He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Hír és vélemény gyűjtemény a kirívó eseményeinkről...

2013.10.06. 15:40 guma

A felcsúti Disneyland

Valami talán végre elindult. Már kőrözi az Interpol az első fidesznyik oligarchát. Az egyiket a sok közül, akik együtt köpködik a szotyolát a VIP páholyban rendszeresen a kedves vezetővel. Alig várjuk, hogy az Interpol kőrözési listája tele legyen velük. A Fidesz kommunikáció persze most is hazudik és terel, mert ezt az egyszerű bűncselekményt, a megvesztegetést, politikai akciónak állítja be. Pedig semmi mást nem akarnak a horvátok, mint hogy kerüljön be a börtönbe az is, aki lefizette az ex miniszterelnöküket. Ne csak Ivo Sanader rohadjon 10 évig a sitten, aki elfogadta a 10millió euró kenőpénzt, hanem az is, aki azt átadta neki. Ez ennyire egyszerű. Ha Hernádi ártatlan lenne, akkor már rég kiment volna tisztázni magát Horvátországba, és nem csak sunnyogna. A MOL-nak pedig nem az okozna presztízs-, és ez által árfolyamveszteséget, ha új elnököt kéne választania a cég élére, hanem ha kiderülne az, hogy az elnöke egy köztörvényes bűnöző, mert úgy szerzett többségi befolyást egy másik cégben, hogy lefizette a horvát miniszterelnököt. Ez a legmagasabb szintű korrupció, amit a horvát bíróság meg is mért rendesen. 10 évet kapott Sanader, és ennyit simán kaphat az is, aki a kenőpénzt átadta. Ez nem piti Nokiás dobozos játék volt, hanem a legfelsőbb szintű korrumpálás annak érdekében, hogy egy magyar multi döntő befolyást szerezhessen egy horvát óriáscégben.

Vajon mit szólnának a turulba született félázsiai keresztény igaz magyar elvtársak, ha egy nyugat-európai multi egy magyar miniszterelnököt fizetett volna le azért, hogy az egyik legjobban prosperáló magyar cég fölött rendelkezhessen? Lenne nemzethalál és kurvanyázás! Teljes joggal. Tehát a horvátok erőfeszítései arra vonatkozóan, hogy börtönbe juttassák a korrumpáló személyt is, az teljesen jogos. Ennek kiderítéséhez pedig szükséges kihallgatni azokat, akikkel az időben tárgyalt Sanader. Márpedig Hernádival tárgyalt, erről videó felvétel készült. A kenőpénzek útját pedig már felderítették a horvát hatóságok.

A magyar kormány beleszólása az ügybe, és politikai mederbe terelése csak azt bizonyítja, hogy jogos a horvátok gyanúsítása, ugyanis egy kormánynak pont semmi köze nem lehet egy rendőrségi ügyhöz. Legalábbis jogállamban. Kínjukba már azt is felajánlják a horvát félnek, hogy eladná a MOL az ebül szerzett tulajdonrészét az INA-ban. Hogy ehhez mi köze a magyar kormánynak, már hogy egy tőzsdei cég dolgaihoz, az jó kérdés, hiszen ő csak egy részvényes a sok közül. Mint tudjuk, az IMF hitelből vette meg ez a kormány 500milliárd forintér a MOL kb. 25%-nyi részvényét. Ami mára már 400milliárdot sem ér, és csak csökkenni fog az értéke ezen ügy miatt. Mert a Fidesznek lehet tőzsdézni és rulettezni az adófizetők pénzén. Tehát pont semmi köze a cég vezetéséhez egy részvényesnek. Ezen az alapon bárki kiállhatna, akinek van legalább 1db MOL részvénye, és felajánlhatná a horvát kormánynak, hogy vegye meg a MOL INA részvénypakettjét. És hozzátehetné, hogy szerinte Hernádi ártatlan, mint a ma született bárány. Vagy mi lenne, ha nem vette volna meg ezt a MOL pakettet a kormány, és most a Szurgutnyeftyegaz, mint a részvény pakett tulajdonosa elkezdene vezényelni, és beleugatni egy horvát büntetőügybe? A Fidesz akkor biztos azt mondaná Selmeczi Gabriella száján keresztül, hogy ne pofázzanak bele a cég vezetésébe, majd ha 50%-nál nagyobb befolyásuk lesz, csak akkor.

Az már csak másodlagos dolog, hogy Horvátország legyen a horvátoké, és a mocskos idegen multik ne szívják a horvát nép vérét, mint például a MOL. Különösen akkor ne, ha csalással teszik ezt. Majd kapnak a nyakukba a magyar cégek olyan különadókat, meg kötelező rezsicsökkentést, hogy elmegy majd a kedvük a horvát nép rabszolgasorba döntésétől. „Nem leszünk magyar gyarmat!” feliratú táblákkal fognak horvát százezrek demonstrálni, és követelni fogják a zsidó magyar multik távozását az országukból, akik a munkavállalóik nagy részét foglalkoztatják. Le a luxusprofittal, legyenek nonprofitok a MOL kutak, csökkentség a rezsit havi 10%-kal. A magyar multik takarodjanak haza, esetleg negyed áron előtte felvásárolják őket az Unió forrásaiból. A horvátok vérét ne szívják a zsidó magyarok, mint Hernádi Zsolt!

Arra csak a birka magyarok a vevők, hogy csalókkal szívassák a vérüket, egy olyan párttal, amelyik csalással nyerte meg a 2010-es választásokat. Hogy hogyan csaltak akkor, azt most szépen bemutatták Baján is. A Fidesznek most már papírja van arról, hogy csaltak a választáson, hiszen a bíróság elrendelte a bajai választás megismétlését. Persze a szánalmas fidesznyikek, mint pl. Kocsis Máté, azt hazudják, hogy a szocialisták csaltak. Kár, hogy a videofelvételeken jól látható kik szállítják a cigányokat „akár ötvenszer” is fordulva.

Kocsis Máté hazudozása már csak azért is bicskanyitogató, mert pont az ő apja volt az, aki választási csalást követett el az isten háta mögötti falujukba. „Közokirat hamisítás miatt megrovásban részesítették a Fidesz kommunikációs igazgatója, Kocsis Máté édesapját. Kocsis Sándor Abaújlakon alpolgármesterként vette ki részét abból az akcióból, aminek köszönhetően a 2010-es önkormányzati választások előtti napokban 30 választókorú állampolgárral gyarapodott az addig 90 fős falu lakosainak száma. Öt személyt jelentett be a Kocsis-család házába.”

Joáv Blumot a sukorói kaszinóváros megálmodóját megfingatták a bíróságon hasonló közokirat hamisítás vádjával, aztán kiderült, hogy nem csalt. Kocsis papát nem fingatta meg senki, pedig róla kiderült, hogy valóban egy közokirat hamisító. Ő megúszta egy megrovással. Ezek után a fiacskája – aki egy 90 lelkes faluból származik, mégis egy patinás budapesti kerületet vezethet -, azt is elhazudná, hogy a Fidesz csalt Baján. A bunkó vidéki fidesznyikeknek a pofáján a bőr olyan vastagra sikeredett az evolúció során, hogy az izraeli hadsereg golyóálló mellényként hasznosítaná ezt a licensz-et.

A kaszinó- és játékváros Sukoró helyett azóta Felcsúton épül gőzerővel, kisvasúttal, foci akadémiával, stadionnal, főhercegi majorral, később szálloda komplexummal. A kedves vasutas pont most vett egy újabb házat Felcsúton, az apja és a felesége háza között, 11millióért. Gyűlnek az ingatlanok annak a nevére, aki még sohasem hazudott. A felcsúti földek és ingatlanok nagy részben az ő családja és strómanjai kezében vannak, hektárok százait birtokolják különféle módokon. Jutott állami pénz, 600millió a felcsúti vasút fejlesztésére is, nem csak a stadion milliárdjaira. Épül a felcsúti Disneyland, annyi különbséggel, hogy az nem közpénzből épült, ellentétben ezzel. Annak el kell tartania saját magát, ezt nekünk kell eltartani, adófizetőknek. Ceausescu pörög a sírjában, hogy neki csak palota jutott az eszébe, stadion és kisvasút soha. A mi eszünkbe viszont a következőek jutottak:

Azt a pár száz, ill. pár ezer fidesznyiket, akik fogva tartják Magyarországot, zárjuk be a felcsúti karanténba, éljenek ott boldogan, nézzék a focimeccseket a stadionban, ahol majd Kubatov játszik a Kósával és a Dajcstompival, a Gazsi és az apja ellen. Vasutazzanak Simicskával, ő majd talicskázhatja a szenet naphosszat a mozdony kazánjába. A kisvasút majd berobog a felcsúti elvarázsolt kastélyba, a hercegi majorságba, és drakulák meg szellemek helyett filozófusokkal, manyup tagokkal, rokkant nyugdíjasokkal, egyetemistákkal, és hajléktalanokkal fogják riogatni magukat. Műveljék a földeket Nyergessel, tankoljanak a kombájnjukba a helyi MOL kúton Hernádinál. A falu teheneit a falu uzsorása, Csányi terelgesse esténként a hodályba, Demján pedig vezesse a helyi takarékot. A kecskefarmon Pintér tehetne rendet két hét alatt. Lázár dolgozzon az egyetlen helyi trafikban közmunkabérért, majd munka után üljön fel az S8-asra. Az „S” a schwinn csepelt jelöli, mint kemping kerékpár, a 8-as pedig ami a biciklije kerekében van.

A Tiborcz család irthatná a bozótost a faluban a traktorukkal, megkaphatnák az engedélyt a tarvágásra mindenhova. A helyi CBA-ban a Lázár fivérek mérnék a parizert. A 2000-ben milliárdokért kikövezett útszéli árkokban Selmeczi, Zsigó, Gírószász és a többi szóvivő gereblyézhetné a faleveleket napi egy kifli csücsök fizetségért. Áder pedig L. Simonnal kapálná a szőlőket, miközben utóbbi megírná a „szétbaszott zsidó kurvák seggéről” szóló értekezésének második epizódját. Szijjártó a felcsúti baltagyár termékeit postázhatná a keleti szél fútta kereskedőházakba. Kövér vezetné a helyi fonót, ahol kötelet fonnának fingból a baloldaliaknak Boros Péterrel együtt. Semjén a templom harangtornyából amortizálhatná a védett madarakat sörétes puskával. Bayer csodás cikkeket publikálhatna a felcsúti paradicsomról Széles helyi újságjába, a Felcsúti Hírlapba. Majd a munka után felülne Széles sárgabuszára, hogy hazamenjen a faluszélire, az orgoványi erdőnek elnevezett tanyájára. A porta székely kapuján ez a felirat lehetne: a munka és az igazság szabaddá tesz. Minden nap menetelhetne a békemenetben, a kemény, harcban edzett kommunisták vezetésével, mint Kerényi, Fritz, Bencsik, és Csizmadia. A polgármester Tarlós lenne, helyettese Mészáros Lőrinc, Matolcsy pedig a gazdasági vezető. A jegyző Habony. A kormányablakban Kocsis Máté apukája adná ki a lakcím kártyákat a rengeteg új betelepí.., izé, betelepülőnek. Papcsák árulhatná a felcsúti állampolgárságot 20% jutalékért, WC deszkával a nyakában. Nála lehetne megvenni a belépőt a felcsúti Disneyland-be, a turulba született félázsiaiak keresztény paradicsomába.

Ott lenne a helye egy kupacban az egész belterjes társaságnak, egy táborba koncentrálva azokat, akik elfoglalták és foglyul ejtették a Magyar Köztársaságot.

A.G. / a KMH Ellenszék rovata

Nagyot bukhat Horvátország a MOL-INA ügyön

A tíz évvel ezelőtti ár mintegy két és félszereséért vásárolhatná vissza a horvát állam a MOL INA-részesedését, a horvát olajipari vállalat részvényeinek értéke ugyanis ennyit változott 2003 óta – írta a Vecernji List című zágrábi napilap szombati számában. A lap szerint a MOL után akár oroszok kezébe is kerülhet a horvát olajtársaság.   (címre kattintva tovább a blogra)

Tanárok az utcán

Seprő, láthatósági mellény, itt van az ősz, itt van újra, Hoffmann Rózsa menj a búsba: utcára vonultak tegnap a tanárok. Szülőként régóta vártam érdeklődve, mikor jön el a pillanat amikor végre nem tetszenek lenyelni a mindent és a bármit szó nélkül. A héten megjött az első életpálymodelles fizetés, hétvégén megvolt az első tüntetés.  (címre kattintva tovább a blogra)

PROGNÓZIS A NYUGGEREKNEK

A kormány a 2014-es költségvetés részeként elkészítette 2017-ig előretekintő három éves prognózisát a Nyugdíjbiztosítási Alap gazdálkodására. 
A prognózis szerint magyar nyugdíjasnak lenni továbbra sem lesz rendkívüli szerencse, gazdasági helyzete valahol az eritreai menekültek és a csukcs fókavadászok életszínvonalának átlaga környékén stabilizálódik.  (címre kattintva tovább a blogra)

Mese az ina-szakadtunkból védett barátságról

Vezénylő Tábornok urunk egyre jobban belekavarodik ebbe a horvát-magyar benzinbarátságba. Mer'hogy mink barátok vagyunk ám annak ellenére, hogy az egyik legkedvesebb páholytársat körözi az Interpol. "MI" nem a nemzeti oligarchát védjük, hanem Viktor szerint a nemzetek közti barátságot:  

" fontosabb a hosszú távú barátság, mint egy konkrét üzlet "

Teccikéteni?     (címre kattintva tovább a blogra)

A pártkongresszus felkészült a rezsiháborúra

A Fidesz kongresszus az alábbi nyilatkozatot fogadta el:   (címre kattintva tovább a blogra)

KÉTSÉGES VÁDAK

Eredetileg csak a neve tetszett meg neki, azt hitte, kiégett az elsőbetű a neonreklámban...
Beszorult a Mi Reménységünk, mint macska feje a tejfölösköcsögbe Hernádi Zsolt ügye kapcsán.

Most államférfit imitálva komoly pofával ül, és kétségbeesetten pislog jobbra-balra, keresi a csapdából a kivezető utat.   (címre kattintva tovább a blogra)

A birodalom védelme

„Egy nagy ember dühével rázza az öklét…”1

A valóság NEM LÉTEZIK - az egyetlen létező valóság MI VAGYUNK!” – ez a Fidesz választási stratégiai alapvetése. Ez a stratégia nem arra szolgál, hogy akár a többi párt híveit, akár a bizonytalan, vagy passzív szavazókat meggyőzze. E stratégia egyedüli célja a meglévő Fidesz-tábor egyben tartása, fanatizálása és aktivizálása.   (címre kattintva tovább a blogra)

Hernádi csak egy sakkbábú

Ez egy üzleti kérdés, amit nem szabad politikai szintre emelni, mert a két ország politikai kapcsolatai kiválóak - így reagált Orbán Viktor még 2013 júniusában egy kérdésre, amely a MOL-INA körül kialakult helyzetet firtatta.  (címre kattintva tovább a blogra)

Mit építsünk még hálából Orbánnak Felcsútra?

Véreim! 

Fontos feladat előtt állunk! Napsugarunk, Aki Elhalványítja A Napot lassan a visszavonuláson töri a fejét - vagy megfordult okos fejében a választásvesztés gondolata - ezért igyekszik mihamarabb a felcsúti autonómiát a nyugdíjas napok kényelméhez formálni. Mit lehet azt tudni, ugye, bukfenc lesz, vagy szövetség a Jobbikkal, ahol majd nem engedik neki kiélni magából a csillogószemű úttörővasutast. Az meg nem lehet, hogy a kertibudiból csak a stadionra lásson, kell, hogy a lélekbakterséget is ki tudja élni magából a szentem. Úgyhogy gründol magának egy kisvonatot - kiemelt projektként, máshogy jól sem esne.   (címre kattintva tovább a blogra)

Aláírod vagy kirúgnak

Május 17-én jelentette be az EMMI, hogy létrehozzák a Magyar Pedagógus Kart, ami az állami és önkormányzati fenntartású köznevelési intézményekben dolgozó pedagógusok önkormányzattal rendelkező köztestülete lesz. A Kar feladata az etikai kódex megalkotása és a pedagógiai célú közösségi szolgálat megszervezésének ellenőrzése, valamint az ezzel kapcsolatos tanácsadó, információs tevékenység működtetése.  (címre kattintva tovább a blogra)

A sereg és a szöveg

,,Lesz néhány ostoba húzása"1

…Kezdjük a közelmúlt reményeinél, tévedéseinél és kudarcainál!   (címre kattintva tovább a blogra)

Fidesz: A Szolidaritás erőszakos és barbár társaság

Kocsis Máté arra kíváncsi, hogy Mesterházy Attila hogy továbbra is fenn kívánja-e tartani a kapcsolatot a baloldal „erőszakos és szélsőséges” szereplőivel, akik vasárnapi rendezvényükön lefejezték az Orbán-szobrot.   (címre kattintva tovább a blogra)

A nikecell Orbán fej hullámokat vet

Attejóisten, mostan mi lesz? Mi lesz mostan, mikor a hungarocell Orbán fejivel fociznak a székesfőváros utcáin? Mi lesz most, mikor a degeciunalmas bajnaisták egyszer az életben olyanra vetemedtek, amire fölkapta a fejét a közélet erre fogékony része? Nelégymár'ilyenszürke Gordon egyszer az életben legalább bronz színű performanszt villantott, és máris fölzokog a Delegyélmárszürke Gordon kórus.   (címre kattintva tovább a blogra)

MEGY A GŐZÖS, MEGY A GŐZÖS

Hogy hova megy a gőzös?
Hát kérdés lehet ez egyáltalán?
Hát persze, hogy Felcsútra!
Merthogy a Vezérnek anno igen tetszett az Úttörővasút, és egész gyermekkorát beárnyékolta, hogy neki nem lehetett hóna alatt a zöld közepű palacsintasütővel délcegen megállni az állomás előtt, és miután menesztette, büszkén tisztelegni a kihaladó szerelvény masinisztájának!   (címre kattintva tovább a blogra)kisvonat.jpg

Devizaalapú hitelezés: ki a felelős?

Ha egy szóban össze szeretnénk foglalni, hogy ki a felelős a devizahitelezésért Magyarországon, akkor azt mondhatjuk, hogy mindenki. Mivel az elmúlt hetek, és nagy valószínűséggel a kampányidőszak egyik fő témája lesz a leginkább svájci frank alapú jelzálog fedezetű hitelek sorsa, komoly egymásra mutogatás várható majd a pártok között. A devizaadósság ráadásul tényleg egy olyan probléma, amelyre senkinek nem sikerült választ adnia a válság kitörése óta.   (címre kattintva tovább a blogra)

Föl, föl, bazmeg, ti rabjai a földnek!

Miután a Szolidaritás vezetőjén kívül – aki csökönyösen prüdériát és goebbelsi propagandát emleget – gyakorlatilag mindenki elhatárolódott már a szobordöntögetéstől, furcsa volt látni, hogy a Tv2 reggeli műsorában mégis azt a kérdést tették fel a nézőknek szavazásra: ön kinek a szobrát döntené le?    (címre kattintva tovább a blogra)

Irányított demokrácia - irányított kapitalizmus

Van egy nagyon érdekes-sajátos operája Monteverdinek: az 1643-ban bemutatott Poppea megkoronázása1. Ebben az operában az önzők, gátlástalanok, aljasok és hitszegők (sőt: Néró esetében egy nettó elmebeteg) győzedelmeskednek – a tisztességesek pedig vagy félelemből, vagy önző, személyes okokból gazsulálnak nekik. Mintha csak a 2010-es évek Magyarországán járnánk2!   (címre kattintva tovább a blogra)

A legfőbb probléma: a feketegazdaság

Nehéz pontos statisztikai becslést adni arról, hogy mennyi pénz tűnik el a feketegazdaságban, és hány százezer foglalkoztatott van a szürke és feketegazdaságban, de egy valami biztos: a már rendszerváltás előtt megindult folyamat az elmúlt két évtizedben csak tovább romlott, és a több ezer milliárd forintra tehető rejtett gazdaság agyonnyomja a gazdasági fejlődést.   (címre kattintva tovább a blogra)

A NAGY NOKIÁSDOBOZ

ulajdonképpen az a szerencsénk, hogy a Nagy Nokiásdoboz nem látható.
Persze megfelelő perspektívából lehet látni, de innen, ahol mi élünk, momentán nem, annál is inkább nem, mert rajtunk van a fedele, márpedig ha egyszerre tudnánk kint is lenni, meg bent is lenni, akkor ebből jól meg is lehetne élni, sőt, felvirágoztathatnánk a nemzetgazdaságot.    (címre kattintva tovább a blogra)

Ez a kilátás az enyém, lesz szíves távozni!

Arról, hogy a Citadella az övék, benne az a pár privát biznisz, az a pár bérelt étterem, szálloda, papírjuk van, amely papírt történetesen ők írtak saját kezűleg. Most nem Veres, hanem az állam viselkedk maffiózóként.

Lehet-e egy kilátást államosítani? A főváros legtökéletesebb kilátását ráadásul? A magyar kormány most bebizonyítja, hogy igen lehet, a Citadella lenyúlása ugyanis nem kevesebbet jelent, mint Budapest legszebb kilátású, ízléssel berendezett éttermének átvételét is, úgy, hogy – és most a sajtót idézzük – "a kormány nem nagyon akar kártérítést fizetni." Nem nagyon, ezt ízlelgessük azért egy kicsit.

És ha mi meg nem nagyon szeretnénk adót meg járulékot fizetni. Köszönjük meg, hogy ily módon ez most lehetségessé vált?

 Kalapáccsal, vakon szereljük az órát

Még sosem volt olyan rossz az ország megítélése versenyképesség szempontjából, mint idén. A Világgazdasági Fórum versenyképességi rangsorában az elmúlt években a 48. helyről a 63. helyre csúsztunk vissza, az EU-ban hátulról vagyunk a negyedikek. Miért nem versenyképes Magyarország, és mitől lehetne az? Szepesi Balázs, volt NGM-es politológus-közgazdász az együttműködésben, az értékteremtésben, a kihíváskeresésben és a bürokrácia radikális csökkentésében látja a megoldást.

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr175554003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2013.10.06. 20:15:18

@miről van itt nagybasz0: :)))

látod, betettem a linkedet! :D
te lusta. de legalább be,- benézel!:)))

guma 2013.10.09. 18:42:39

@miről van itt nagybasz0: :DDDD

miért emlékszem én másik énekesre???
nem tudod?:)))))

miről van itt nagybasz0 2013.10.09. 19:19:21

@guma: Mer raccsista vagy, és a csinos csávókat csereted... hát Ő is megöregedett kicsinyt... :))

www.youtube.com/watch?v=k3pe0Kkd4t8

guma 2013.10.09. 20:06:30

@miről van itt nagybasz0: :DDDDD

énnyire? :)))

még én sem... hahaha
süti beállítások módosítása