He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

10 kicsi, de turistákat vonzó ország

2016.05.15. 08:03 guma

#10 – Maldív Köztársaság A Maldív Köztársaság egy szigetország az Indiai-óceánon, India délnyugati csücskénél. A szigetek összterülete mintegy 300 km². Közel 320 000 ember él itt. Fő bevételi forrásuk a turizmus.

#9 – Seychelle-szigetek Seychelle-szigetek (ejtsd: szesell) szigetállam az Indiai-óceánban, Afrika keleti partjánál. Afrika önálló államai közül a Seychelle Köztársaság népessége a legkisebb. Területe 455 km². Lakossága közel 90 000 fő.

#8 – Liechtenstein Hercegség A kis európai monarchia Ausztria és Svájc között, a Rajna völgyében. Kis mérete ellenére nagy nemzetközi hírnévnek örvend, mivel az adóparadicsomok egyike. Liechtenstein Közép-Európa legkisebb, Európa 4. legkisebb és a Föld 6. legkisebb állama. Területe 160 km². Közel 37 000 ember él itt.

#7 – Nauru Nauru szigetállam a Csendes-óceán nyugati részén, Mikronéziában. Területe 21,3 négyzetkilométer. Lakossága közel 10 000 fő.

#6 – Vatikán A Vatikán (másként Vatikánváros) a katolikus egyház állama. A Vatikán a legkisebb független állam a világon terület és lakosság szempontjából is. Területe 0,44 km² Lakossága közel 600 fő.

#5 – Monaco Monaco hercegsége egy kis városállam, a világ második legkisebb országa, amely Franciaország és a Földközi-tenger közé ékelődik a francia Riviérán. Egyedül Franciaországgal határos. Területe, amely szinte csak Monaco városából áll, a világ legsűrűbben lakott országa. Monaco adóparadicsom mind a lakosság, mind a helyi bejegyzésű cégek számára. Területe 1,93 km². Lakossága 36 000 fő.

#4 – Saint Kitts és Nevis szövetség Szigetország Nyugat-Indiában. Területe 261 km2. Lakossága 51 000 fő.

#3 – Marshall-szigetek  A Marshall-szigetek Óceániában elhelyezkedő állam. Mikronézia szigetvilágában Hawaii és Ausztrália között félúton található. A lakosság főként földműveléssel és halászattal foglalkozik. Terület 181 km². Lakossága 56 000 fő.

#2 – San Marino San Marino, teljes nevén a San Marino Köztársaság, a világ legkisebb országainak egyike. Dél-Európában helyezkedik el, Olaszország teljesen körülöleli. Területe 61,19 km². Lakossága 32 000 fő

#1 – Tuvalu Tuvalu egy óceániai állam, szigetország, Hawaii és Ausztrália között, a Csendes-óceánban fekszik. Fizikai méretét illetően Vatikán , Monaco és Nauru után a negyedik legkisebb ország. Teljes szárazföldi területe 26 km². Vatikán és Nauru után a legkisebb népességgel rendelkező ország a Földön. Az ENSZ második legkisebb népességű tagállama. Lakossága 11 000 fő.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr168712988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása