He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Miskolcon Orbán "szellemesnek" gondolta magát?

2015.04.21. 18:30 guma

Bepöcentem! Qrva sok pénzben van az adófizetőknek az MTI. Erre fogja magát és pofátlanul cenzuráza a kérdéseket és a miniszterelnök cinikus válaszait. A mi pénzükből lop meg mindenkit. Félnek vagy a szakmájukhoz nem értenek? Mert ennél nagyobb csalást amit elkövettek elhallgatásukkal, - hiszen az eseményről készült MTI-féle tudósításból mind 3 téma (Habony, Vajna, kiköltöztetés) teljes egészében kimaradt, mintha el sem hangoztak volna - véleményem szerint megmutatja, hogy csak szervilis seggnyalók akik szakmájukat csak megszégyenítik... Jól kiépítettétek ezt a magyar tájékoztatást, ami valóban zsebre vágja a BBC színvonalát is. Ügyes és röhejes! Csak gratulálni tudok gyávaságukhoz! Aki meg arra kíváncsi,hogy mi történt az országban, az szemezgesse, vadássza az eseményeket, híreket mint az 50-es, 60-as, 70-es években? Akkor nézzünk meg pár portálon, miről hallgatott az MTI:

D KOS20150421004

Orbán Miskolcon feszkózott

Orbán Viktor nem örült, amikor miskolci sajtótájékoztatóján az Index tudósítója kétszer is Habony Árpádról és a hozzá fűződő viszonyáról kérdezte. A részleteket hamarosan egy videóösszeállításban láthatják, a miniszterelnök egyebek között azt mondta, a szocialista kormányok alatt többet költöttek és kevésbé átláthatóan költöttek politikai tanácsadásra.

Előtte a miniszterelnök többször is használta a "feszkó" szót azzal kapcsolatban, hogy örül, amiért Budapesttől és a cirkusztól távol végre más ügyekkel is foglalkozhat.

Ezenkívül a diósgyőri stadion építése miatt kiköltöztetett lakókról kérdezték. Erről egyrészt, mint mondta, semmit nem tud, továbbá helyi ügynek tartja,  és ha megfelelő döntés született róla, azt ő is támogatja.

Nagy profitot kívánok a szerencsejátékkal foglalkozóknak,

hogy több pénzt tudjanak az államnak befizetni – válaszolta Orbán az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó kaszinók extraprofitjáról szóló kérdésre.

A sajtótájékoztatóra azután került sor, hogy Orbán és Kriza Ákos miskolci polgármester együttműködési megállapodást írtak alá a kormány Modern városok programja részeként. A megállapodás öt területet érint:

  • a Miskolc és Kassa közötti autópályát
  • digitalizációs városfejlesztést;
  • iparterületek és a kapcsolódó közlekedés fejlesztését;
  • kutatásfejlesztést, innovációt, a duális képzés kiterjesztését;
  • turisztikai fejlesztést Miskolctapolcán és a Diósgyőri Várban.

A fejlesztés irányait Kriza, a részleteket Orbán ismertette.

A miniszterelnök emlékeztetett rá, hogy 1998-ban, az első kormánya alakulásakor már szerepelt a tervek között az autópálya, ami azóta a szlovák oldalon már el is készült, emiatt kicsit pironkodott is.Mint mondta, a Kassa-Miskolc eurorégió egymillió embert érint, ezért indokolt a Tornyosnémeti-Miskolc közötti autópálya megépülése, amire 150 milliárd forintot szán a kormány. A munka 2018-19 körül fejeződhet be.

A digitalizációs fejlesztés a polgárok életét hivatott megkönnyíteni. Orbán külön említette a közterületi kamerarendszer fejlesztését, mint fontos közbiztonsági kérdést.

Ezer hektáros ipari park épül, ami további 1500-3000 munkahelyet teremthet. Így Orbán szerint hamarosan Miskolcon is teljes foglalkoztatás lehet. A park területét az állam fogja megvásárolni. A kapcsolódó intermodális közlekedési csomópontról egyelőre nem született döntés.

A kormány támogatja az iskolai szakképzés fejlesztését. Májusra elkészül a miskolctapolcai városrész hárommilliárdos fejlesztése, a második ütemre a kormány ötmilliárdot ad, ez 2017-re lesz kész. A kormány a Diósgyőri Vár felújítását, további fejlesztését is támogatja.

http://index.hu/belfold/2015/04/21/orban_miskolcon_feszkozott/

Orbán: A Habonyra vonatkozó kérdések csak feszkókat okoznak

 

Orbán megtagadta Habonyt

Ha tudni akarod, ki az a Habony Árpád, nézd meg a népességnyilvántartóban

A miniszterelnök miskolci sajtótájékoztatóján Habony Árpádról elmondta, hogy semmilyen hivatalos kapcsolatban nincs ilyen nevű emberrel. A népességnyilvántartásban nézzenek utána, ha tudni akrják, hogy ki ez az ember. Semmilyen hivatalos vagy szerződéses kapcsolatban nem áll Habonnyal,és a jövőben sem fog. Az Ezüsthajó és Wermer András ügyeiből azt tanulta meg, hogy a politikai tanácsadók számát minimálisra kell szorítani, ezért van ott nekik a Századvég.

Orbán Viktor iniszterelnök és Kriza Ákos polgármester a fejlesztési megállapodás aláírása után a miskolci városháza dísztermében. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Orbán Viktor iniszterelnök és Kriza Ákos polgármester a fejlesztési megállapodás aláírása után a miskolci városháza dísztermében.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A miniszerelnök félig sajnálkozva mondta el, hogy így viszont nem tudja befolyásolni, hogy kit nevezne ki a tanácsadójának.

“Ezekkel a kérdésekkel nem foglalkozunk, mert ezek csak feszkókat okoznak. Ezeket a kérdéseket a kormánynál a lerázandó kategóriába tartoznak.”

Sok sikert, Andy!

 

Andy Vajna kaszinóbizniszéről annyit tudott elmondtani, hogy sok sikert kíván mindenkinek, aki kaszinók üzemeltetésével foglalkozik. Nagy profitot kíván nekik, hogy többet tudjanak befizetni a költségvetésbe.

Szerencsére nem tudom, hány embert telepítenek ki

A miskolci számozott utcák kéréséről a miniszterelnök annyit mondott, hogy szerencsére ő nem tud semmit arról, hogy Miskolcnak azon a részén hány embernek kell elhagynia az otthonát a stadion építése miattKriza Ákos polgármester ehhez még annyit tett hozzá, hogy szerinte a miskolci stadion építése sportfejlesztés, a nyomortelep felszámolása pedig közegészségügyi, közbiztonsági és gyermekvédelmi kérdés.

Közben Orbán beígért Miskolcnak egy 15 milliárdos autópálya-fejlesztést, ami összekötné a várost Kassával. Elismerte, hogy a beruházást már az első Orbán-kormány is tervbe vette, ezért most kicsit szégyelli is felhozni. A miniszterelnök hozzátette, hogy nem biztos, hogy az autópálya még az ő mandátumának lejárta előtt elkészül.

(kép: Orbán Viktor/facebook)

http://444.hu/2015/04/21/orban-a-habonyra-vonatkozo-kerdesek-csak-feszkokat-okoznak/

A kormányfő Miskolcon járt, ahová a fejlődés lehetőségét vitte el, újságírói kérdésre pedig azt válaszolta, a titokzatos főtanácsadót nem foglalkoztatja a kormány.

Autópálya épül Miskolc és Kassa között, folytatódik a Miskolc-tapolcai strandfürdő fejlesztése, miként a diósgyőri váré is, valamint ezer hektáros iparterületet alakítanak ki a borsodi megyeszékhelyen - ezt mondta egyebek mellett Orbán Viktor kormányfő a miskolci Városházán tartott sajtótájékoztatóján, kedden.

A Modern városok program keretében Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelyén a kormányfő Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) miskolci polgármesterrel a sajtótájékoztató előtt együttműködési megállapodást írt alá.

Erről Orbán Viktor azt mondta: eredményes tárgyaláson vannak túl, ennek a szerződésnek a hátterét az ország általános gazdasági fejlődése adja.

Habony van? Habony nincs

A sajtótájékoztató után az Index arra volt kíváncsi, kicsoda a titokzatos tanácsadó, mi a szerepe és kap-e állami fizetést.

„Ilyen nevű embert a kormány nem foglalkoztat, nincs rajta a kifizetési listán, minden egyébbel forduljon a népesség-nyilvántartóhoz” – válaszolta Orbán az atv.hu szerint. Ezután a portál riportere újra megpróbálkozott, rákérdezett, hogy Orbán áll-e valamilyen kapcsolatban Habonnyal. Erre a miniszterelnök azt válaszolta, „semmilyen hivatalos természetű kapcsolatban nem áll Habony Árpáddal”, majd hozzátette, nem is fog.

Orbán végül elmondta, nem tud mit kezdeni azzal, ha valaki tanácsadónak képzeli magát, vagy az újságok annak nevezik, a téma a lerázandó kérdések közé tartozik, nem kíván pletykákkal foglalkozni.

http://www.hir24.hu/belfold/2015/04/21/orban-megtagadta-habonyt/

Orbán Habonyról: Ilyen nevű embert a kormány nem foglalkoztat

Miskolcon kérdezte az Index Orbán Viktort Habony Árpádról, a Fidesz körüli titokzatos háttéremberről. Orbán a portálnak az ATV tudósítása szerint úgy válaszolt: „Ilyen nevű embert a kormány nem foglalkoztat, nincs rajta a kifizetési listán, minden egyébbel forduljon a népességnyilvántartóhoz”.

Miskolcon járt Orbán Viktor miniszterelnök, aki fejlesztési megállapodást írt alá a város polgármesterével, Kriza Ákossal. A sajtótájékoztatón az Index Habony Árpádról, a Fidesz körüli titokzatos háttéremberről kérdezte Orbán Viktort. A kormányfő úgy válaszolt: „Ilyen nevű embert a kormány nem foglalkoztat, nincs rajta a kifizetési listán, minden egyébbel forduljon a népességnyilvántartóhoz”számol be az ATV az esetről.

Az ismét feltett kérdésre Orbán Viktor később úgy válaszolt: semmilyen hivatalos természetű kapcsolatban nem áll Habony Árpáddal és nem is fog; azzal nem tud mit kezdeni, ha valaki a tanácsadójának képzeli magát vagy annak nevezik az újságok. Hozzátette: lerázandónak tartja az ilyen kérdéseket, és nem kíván reagálni budapesti kávéházi pletykákra.

Habony mintha kezdene kínos lenni a miniszterelnöknek

Orbán Viktort kedden egy Kriza Ákos polgármesterrel tartott közös miskolci sajtótájékoztatón kérdezték a tanácsadójáról.

Az Index kérdésére a miniszterelnök először azt mondta, „ilyen nevű ember" nem szerepel állami fizetési listán, szerződésben sem állnak vele, úgyhogy aki kíváncsi, forduljon a népesség-nyilvántartó hivatalhoz. Amikor a portál másodszor is firtatta, milyen a kapcsolat kettejük között, Orbán úgy válaszolt, semmilyen „hivatalos természetű" kapcsolatban nem áll Habonnyal, és „nem tud mit kezdeni azzal", hogy ki, milyen tanácsadónak nevezi magát, illetve a sajtó kit nevez az ő tanácsadójának. A kormánynak az a dolga, hogy kivonja magát az ilyen „feszkók" alól. Az első Fidesz-kormány alatt próbálkoztak tanácsadók szerződtetésével, de a modell nem vált be. Az ilyen típusú tudást a Századvég nyújtja. Habonnyal kapcsolatos szerződés nincs és nem is lesz – tette hozzá.

Habony Árpád és Orbán Viktor közös munkájuk kezdetén, 2006-ban
Habony Árpád és Orbán Viktor közös munkájuk kezdetén, 2006-ban
Reviczky Zsolt / Népszabadság

Orbánt a sajtótájékoztatón megkérdezték Andy Vajna hollywoodi producer és filmügyi kormánybiztos jövedelmező miskolci kaszinóhálózatáról, is, amire a miniszterelnök úgy válaszolt, nagy profitot kíván a kaszinókat működtető cégeknek, hogy még több pénzt tudjanak a költségvetésbe befizetni.

Orbán és Kriza a sajtótájékoztató előtt együttműködési megállapodást írt alá. Eszerint a Miskolc-Kassa „gazdasági tengely" kiépítése keretében 2018-2019-ig megépítik a Tornyosnémeti és Miskolc között az autópályát, három plusz ötmilliárdot kap, befejezik a diósgyőri vár rekonstrukcióját, folytatják a digitalizációs városfejlesztést, benne a közterületi kamerák felállításával – amire Orbán külön kitért –, és épül egy ezerhektáros ipari park is, amelyben 1500-3000 embernek ad majd munkát.

Ami Habonyt illeti, a 2011-ben garázdaságért, egy idős házaspár bántalmazásáért jogerősen elítélt tanácsadó évek óta a miniszterelnök mellett van, Simicska és Orbán év eleji szakítása óta állítólag egy Fideszhez hű médiabirodalom kialakításán dolgozik. Legutóbbi emlékezetes allűrje az volt, amikor az újságírók elől menekülve a budapesti Fő utcában egy kisbusszal áthajtott a záróvonalon, decemberben pedig félmilliós Gucci táskával vágott át a Kossuth téren a költségvetési megszorítások és a szegénység ellen tüntetők között. Portrénkat itt olvashatják el róla.

http://nol.hu/belfold/habony-kezd-kinos-lenni-a-miniszterelnoknek-1529395

„Ezekkel a kérdésekkel nem foglalkozunk, mert csak feszkókat okoznak”„Ezekkel a kérdésekkel nem foglalkozunk, mert csak feszkókat okoznak”

Ezt Orbán Viktor mondta Miskolcon. A miniszterelnököt Habony Árpádról is kérdezgették, akivel nincsen semmiféle hivatalos kapcsolata, és akiről nem hajlandó semmit elárulni. A népességnyilvántartóban nézzenek utána – fedezte guccis emberét.

Jól megszórták kérdésekkel Miskolcon Orbán miniszterelnököt a miskolci városházán. Habony Árpádot a kormányfő soha nem védte még meg ilyen határozottan. Habonyról a következőket mondta el Orbán:

    • sose voltak hivatalos viszonyban
    • így szerződés sem volt vele
    • és a jövőben sem lesz
    • az Ezüsthajó Kft. és Wermer András ügyeiből a miniszterelnök azt tanulta meg, hogy a politikai tanácsadók számát a minimálisra kell szorítani
    • Orbán azt nem befolyásolhatja, hogy a sajtó kit nevez a tanácsadójának

    Mit hüvelyezhetünk ki a meglepően bőbeszédű Habony-ügyi válaszból?

    • Orbán azt sehol sem állította, hogy Habony ne adna neki tanácsot, csak azt, hogy nincs formális viszonyuk
    • Az ezüsthajós-wermeres utalás elsőre nem igazán érthető, mert bár 2002 táján összevesztek, Wermer András volt a Fidesz első évtizedének messze legeredményesebb kommunikációs-politikai tanácsadója, a liberális pártból integráló jobbos erővé váló párt publikus arcának egyik fő kitalálója, aki az Orbán által nemrég megvédett „polgár” kulcsszót is javasolta. Orbán talán arra gondolhatott, hogy mivel Wermer nyíltan a tanácsadója volt, a kritikusabb sajtó folyamatosan a cége, az Ezüsthajó ügyeivel foglalkozott, a témát természetesen azonnal rátolva a miniszterelnökre. Szóval lehet, hogy Orbbán arra gondol, nem akar direkt támadási felületet maga ellen.

    Szóba került egy másik tag is az eredeti tőkefelhalmozással foglalkozó miniszterelnök-közeli társaságból, Andy Vajna. Az ő kedveszményes kaszinózbizniszéről Orbán derűs cinizmussal azt mondta, hogy sok sikert kíván mindenkinek, aki kaszinók üzemeltetésével foglalkozik. Nagy profitot kíván nekik, hogy többet tudjanak befizetni a költségvetésbe.

    Az eseményről készült MTI-féle tudósításból mindkét téma teljes egészében kimaradt, mintha el sem hangoztak volna.

    Via 444.hu, fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

  • http://cink.hu/ezekkel-a-kerdesekkel-nem-foglalkozunk-mert-csak-fesz-1699157281

Orbán csodafegyvere az autópálya

Orbán Viktor mind a 23 megyei jogú városba el akar menni, hogy ott a kormány helyi fejlesztési céljairól beszéljen. A Fidesznek persze a hatalmas népszerűségvesztés miatt sem jön rosszul a miniszterelnöki turné: a 2014-es országgyűlési választás előtt is segített rajtuk Orbán országjárása. A miniszterelnök eddig Sopronban, Egerben, Zalaegerszegen és Miskolcon járt, és mind a négy helyen komoly fejlesztések ígéretét lengette be, de a négy város legfontosabb közös ígérete, hogy mindannyian kapnak új autóutakat.

Sopron

Orbán Sopronban jelentette ki először, hogy a kormány célja az összes megyei jogú város bekapcsolása az autópálya-rendszerbe. Ezen a téren van mit behozni, Sopronnak sincs autópályája, az M1 ugyanis Győrnél Hegyeshalom felé kanyarodik és úgy megy ár a határon. A miniszterelnök itt a belváros és a fertő-tavi világörökségi terület fejlesztése mellett az is megígérte, hogy 2018-ra készen lesz az M85-ös kétszer kétsávos autóút Sopron és Csorna, valamint Sopron és az országhatár között. Csorna Sopron és Győr között van, a soproniak tehát erre hajtanak fel az M1-re, ha Budapest felé mennek. Az M85-ös Győr és Csorna között már épül.

Fotó: Botos Tamás
Fotó: Botos Tamás

Abban persze, hogy 2018-ig be lehet-e fejezni ezt a projektet, sokan kételkednek. De Orbánt ez nem érdekli, ezt mondta Sopronban:

„Vita van a bürokraták és a politikusok között, hogy a Sopront érintő fejlesztéseket be lehet-e fejezni már 2018-ban vagy csak 2020-ban. Én arra szeretném kérni a soproniakat, hogy az esetleges 2020-as dátummal megjelenő kormányzati dokumentációk ne zavarják meg Önöket, ez a bürokraták álláspontját tükrözi, szerintük 2020-ig lehet megcsinálni, szerintünk pedig 2018-ig kell.

A helyzet úgy áll, hogy át is kell írni a közútfejlesztési programokat, és a bürokratáknak, illetve az állami pénzeket kezelőknek az erőfeszítéseket annak érdekében kell mozgósítani, hogy 2018-ra be is tudjuk fejezni, 2018-ban be is tudjuk fejezni azt az építkezést, ami alatt nemcsak azt értem, hogy Sopronig eljön a négysávos autóút, hanem hogy elmegy az országhatárig is, tehát össze kell kötni magunkat az osztrák autópálya-rendszerrel.”

Eger

Orbán Egerben is ezt a receptet követte. Eger Sopronhoz hasonlóan autópálya nélküli város, az egriek az M3-ast használják, de Füzesabonynál kell lehajtaniuk, aztán a 3-as főúton meg a 25-ös úton mehetnek Eger felé.

Orbán itt is kétszer kétsávos autóutat ígért az autópályáig, 2018-ra.

Ez a fejlesztés nagyjából 30 milliárdos forrásbevonással jár. A miniszterelnök itt is nekiment a kétkedőknek, de Egerben ezek nem a bürokraták, hanem

a szakértők,

akik szerint nem kell a városnak négysávos út az autópályáig.

Orbán és Kriza Ákos miskolci polgármester (Fotó: Botos Tamás)
Orbán és Kriza Ákos miskolci polgármester (Fotó: Botos Tamás)

„Itt egy nagyon fontos vitát zártunk le ma délután, mert Magyarországon sok közlekedési szakember nem látja indokoltnak, hogy négysávos autóút jöjjön létre. Rengeteg olyan anyagot ismerünk, amely vitatja ezt az állítást. Ma azonban a polgármester úr egyértelművé tette, hogyha csinálunk valamit, és annak azt akarjuk, hogy értelme is legyen, akkor kisebb fába nem érdemes vágni a fejszénket. (…)

Ezért úgy döntöttünk – még egyszer mondom: számos bürokratikus ellenállást is legyűrve –, hogy itt egy négysávos autóutat kell építenünk, és arra is a szavamat adtam a polgármester úrnak – majd attól függően, hogy fogom-e tartani, jövök a választási kampány időszakában ide –, hogy 2018-ra meg is kell építeni ezt a négysávos autóutat.”

Orbán – Szakértők: 1 – 0!!!

Zalaegerszeg

Na, ezek után már nem nehéz kitalálni, mi volt Orbán legfontosabb ígérete a zalaegerszegieknek.

Persze, hogy az autópályáig tartó, kétszer kétsávos autóút!

Fotó: Botos Tamás
Fotó: Botos Tamás

Zalaegerszeget az M7-esbe kell bekötni, és Nagykanizsáig vagy Balatonkeresztúrig azért az elég nagy távolság. Az egri ígéretnél biztosan nagyobb, és ha az 30 milliárd, akkor ez várhatóan jóval több lesz. De Orbán szerint erre is lesz pénz, még Egerben azt mondta, hogy

az úthálózat fejlesztésére összesen 600 milliárdos keret áll rendelkezésre,

bár ebből meg kéne építeni még az M4-es autópályát is (vagy azt, ami ahelyett lesz), amihez képest ezek a bekötőutak aprópénznek számítanak.

Miskolc

Miskolcon már nehezebb dolga volt a Miniszterelnöknek, ugyanis itt már van autópálya. A miniszterelnök ezt egy huszárvágással oldotta meg: Miskolc-Kassa autópálya-építést jelentett be. Itt a miniszterelnök elnézést is kért, hiszen ugyanezt az autópályát először az első Orbán-kormány ígérte be, de semmi nem készült el belőle. Külön ciki, hogy a szlovák oldalon már elkészült az út.

Ez a fejlesztés is drága lesz, de nem értelmetlen, egyrészt nem a semmibe tart majd a szlovákiai útszakasz, másrészt pedig pozitív hatásai lehetnek a fejlesztésnek a Miskolctól északra eső vidékekre és Szlovákiai dél-keleti régiójára, melyek egyébként is leszakadóban vannak.

http://444.hu/2015/04/21/orban-csodafegyvere-az-autopalya/ 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr447386312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása