He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Szemelvények Magyarország működéséről 1.

2014.10.03. 14:57 Ayuamarca

...avagy a hatóságok felhasználása bunkósbotként

 

Egy rövid összefoglalás következik, nem másolom be az összes cikket, csak kiemelem belőlük a jelen összefüggésben általam fontosnak ítélt részeket. Nem is fűzök kommentet az egész gyalázatos eljáráshoz, mindenki vonja le a következtetéseket maga az éppen regnáló hatalom jogállamisághoz és demokráciához fűződő viszonyáról. A dőlt betűs szövegek az én magyarázataim.

 

„Megerőszakoltak egy lányt az ELTE gólyatáborában

 

A hétvégén egy fonyódligeti gólyatáborban történt a bűncselekmény. Amit eddig tudunk:

  • a helyszín az ELTE TÓK (Tanító- és Óvóképző Kar) gólyatábora

  • a bűncselekmény augusztus 30-án, szombat hajnalban történt

  • a kaposvári bíróság egy 38 éves budapesti férfit előzetes letartóztatásba helyezett

  • az elkövető állítólag külsős, az egyetem szerint a gólyatábor programjai során se kényszerítés, se más bűncselekmény nem történt

  • az Index úgy tudja, a lány ellenállt, a férfi ezért először megverte és erővel kényszerítette közösülésre

  • a vs.hu szerint a férfi fotósként dolgozott a táborban

"Olvasónk számolt be emailben arról, hogy pénteken éjszaka megerőszakoltak egy fiatal lányt egy Fonyódligeten tartott gólyatáborban. A rendőrség megerősítette az értesülést" − írta vasárnap este a Sonline.hu.”

Forrás: index.hu

„Üdv a Macsótudományi Egyetem gólyatáborában, vetkőzzetek bugyira!

Az ELTE hallgatóinak kétharmada nő, az egyetem és a hallgatói önkormányzatok vezetésében mégis alig vannak jelen. A helyzet pont ott azon a karon a legelképesztőbb, melynek fonyódligeti gólyatáborában egy lányt megerőszakoltak. Miközben a Tanító- és Óvóképző Kar hallgatóinak 94 százaléka nő, a kari hallgatói önkormányzatot egy férfi vezeti. Ő volt az, aki információk szerint hónapok óta tudott róla, hogy K. Sándor Szilárd szexuális bűncselekményt követett el és fotóval zsarolt egy lányt, mégsem tett semmit. Rengeteg gólyatábori élménybeszámolót hallgattunk meg és olvastunk el, melyekből egyértelműen kiderül, a mostani eset nem teljesen példa nélküli: a szervezők rengeteg helyen szexuálisan kihasználják és megalázzák a friss hallgatókat. Hogy a szexuális jellegű feladatoknál kizárólag valamiféle kifordított macsó férfifantázia érvényesül, rögtön érthetővé válik, amikor megnézzük az egyetem- és HÖK-vezetések nemi összetételét.

[…]

Az áldozatok félnek: a szégyentől, a további bántalmazástól, és attól a meghurcoltatásról, amivel egy jogi procedúra jár. Egészen alapvető dolgok hiányoznak. Lóránd Zsófia, a NaNE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen) szakértője példaként említi, hogy egy megerőszakolt nő Magyarországon legfeljebb csak kérheti, hogy nő hallgassa ki – de a kérés teljesítése teljesen a rendőrkapitányságok jóindulatától függ. Ahogy az áldozatokkal általában azt is jó előre közlik a rendőrségen, hogy veszélyes dolog feljelentést tenniük, mert ha nem lehet bizonyítani a bűncselekményt, hamis vád miatt még őket ítélhetik el. Ráadásul a kirendelt igazságügyi pszichológusok, akiknek a szakvéleménye a peres eljárásban döntő lehet, gyakran teljesen felkészületlenek. Lóránd hallott már olyan „szakértőről″ is, akinek az volt a meggyőződése, hogy eleve nem lehet senkit megerőszakolni, ha az nem akarja.”

Forrás: index.hu 

 

„Érzékeny adatokat is elvittek a nyomozók az Ökotárstól

 

Bántalmazott nőket, gyerekeket segítő önkéntesek, és egy melegszervezet tagjainak, önkénteseinek a neveit is megszerezte a hatóság az Ökotárs Alapítványnál tartott házkutatás során. Az érintettek csak remélhetik, hogy ezek az adatok nem szivárognak ki vagy nem kerülnek illetéktelenek kezébe.

Amikor hétfőn a rendőrség kiszállt az Ökotárs Alapítvány irodájához, akkor olyan adatokat is megszerzett, amelyet korábban a civil szervezetek nem adtak ki a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalnak (KEHI), hiába kérte azokat a hatóság. Ilyen volt például azoknak az önkénteseknek a neve, akik a bántalmazott gyerekeket és nőket védő NANE nevű egyesület segélyhívóján vállaltak telefonos ügyeletet – természetesen ingyen.

A NANE nem véletlenül tartja titokban, hogy kik segítik a munkájukat, mivel ez egy veszélyes terület: az egyesülethez éppen azok fordulnak, akiket vernek otthon és akik emiatt segítséget kérnek. Az ő védelmük ugyanolyan fontos, mint azoké, akik önkéntesként segítik a civil szervezet munkáját.”

Forrás: index.hu

 

„Hé, biztos úr, itt maradt a bizonyíték!

 

A HÖK-ös szervezők találták meg és vitték a rendőrség után a fonyódligeti erőszakoló SD-kártyáját, melyen a bűncselekmény közben az áldozatról készített 100-150 fotó is volt. K. Sándor Szilárd úgy erőszakolt meg egy elsőéves lányt, hogy közben ott volt a táborban a saját barátnője is.

Vagy elképesztő hibát követett el a rendőrség, amikor a Fonyódligeten történt nemi erőszak után a gólyatáborban helyszínelt, vagy valaki bizonyítékokat akart eltüntetni. A rendezvény szervezőit jól ismerő forrásunk beszámolója alapján úgy tűnik, a rendőrök K. Sándor Szilárd szállását átkutatva nem gyűjtöttek össze minden bizonyítékot.

Nem találták meg például azt az SD-kártyát, melyen a megerőszakolás közben készített vagy száz fotó volt. Úgy kellett azt a szervezőknek a rendőrök után vinni.”

Forrás: index.hu 

 

„Nem akarok áldozat lenni, mert kurva szar áldozatnak lenni

 

2013-ban egy jogász gólyatáborban szexuális erőszakot követtek el. A szervezők a lányt rávették, hogy ne tegyen feljelentést, belső eljárás sem indult. Mindent eltussoltak, azóta is mindenki hallgat. A lány most úgy döntött, mégis elmeséli a történetét.

Pár hete, amikor a gólyatábori visszaélésekről írtam (Üdv a Macsótudományi Egyetem gólyatáborában, vetkőzzetek bugyira!), azzal kezdtem a cikket, hogy a magyarországi gólyatáborok történetében biztosan nem az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar idei rendezvényén történt az első nemi erőszak, és még csak nagyságrendileg sem fogjuk soha megtudni, vajon hány hasonló bűncselekményt követhettek el. A cikk megjelenése után kaptam egy levelet.

Egy olyan lány írta, aki tavaly maga is szexuális erőszak áldozata lett az egyik gólyatáborban. Találkozót kért, mert elhatározta, egyévnyi hallgatás után beszélni fog. 

[…]

Keretes írás:

A nők pontosan meg tudják mondani, mi és miért történik velük az erőszak közben, és világosan meg tudják különböztetni a részegséget attól, ha bedrogozzák őket – ezt Lóránd Zsófia, a NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen) szakértője mondja, akivel még azelőtt beszélgettem a ginás esetekről (Gina a drog neve), hogy Mirával találkoztam volna. Lóránd szexuális erőszakot átélt nők telefonhívásait is fogadja a NANE segélyvonalán, és nem egy ginás esettel találkozott már.

 

Mivel a droghasználatot bünteti a törvény, az, akit begináznak, még kevésbé mer feljelentést tenni. Nehezen lehet ugyanis bizonyítani, hogy a drogot más adta be.”

Forrás: index.hu 

 

„Feljelentést tett az Ökotárs, mert kiadták a belső levelezésüket

 

Hivatali visszaélés miatt feljelentést tett az Ökotárs Alapítvány, miután tagjaik belső levelezéséből a Magyar Nemzet részleteket közölt. Foltányi Zsuzsa, az Ökotárs egyik vezetője azt mondta: a levelezés törvényes úton nem juthatott más birtokába. Levelezésüket a Nemzeti Nyomozó Iroda foglalta le, amikor házkutatást tartott az irodájukban, így a személyes adatokhoz való jog is sérült.

[…]

Az Ökotárs korábban a Kehinek csak úgy volt hajlandó bizonyos iratokat átadni , hogy azon aktivistáik, köztük például a leszbikus szervezet képviselőinek nevét (és a NANE képviselőinek nevét) személyiségi jogaik védelme érdekében szándékosan kitakarták. Az alapítvány már akkor is arra hivatkozott, hogy nem szeretné, ha a vele kapcsolatban állók különösen védett adatai nyilvánosságra kerülnének. A Kehi ezzel elégedetlen volt, neveket kértek és többször biztosították az Ökotársat, hogy adataik nem kerülnek illetéktelen kezekbe. Mivel a Kehi kérésének ennek ellenére sem tettek eleget, végül sorban bevonták a szervezetek adószámát.

Alig két héttel a Kehi magyarázkodása után jelentek meg a bizalmas adatok a Magyar Nemzetben. Foltányi Zsuzsa szerint ezzel alapvető jogok, a személyes adatokhoz való jogok sérültek.”

Forrás: index.hu 

 

„TASZ: Orbán még egy fajvédő magánrendezvényt sem tilthat be

 

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy minden, rendelkezésére álló törvényes eszközzel akadályozza meg az amerikai székhelyű, szélsőséges fajvédő National Policy Institute október elejére, Budapestre tervezett konferenciáját – tudatta tegnap közleményben a miniszterelnöki sajtóiroda.

 

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szerint egy esetleges betiltásnak nem lenne jogalapja. A szervezet a VS.hu-nak azt mondta, a rendőrségnek csak akkor van hatásköre, ha egy rendezvényt közterületen kíván valaki megtartani. Ez ugyanis bejelentés-köteles, és a rendőrség szigorú feltételek esetén megtilthatja a megtartását. „Jelen esetben azonban egy konferenciáról van szó, amit magánterületen, egy bérelt konferencia-központban akarnak megtartani: így nem is kellett bejelenteni, és a rendőrségnek sincs joga azt megtiltani" – mondta a VS.hu megkeresésére Hegyi Szabolcs. A TASZ Gyülekezési jog és Lelkiismereti szabadság programjának vezetője szerint nem lehet előre azt állítani, hogy egy rendezvény mások jogait és szabadságát sértené, ha megrendeznék. Még azt is nagyon életszerűtlennek tartja, hogy a konferencia folyamán történne bűncselekmény, például uszítás.

A TASZ álláspontja az, hogy egy jogállamban elfogadhatatlan, hogy a kormány ízlésétől függjön egy rendezvény megtartása, szerintük tartalmi kérdések alapján nem lehet hatósági eszközökkel korlátozni a véleménynyilvánítási szabadságot. "A fajvédő eszmék elleni küzdelemnek számos más eszköze is van, amellyel a kormány élhet, ilyen az elítélő nyilatkozat, ami dicséretes, hogy megtörtént, de bőven lehetne még folytatása" – tette hozzá. Egy esetleges rendőrségi akció szerinte mindenképpen sértené a szabad szóláshoz való állampolgári jogot.”

Forrás: vs.hu 

 

 

2 komment

Címkék: erőszak hatalom hatóság

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr116755849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ayuamarca 2014.10.03. 15:02:42

Bocsi, így egy kicsit nehéz olvasni, de sehol nem tudtam beállítani a sortávot.

guma 2014.10.04. 16:59:39

@Ayuamarca: semmi gond!

olvasható - ami baj, mert nem regény vagy karcolat, hanem az életünk és országunk mindennapjaiból kiragadott szösszenetek...
süti beállítások módosítása