He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Hol élünk?

2013.09.06. 11:18 guma

image_29.jpgFotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A visegrádi frakcióülésen született döntésekről beszélt Orbán Viktor a Kossuth rádió péntek reggeli adásában, de előtte méltatta a kormány eredményeit. Azt mondta, hogy ha az unió beleköt a rezsicsökkentésbe, akkor lesznek erős érvei, valamint azt is, hogy a bankok erkölcsi kötelessége a devizahitelesek problémáját megoldani, mivel rosszhiszeműen kötöttek velük szerződéseket. Saját választóit arra biztatta, hogy menjenek el szavazni, nehogy 2002 megismétlődjön, aztán ejtett pár mondatot az esti román-magyarról és lánya esküvőjéről.

Provokálja Orbánt a közrádió! Mi lesz most?

Nem fogják elhinni, mi történt a Kossuth Rádióban ma reggel!

A szokásos péntek reggeli rádióinterjú mai kiadásáról mi azt mondanánk, hogy ugyanúgy félúton volt a kedélyes bulvár (foci, család, Ráhel esküvője) és az alákérdezős propagandaműsor között, mint bármelyik másik alkalommal.

Magyarország miniszterelnöke azonban szabotázst észlelt.

Nem leszünk restek, begépeljük szó szerint, mi hangzott el (meghallgatható itt). A beszélgetés első nyolc percében Orbán Viktor leszögezte, hogy a rezsi csökkent, a rezsicsökkentést ő megvédi Brüsszelben, továbbá megvédi az embereket kihasználó külföldi energiacégektől is, akik az elmúlt nyolc évben szítták a magyar vért, áremelés formájában. Ekkor Kiss Gábor István műsorvezető fogainak kerítésén e szók röppentek ki:

No igen, csak a szolgáltatók tették mindezt jogszabályok alapján, jogszabályszerűen.

Orbán a meglepetéstől néhány másodpercig nem is tud megszólalni, majd válaszol, de alig talál szavakat:

És? Hát most… Mi se teszünk… Nem kérjük őket, hogy sértsék meg a jogszabályokat. Mi is jogszabályszerűen járunk el. Eddig ők voltak erősebbek, és az eddigi magyar – elsősorban szocialista – kormányok meghajoltak az erejük előtt. Most meg mi vagyunk az erősebbek, és nekik kell alkalmazkodniuk a magyarokhoz, és nem a magyaroknak hozzájuk. Bocsánat, ha esetleg a kelleténél erőteljesebben fogalmaztam, de ha ön provokál engem, akkor ezzel a végeredménnyel számolni kell.

A válasz színvonalával nem is foglalkoznánk, és bocsánat, ha a kelleténél erőteljesebben fogalmazunk, de mi a búbánatos franc volt ez? A végig buzgón alákérdező riporter feltesz egy nem különösebben értelmes, különösen ártalmatlan kérdést, pontosabban kimond egy evidenciát. Orbán erre alig kap levegőt és provokációt kiált.

Mi lett volna, ha elhangzik akár csak egy is a kínálkozó, valóban égető kérdések közül? Ha a műsorvezető valóban teszi, ami a dolga volna? Alighanem lefejeli.

Mit gondol ez az ember a sajtóról? – kérdeznénk kétségbeesve, ha nem tudnánk már rég a választ.

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr345497874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horizont 2013.09.06. 18:45:44

Hol élünk?? Sajnos itt!!
Itt élnünk halnunk kell!! :(

guma 2013.09.09. 18:55:57

@Horizont: már alig olvasok híreket (inkább csak blogokat) de valami mindig kiveri a biztit...
süti beállítások módosítása