He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Sütni sem kell és te is elkészítheted!

2016.04.27. 08:03 guma

Csokis-mákkrémes torta – sütés nélkül

Sütés nélküli három krémes tortát készíteni nem olyan nagy ördöngösség. Tovább tart elolvasni a receptet, mint elkészíteni ezt a nem csak finom, de nagyon mutatós tortát, akár szülinapi meglepetés is lehet. Csokis is, mákos, is, kekszes is, könnyű is.

Hozzávalók:


Nem csak a látványa, az íze is tökéletes

Alapkrém

  • 1 l tej
  • 7 kanál cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 tasak (30g) zselatin
  • 5 deci tejszín

Mákkrém

  • 20 deka darált mák
  • 1 deci víz
  • 1 kanál méz
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 kanál cukor
  • 10 deka fekete csoki

Keksz alap

  • 20 deka darált keksz
  • 5 deka darabolt dió v. mogyoró

Elkészítés

Alapkrém: a zselatint elkeverjük 1 dl vízben. A tejhez hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, felfőzzük forralásig, majd levesszük a tűzről. A zselatinhoz hozzákeverünk 6-7 kanál forralt tejet,és addig kevergetjük, amíg homogén masszát nem kapunk. Ehhez hozzáöntjük a megmaradt tejet is, csomómentesre összedolgozzuk, és lehűtjük. A tejszínt felverjük, majd a kihűlt tejes masszához keverjük, és addig mixeljük, amíg a krém szép egységes egésszé össze nem áll.
Keksz alap: a darált kekszet és a diót összekeverjük, majd hozzáadunk  6-7 kanál – már lehűtött -  alapkrémet, összedolgozzuk, majd sütőpapírral kibélelt tortaformába egyenletesen belenyomkodjuk
Mákkrém: a hozzávalóknál előírt 1 deci vizet felforraljuk, beletesszük a többi alapanyagot, és addig főzzük, amíg a víz el nem párolog. Langyosra hűtjük, majd a lehűtött alapmassza felét (tejszínes- zselatinos) mixerrel jól hozzákeverjük, és a tortaformában várakozó kekszmasszára kenjük.
Csokikrém: a csokoládét felolvasztjuk, hozzáadjuk a megmaradt alapkrém felét(!), és a mixerrel összedolgozzuk.A megmaradt alapkrém (a másik fél) a fehér réteget alkotja, amit egyszer szintén átkeverünk szép simára. És akkor most jöhetnek a krémek szépen egymásra “emeletenként”.

A már tortaformában türelmesen várakozó mákkrémre rásimítjuk a fehér krémet. A mákkrémre rákenjük a fehér krémet, majd erre rá, jöhet utolsóként a csokikrém. Akinek még van kedve az díszítheti, főleg ha szülinapra szánja.

http://www.eletforma.hu/receptek/csokis-makkremes-torta-sutes-nelkul/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr558450456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása