Schmidt Mária látószöge szerint Soros a baloldal sírásója, aki tehát az alábbi recept szerint operál:

– Szemelj ki egy megszerzésre érdemes üzleti célt.

– Küldd oda a civiljeidet, destabilizáld a területet, szervezz hozzá megfelelő médiahátszelet, kreálj káoszt, és ha megvan, te legyél az, aki megszervezi a segítséget az újjáépítéshez és közben kimazsolázza a legjövedelmezőbb üzleteket.

– Bontsd le a határokat, hogy azok ne akadályozzák a mozgásodat.

– Bontsd le a nemzeti szuverenitást, hogy az ott lakók, vagyis a helyiek érdekei ne hátráltassanak.

– Vedd meg a szakértőket, pénzzel, ösztöndíjjal, díjjal, hírnévvel, elismeréssel, hájpolással, kit, mivel kell és lehet.

– Nevezd őket szakértőknek, függetleneknek, demokratának, nyitottaknak.

– Akadályozd meg, hogy beszédhelyzetük kiderüljön, hogy szakmai alkalmatlanságuk napfényre kerüljön (…).

Vedd meg tehát a helyi médiát, tv-t, rádiót, napi és hetilapokat, valamint az interneteseket, nevezd őket is függetleneknek, és fizesd meg őket azért, hogy az általad meghatározott célokért dolgozzanak. Díjazd és sztárold őket is.

A Soros pénzzel kitömött médiumok arról ismerszenek meg, határon innen és túl, hogy a régi lenini taktikát követve mindig személyre támadnak. Sohasem az üggyel, az állításokkal, a felvetésekkel vitatkoznak, azok cáfolatával nem fárasztják sem magukat, sem a nagyérdeműt. Ők a személyeket félemlítik, és ha ez nem elég, semmisítik meg, ezért újságírói, aktivistái a karaktergyilkosságok specialistái.

A Soros-féle civilnek nevezett szervezetek, amiket szintén úri módon eltart, ugyancsak mind „függetlenek” és persze a „szakértelem” letéteményesei. Előszeretettel hivatkoznak magukra illetve egymásra „objektívként” is. Lelkesen és zokszó nélkül csatasorba állíthatóak minden olyan alkalommal, minden olyan célért, amit a Soros birodalom számukra kijelöl. Soros hatalma és példátlan befolyása ezekből a mindent behálózó segédcsapatokból, ezekből a határokon átívelő hálózatokból áll. Őket mozgatja szervezetten és koordináltan.

Hát így szárnyal – az azzal támadd az ellenfeledet, amit te magad követsz el dakota bölcsesség alapján – Schmidt történész (nem, nem háziasszonyi, civil blogger minőségben írta, hanem) mintegy 4000 szóba préselt kényszeres propagandája, ami ugyan távol esik a történészi igényességtől, de igen közeli kapcsolatot ápol a múlt meghamisításában gyökerező igen súlyos összeesküvés-elmélettel. Amiben az a borzasztó, hogy ez lesz – pontosabban már most az – a rendszert legitimáló alaptézis és hivatkozási sarokkő.

 

Ugyan nem áll módomban, de talán nem is szükséges tételesen megcáfolni a felkent udvari ideológus Soros Györggyel kapcsolatos, ellentmondást nem tűrő állításait (az Arab Tavasz kirobbantása; az amerikai Demokrata Párt felvásárlása, amit még egy vasárnapi talk-show (!!!) is tényként kezel, ergo mi is nyugodtan kezelhetjük úgy; a CEU utánpótlásképző bázisként való működtetése, az OTP Orbán által már a minap megidézett kivásárlása; radikális utcai harcosokkal való provokálás; Janukovics megbuktatása; Orbán és Trump kormányának tervezett megbuktatása, stb.), viszont az indokolatlanul hosszúra nyúlt fröcsögés A recept című, fentebb idézet alfejezetével kapcsolatban van egy pompás észrevételem.

Szerintem senki nem állt még ilyen közel a Fidesz-rezsim működésének, logikájának felvázolásához, mint a kurzustörténész asszony. Tény, hogy egy olyan pártkatona, aki sok milliárd közpénzzel nem tud/hajlandó elszámolni, aki újságírókat tilt ki közpénzből finanszírozott, közérdeklődésre számot tartó eseményekről, aki bizonyítottan történelmet hamisít, kegyeletet sért, közönséges szélhámosokat tüntet ki, majd korábbi ígéretével szemben nem kér bocsánatot, ellenben érdemei elismeréseképpen további  százmilliós nagyságrendű közpénzt vágnak hozzá, annak a mondanivalója pontosan annyira hiteles, amennyire.

Leginkább semennyire, mégis lássuk be, végre kendőzetlenül leírta, hogyan működik a fideszes állampárti gépezet:

– Szemelj ki egy megszerzésre érdemes üzleti célt, vagyis valamit, amit el akarsz lopni, esetenként komplett piaci ágazatokat (szerencsejáték, dohányipar, turizmus, tankönyvpiac, stbstbstb).

– Hozz olyan törvényeket, amelyek legalizálják a lopást és ültesd a saját embereidet minden olyan intézmény élére, ahol a törvényes lopást szavatoló döntések születnek. 

– Vesd be a civiljeidet (ne csak a békemenetet, de például kopasz verőembereidet, a NAV-ot, vagy a rendőrséget is, stb.), destabilizáld az egész országot, szervezz hozzá megfelelő médiahátszelet (nyomd a közpénzpropagandát orrba és szájba), kreálj káoszt, sorosozz, migránsozz, brüsszelezz, háttérhatalmazz zsigerből, és ha megvan, te legyél az, aki megszervezi a segítséget a sikerrel szétlopott ország újjáépítéshez (ha már mindenki retteg, te építs kerítést, te nevezd ki magad megmentőnek) és a kollektív figyelem aktuális ellenségre irányítása közben mazsolázd ki a legjövedelmezőbb üzleteket (Mészáros, Garancsi & Co.).

– Bontsd le az egyes társadalmi csoportok, helyi közösségek önérvényesítő képességét, hogy azok ne akadályozzák a mozgásodat.

– Bontsd le a társadalmi szolidaritást, szíts ellentétet a polgáraid között, szakíts szét családokat, hogy azok egymással legyenek elfoglalva, és érdekeik ne hátráltassanak.

– Vedd meg a propagandádat alátámasztó szakértőket, pénzzel, ösztöndíjjal, díjjal, hírnévvel, elismeréssel, hájpolással, kit, mivel kell és lehet.

– Nevezd őket keresztényeknek, nemzetieknek, igaz hazafiaknak, akik az egyedüli alternatívát jelentik az összes kitalált ellenségeddel szemben.

– Akadályozd meg, hogy (…) szakmai alkalmatlanságuk napfényre kerüljön (…). – Ezt sajnos nem tudod megakadályozni, mert Németh Szilárd és Kósa Lajos. 

– Vedd meg a helyi médiát, tv-t, rádiót, napi és hetilapokat, valamint az interneteseket, nevezd őket is függetleneknek, és fizesd meg őket (természetesen közpénzből) azért, hogy az általad meghatározott célokért dolgozzanak. Díjazd és sztárold őket is. Akit nem tudsz megvenni, azt taposd el, járasd le. Csinálj a pénzzel kitömött oligarcháidból (Mészáros) és kurzuslovagináidból (Schmidt) médiatulajdonost. Dőlj hátra elégedetten.

Valamit kifelejtettem? Nem baj. Viszont az egészen biztos, hogy amikor a háttérhatalom elleni küzdelem egy demokratikusnak vélt országban teljes egészében átveszi a kormányzás helyét, ahol a politikai vezetés által hivatalosan megnevezett főgonosz elleni fellépés legitimál abszolút minden döntést, ott a tömeghisztéria és a süket-vak őrület veszi át a józan gondolkodás helyét. Innen felállni viszont most akkor is reménytelennek tűnik, ha Schmidt bölcsessége szerint semmi sem tart örökké. Egyszer minden véget ér.Orbán: Csak mellékhadszíntér a CEU-ügy