He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

"Hol" híztál el? - ez segít fogyni

2017.05.10. 08:02 guma

Az elhízás "helye" segít megtudni, hogyan fogyj le

Sokunk számára kész misztika a fogyókúrák áradatában való kiigazodás, hogy melyik is illik ránk, illetőleg melyik az, amelyik hatásos lehet hosszú távon is. Most megközelíthetjük tudományosan a kérdést, mi szerint a zsírpárnák testünkön való elhelyezkedése utalhat arra, hogyan is szabaduljunk meg a felesleges kilóktól.

A tudomány hatféle elhízást különböztet meg, aszerint, hogy azokat mi okozza.

1. Étel okozta elhízás

Az emberek legnagyobb része ebbe a kategóriába tartozik. Ott követik el a hibát, hogy túl sokat esznek, sokkal többet, mint amennyire a szervezetüknek szüksége lenne.

A megoldás rém egyszerű, csökkenteni kell a napi elfogyasztott ételadagot. A fogyókúránk hatékonyságát pedig már akár napi fél óra testmozgással is jelentősen megnövelhetjük.

2. Gyomorideg okozta elhízás

A szorongás, idegesség, stressz okozta elhízás is igen gyakori manapság. Ahelyett, hogy megoldást találnánk problémáinkra, inkább egy kis átmeneti boldogságot okozó nassolásba menekülünk, ami megint csak a zsírpárnák szaporodását segíti elő. Ha ebbe a típusba tartozunk, mindenképpen próbáljuk gyökerestől kiirtani a mindennapi stressz okait, hogy hosszútávon kiegyensúlyozott legyen közérzetünk.

3. Glutén okozta elhízás

Sokunk szervezete nem tudja megfelelően feldolgozni a glutén tartalmú élelmiszereket. Ez főként serdülőkorban, illetve menopauza idején válhat nagyon szembetűnővé, hiszen ekkor a hormonok megváltozott egyensúlya még inkább kikezdi testünk megfelelő anyagcseréjét.

Az elhízás helye segít megtudni, hogyan fogyj le

Az ilyen típusú embereknek egyáltalán nem javasolt a sok ülés, a dohányzás és a túlzott alkoholfogyasztás. Amennyiben pedig sikerült úrrá lennie rossz szokásaikon, ráadásként egy kis súlyzós edzés csodákat tehet.

4. Rossz anyagcsere okozta elhízás

A nem megfelelő anyagcsere gyakran okozhat puffadást, felfúvódást, aminek következtében az emésztőrendszer kitágul, s gyakran ez, és nem is a hasi zsír okozza az esztétikailag nagyobb pocak látványát. Együnk minél kevesebb olyan ételt, amitől puffadtnak érezzük magunkat, valamint végezzünk hasi- és légző-gyakorlatokat, amik segítenek átmozgatni odabent a dolgokat, hogy emésztésünk rendben működjön.

5. Keringési zavar okozta elhízás

Ezt a fajta elhízást leginkább a keringési zavarokra vezetik vissza. Főként terhesség idején figyelhető meg, illetve azokra is jellemző, akiknek gyakran bedagad a lábuk. Genetikai okai miatt megelőzni nehéz, viszont lépcsőzéssel, vagy rendszeres futással, biztos eredményt érhetünk el a fogyás terén.

6. Tespedtség okozta elhízás

Azokra jellemző ez a fajta súlygyarapodás, akik régebben sokat mozogtak, de abbahagyták, illetve azokra, akik igencsak kényelmesen szeretnek élni, és még a szomszéd boltba is lusták gyalog menni. Egy kis életmódváltozás csodákra lehet esetükben képes. Együnk sokszor keveset és mozogjunk, amikor csak lehet.

Sok sikert kívánunk a fogyókúrához!

http://www.bestofcafe.hu/az_elhizas_helye_segit_megtudni_hogyan_fogyj_le.html

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr1312449525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása