He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Harmadszor vágják a kamatot - növelve az inflációt!

2012.11.15. 11:09 guma

A kormány által delegált külsős tagok a kamatcsökkentést verték keresztül és a növekedés és a hitelezés beindulását várják lépésüktől. Ám ez nem fog bekövetkezni, hiszen a magyar gazdaságot strukturális problémái húzzák vissza. Ezekkel a kamatcsökkentésekkel viszont a jegybank de facto elhagyta az inflációs célkövetést. Ezzel megkérdőjeleződik a legfontosabb: a független jegybank hitelessége.

A legimpozánsabban mutatja céljaikat a 2012 nyarán elfogadott új jegybank törvény, mely a mostani hazugságukat felerősíti, hiszen a függetlenséget most kell csak letörni miközben a "pártét" törvényerőre emeljük. Életbelépésétől az önállósága nem ellenőrizhető! Készlet felhasználásról elnök önmaga rendelkezhet, nem köteles beszámolni róla(!?) és 10 évre(!) titkosítható lesz pénzügyi lépése.

zseton_stahl2_600xlogo.jpgJátékpénzünk lesz?

A magas a deficit esetén egy kormány, inkább az inflációval etetné meg adósságát vagy hozzányúlna az ország tartalékaihoz, mint hogy a kiadásait csökkentse, ami jó eséllyel népszerűségvesztésbe kerülne neki. gy a delegált tagokon keresztül növeli az inflációt amit a lakosság, vállalkozók, stb fizetnek meg - így gátolja meg a Nemzeti Bank feladatának végrehajtását : az árstabilizációt, az infláció leszorítását.

Latin -Amerikában a stabilizálódó országok, de nálunk és a régióban is ezt ismerték fel amikor a rendszerváltáskor kimondták a Nemzeti Bank függetlenségét és meghatározták feladatát. Az sem véletlen, hogy az EU-hoz csatlakozás egyik feltétele volt a független jegybank.

A gazdasági hatások kiszámíthatóak egy deficites országban ha az infláció is elszabadul az veszélyes mindenkire nézve, ez azért érdekes mert az ország, gazdaság pénzét is nagyon öncélúan, sajátjaként használta véleményem szerint kormányunk és a strukturális változásokat sem kezelte, inkább bővítette az állami kifizető helyeket. Mi lesz ha a tartalék közelébe jut?

Egyszer ez az ország már a világ legnagyobb inflációját összehozta. Remélem akik játszanak most a pénzünkkel ezt szem előtt tartják és az unortodox lépésekkel, csomag készítéseikkel nem erre pályáznak, amikor a jegybank feladatának megvalósítását meggátolják...image1347612006.jpg "A KSH gyorsbecslése alapján Magyarország bruttó hazai terméke 2012. III. negyedévében a várt 0,9 százaléknál jóval nagyobb mértékben, 1,5 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az idén immár három negyedéve folyamatosan csökken a GDP, a második negyed adatát lefelé módosították."image1352969490.jpg

A 2.db kép és idézet : http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/brutalis_lett_a_magyar_gdp-adat.536932.html

Soha nem volt még ennyire eladósodva forintban Magyarország

Már a szeptemberi adatok megjelenésekor három és fél éves csúcsról írtunk hazánk forintadósságával kapcsolatban, októberben aztán tovább emelkedett a tartozásunk. Így a közel 12 ezer milliárd forintos összeg már új történelmi rekordnak felel meg köszönhetően a rendre terv feletti kötvénykibocsátásoknak. Mfor.hu-háttér.chart_id_214_2012_11_14t17_24_23_01_00.pngchart_id_627_2012_11_14t17_25_00_01_00.png  "A devizaadósság csökkentésének van még egy előnye, nevezetesen az, amire több közgazdász is utalt az elmúlt években: ha minél jobban le tudná szorítani a devizában fennálló tartozást a kormány, akkor utána különböző intézkedésekkel (például adóemeléssel) fel tudná pörgetni az inflációt, ami az adósság egy részének elinflálásához vezetne. Ezt a devizaadóssággal nem lehet megtenni, mivel a magas infláció gyengébb forinttal járna, ezért amit a forintadósságon megnyerne az állam, azt elveszítené a devizaadósság emelkedésén a mostani helyzetben." 

http://www.mfor.hu/cikkek/Soha_nem_volt_meg_ennyire_eladosodva_forintban_Magyarorszag.html

És még egy gyöngyszem a hazai állapotokról amit a kormány intézkedései teremtettek :"a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatására hivatkozva arról számolt be, hogy míg 2011-ben 2741 munkáltatónál találtak az ellenőrök feketén dolgozókat, idén október 19-ig már 4152 ilyen esetet regisztráltak."

 

4 komment

Címkék: politika gazdaság hazugság függetlenség

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr174908193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ayuamarca 2012.11.16. 15:14:16

Sorba lehetne berakni a linkeket a pazarlásról, a dilettáns és idióta gazdaságpolitikáról amit a kormány folytat, de fáradt vagyok most a keresgéléshez.

Ami viszont a koronát felteszi az egészre: állítólag Matolcsyt akarják MNB elnöknek.

Kész, itt a vége. Ha le is tudjuk váltani ezt a mocskos bandát 2014-ben, a kádereik évekig ott fognak még ülni mindenhol, és keresztbe fognak tenni mindenben az új kormánynak. Évtizedes visszaesés, harc, szétszakadt nemzet, és csoda ha megússzuk az államcsődöt.

Köszönjük Gyurcsány, köszönjük Orbán!

guma 2012.11.17. 10:58:27

@Ayuamarca: kiegészítettem az új törvény pár meghatározásával - így már nem is szükséges mást linkelni, mert ez mindent leleplez...

fárad vagyok. utálom a híreket, a napi eseményeket - de bárhova nézek ez köp szemközt...

na ezért beszórok ide pár gondolatom, véleményem az eseményekről, hogy máshol ne "keveredjek" szövegelésbe...

ja, azt hiszem Necc átalakult Macivá!:)))))))
Üdv neki!

Ayuamarca 2012.11.17. 16:10:20

@guma: én is kivagyok. Hányok már mindentől.
Ezen a "Minden ideköt" filmen külön kiakadtam. A nagy keresztény-demagóg (ez demokrata? ugyan!) szöveg után egy ilyen filmet leadni... hol van belőle a család, gyerekek, munka, tanulás, hazaszeretet? Csupa olyan dolgot mutatnak, ami külföldön is ugyanígy elérhető. Ez köt ide?

Pluszban a nők helyében tiltakozó petíciót nyújtanék be az ellen, hogy propagandafilmekben biodíszletként használják őket. Észrevetted? Bögyös csajok a háttérben. Ennyi. Sehol egy szerető feleség, egy édesanya, semmi. Ez a konzervatív jobboldali kereszténydemokrata hozzáállás? Mintha egy elcseszett Leni Riefenstahl-filmet néznék, bár ott azért propagálták a munkát is, nem csak a bulizást.
süti beállítások módosítása