He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ébresztő! Megírták és felcsendült az Orbán által rendelt hivatalos dal 56-os évfordulóra. Leslie Mandoki(?!) pedig turnézni fog "velünk" az emlékév alkalmából...

2016.08.17. 07:01 guma

Botrányos mellékszál vet fel kérdést bennem. Arra vagyok kíváncsi, miként lehetséges az, hogy szabad ország miniszterelnöke itthon nyirbálja a melegek jogait, miközben a külföldi meleg kapcsolatban élőket foglalkoztat (személyesen?!). Most a világhírű Desmond Childet aki a zeneszerzés mellett a melegházasság élharcosa is (- tudja-e, hogy Magyarországon ez a joga nem törvényes..). Remélem nem ünneprontás ha a szabadságról nekem más a véleményem és az is iritál, hogy Magyarország halszagú van a dalban, ami cseppet sem ünnepi hangulatot ébreszt. Itt a beharangozó az alkotásról, és a dal is felcsendül most, később pedig Desmond Child vezetésével október 23-án, a Kossuth téri ünnepség egyik fő atrakciója lesz a nagy kórussal.

“Mind mások vagyunk, mégis egy célért küzdünk” – Desmond Child zeneszerzővel beszélgettünk az Egy szabad országért című dalró

Készül az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékévének hivatalos dala. A magyarul és angol nyelven is elkészülő Land Of The Free, avagy Egy szabad országért írója Desmond Child, magyar származású világsztár zeneszerző, az angol szöveget Andreas Carlsson , a magyart Orbán Tamás jegyzi. Desmond Child nevéhez számtalan sláger köthető, ő szerezte például a Kiss-nek az I Was Made For Loving Yout, Alice Coopernek a Poisont, vagy az Aerosmith Crazy című számát, de írt dalokat többek között a Bon Jovinak, Ricky Martinnak, Chernek és Robbie Williamsnek is. Február óta magyar állampolgár, nagyon büszke is erre.

 LEIRER TÍMEA – 061.hu

Mennyit tudsz a magyar történelemről, hogyan kötődsz Magyarországhoz?
Édesapám magyar, nagyon sok történetet hallottam tőle Magyarországról, a magyar történelemről. Sőt, azt mondhatom, hogy apám lényegébe része volt a magyar történelemnek, hiszen Magyarországon született 1920-ban, végigélte az elnyomás éveit, a második világháborút és csak a szerencséjének köszönhetően menekülhetett el Venezuelába, itt találkozott édesanyámmal, aki kubai származású. Nagyon szomorú időszakot élt meg Magyarországon, hiszen a huszas években, kisgyermekkorában nélkülöznie kellett, aztán mire egy kicsit jobbra fordult volna a családjának a sorsa, jött a második világháború. Miután elhagyta az országot, sokat kellett küzdeni és rengeteget dolgoznia, hogy megfelelő életet biztosítson nekünk. De ennyi viszontagság és szomorú emlék ellenére is magyarnak vallotta magát, mindig szeretettel beszélt a hazájáról és amint lehetett elhozott engem is ide, hogy megmutassa a gyökereimet. Mindig arra tanított, hogy tiszteljem a múltamat, de higgyek egy szebb jövőben.

Desmond Child, magyar származású amerikai zeneszerző-producer és Andreas Carlsson zeneszerző  2016.07.12. Fotó: Horváth Péter Gyula

Mi inspirálta a dalt?
Amikor Orbán Viktor miniszterelnök idén áprilisi Washingtonban járt, beszélgettünk a szabadságról és arról, hogy ennek a nemzetnek milyen sokat kellett küzdenie, hogy szabad lehessen.  Akkor került szóba először, hogy születhetne egy “himnusz jellegű” dal, amely – ahogy édesapám is tanította – egyszerre tiszteleg a múlt áldozatai előtt és szól a reményről, jövőről is.  Így született meg a Land Of The Free.

Ismered az előadókat, akik majd eléneklik a dalt? Te választottad őket?
Közösen választottuk az énekeseket, jól ismerem őket. Végignéztem a videóikat, meghallgattam a dalaikat.  Mindegyik hang tökéletes lesz a dalhoz, már sokat beszélgettünk is, próbáltam – ha kellett– instruálni őket. Nagyon jó, hogy több generáció és többféle stílusú előadó is részt vesz majd a felvételen. Ez is remekül példázza a magyarok sokszínűségét, azt hogy mind mások vagyunk, mégis egy célért küzdünk. Bárhonnan is jöttél, bármit is hoztál magaddal, a Land Of The Free,  az Egy szabad országért  című dal ugyanazt jelenti mindannyiunknak.

Desmond Child, magyar származású amerikai zeneszerző-producer és Andreas Carlsson zeneszerző  2016.07.12. Fotó: Horváth Péter Gyula

Schmidt Mária, az emlékév kormánybiztosa, a Terror Háza múzeum alapító főigazgatója a Land Of The Free kapcsán tartott sajtótájékoztatón elmondta: “Olyan dal megszületése a cél, amely a mai fiatalok számára a művészet eszközeivel teszi újraélhetővé azt a hat évtizeddel ezelőtti pillanatot, amikor a magyar nemzet egységesen megmozdult azért, hogy megharcoljon a szabadságért és a függetlenségért, és azokért a pillanatokért, amelyekért érdemes élni.”

A dal felvétele 2016. július 13-14-én, vagyis 48 órán át tart majd. A dal felvételéről – amelyben közreműködik többek között Sasvári Sándor, Tóth Vera, Wolf Kati, Vastag Csaba, Vastag Tamás, Molnár Ferenc “Caramel”, Király Linda, Király Viktor, Nagy Feró, Lakatos Mónika és Romango, Péter Szabó Szilvia és a Hooligans – dokumentumfilm is készül majd.

FOTÓK: HORVÁTH PÉTER GYULA

http://nullahategy.hu/mind-masok-vagyunk-megis-egy-celert-kuzdunk-desmond-child-zeneszerzovel-beszelgettunk-az-egy-szabad-orszagert-cimu-dalrol/

Orbán az új X-faktor

 

Tehetséges ez a Dezmond gyerek, de nagy kérdés, hogy tényleg a miniszterelnöknek kell-e új nemzeti himnuszt rendelnie tőle. Mert mint azt megtudhattuk, elkészült az 56-os dal, amelyet Orbán Viktor felkérésére a slágergyáros írt, aki Bon Jovit híressé tette - meg Alice Coopernek is írt ezt-azt. Egyébként Dezmond februárban kérte az állampolgárságot, szóval ő most már átérzi ezt a magyar dolgot, és talán helyénvaló lenne Dezsőnek hívni.

Tök mindegy, jó-e a nóta vagy sem (nekem mondjuk túl zsíros és cukros egyszerre, mint egy bazinagy szalonna marcipánból), mert a gond nem az, hogy a miniszterelnöknek milyen az ízlése. Leszarom, hogy otthon mit rak ki a falra, tényleg, majd Anikóval eldiskurálnak a függönyről és a tapéta csíkozásáról. Szóval a nyakkendő-zokni-zsebkendő háromszögön kívül a miniszterelnök stílusa kurvára huszadrangú kérdés, és semmi keresnivalója ennek a közéletben.

folytatás itt: http://mentalisdeficit.blog.hu/2016/08/16/orban_az_uj_x-faktor

Megszületett az '56-os forradalom dala

A magyar-amerikai állampolgárságú, világhírű, sikeres producer, Desmond Child írta és keverte az 1956-os emlékév hivatalos dalát. A dalt Wolf Kati, Péter Szabó Szilvia, Radics Gigi, Nagy Feró, Sasvári Sándor, Vastag Csaba, Vastag Tamás, Molnár Ferenc "Caramel", Lakatos Mónika és a Romengo, Pál István és zenekara, a Hooligans, valamint egy ötventagú kórus adja elő. Balog Zoltán szerint az emlékdal alkalmas arra, hogy napjaink generációi is megértsék '56 üzenetét.

Elkészült az 1956-os emlékév hivatalos dala. Az Egy szabad országért zenéjét az apai ágon magyar származású, február óta magyar állampolgársággal is rendelkező Desmond Child írta. A zeneszerzőt Orbán Viktor miniszterelnök idén április washingtoni látogatásakor kérte fel arra, hogy írjon egy dalt "1956 emlékére, amely egyszerre tiszteleg a múlt áldozatvállalása előtt,és fordul a jövő felé."

Megemlékezés

2015 őszén alakult meg az 1956-os emlékévet szervező bizottság, a legfontosabb cél, hogy minél szélesebb körben kapcsolódjanak be a legkülönfélébb közösségek a szabadságharc emlékének ápolásába – mondta Balog Zoltán.

Balogh Zoltán szerint a cél, hogy minél többen kapcsolódjanak be a szabadságharc emlékének ápolásába

Forrás: Copyrighted Minden jog fentartva +36703590570/Szabó Gábor - Origo

Az emberi erőforrások minisztere szerint már most sok száz olyan program van, ami a kormány támogatásának eredményeképpen valósulhat meg. Egy ilyen évforduló lehetőséget ad arra, hogy korábban nem ismert tények napvilágra kerüljenek.

Generációk találkozása

Sajnos egyre többen elmennek a hősök és mártírok közül. A mostani emlékév nekik is szól – mondta a miniszter. Mégiscsak van történelmi igazságtétel, mivel a hallgatás hosszú évtizedei után szabadon lehet beszélni a szabadságharc eseményeiről. Balog Zoltán szerint a jövőnek is szól a mostani emlékév, mert ki kell mondani, hogy ha nem sikerül megszólítani a jövő nemzedéket, akkor hiába emlékezünk. A családtörténetek feldolgozása az egyik fő feladat, valamint hogy a közemlékezetben olyan nyelven kell megszólalni, amit a 21. század generációja is ért – mondta Balog.

Balogh Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Péter Szabó Szilvia és Vastag Csaba énekesek a 56-os dalt bemutató sajtótájékoztatón

Forrás: Copyrighted Minden jog fentartva +36703590570/Szabó Gábor - Origo

Az emberi erőforrások minisztere szerint a mostani dal alkalmas arra, hogy napjaink generációinak szóljon. Hangvétele olyan, amiben több generáció találhat egymásra. Értékes dolog, hogy a magyar művészek is "beleálltak" a dal létrehozásába annak ellenére is, hogy nem mindenben értünk egyet – mondta Balog Zoltán. Bízik benne, hogy 1956 örökségében létrejön egyetértés. '56 fontos, az egyik legfontosabb dolog, ami a 20. században történt velünk.

Keddtől játsszák

Az Egy szabad országért című dal rádiópremierjére 2016. augusztus 16-án reggel, a Petőfi rádióban kerül sor. A dal célja, hogy segítsen átélhetővé tenni a hat évtizeddel ezelőtti nagyszerű történelmi pillanatot, a magyar nemzetnek a szabadságért és a függetlenségéért folytatott küzdelmét. A dalt éneklő előadók ismertsége és népszerűsége pedig remélhetően segít abban, hogy a fiatalokhoz is eljusson az 1956-os foradalom és szabadságharc legfontosabb üzenete: a szabadság mindenekelőtt!

http://www.origo.hu/itthon/20160815-1956-emlekdal-desmond-child.html

Desmond Child azért nem teljesen Leslie Mandoki – további hasznos tudnivalók Orbán 56-os himnuszáról

Ez történik, ha Bon Jovi zeneszerzője összeáll a Hooligans szövegírójával.

Desmond Child nem Leslie Mandoki, és nemcsak azért, mert nem rendez bohócparádét a haverjaival a Várkert bazárban. Megelégszik azzal, hogy zeneszerző, nem is akármilyen, hiszen írt pár számot, világslágereket is, mint azt már korábban is jeleztük: Bon Jovinak, az Aerosmithnek, Ricky Martinnak, a Kissnek, és így tovább. Ahogy azt márciusban nekünk is elmondta,  magyar volt az apja, februárban még a magyar állampolgárságot is felvette, arról viszont még nem eshetett szó, hogy áprilisban Orbán Viktor látogatta meg, s kérte fel, hogy írjon ’56-os emlékdalt. Lehet erre nemet mondani?

Nos, Desmond jó iparos módjára leszállította az árut, amin azért jócskán meglátszik, hogy milyen régen rendezték a nyolcvanas éveket, de a szöveget egy

hazai kvalitás

írta hozzá: Orbán Tamás, aki  többek közt a United, a Hooligans és a No Thanx szövegírója.

Az „Egy szabad országért” című dalnak ma volt a premierje, ahogy az Index írja, „egy ötvenfős kórussal vették fel, énekel benne Wolf Kati, Péter Szabó Szilvia, Radics Gigi, Sasvári Sándor, Nagy Feró, Molnár Ferenc Caramel, Vastag Csaba, Vastag Tamás, Lakatos Mónika és a Hooligans is.

Először és utoljára

Íme, egy kis ízelítő, a live showra azonban még várni kell, azt ugyanis a teljes gárda részvételével, Desmond Child vezetésével október 23-án, a Kossuth téren fogják előadni.

Valószínűleg először és utoljára.

http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/desmond-child-azert-nem-teljesen-leslie-mandoki-tovabbi-hasznos-tudnivalok-orban-56-os-himnuszarol-100485

Bon Jovi dalszerzője 56-os dalt írt Orbán Viktor kérésére

A magyarok nagyon szeretik a hazájukat, és ma is megtennék, amit hatvan éve, a forradalomban.

Bemutatták az 1956-os forradalomról szóló „rockhimnuszt”, amelyet Desmond Child, többek közt az Aerosmith, Bon Jovi, Ricky Martin, a Kiss vagy Selena Gomez dalszerzője írt. Az 1956-os emlékév hivatalos dalának premierje kedden reggel negyed tíz után volt a Petőfi Rádión.

Orbán Viktor és családja áprilisban utazott Washingtonba, ahol a miniszterelnök találkozott Desmond Childdal is, a rengeteg világslágert jegyző dalszerzővel, aki februárban kapta meg a magyar állampolgárságot, mivel 18 éves kora óta, amióta megtudta, hogy édesapja magyar származású, rendszeresen járt Magyarországra. Orbán ekkor kérte meg Childot, hogy írja meg az 1956-os emlékév hivatalos dalát.

Bon Jovi dalszerzője írta az '56-os emlékév dalát

Bon Jovi dalszerzője írta az '56-os emlékév dalát

Megírta a Livin’ On a Prayer-t a Bon Jovinak és a Crazy-t az Aerosmith-nek, most meg az emlékév dalát a magyar fiataloknak.Tovább

Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója kedden reggel a Petőfi Rádióban elmondta, Child örömmel vállalta a felkérést, mivel „a gyökerek mindig megmaradnak”. „Nagyon büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok, hogy tagja lehetek ennek az országnak, és a magyarok reményteli és felemelő kezdeményezésének” – mondja a dalszerző a dalhoz kiadott előzetes videóban.

Az „Egy szabad országért” című dal másik szerzője Andreas Carlsson, a magyar szöveget Orbán Tamás – többek közt a United, a Hooligans vagy a No Thanx szövegírója – írta. A dalt egy ötvenfős kórussal vették fel, énekel benne Wolf Kati, Péter Szabó Szilvia, Radics Gigi, Sasvári Sándor, Nagy Feró, Molnár Ferenc Caramel, Vastag Csaba, Vastag Tamás, Lakatos Mónika és a Hooligans is. A dalt október 23-án a teljes gárda fogja előadni a Kossuth téren, Desmond Child vezetésével.

Tallai Gábor szerint a dal azért jó, mert lehet együtt énekelni, ami minden dal feladata, és mert „huszonöt évvel a rendszerváltoztatás után végre azt az utat követi, hogy köszönetet mond a hősöknek, akik megmozdultak ezért a rendszerért.

És megköszönjük azoknak is, akik befogadták azt a több százezer embert, aki akkor el kényszerült hagyni ezt a szép országot.

A magyarok nagyon szeretik a hazájukat, és ma is megtennék érte ugyanazt, amit hatvan évvel ezelőtt.”

Wolf Kati a Petőfi Rádió adásában elmondta, azért volt különös Desmond Childdal dolgozni, mert „Az amerikai típusú hozzáállásra nem jellemző az a fanyalgás, ami ránk igen. Amerikában simán kimondják, hogy én szeretem a hazámat, míg nálunk ebben mindig van egy kis irónia is.”

A dal tipikus, fülbemászó popsláger, elektronikus ritmusalapokon, sok kórussal, kicsit bonjovisan. A szövegben több utalás van a Himnuszra, a Szózatra és a Nem tudhatom című Radnóti-versre („Minket többé már balsors vagy ellenség sem téphet szét”, „Élhetnél bárhol, de szívednek nincs máshol hely”, „Nem térkép e tájék”), és leginkább arról szól, hogy „érted küzdöttek harcokban százszor meghurcolt hősök”, a mi „minden lépésünk visszhang csak egyszer volt léptük nyomán”, de „köszönettel tartozunk”, mert miattuk már

tisztább az ég, ránk már egy új hajnal kél, szabad országként”.

Desmond Childdal korábban mi is interjúztunk, akkor azt mondta magyarságáról: „Az állampolgárságot pár hete kaptam meg, és nagyon büszke vagyok rá. Legalább annyira magyar vagyok, mint kubai, nagyon fontos részem a magyar, a kitartó, mindenért megküzdő énem. Kicsit olyan ez, mint amikor a tékozló fiú hazatér. Az apámról 18 éves koromig nem is tudtam, hogy ki, nekem azt mondták, hogy csak egy családi ismerős. A születésnapom után derült ki, hogy ki is ő tulajdonképpen. Egy évre rá elhozott Magyarországra, 1973-ban lehetett ez, de utána rendszeresen hazajártam, és úgy szívtam be magamba a magyar kultúrát, mint a szivacs. Apám egy túlélő volt, olyan ember, aki soha, egy pillanatig sem adta fel, mindig felállt. Sok gyerek teljesen más akar lenni, mint az apja. Na, én pont olyan.”

Tessék, ezt is én írtam!

Tessék, ezt is én írtam!

Megvan Ricky Martintól a Livin’ La Vida Loca? És Bon Jovitól a Livin’ On a Prayer? A félig magyar, félig kubai Desmond Child írta őket. Már a hetvenes években olyan slágereket írt, amiket a mai napig dúdolnak az emberek. Mit szól az Euróvízión induló magyar dalhoz?Tovább
http://index.hu/kultur/zene/2016/08/16/bon_jovi_dalszerzoje_56-os_dalt_irt_orban_viktor_keresere/

Rogán szomszédja Leslie Mandokival húzatja az ’56-os nótákat – 1,4 milliárdból

Olyan szuperhakni lesz itt, hogy csodájára jár a világ!

Azt írja a Világgazdaság, hogy „ezúttal Leslie Mandokival közösen nyert el állami megbízást Csetényi Csaba cége, a Network 360. A konzorcium 1,4 milliárd forintból az ’56-os forradalom kapcsán többek között Berlinben, Londonban és Párizsban szervez kulturális eseményeket”.

Még azt a kis pénzt hozzátok ide!

Orbán és Mandoki: Még azt a kis pénzt hozzátok ide!

Fotó: MTI

Leslie Mandokiról tudjuk, kicsoda, három éve például részletesen bemutattuk, hogyan és miért adott méregdrága kampánykoncertet a Müpában. Csetényi Csabáról leginkább azt tudjuk, hogy Rogán Antal jószomszédja, bár szerinte ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy cége – különösen azóta, hogy Simicska elbujdosott – sorra nyeri a zsírosabbnál zsírosabb állami megbízásokat. „Miért ne nyernénk? Eddig egyetlen versenyben sem a lakcímkártyámat kellett indítanom, hanem az ötleteinket és azokat a megoldásokat, amelyek megkülönböztetnek bennünket másoktól” – nyilatkozta még februárban Csetényi a Magyar Időknek, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy ez a mostani ötlete, a nemzetközi haknikirály, Leslie Mandoki csatasorba állítása is minden bizonnyal olyan példátlan kreativitást feltételező dolog, amely megkülönbözteti őt másoktól, ami leginkább passzol az 1956-os évfordulóhoz, és ami, ha minden pénzt nem is, de 1,4 milliárdot mindenképpen megért Rogán minisztériumának.

Merthogy – ha nem mondtuk volna – a nyerő páros a Rogán vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda tenderén futott be.

Ezt nevezik szerencsés véletlennek? Ó, dehogy! Ezt magabiztos szakmai tudásnak, professzionalizmusnak mondják. Legalábbis Csetényi Csaba és Leslie Mandoki egészen biztosan.

http://m.magyarnarancs.hu/villamnarancs/rogan-szomszedja-leslie-mandokival-huzatja-a-56-os-notakat-14-milliardbol-100394

Halszagú Magyarország: „Hogy mindenki érezze azt, amit éreznie kell”

Feledhetetlen dalt, mit dalt, örök érvényű szabadsághimnuszt írt Orbán Viktor felkérésére a magyar származású amerikai zeneszerző, Desmond Child: az Egy szabad országért című szerzemény egyszerre idézi magát a Kölcsey-féle Himnuszt, az olyan spontán elhimnuszosodott himnuszokat, mint a Nélküled, illetve a kormánymegrendelésre készült poppropaganda legjobbjait, különös tekintettel a legendás talpösszeérintős-barackfás wannabe himnuszra, a Nemzeti összetartozás dalára.

Aki azt hitte, hogy annál jobb már úgysem lesz, súlyosan alábecsülte a magyar popzene teljesítőképességét.

Az Egy szabad országért a szintetizált vonósokkal, üstdobokkal és a kórussal, amiből távoli Esthajnalcsillagként ragyog ki Radics Gigi és Sasvári Sándor hangja, a dalszerző Aerosmithnek, Bon Jovinak vagy Ricky Martinnak írt slágerei közül is a legjobbakat idézi, de az sem téved nagyot, akinek Miley Cirus Wrecking Ballja jut az eszébe róla, bár ebben valamivel kevesebb az autotune, ugyanakkor sokkal több a Schmidt Mária.  

A szabadságpárti nemzeti pophimnusz szövege a Hupikék törpikékről ismert kiváló magyar slágergyáros és MTVA-alkalmazott Orbán Tamás zsenialitását dicséri, olyan telitalálatokkal, mint hogy

  • „Nem kell hogy ismerd a múltat, hogy értelmet nyerj”
  • „Több tűz közt őrlődsz”
  • „Minket többé balsors vagy ellenség sem téphet szét”
  • és „Nem térkép e tájék”,

amivel a szövegíró az idézetek, a parafrázisok és a kézműves képzavarok olyan tökéletes szövetét alkotta meg, hogy a Hupikék törpikék mind a tíz ujjukat megnyalnák utána.

Nem beszélve a dal vezérmotívumáról, az egész Magyarországot beterítő, átható halszagról:

http://coub.com/view/e6v2q

A dalhoz nem készült hagyományos értelemben vett videoklip (vagy készült, csak meglepetésnek tartogatják későbbre), de a standfotókból összeállított képanyag is tökéletes a maga nemében, különös tekintettel a neves kormányközeli főideológusra, a Terror Háza, a XX. Század Intézet és a XXI. Század intézet főigazgatójára, Schmidt Máriára, aki egészen pontosan kilencszer jelenik meg a videón – többször, mint bármelyik énekes.

Tessék:

És ha valaki még mindig nem értené, hogy miről szól ez az egész, a dalhoz az államilag szponzorált kultúrpropaganda legnemesebb hagyományainak szellemében magyarázó videó is készült, amelyen Tállai Gábor, a Terror Háza programigazgatója és Balog Zoltán emberminiszter fejti ki részletesen, mit is érdemes gondolni 1956-ról, Magyarországról és a szabadságról (az „illiberális” egyszer sem hangzik el, valószínűleg mert ebben a szabadságos szövegkörnyezetben rosszul venné ki magát).

A legszebb szabadságpárti gondolatot talán mégis az egyik énekes, Vastag Csaba fogalmazza meg, amikor elmondja, miért született a dal: „hogy elérjük azt, amit szeretnénk, és

És bár a gyökereit kereső Child kérvényezte és idén februárban meg is kapta a magyar állampolgárságot, a házasságát Magyarországon speciel nem ismerik el, mert az ország alkotmányába valaki nemrég beleírta, hogy férfi csak nővel házasodhat.

Hogy is kezdődik az ugyanebben a sorozatban ma bemutatott másik állami Youtube-videó?

 

„Ez egy szabad ország. Szabadon alkotunk, szabadon tanulunk, szabadon szeretünk, szabadon élünk”

Ez így kerek, így szép, és így szabad.

http://444.hu/2016/08/17/halszagu-magyarorszag-hogy-mindenki-erezze-azt-amit-ereznie-kell

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr7910416628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

naivaképző (törölt) 2016.08.17. 09:36:31

" Magyarország halszagú"

Ez rejtett utalás a finnugor nyelvrokonságra? És a turanizmus dicső eszméje, az smafu?
süti beállítások módosítása