He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Arab hírügynökség: Orbán Ráhel, a Magyar Köztársaság nagyra becsült miniszterelnöke

2016.08.31. 04:31 guma

Frissítés!

Átírták az Orbán Ráhelről szóló bahreini híreket

http://index.hu/belfold/2016/08/31/atirtak_az_orban_rahelrol_szolo_bahreini_hireket/

---------------------------------------------------------

Az operaházi "királypáholy" után már miniszterelnöki székben ül Ráhel? Erre már nincs magyarázat! Esemény összefoglaló, arról amikor kiderült, hogy vagy egy dinasztia uralkodik az országban vagy  csak simán zsebre van vágva  hazánk, ahol megszűnt a demokrácia és esetleg szereptévesztésből minden "közszolga" a család alkalmazottja? Már csak az a kérdésem: Miért az araboktól kell megtudni ki a miniszterelnökünk???.

Fura fotó készült Orbán Ráhelről és a férjéről Bahreinben

Fura fotó készült Orbán Ráhelről és a férjéről Bahreinben Bahrein olaj- és gázügyi hatóságának honlapjára több mint érdekes hír került fel tavaly szeptemberi dátummal. Arról számoltak be, hogy az ország energiaügyi minisztere találkozik a magyar miniszterelnök feleségével, és ehhez olyan fotót mellékeltek, amelyen a helyi illetékesek mellett nem Orbán Viktor felesége, hanem a lánya, Ráhel és annak férje, Tiborcz István látható. 

A hír tavaly szeptember 12-i keltezésű, de most fedezte fel a 444.hu a NOGA, vagyis a bahreini nemzeti olaj- és gázügyi hatóság honlapján, ahol az angol nyelvű beszámolót fotóval illusztrálták.

A fotó egy panorámás irodában készült Manamában, Bahrein fővárosában és egyben legnagyobb városában. Orbán Ráhel és férje mellett három úr látható még a képen, a leírás szerint Abdul Hussain bin Ali Mirza energiaügyi miniszter, Garamvölgyi Balázs, Magyarország bahreini konzulja valamint Ahmed Ali Al Sharyan, az olaj- és gázügyi hatóság főtitkára.

Az angol nyelvű leírás szerint az energiaügyi miniszter hivatalában fogadta „a Magyar Köztársaság miniszterelnökének feleségét, Orbán Ráhelt”.

Az oldalon végig a magyar miniszterelnök feleségeként írnak Orbán Ráhelről. A beszámoló szerint a magyar vendégek energetikai, konkrétan olaj és gázügyekről tárgyaltak az ottani miniszterrel és arról, hogyan tudják szorosabbra fűzni a két ország a gazdasági együttműködés szálait. A beszámoló szerint Orbán és delegációja megköszönték a vendéglátást, és reményüket fejezték ki, hogy fenntartható üzleti kapcsolat alakul a két ország között új befektetési lehetőségekkel.

A leírásba valószínűleg hiba csúszott, a kép mégis felvet egy sor kérdést. Ha a fotón valóban a leírásban szereplő személyek szerepelnek, akkor milyen ügyben tárgyalt velük Orbán Ráhel és férje, ha tárgyaltak egyáltalán. Kérdés még, hogy valóban tavaly szeptemberben jártak-e Bahreinben, és ha nem saját zsebből fizetett, magánjellegű útról volt szó, mennyi közpénzt használtak fel ahhoz.

Sem Tiborcz Istvánnak sem Orbán Ráhelnek nincs egyébként hivatalos állami tisztsége, közhivatala Magyarországon.

A látogatásról készült fotó a hatóság Instagram-oldalára is kikerült.

Orbán Ráhel, Orbán Viktor elsőszülött lánya júniusban szülte meg első gyermekét, Alizt.

Orbán Viktor sajtófőnöke, Havasi Bertalan rövid választ küldött az ügyben a 444.hu kérdésre. "Semmilyen állami felhatalmazásról nincs szó, ilyen látogatásról nekünk nincs is információnk, kérem, forduljanak az érintettekhez" – közölte.

http://hvg.hu/itthon/20160830_orban_rahel_es_a_ferje_targyalt_olajugyekben_bahreiben

Orbán Ráhel magánúton találkozott a bahreini energetikai miniszterrel

"2015. szeptember 17-e és 20-a között Barhreinben voltunk férjemmel magánúton. Az utazás költségeit magunk álltuk. Minden más ezzel kapcsolatos állítás hazugság."

Ezt a közleményt adta ki Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Ráhel.

Délután írtuk meg, hogy Orbán Ráhel gáz- és olajbizniszről tárgyalt Bahreinben. A magyar miniszterelnök lánya, és férje, Tiborcz István a bahreini energiaügyi miniszterrel is találkozott a 2015. őszén történt út során.

A dolog onnan derült ki, hogy a Perzsa-öböl menti ország Olaj és Gázügyi Hatósága cikket és fotót közölt Orbán Ráhel és az energetikai miniszter tárgyalásától. Azt is leírták, hogy a megbeszélésen Magyarország és Bahrein gazdasági ügyeiről, energetikáról, gáz és olajüzletről volt szó.

Ez az a találkozó, ami ezek szerint Orbán Ráhel és Tiborcz István magánútjának keretében jött létre a miniszterrel.

http://444.hu/2016/08/30/orban-rahel-maganuton-voltunk-ferjemmel-bahreinben

Orbánék nem tudnak arról, hogy Ráhel a magyar állam nevében tárgyalt Bahreinben

A jelek szerint fontos nemzeti ügyekben is szívesen támaszkodik a hozzá legközelebb állókra, avagy családtagjaira a miniszterelnök. Legalábbis erről árulkodik egy fotó és egy kormányzati beszámoló, melyet a 444.hu szúrt ki. Ezek szerint a miniszterelnök elsőszülött lánya és veje, Orbán Ráhel és Tiborcz István tavaly szeptemberben prominens személyeknél tett látogatást a Bahreini Királyságban. A Perzsa-öbölben található kis szigetország kormányzati portáljára felkerült tudósítás szerint – mely angolul is olvasható – Ráhelt az energetikai miniszter, Abdulhuszain bin Ali Mirza és a helyi Olaj- és Gázügyi Hatóság (NOGA) főtitkára, dr. Ahmed Ali al Sharyan fogadta.

 

A találkozóról az Instagramra feltöltött kép © Instagram

 

A honlap szerint nem pusztán véletlenszerű találkozás volt.

„A gáz- és olajüzlet számos témáját tárgyalták meg, a Bahreini Királyság és a Magyar Köztársaság közötti gazdasági együttműködés kiszélesítésének lehetőségét” – áll angolul a cikkben. Vagyis ezek alapján könnyen úgy tűnhet, mintha Orbán Ráhel a magyar állam nevében tárgyalt volna energiapolitikai ügyekben, holott nincs kormányzati, állami tisztsége. A kormányfő lányát egyébként Garamvölgyi Balázs Magyarország bahreini tiszteletbeli konzulja is elkísérte a találkozóra.

Az angol nyelvű beszámoló a tárgyalásról © noga.gov.bh

 

A beszámoló érdekessége, hogy abban végig Orbán Viktor feleségeként hivatkoznak Mrs. Orbánra. De nem esik szó a mellette ülő Tiborcz Istvánról, aki akkor már két éve volt Ráhel férje.

A Bors érdeklődött Havasi Bertalannál, a miniszterelnök sajtófőnökénél, aki elhárította kérdésünket és az érintettekhez küldött minket.

– Semmilyen állami felhatalmazásról nincs szó, ilyen látogatásról nekünk nincs is információnk, kérem, forduljanak az érintettekhez! – válaszolta kérdésünkre


Havasi Bertalan © MTI

 

Aztán Orbán Ráhel is kiadott egy közleményt:

„2015. szeptember 17-e és 20-a között Barhreinben voltunk férjemmel magánúton. Az utazás költségeit magunk álltuk. Minden más ezzel kapcsolatos állítás hazugság.”

http://www.borsonline.hu/aktualis/orbanek-nem-tudnak-arrol-hogy-rahel-a-magyar-allam-neveben-targyalt-bahreinben/118193 

Arab hírügynökség: Orbán Ráhel, a Magyar Köztársaság nagyra becsült miniszterelnöke

Újabb kép került elő Orbán Ráhel és Tiborcz István titokzatos bahreini látogatásáról. Kedden délután írtuk meg, hogy a bahreini kormány weboldala szerint Orbán Ráhel és Tiborcz István, akiknek semmilyen választott tisztségük nincsen Magyarországon, olaj- és gázügyben tárgyalt Bahrein energetikai miniszterével.

AlwasatNews

Tiborczék látogatásáról beszámolt az al-Wasat arab híroldal is, de ebben a híradásban (egy egyszerű Google Translate fordítás után) már úgy említik Orbán Ráhelt, hogy

a Magyar Köztársaság nagyra becsült miniszterelnöke.

Lehet, hogy ők már tudnak valamit?

http://444.hu/2016/08/30/arab-hirugynokseg-orban-rahel-a-magyar-koztarsasag-nagyra-becsult-miniszterelnoke

Orbán Ráhel szerint hazudik a bahreini hatóság

Pár órával azután, hogy megjelent, Orbán Ráhel és Tiborcz István tavaly szeptemberben energiapolitikai tárgyalásokat folytatott egy bahreini miniszterrel, közleményt adott ki a magyar miniszterelnök legnagyobb lánya: 

2015. szeptember 17-e és 20-a között Barhreinben voltunk férjemmel magánúton. Az utazás költségeit magunk álltuk. Minden más ezzel kapcsolatos állítás hazugság

- írja Orbán Ráhel az Országos Sajtószolgálatnak kiadott írásban. 

rahel

Állítása egyben azt is jelenti, hogy hazudik a bahreini Olaj- és Gázügyi Hatóság, amely azt állítja a honlapjára feltöltött hír és fotó szerint, hogy energiapolitikai tárgyalásokat folytattak a miniszterelnök feleségével. (A bahreiniek közlése annyiból nyilván téves, hogy a képek alapján nem Orbán Viktor felesége, hanem lánya és veje ült egy asztalnál energetikai miniszterrel.)

Orbán Ráhel képviselte a magyar államot egy külföldi energiapolitikai tárgyaláson

Orbán Ráhel képviselte a magyar államot egy külföldi energiapolitikai tárgyaláson

Bahreinben azt hitték róla, hogy a miniszterelnök felesége, pedig vele volt igazi férje is. De vajon miért pont őket küldték? Orbán Viktor sajtófőnöke állítja, még csak nem is tudott a látogatásról.Tovább

Kellemetlen egybeesés, hogy Orbán Ráhel közleménye után néhány perccel újabb fotó jelent meg a 444-en a miniszterelnök lányának látogatásáról. Az Al-Wasat nevű arab híroldal az újabb képnél már Orbán Ráhelt nem a miniszterelnök feleségének, hanem Google Translate-tel magyarra fordítva "a Magyar Köztársaság nagyra becsült miniszterelnökének" nevezi - írta a 444. 

A bahreinek szerint Orbán Ráhellel a bahreini-magyar gazdasági együttműködésről tárgyaltak

A bahreini Olaj- és Gázügyi Hatóság honlapjának korábbi cikkéből kiderül, hogy a miniszterelnök lánya és annak férje olaj és gázügyekről beszélgettek az ottani miniszterrel, konkrétabban arról volt szó, hogyan tudná szorosabbra fűzni a két ország a gazdasági együttműködés szálait. A beszámoló szerint a delegáció megköszönte a vendéglátást, és reményüket fejezték ki, hogy fenntartható üzleti kapcsolat alakul a két ország között új befektetési lehetőségekkel - írtuk korábbi cikkünkben

Az ügyben megkérdeztük a miniszterelnöki sajtóirodát, ahonnan azt közölték, hogy Orbán Ráhel utazásával kapcsolatban "semmilyen állami felhatalmazásról nincs szó, ilyen látogatásról nekünk nincs is információnk, kérem, forduljanak az érintettekhez". Várjuk még a Külügyminisztérium és a Bahreini Olaj- és Gázügyi Hatóság válaszát is. 

Első cikkünk megjelenése után telefonon elértük a fenti képen rózsaszín nyakkendőt viselő Garamvölgyi Balázst, aki Magyarország tiszteletbeli konzuli ügynöke Manamában. Ő azt kérte, hogy holnap "emberi időben" hívjuk ismét.

http://index.hu/belfold/2016/08/30/orban_rahel_szerint_hazudik_a_bahreini_hatosag/

jöjjön egy vélemény:

http://kolozsvaros.com/2016/08/30/rahel-eldontotted-hogy-te-fogod-megbuktatni-apadat/

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr9411664448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása