány, pedig már egészen jól lehet keresni napszámosként. Felmerül, hogy a közmunkásokat is bevonnák a mezőgazdasági munkálatokba.

Az építőiparban dolgozók fizetését firtató kérdésre azt válaszolta: nem támogatja a kormány, hogy külföldi munkavállalók jöjjenek ide azért, hogy a magyar munkavállalóknak ne kelljen többet fizetni. Ha munkaerőre van szükség, vannak még tartalékok az országban, de a Kárpát-medencében is van annyi magyar ajkú munkavállaló, amennyire a magyar gazdaságnak szüksége van. Állítása szerint felidegesítette őt a Market Zrt. kijelentése, mely szerint pakisztáni munkásokkal fog feltöltődni az építőipar. Lázárt szerint: "Nem értek egyet az elnök úrral, ez egy rossz üzleti modell, fizesse meg a munkásait, ne hívjon ide pakisztáni munkásokat."

David Kostelancik sajtószabadsággal kapcsolatban tett kijelentéseiről azt mondta: a budapesti amerikai nagykövetség ügyvivője "zöldségeket beszélt" a magyar sajtóviszonyokat illetően. Több magyar nyelven beszélő amerikai diplomatára lenne szükség, mert ha beszélnék a nyelvünket, látnák, hogy naponta százszámra jelennek meg kormánykritikus cikkek - közölte. Kijelentette: a legkevésbé sem érzi, hogy ne kapnának helyet kormánykritikák a sajtóban.

A miniszter kérdésre emlékeztetett: 2010-ben úgy kapott kétharmadot a Fidesz, hogy teljesen más sajtóviszonyok voltak. Arra a felvetésre, hogy üzletemberek vették meg a helyi lapokat, azt mondta: "a helyi lapnak az én városomban semmi hatása nincs". Arra, hogy akkor miért vásárolják fel e lapokat, úgy válaszolt, nem ő követte el azt a "butaságot", hogy ebbe fekteti a pénzét.

MTI

https://www.hrportal.hu/hr/a-nyugdijasok-erzsebet-utalvanyt-kapnak--a-kozmunkasokat-napszamossa-tenne-lazar-20171019.html

Kínai, vietnami, pakisztáni vendégmunkások jöhetnek a magyar építőiparba

Akár 3-5 éven belül reális opció lehet kínai, vietnami, indonéz és pakisztáni vendégmunkások szerződtetése, hogy megoldják a magyarországi építőipari cégek munkaerőhiányát - mondta Scheer Sándor, a Market Zrt. elnök-vezérigazgatója a csütörtöki Világgazdaságban.

Hozzátette: Nyugat-Európa munkaerő-piaci problémáira Kelet-Európa volt a válasz, a képzett ukrán szakmunkások már Nyugaton dolgoznak, onnan nem lehet megoldani a magyarországi munkaerőhiányt.

Scheer Sándor szerint már 20-30 ezer ember hiányzik az építőiparból, többek között azért, mert hiába emelkedtek a kivitelezési díjak, rossz a bérszerkezet. A pluszpénzek nem jutnak el az alsó szintekig, nagy részük eltűnik a kkv-szektorban, ahol az alkalmazottak 90 százaléka továbbra is minimálbéres, és a cégek nem költenek fejlesztésre.

A 827 munkavállalót, köztük 237 szakmérnököt foglalkoztató, jelenleg 42 projekten dolgozó, az idén várhatóan már több mint 106 milliárd forintos árbevételt elkönyvelő óriáscég vezére szerint súlyos gondot okoz a középvállalkozói réteg mohósága. Hiába fizetik ki a generálkivitelezők az alvállalkozók által diktált díjakat, a 3 ezer forintos óradíjon leszámlázott szakmunkát, a szakmunkások a legtöbb cégnél továbbra sincsenek megfizetve, ezért szerződnek külföldre.

MTI

http://mfor.hu/cikkek/makro/Kinai__vietnami__pakisztani_vendegmunkasok_johetnek_a_magyar_epitoiparba.html?utm_source=mfor&utm_medium=Direct

Elkeserítő adat: 2,5 millió magyart fenyeget a szegénység

A legfrissebb statisztika szerint bár csökken a szegénység és a társadalmi kirekesztődéssel fenyegetettek aránya és száma is, még mindig több mint a lakosság negyede érintett.

2016-ban a magyar népesség 26,3 százalékát fenyegette a szegénység és a társadalmi kirekesztődés - derül ki az Eurostat legfrissebb statisztikájából. Ez az arány a 10. legmagasabb volt az Európai Unió tagállamainak sorában, nálunk rosszabb a helyzet többek között a letteknél (28,5 százalék), az olaszoknál (28,7 százalék), a görögöknél (35,6 százalék) és a románoknál (38,8 százalék) is. A legmagasabb arány egyébként Bulgáriához kapcsolódik, ahol a népesség 40,2 százaléka érintett. 

A rangsor másik végén a csehek és a finnek állnak, előbbi esetben 13,3 százalék a szegénységnek és társadalmi kirekesztődésnek kitettek aránya, a finneknél pedig  16,6 százalék. 

Az Eurostat adatai szerint Magyarország esetében 2,54 millió embert érint ez a probléma, ami mindössze 250 ezerrel kevesebb a válság előtti 2008-as év adatánál, akkor a népesség 28,2 százaléka volt érintett, vagyis 2,79 millió ember. Vagyis 8 év alatt mindössze 1,9 százalékpontos javulás mutatkozott. Ezzel a teljesítménnyel hazánk az uniós rangsor középmezőnyébe sorolja magát. 

A legnagyobb javulást a lengyelek tudták felmutatni 8 év alatt, hiszen ott 8,6 százalékponttal 21,9 százalékra csökkent a kitettekek aránya a lakosságon belül, mögöttük pedig Lettország áll 5,7 százalékpontos javulással. 

Az uniós tagállamok közel felénél viszont kevés volt az idő ahhoz, hogy a válság előtti szinthez képest javítsanak ezen a mutatón, sőt! A súlyosabb gazdasági problémákkal küzdő országokban drasztikusan nőtt a szegénység kockázatával fenyegetettek aránya. A görögöknél 7,5, Cipruson 4,4, Spanyolországban pedig 4,1 százalékponttal magasabb az arány, mint a válság előtti évben. 

mfor.hu 

http://mfor.hu/cikkek/makro/2_5_millio_magyart_fenyeget_a_szegenyseg___8_ev_alatt_alig_volt_javulas.html?utm_source=mforfooldal&utm_medium=Direct

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4013037950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása