He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

ezt a 16 szakot nem támogatja az állam...

2012.12.20. 17:42 guma

Spórolhat, aki gazdasági pályára, kommunikáció vagy jogi szakra készült, az állam ezeket a szakokat jövőre egy fillérrel sem támogatja. Felpörgött az oktatási reformlendület, a szakminiszter egy éjszaka alatt megálmodta, milyen diplomákra áhítozik a nemzetgazdaság.

A kormány tegnapi ülésén döntött arról, hogyan alakítja át a felsőoktatási keretrendszert, úgy tűnik a szaktárcavezetőnek egy nap is elég volt arra, hogy kitalálja, mely szakokat finanszírozza az állam jövőre. Ezek szerint 16 olyan szak lesz, melyen nem vehető igénybe a teljes állami ösztöndíj (részösztöndíj jövőre nem lesz)

Nem lesznek ponthatárok

2013-ban a felvételi jelentkezés feltételéül szabott minimális ponthatár alapképzésben és egységes, osztatlan képzésben valamennyi szak esetében 240 pont, felsőoktatási szakképzésben 200 pont. Természetesen az egyes intézmények adott szakra érvényes felvételi ponthatárai az intézményi kapacitás függvényében – a korábbi évek gyakorlatának megfelelően – a felvételi eljárás során alakulnak ki, és a minimális pontszámnál magasabbak is lehetnek.

A miniszter tehát – a hallgatók új felvételi eljárásra való biztonságos felkészülése érdekében – 2013-ban nem kíván élni azzal a jogkörével, amelyet a most módosított felsőoktatási törvény biztosít számára, mely szerint az egyes szakoknál a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló kormányrendeletben rögzítettnél magasabb minimális ponthatárt is meghatározhat. A tárcavezető ezt a jogkörét – a felsőoktatási törvénnyel összhangban a kellő felkészülési idő biztosításával – a 2014-es általános felvételi eljáráskor kívánja majd gyakorolni - tudtuk meg az Erőforrás-minisztériumtól.

A hivatalos tájékoztatásra – az Nemzeti felsőoktatásról szóló törvény miniszteri hatáskört megállapító módosításának kihirdetésére is tekintettel – a felsőoktatási felvételi tájékoztató 2012. december 31-én történő online meghirdetésével kerül sor. Ez a tájékoztató tartalmazza majd a megszokott módon az egyes szakok intézményi meghirdetésének részleteit is.

http://privatbankar.hu/karrier/egy-nap-alatt-eldolt-ezt-a-16-szakot-nem-tamogatja-az-allam-253690

emmi_okt.jpgForrás: EMMI

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás politika ámokfutás

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr804975121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása