He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Cartier, a királyok ékszerésze + A világ legdrágább ékszerei

2017.05.07. 08:01 guma

"Cartier, mint valami varázsló, aranyfoglalatban hozza le nekünk a Holdat az égről" . Jean Cocteau lelkesedett így a Cartier fivérekért. A név hallatán királyi díszek, drágakőbe vésett csodák jutnak eszünkbe. Kőbe zárt szépség, csillogó ékszerek - egy művészettel felérő szakma tökéletes mesterművei. A Cartier név immár százötven év óta jól cseng, de hogy mi van a név mögött, arról eddig senki sem beszélt. Egy szerény család négy ígéretes tehetségű fia megálmodott valamit, s az álmokból hatalmas birodalmat épített. Négy különböző személyiség, négy különböző sors - történetük egy kor története, amelyben szerepelnek a huszadik század szegény gazdagjai és gazdag szegényei egyaránt.

https://www.youtube.com/watch?v=6ePfIhlf95Q&index=40&list=PLv4US0ordUCifuc7EZfDq6RVQqKp5pwVY

A világ legdrágább ékszerei

 

A világon sok van, mi különleges, nincs ez másként az ékszerek esetében sem, bár kétség kívül, itt az egyedi, meseszép darabokat meg is kell fizetni, de vitathatatlan, hogy megéri. Lássuk hát a topp 10-es listát, melyek is a világ legkülönlegesebb, legdrágább ékszerei!

10. Wallis Simpson párduckarperece

E karkötőt 1952-ben Cartier készítette, első viselője pedig az a Wallis Simpson nevű amerikai hölgy volt, aki miatt VIII. Eduard brit király trónjáról lemondott, csak, hogy feleségül vehesse. Legutóbb a Sotheby's aukciós ház bocsátotta árverésre, ahol nem kevesebb, mint 8 millió dollárért kelt el, ami jelenleg 1 milliárd, 840 millió Forintnak felel meg. A méregdrága különlegességre többek között Madonna is pályázott, ám végül egy ködbe burkolózó titokzatos milliomos tulajdonába került ez a gyémántokkal borított exkluzív ékszer.

Wallis Simpson párduckarperece

Wallis Simpson párduckarperece

9. Katharina Henckel von Donnersmarck hercegnő smaragd és gyémánt tiarája

A pompázatos tiarát, melyet 11 nagyon ritka, körte alakú csepp formára csiszolt kolumbiai smaragd díszít, Katharina 1900 körül kapta.

Katharina Henckel von Donnersmarck hercegnő smaragd és gyémánt tiarája

Katharina Henckel von Donnersmarck hercegnő smaragd és gyémánt tiarája

A majd 500 karátnyi drágakövet tartalmazó ékszer jelenleg egy ismeretlen gyűjteményét gazdagítja, értékét 12,3 millió dollárra, azaz 2 milliárd 829 millió Forintra becsülik.

8. A királyság szíve rubin

Az ékszert a Garrard készítette, mely az egyik legrégibb és legtekintélyesebb ékszerkészítő vállalat a világon. Ez a hatalmas, 40,63 karátos, szív alakú, burmai rubin egy 155 karátos gyémánt nyakláncon foglal helyet, de léte során már más, nem kevésbé nívós foglalatban is viselték. Ritkaságát egy svájci laboratóriumi vizsgálat is igazolja.

A királyság szíve rubin

A királyság szíve rubin

Eme rubincsoda dollárban kifejezve 14 milliót ér, vagyis 3 milliárd 220 millió Forintot.

7. Bulgari kék gyémánt gyűrű

E kék csoda különlegességét az adja, hogy két meseszép nagyméretű gyémántot is tartalmaz egyszerre. Az egyik egy kék gyémánt, mely 10,95 karátos és háromszög alakú, a másik pedig egy "hagyományos", 9,87 karátos gyémánt, szintén háromszögre csiszolva.

Bulgari kék gyémánt gyűrű

Bulgari kék gyémánt gyűrű

Az 1972-ben készült ékszer értéke 15,7 millió dollár, ami nem kevesebb, mint 3 milliárd 611 millió forint. Eme mesés drágaköves gyűrű jelenleg egy ázsiai úriember birtokában van.

6. Chopard kék gyémánt gyűrűje

A kék gyémánt nagyon ritka, ebből kifolyólag a legkeresettebb darab ebben az iparágban. Ez a gyönyörű kő a Chopard egyik legszebb alkotása. A gyűrűben egy hibátlan kék ovális gyémánt ül, 18 karátos fehérarany foglalatban.

Chopard kék gyémánt gyűrűje

Chopard kék gyémánt gyűrűje

Mindezen speciális tulajdonságok miatt az ára karátonként 1,7 millió dollár! Így kerülhet ez az ékszerkülönlegesség 16 millió 260 ezer dollárba, tehát mai árfolyamon 3 milliárd 739 millió 800 ezer Forintba.

5. Az óceán szíve gyémánt, azaz a híres "La coeur de la mer"

Ez a nyaklánc vitathatatlanul az egyik legismertebb ékszer, pompáját már csak ára múlja felül. Ismertségét a nagy sikerű "Titanic" című hollywoodi filmnek köszönheti, hiszen ki tudná elfelejteni, amint Rose csak ezt viselte, majd a film végén a tenger hullámaiba vetette...

Természetesen a moziban eme ékes drágakő korabeli (szív alakú) pontos mását használták az alkotók, így továbbra is csodálhatjuk e csodás kő szépségét. A láncot Harry Winston készítette, a benne foglalt gyémánt pedig 15 karátos.

Az óceán szíve gyémánt, azaz a híres 'La coeur de la mer'

Az óceán szíve gyémánt, azaz a híres "La coeur de la mer"

Az óceán szíve gyémánt volt eddig a legdrágább darab, amit valaha Oscar-díj átadáson viseltek, hiszen az értéke közel 20 millió dollár, azaz 4 milliárd 600 millió Forint.

4. A tökéletes rózsaszín gyémántgyűrű

A gyémántok drágák, de, amint az már említésre került, még drágábbak a színes gyémántok. Ez a tökéletesen rózsaszín gyémántgyűrű méltán kiérdemelte a nevét, tökéletesen rózsaszín árnyalatú színezete miatt. A téglalap alakú vágása varázsolja még egyedibbé, a 14,23 karátos követ, melyet egyik oldalról egy 1,73, másik oldaláról pedig egy 1,67 karátos, szintén hibátlan gyémánt övez. A gyűrű foglalata 18 karátos rózsa- és fehéraranyból készült. Igazán páratlan alkotás!

A tökéletes rózsaszín gyémántgyűrű

A tökéletes rózsaszín gyémántgyűrű

Értéke 23 millió 200 ezer dollár, vagyis, mintegy 5 milliárd 336 millió Forint.

3. Wittelsvach-Graff gyémánt

Ennek a gyönyörűen megmunkált gyémántnak igen érdekes története van. Eredete visszavezethető az indiai Golkonda királyság bányáihoz. A legenda szerint ezt a követ vásárolta meg IV. Fülöp spanyol király, lányának, hozományként, majd a Habsburgok birtokába került, ez után pedig a bajor Wittelsvach család tulajdona lett. 2008-ban Laurence Graff vásárolta meg, majd 3 felé vágta, hogy eltávolítsa belőle a hibákat, így létrehozva egy új, 4 karátos gyémántot.

Wittelsvach-Graff gyémánt

Wittelsvach-Graff gyémánt

Értéke 24 millió 300 ezer dollár, Forintba 5 milliárd 589 millió, méltán kiérdemelve ezzel a világ legdrágább ékszerei közti 3. helyét.

2. Gyémánt bikini

2006-ban, a szupermodell, Molly Sims, által viselt gyémánt bikinit, Susan Rosen és a Steinmetz tervezték, mely több mint 150 karátnyi gyémántot tartalmaz, platinába foglalva.

Gyémánt bikini

Gyémánt bikini

Értéke hűen tükrözi anyagát, 30 millió dollár, azaz 6 milliárd 900 millió Forint.

1. Graff pink

Az első helyezet eredetéről keveset tudni, ám annyi biztos, nagyon ritka, hisz egy 24,78 karátos rózsaszín gyémánt. Egy magángyűjtőtől vásárolta meg a híres amerikai ékszerész, Harry Winston, majd egy aukción egy másik gyémánt kollektor és ékszerész, Laurence Graff tulajdonába került.

Graff pink

Graff pink

Az ár, amit fizetett érte a valaha volt eddigi legmagasabb, amit ékszerért adtak, ám nem is csoda, hisz ez a legnagyszerűbb gyémánt, amit az idők során felfedeztek, ezzel kiérdemelve a világ legértékesebb ékszere címet. 46 millió 200 ezer dollár, amennyiért elkelt, vagyis 10 milliárd 626 millió Forint!

http://www.bestofcafe.hu/a_vilag_legdragabb_ekszerei.html

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4612449453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása