He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Megfizetethetetlenül nagy lehetőséget játszott el a kormány csapat

2017.07.25. 16:00 guma

Nőbántalmazás Tusnádon: egy másik forgatókönyv

Egy párhuzamos világegyetemben a miniszterelnök felfigyelt a lökdösődésre, és amikor látta, hogy a hajánál fogva hátulról a földre rántják a nőt, megszakította előadását, majd felkérte a rendezőket, hogy avatkozzanak közbe.

Aztán odaszólította maga mellé a nőt, elnézést kért tőle a Fidesz nevében, majd megkérdezte, hogy miért akart fütyülni.

Amikor pedig az ifjú hölgy elmondta, hogy miért és mi ellen szeretett volna tiltakozni, a miniszterelnök pontról-pontra megválaszolta valamennyi felvetést. Majd megölelte a szemmel láthatóan megilletődött lányt, lesegítette a színpadról, és az előre megírt mondandója helyett az erőszak ellen tartott szónoklatot.

Óriási tapsot kapott.

http://valasz.hu/publi/nobantalmazas-tusnadon-egy-masik-forgatokonyv-124802

És amikor még ők tanították a véleménynyilvánítást!:

A FIDESZ női politikusa szerint "véleménynyilvánítási szabadság van".

De akkor mit szól Tusványoshoz?

A szokásos éves Tusványosi seregszemlén a női politikusok új csillaga, Király Nóra, a kerület Fideszes alpolgármestere, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója, azt a célt vázolta, hogy 2030-ra családonként legalább 2,1 gyerek szülessen. A nemes céllal nem is szeretnénk vitatkozni, legfeljebb emlékeztetni minden kormánypárti politikust, hogy a népességfogyás egyik fő okozója, hogy a fiatalok százezerszám hagyják el az országot, ma már minden hatodik (!) magyar gyerek külföldön születik. Ez persze nem kizárólag a Fidesz bűne, de Király Nóra pártja nyakig benne van abban, hogy a fiatalok nem látják a jövőt Orbán Viktor "trianonótanemvoltilyenjó" Magyarországán.

Király Nóra a Tusványosi rendezvényen (középen)

Az előadásokra kíváncsi közönség szinte kivétel nélkül a kormánypárt támogatója (anyaországi közpénzből is kiutaztatott és elszállásolt), képviselők, önkormányzati munkatársak, hivatalnokok , úgyhogy ilyen dilemmák nem zavarják össze a népes hallgatóság tisztánlátását, ők feltehetően áhítattal hallgatják az igét, amit vezető Fideszes politikusok vagy akár a Vezér mond, legyenek azok bármekkora sületlenségek is.

Cikkünket mégsem is az ott elhangzottak, hanem az ott történtek inspirálták: valószínű senki nem számított arra, hogy Viktorunk beszéde alatt valaki  (pláne nem egy erdélyi származású) nemtetszését fejezi hőn szeretett miniszterelnökünkkel szemben. De hát változnak az idők és ez a fiatal lány fütyülni mert a beszéd alatt. A közönség egy részének a reakciója persze nem maradt el, hajánál fogva földre rántották majd kidobták a rendezvényről a gyenge lányt. Olyan bayerzsoltis módon...

tusvanyos_folderuzas.gif

Jogosan merül fel a kérdés, hogy ez az erőszak, amit egy nő ellen követtek el, milyen reakciókat vált ki a FIDESZ női politikusaiból? Azt már tudjuk, hogy rendkívül Okos Lajos és bunkó haverja, Bayer Zsolt mit gondol erről az esetről, erre már szót, betűt és linket is kár pazarolni. Különösen kíváncsiak lennénk viszont annak a Király Nórának véleményére aki most a rendezvény egyik előadója volt, de korábban maga is szervezője volt - akkor ellenzékiként - kormánypárti rendezvények megzavarásának. Igaz, ott nem bántottak senkit, nőket különösképpen nem...

knora_rendezvenytzavar.jpg

Király Nóra még 2005-ben egy kormánypárti rendezvényen irányította rendbontókat (fent), ill. fiatal politikusként a FIDESZ prominensei közt.

Király Nóra akkor az MTI-vel azt közölte, hogy ő magánemberként vett részt az egyébként nyilvános eseményen, ahol kifütyülték az akkori gazdasági minisztert. Hozzátette, nem érti a személyét ért vádakat, hiszen tudomása szerint Magyarországon véleménynyilvánítási szabadság van, és szabadidejében mindenki oda megy, ahova akar, politikai hovatartozástól függetlenül.

Ennek tükrében kíváncsian várjuk a FIDESZ női politikusainak -különösen Király Nórának- a véleményét a fenti esettel kapcsolatosan, változott-e a véleménynyilvánítással kapcsolatos véleménye. Érdekelne minket az is, hogy nőpolitikusként mit szól ahhoz, ha egy nőt a hajánál fogva a földre majd kiráncigálnak megtermett férfiak vagy inkább termetes tahók?

Vagy megint azzal a kettős mércével van dolgunk, hogy az Isten kegyelméből uralkodó miniszterelnököt nem lehet se itthon, se Erdélyben bírálni, az istentelen liberálbolsevikokkal vívott keresztes háborúban a cél szentesít minden eszközt?

http://szentimrevaros.blog.hu/2017/07/24/a_fidesz_noi_politikusa_szerint_velemenynyilvanitasi_szabadsag_van_mit_szol_tusvanyoshoz

Tusványos: A hajhúzás után jött minden nő megalázása

A Tusványoson a szombati Orbán-előadás alatt tiltakozni próbáló nőt nemcsak a helyszínen szidalmazta a felhevült tömeg, hanem utána verbálisan is erőszakot tettek rajta a kommentelők. Jutott neki lekezelés, kioktatás és szexuális beszólás, miközben sokan átsiklottak afölött, milyen mélyen kódolt nőkkel szembeni lenézés diktálja a mondatokat. Ha egy nő mond véleményt, arra elég sablonos reakciók érkeznek a férfiaktól.

Sok eset van, amikor semmilyen visszhangot nem kap az, hogy egy férfi bántalmaz egy nőt. A Tusnádfürdőn zajló incidens nem ilyen volt. Az Orbán Viktor beszéde alatt kifütyüléssel véleményt formálni próbáló nő elleni fizikai és verbális megtorlás kivételesen rengeteg ingerküszöbön átjutott – többek között annak köszönhetően, hogy a HVG munkatársai is felvették a történéseket –, és a reakciók egyik vezérfonala az volt, hogy rendes férfi nem csinál ilyet egy védtelen nővel. Ráadásul hátulról.

Elképzelhető, hogy ha férfi lett volna a tüntető, akkor egy az egyben megvalósul a Figyelő jóslata, és alaposan el is verik, miközben Orbán Viktor a háttérben rendületlenül az erős Magyarországról beszél, de végül is a jelenet így sem állt olyan messze ettől. Ladó Andrea a fizikai erőszak nőiesített változatát kapta: ha már hosszú a haja, jól meg lehet rántani.

A jelenet után olyan elemi volt a felháborodás, hogy nyilvános bocsánatkérésbe hajszolta a menet közben beazonosított elkövetők egyikét. A lerángatást, rugdosást, erőszakoskodást, verbális kirohanást elítélő hozzászólások mellett azonban a felszínre tört egy másik vélemény is, amely egészen más szempontból vette figyelembe, hogy az incidens egyik szereplője nő volt, aki a lerángatása előtti pillanatokban még nem áldozat volt, hanem véleményt nyilvánított.

Ezekből a teljesen más előjelű kommentekből és cikkekből kirajzolódott, mennyire másként reagálnak az emberek arra, ha valaki nőként mond véleményt, nem pedig férfiként. A női véleményt komolyan venni még mindig erőfeszítésbe kerül, még mindig sokkal természetesebb figyelmen kívül hagyni, az irrelevancia skatulyájába zárni, különböző címkékkel hitelteleníteni. Szorítkozzanak csak inkább a mosolygásra a nők.

A magyar politikában pedig különösen erősen jelen van ez a hozzáállás, végül is a magyar parlamentben történt, hogy a fideszes Tasó Lászlóból előtört, amit alapvetően sok politikus gondol, és Szabó Tímea véleménynyilvánítására csak annyit kiabált át a fideszes padsorokból:

„Mit pofázol bele, kisanyám?”

A női véleményre sematikus reakciók alakultak ki, és ezek tankönyvszerűen visszaköszöntek a tusványosi incidenst kommentáló hozzászólásokban. Kapaszkodjanak meg, nézzük a kommentek különböző fajtáit!

A) A véleményt formáló nő személyét a nemi szervére korlátozzuk, a nemiségére teszünk kijelentéseket:

Örvendjen az a hülye picsa, hogy ennyivel megúszta.

Mocskos komcsi kurva.

Inkább dolgozna a ribanc!

„Aki qrvának áll, az ne csodálkozzon ha megb.......ák!” Egyébként meglepően kesztyűs kézzel bántak vele.

Gábor, ez nem nő volt, hanem egy menstruátor! Jó lenne, ha képes lennél használni a brüsszeli nómenklatúrát!

B) Becézgetjük, mert akkor úgysem lehet komolyan venni:

Balos körökben hagyománnyá vált a kifütyülés. Pont ezt akarta prezentálni a drága. Folytassam, van aki nem érti?

Az ilyen mentálisan sérült „tüntikézők” csak köznevetség tárgyai lesznek.

A kis lotyó ezt pénzért csinálta, ismerem a fajtáját.

C) Megkérdőjelezzük a mentális képességeit, az intelligenciáját:

Mit hitt ez a bolond nő? Hogy Orbán majd észreveszi és kapásból lemond? Komolyan kérdezem, mit várt el ettől a sípolástól?

Hülye liba, miért vállalta el, mert nem magától ennyire hülye, pláné, hogy odavaló tudhatta mi vár rá! Valaki/valakik fizettek ezért!

Beszélni sem tud ez a kis repedtsarkú.

D) Végezetül a klasszikus reakció, amely nemcsak megkérdőjelezi, hogy egy nő minek mond véleményt, hanem az áldozathibáztatásnak is megágyaz:

Meg is érdemelte a hp!

Védtelen nő. Amikor provokálni ment pont erre kellett volna gondolnia. Mégis mit várt?

Aki a fraditáborba a dozsának drukkol, ne csodálkozzon, ha nyakon verik!!!!!!!

+1) És van, amikor egy hozzászólásban sikerül egybegyúrni az összes sémát:

Ne sírj már egy ilyen provokátor lotyó miatt!!Nem lett semmi baja,kicsit meghúzták a hajacskáját hogy nyomatékosítsák nem jó helyen szájal es kivezették!!Nem kell mártírt csinálni a hülyéből! Amúgy meg azért mert nő már nem kell vállalni tettei következményét??

Hogy tettei következményét mindenkinek egyformán vállalnia kell, azt Magyarországon és Romániában is törvény mondja ki. Az előtt mindenki egyenlő. A szombati eset azt viszont újra megmutatta, hogy a nyilvánosságban még vannak alsóbb rendű polgárok, akiknek véleménynyilvánítását annak formájától függetlenül sem kell komolyan venni. Nekik jut a 2-essel kezdődő személyi szám.

http://hvg.hu/elet/20170724_Tusvanyos_A_hajhuzas_utan_jott_minden_no_megalazasa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr412689893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása