He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Felcsút vagyonos emberei miért nem segítenek a gyereken?

2016.01.29. 06:45 guma

Muszáj elmentenem, mert ez a cinizmus, ez a politikai húzás olyan véleményt generál nálam ami kiveri a biztosítékot, akkor is ha alapvetően segítség volt a cél! Ilyen gonoszul erkölcstelen, embertelen lájk vadászat mindent elárul  szerintem egy párttagozatának menthetetlen lezűléséről, felfogásáról, akik elődeiktől látták az érvényesülés útját. Mindez egy olyan településről (ahol 2000-en sem laknak és) ahova számolatlanul ömlenek a közpénz milliárdok és ahol egyes párt "közeli" emberek milliárdokat és milliókat forgatnak a saját bukszájukban is... Az anya levele után, aki felsorolja, hogy falubelije segítségével mit is vettek el gyermekétől, már együtt harsoghatjuk a vezetővel mi is:

Beteg kisfiú képeivel gyűjti a lájkokat a felcsúti Fidelitas

Ilyen undorító dologgal tényleg ritkán találkozni, még a "lájk a részvét jele" típusú kijelentésekkel szegélyezett, egyre szélsőségesebb magyar lájkháborúban is.

A felcsúti Fidelitas ugyanis a következővel állt elő:

"A Felcsúti Fidelitas annyi forintnak megfelelő összeggel támogatja a beteg kisfiú - Táltos - műtétjét, amennyien február 11. 18:00-kor összesen lájkolják a Felcsúti Fidelitas facebook oldalát. A felhívás közzétételekor 162 ember követi oldalunkat, ez tehát 162 forintot jelent."

Már 52-en megosztották a képet, a felcsúti Fidelitas pedig már 229-nél jár.

Azt is hozzáteszi a fideszes KISZ, hogy

"elkerülve a negatív kommenteket; nem a csoportunk népszerűsítése a célunk ezzel a felhívással, hanem, hogy közösen, sokan megmutassuk, hogy képesek vagyunk segíteni egy ilyen nemes ügy érdekében. Minél több ember hall a kis Táltos történetéről, annál nagyobb az esélye, hogy sikerül megvalósítania az álmát; azaz, hogy egyszer járni tudjon."

Hát, gratulálunk.

UPDATE.

A beteg kisfiú édesanyja egyébként ezt írja a kormány egészségpolitikájáról:

"Itthon az állam gyakorlatilag felszámolta az elérhető OEP-támogatásokat, melyek nagyban javíthatnának sok beteg gyermek állapotán, felszámolta a Nazarov-műtét finanszírozását (ezt tavaly még fizették, idén már nem), megszüntette a Suit-terápia támogatását, és korábban az oxigénterápiára is adtak támogatást, de most már nem, ezért kényszerülünk erre a nem kellemes nyilvános gyűjtésre! Gyakorlatilag semmi elérhető OEP-támogatás nincsen jelenleg a Táltoshoz hasonló gyermekeknek. Ha mindezek a támogatások megmaradtak volna, mi és sokan mások sem kényszerülnénk erre a gyűjtésre..."

UPDATE 2.

A felcsúti Fidelitas elhatárolódik saját magától:

"Megkérünk mindenkit NE lájkolják az oldalt! Ugyanis nem az a célunk az ital-osztás mellett a problémás képpel, hogy lájkvadászatba kezdjünk, hanem hogy minél többen megismerjék Táltos történetét és a Blaha Lujzai italosztásunkat, hogy minél többen segítsenek a fiún!"

http://444.hu/2016/01/28/beteg-kisfiu-hatan-gyujti-a-lajkokat-a-felcsuti-fidelitas

Beteg kisfiúval gyűjtött lájkokat a felcsúti Fidelitas

Hőzöng a hazai internet, amiért egy alakulóban lévő vidéki Fidelitas-csoport nem túl ízlésesen akart kedvelőket gyűjteni. Később ugyan visszakoztak, de inkább önsajnáltatás lett a vége.

Nagy felháborodást keltett a felcsúti – alakulóban lévő – Fidelitas csoport csütörtöki Facebook-bejegyzése – írja a 444. A kormánypárt ifjúsági szervezete kitett az oldalára egy öt fotóból készült, színezett képmontázst egy beteg kisfiúról, bizonyos Táltosról, aki nem tud járni.

A Fidelitas azt kérte az emberektől, hogy lájkolják az oldalt, és ahány kedvelés érkezik február 11-ig, ők annyi forinttal támogatják a fiú műtétjét.

A teljes felhívás így szól:

A Felcsúti Fidelitas annyi forintnak megfelelő összeggel támogatja a beteg kisfiú – Táltos – műtétjét, amennyien február 11. 18:00-kor összesen lájkolják a Felcsúti Fidelitas facebook oldalát.

A felhívás közzétételekor 162 ember követi oldalunkat, ez tehát 162 forintot jelent.

Ez jól jelzi, hogy nagy összeg valószínűleg nem fog befolyni a beteg srác családjához. A felhívásban hozzátették, mindenki ossza meg a képet, február 11-én pedig gyümölcsléosztást tartanak a Blaha Lujza téren, lehet majd adakozni. Azt is hozzáfűzték, hogy nem a csoport népszerűsítése a cél, “hanem, hogy közösen, sokan megmutassuk, hogy képesek vagyunk segíteni egy ilyen nemes ügy érdekében.”

Forrás: Facebook/ Felcsúti Fidelitas
Forrás: Facebook/ Felcsúti Fidelitas

A kommentelők zöme felháborodott sorokat írt, sokan trágár kifejezésekkel nyomatékosították, hogy nem értenek egyet a lájkvadászatnak tűnő projekttel. Eközben megtalálták a kisfiú édesanyjának Facebook-bejegyzését is, amiben épp a magyar egészségügy siralmas helyzetét említi meg.

Itthon az állam gyakorlatilag felszámolta az elérhető OEP-támogatásokat, melyek nagyban javíthatnának sok beteg gyermek állapotán, felszámolta a Nazarov-műtét finanszírozását (ezt tavaly még fizették, idén már nem), megszüntette a Suit-terápia támogatását, és korábban az oxigénterápiára is adtak támogatást, de most már nem, ezért kényszerülünk erre a nem kellemes nyilvános gyűjtésre!
Gyakorlatilag semmi elérhető OEP-támogatás nincsen jelenleg a Táltoshoz hasonló gyermekeknek.
Ha mindezek a támogatások megmaradtak volna, mi és sokan mások sem kényszerülnénk erre a gyűjtésre…

Az anya azt írja, nagyon drágák a kezelések, fel kellett függeszteni ezeket. Táltos egészséges magzat volt, majd váratlanul a 33. héten megindult a szülés, és a fiú súlyos oxigénhiánnyal jött a világra, ezért vannak komoly mozgásszervi problémái.

Indul az önmosdatás

Időközben a Felcsúti Fidelitas is elkezdte kimagyarázni a történteket, de egészen döbbenetes, néhol önsajnáltató módon.

Megkérünk mindenkit NE lájkolják az oldalt! Ugyanis nem az a célunk az ital-osztás mellett a problémás képpel, hogy lájkvadászatba kezdjünk, hanem hogy minél többen megismerjék Táltos történetét és a Blaha Lujzai italosztásunkat, hogy minél többen segítsenek a fiún!

Hozzátették, azért mert a “csoportunk neve ebből a 2 szóból áll, hogy Felcsút és hogy Fidelitas, ez nem azt jelenti, hogy mi egy milliókkal támogatott szervezet vagyunk.” Senki sem támogatja őket még, sőt az alapító diákmunkás béréből fizeti a promóanyagok gyártását, a csoport ismerkedő ebédjét és a Facebook-oldalt is (amit ugye ingyenesen létre lehet hozni).

Az akcióval kapcsolatban azt írja, ha egymillió lájkoló lesz, akkor természetesen szponzort kell keresniük. A cél nem 1 lájk 1 forintért, bár külső szemmel az oldal alkotója is belelátna az akcióba ilyen szándékot – ismerte el a hibát.

Lehetett volna hirdetni a gyümölcslé-osztást, kiadhattunk volna a marketingre 10.000 Ft-ot. De miért ne adnánk inkább ezt a pénzt a kis Táltosnak? Adjon minden felcsúti 1000 Ft-ot? Vagy utaljon mindenki 5 Ft-ot? Reálisan nézve, beláthatják, hogy ez sosem lesz annyira működőképes támogatási forma, mint, hogy valaki kattintson egyet és ezzel ugyanúgy segítve a kisfiú álmának megvalósítását.

– írta a 21 éves főiskolás, aki a jelenleg 273 kedvelővel rendelkező oldalt létrehozta.

Együtt: Böröcz mondjon le!

Az Együtt is reagált a történtekre: követelik, hogy Böröcz László mondjon le a Fidelitas-elnökségi tisztjéről. Válaszokat is akarnak tőle arra, “hány helyi Fidelitas-oldalon zajlik még a megtévesztő lájkgyűjtés”, illetve “volt-e tudomása a felcsúti akcióról”. Az egész szerintük még kiscicás videó esetén is kifogásolható lenne, így viszont “etikátlan” és “visszataszító” is.

Különösen szép a történetben, hogy nem máshol teszik ezt, mint Orbán Viktor falujában.

http://24.hu/belfold/2016/01/29/beteg-kisfiuval-gyujtott-lajkokat-a-felcsuti-fidelitas/

A Fejér megyei kórház orvosai is akciót indítanak

A Fejér megyei kórház orvosai is akciót indítanak

Azonosulnak a MOK nyilatkozatával és a szegedi kezdeményzéssel, ők is aláírásgyűjtésbe kezdenek.

A Fejér Megyei Szent György Kórház orvosai 2015. december 21-én – a szegedi kezdeményezés gondolatiságával összecsengően, ám önálló indíttatásból – nyilatkozatot juttatták el a Magyar Orvosi Kamara Fejér Megyei Területi Szervezetéhez, a Minisztériumba és a sajtónak. Az alábbi közleményt a MOK juttatta el lapunkhoz:

Felhívás a magyar egészségügy működési problémáinak rendbetételére


A magyar orvostársadalom választott képviselői, a MOK 2015. novemberi Országos Küldöttgyűlésén Nyilatkozatot fogadtak el az egészségügy sajnálatos helyzetéről, melynek minden megállapításával azonosulunk.

Miközben az ország egyre jobban teljesít, az egészségügyre történő GDP arányos ráfordításunk még a Visegrádi Négyek átlagához mérten is 2%-os lemaradásban van.

Ugyanakkor hazánk lakosságának morbiditási és halálozási mutatói igen rosszak, a magyar emberek életkilátásai az európai átlagtól lényegesen elmaradnak.

Ehhez képest az egészségügyben dolgozók anyagi megbecsülése, bérezése nemzetközi összehasonlításban a rangsor legvégén található. Ezért elvándorolnak – nemcsak az orvosok, a szakdolgozók is – külföldre vagy más szakmákba. Az egyre kevesebben maradtak rég nem tudnak felelősséget vállalni a betegellátás biztonságáért, számos helyen abszolút hiányhelyzet alakult ki. Ennek valamilyen szintű kezelésére tűzoltás-jellegű kényszerintézkedések születnek, amelyek bérfeszültséget generálnak, megosztanak és szembeállítanak dolgozói rétegeket. Ez nem lehet cél! Ezek ellen tiltakozunk és ragaszkodunk a Nyilatkozatban megfogalmazott általános és minden rétegre kiterjedő arányos bérrendezésre.

Rossz példaként rámutatunk a legújabb bérfeszültséget létrehozó, következményeiben át nem gondolt központi intézkedésre, az ún. fiatal szakorvosok (frissen szakvizsgázottak) támogatási programjára. Egyetlen kolléga sem sajnálja tőlük. Értjük az itthon-tartási szándékot is, de belegondoltak-e a döntéshozók, hogy a fizetésükhöz csapott (miért csak 5 évre?) kiegészítő összeggel egy szintre emelték a bérüket azokhoz a tapasztalt orvosokhoz viszonyítva, akiktől elvárják, hogy tanítsák őket, oldják meg a nehéz eseteket és vállalják azok felelősségét, álljanak helyt az ügyeletekben.

Semmibe vette és kihagyta ebből a döntéshozó az egészségügy egyre fogyatkozó szakorvosi derékhadát, amely fekvő- és járóbeteg szinten hátán viszi az ellátást, teljesítve az alapellátás nem csökkenő konzílium igényét is.

A csatolt íveket nyilván ennek a szakorvosi derékhadnak a képviselői írják alá elsősorban, követelve az általános és arányos bérfelzárkóztatást (a megosztó intézkedések helyett), amely az egészségügyben dolgozók minden rétegére kell, hogy vonatkozzon.

Két hónapon belül érdemi intézkedést várunk – államtitkár csere helyett – és nem szeretnénk arra kényszerülni, hogy más módon adjunk nyomatékot indokoltan megfogalmazott követeléseiknek!

Szeretnénk végre elfogadható személyi és tárgyi feltételek között végezni a munkánkat a beteg emberek javára, zavartalan ellátásukat biztosítva!

Fejér Megyei Szent György Kórház Orvosai, Székesfehérvár

2015. december 21

http://www.weborvos.hu/egeszsegpolitika/a_fejer_megyei_korhaz_orvosai/228210/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr668328026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása